Elena Tsiantou

Ασκήσεις – Εργασίες Πληροφορικής Γυμνασίου

Excel – Άσκηση Πρόγραμμα Διατροφής

 • Να δημιουργηθεί στο Excel το πρόγραμμα όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία
 • Εναλλακτικά μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο Excel «Πρόγραμμα Διατροφής Sample» παρακάτω
 • Το μέγεθος και το είδος της γραμματοσειράς είναι δικής σας επιλογής
 • Επίσης μπορείτε να διαφοροποιήσετε τα χρώματα
 • Οι μέρες της εβδομάδας να γίνουν με αυτοματισμό
 • Προσέξτε τα κελιά στα οποία χρειάζεται συγχώνευση η αναδίπλωση
 • Για τον υπολογισμό του «Συνόλου των Εξόδων» – κελί χρώματος πορτοκαλί κάτω δεξιά – να χρησιμοποιηθεί η συνάρτηση «Άθροισμα»
 • Να μπουν περιγράμματα στον πίνακα
 • Τέλος να προσθέσετε φόντο στο φύλλο εργασίας σας

 

Πρόγραμμα Διατροφής Sample

Σερφάρω … Ασφαλώς Video

Στα πλαίσια του προγράμματος «Σερφάρω … ασφαλώς» οι μαθητές φέτος δημιούργησαν ‘ενα video με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Το video σε κανονική μορφή παρουσιάστηκε μαζί με τις άλλες δράσεις μας στις 30/4/2015 στο «Στρατουδάκειο Πολιτιστικό Μέγαρό» του Δήμου Μεγάρων στα πλαίσια του φεστιβάλ παρουσιάσεων των φετινών σχολικών προγραμμάτων της Δυτικής Αττικής. Στο Διαδίκτυο αναρτήθηκε όμως μς θολωμένα τα πρόσωπα των μαθητών.

Ένα ΜΕΓΑΛΟ ευχαριστώ στους μαθητές της Γ΄τάξης του 1ου Γυμνασίου Μεγάρων για την συμμετοχή τους : Μαίρη Ζ. , Ειρήνη Π. , Χρήστο Π. , Τάσο Μ. , Έλενα Μ. , Κωνσταντίνο Δ. , Γιάννη Μ. , Αριστείδη Π.

Ιδιαίτερα ευχαριστώ το Θωμά Π. που επιπλέον ανάλαβε το μοντάζ και την επιμέλεια του video.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω την Safeline και την κα. Βιβή Φραγκοπούλου για το ενημερωτικό υλικό που μας έστειλε για άλλη μια χρονιά.

Δείτε το video εδώ :  Σερφάρω…Ασφαλώς

 

 

 

Παρουσίαση προγράμματος «Σερφάρω …Ασφαλώς»

Την Πέμπτη στις 30/04/2015 έγινε η παρουσίαση των φετινών προγράμματων μας «Σερφάρω … Ασφαλώς» και «Παί… Ζω οnline οffline» στα πλαίσια των παρουσιάσεων των σχολικών προγραμμάτων 2014-2015 , στο «Στρατουδάκειο Μέγαρο» του Δήμου Μεγάρων.

Η οργάνωση ήτάν άψογη. Εγώ και ο κύριος Δημήτρης Κωστούρος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κυρία Χριστίνα Παπαπανούση για την πολύτιμη συμβολή και βοήθειά της. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλα τα παιδιά των δύο προγραμμάτων για τον ζήλο τους , την έμπνευση τον ενθουσιασμό και τον χρόνο τους.

Αναρτήθηκε στο authorSTREAM από τον/την etsianto

 

Στρατουδάκειο

 

 

 

 

Ερωτηματολόγιο για τον σχολικό και τον διαδικτυακό εκφοβισμό

Στα πλαίσια του μαθήματος Σχολική Κοινωνική Ζωή και της βιωματικής δράσης «ΖΩ online offline» οι μαθητές τμημάτων της Α΄τάξης του 1ου Γυμνασίου Μεγάρων, δημιούργησαν, με υπεύθυνο καθηγητή τον κο Δημήτρη Κωστούρο, το δικό τους διαδικτυακό ερωτηματολόγιο με θέμα το φαινόμενο του Σχολικού και Διαδικτυακού Εκφοβισμού.

Για το ερωτηματολόγιο κάντε κλικ παρακάτω:

Ερωτηματολόγιο

Ερωτηματολόγιο «ΠΑΙ…ΖΩ online – offline»

Γιά την συμπλήρωση του ερωτηματολογίου κάνουμε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:

Ερωτηματολόγιο

Το ερωτηματολόγιο δημιουργήθηκε από τον καθηγητή Πληροφορικής κ. Δημήτρη Κωστούρο υπεύθυνο του προγράμματος «ΠΑΙ…ΖΩ online – offline».

Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου στο σχολείο μας

Με ιδιαίτερη χαρά το σχολείο μας παρέλαβε στις 9/2/2015 , 12 νέους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές με οθόνες και έναν βιντεοπροβολέα , δωρεά του Ιδρύματος Σ. Νιάρχου,οι οποίοι έχουν ανανεώσει τον εξοπλισμό του πολυπαθούς εργαστηρίου Πληροφορικής του σχολείου μας μου μετρούσε ίδη 10 χρόνια.

Θέλω να ευχαριστήσω και προσωπικά το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», που ανταποκρίθηκε θετικά στην αίτησή μου για την αναβάθμιση του εξοπλισμού του σχολείου μας κι εύχομαι να συνεχίσει το μεγαλόπνοο έργο του.

ΊδρυμαΝιάρχου

1ΓυμνάσιοΜεγάρων01

1ΓυμνάσιοΜεγάρων03

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου – Χαμόγελο του παιδιού – Microsoft Hellas

Mε αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, το σχολείο μας είχε την τιμή να συμμετέχει στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Microsoft σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» και είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων σε θέματα ασφάλειας και σωστής συμπεριφοράς στο διαδίκτυο.

Φέτος, το μήνυμα που καλούνται να στηρίξουν οι «πρεσβευτές» της ημέρας είναι το «Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!».

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους  κ. ΑλεΒίζο Στέφανο και Καβαλιεράκη Μαρίνα, εκπροσώπους του «Χαμόγελου του Παιδιού», για την πρόσκληση του σχολείου μας να συμμετέχει στην αξιόλογη αυτή εκδήλωση.

Δείτε περισσότερα παρακάτω : Χαμόγελο

 

Χαμόγελο3 Χαμόγελο2

Χαμόγελο5 Χαμόγελο4

 

 

 

Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2015

 

Safer Internet Day 2015

Το Γυμνάσιό μας και φέτος συμμετέχει στον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2015 – 10/02/2015- ως Πρεσβευτής και στο πλαίσιο αυτό η μαθήτρια του σχολείου μας Πέμυ Ξάνθη εμπνέυστηκε την αφίσα  με το φετινό σύνθημα:

» Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο «

Κάντε ένα «κλικ» πάνω στην αφίσα για να την δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος.

Παρακάτω παρατίθεται ο σύνδεσμος με τον χάρτη των πρεσβευτών όπως έχει σταλεί  από το «Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου»:  Χάρτης

Κατά την διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας του Φεβρουαρίου οι καθηγητές Πληροφορικής του σχολείου μας , Κος Κωστούρος και Κα Τσιαντού αφιέρωσαν από μία διδακτική ώρα σε όλα τα τμήματα του Γυμνασίου μας κατά την οποία έγινε ενημέρωση / συζήτηση με τους μαθητές στα παρακάτω κυρίως θέματα. Οι μαθητές παρακολούθησαν επιπλέον σχετικά βίντεο :

 • Τι πρέπει να γνωρίζουμε για να πλοηγούμασε με Ασφάλεια στο διαδίκτυο – Κρυφοί κίνδυνοι και παγίδες
 • Πως μπορεί να γίνει καλύτερο το Διαδίκτυο
 • Σε ποιες ιστοσελίδες μπορεί κάποιος να βρει περισσότερες πληροφορίες για τους κινδύνους και την ασφάλεια στο Διαδίκτυο
 • Που μπορεί να καταγγείλει κανείς παράνομο περιεχόμενο η παρενόχληση στο Διαδίκτυο
 • Γιατί είναι σημαντική η ημέρα «Ασφαλούς Διαδικτύου» και τι θα πρέπει να μας υπενθυμίζει

 

 

 

Επίσκεψη στο UTech Lab !!

Τον Οκτώμβριο του 2014 το σχολείο μας πραγματοποίησε επίσκεψη στο ίδρυμα Ευγενίδου , όπου είδαμε την εξαιρετική έκθεση «ΑΙΓΑΙΟΝ: Η Γέννηση ενός Αρχιπελάγους» , την ψηφιακή παράσταση «Το μυστήριο της Ζωής» και τέλος ξεναγηθήκαμε στο νεοσύστατο Εργαστήριο Τεχνολογίας του Ιδρύματος – UTech Lab. Το εργαστήριο είναι ανοιχτό για όσους θέλουν να γνωρίσουν τις νέες τεχνολογίες.Είναι ένα εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης για μαθητές 13-17 ετών και το ευρύ νεανικό κοινό, αφιερωμένο στη σύγχρονη τεχνολογία. Είναι εξοπλισμένο με υπολογιστές, iPad, 3D printer, στούντιο ήχου/εικόνας, green screen, φωτογραφικές μηχανές, βιντεοκάμερες, διάφορα είδη λογισμικού κ.λπ. Εντυπωσιατήκαμε ιδιαίτερα από το green screen και τον 3D printer !!

Να σημειώσουμε ότι η συμμετοχή σε όλα τα οργανωμένα εργαστήρια του UTech Lab είναι δωρεάν. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε παρακάτω: UTech Lab

 

 

Συμβουλές για ασφαλή πρόσβαση στο Διαδίκτυο

Χρήσιμες συμβουλές για ασφαλή πρόσβαση στο Διαδίκτυο από την Ελληνική Αστυνομία για όλους :

Χρήσιμες συμβουλές

 


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων