Επιστροφή σε Συνεργαζόμενα Σχολεία 2012-13

Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Είμαστε το Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου,  ένα ιστορικό Σχολείο με πολλές Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα, το 2011, που με Υπουργική απόφαση, μετά από αξιολόγηση, το Σχολείο μετατράπηκε σε  Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, συνεχίζει τη λαμπρή του παράδοση, επανδρωμένο με ικανούς επιστήμονες, από τους οποίους οι περισσότεροι είναι κάτοχοι Μεταπτυχιακών/Διδακτορικών τίτλων ή έχουν επιμορφώσεις υψηλού επιπέδου.

Για τη συνεχή επί 158 χρόνια προσφορά του στα γράμματα και στην πατρίδα το Λύκειο έχει τιμηθεί  δύο φορές από την Ακαδημία Αθηνών (το 1975 για τα 100 χρόνια από την αναγνώριση του από το Ελληνικό Κράτος) και έχει λάβει Βραβείο και Έπαινο.

Είναι το μοναδικό Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο σε ολόκληρο το Αιγαίο και πέρα από τις συμβατικές υποχρεώσεις του, που είναι αυξημένες λόγω της φύσεως του, συνεργάζεται στενά με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και με το Περιφερειακό Επιμορφωτικό Κέντρο Μυτιλήνης (ΠΕΚ) επιτελώντας εθνικό έργο στο ανατολικό άκρο της πατρίδας μας.

Οι εγκαταστάσεις του Σχολείου διαθέτουν πολύ αξιόλογες υποδομές:

  • 3 (τρείς) υπερσύγχρονες αίθουσες εργαστηρίων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών δυναμικότητος 12 θέσεων εργασίας μαθητών και 1 θέσεως καθηγητού η κάθε μια .
  • Οι Η/Υ είναι TurboX τελευταίας γενιάς με δυνατότητα αναπαραγωγής και εγγραφής CD – DVD και σε μόνιμη κεντρική σύνδεση στο Διαδίκτυο (όπως και όλο το Σχολείο εξάλλου) προκειμένου να εξασφαλίζεται η προστατευμένη, όσον αφορά το περιεχόμενο, πρόσβαση στις παγκόσμιες πηγές γνώσης. Συγκεκριμένα, η σύνδεση γίνεται μέσω Οπτικής Ίνας με ρυθμό μετάδοσης δεδομένων 1 Gbps!!! Επίσης, όλος ο Δικτυακός Εξοπλισμός  (κάρτες Δικτύου, Hub, Switch κ.λ.π) των εργαστηρίων Πληροφορικής είναι ταχύτητας 1 Gbps.
  • Τα εργαστήρια διαθέτουν επιπλέον τον απαραίτητο εποπτικό και υποστηρικτικό εξοπλισμό (προβολέα data – οθόνη, διαδραστικό πίνακα, εκτυπωτές, σαρωτές, web κάμερα) και μεγάλο εύρος εξειδικευμένου λογισμικού για όλες τις τάξεις του Λυκείου.
  • Λόγω της αρτιότητάς τους τα εργαστήριά μας είναι Πιστοποιημένα Κέντρα Στήριξης Επιμόρφωσης από το Υπουργείο Παιδείας και χρησιμοποιούνται για τα προγράμματα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών Β’ Επιπέδου καθώς και στις Βασικές Δεξιότητες Χρήσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.
  • Επίσης πολλές φορές χρησιμοποιούνται για παρουσιάσεις πρωτοποριακών εφαρμογών νέου εκπαιδευτικού λογισμικού.
  • Λόγω της πολλαπλής χρήσης τους υπάρχει διαρκής υποστήριξη, ανανέωση, αναβάθμιση, και ενημέρωση και του εξοπλισμού και του λογισμικού τους.
  • Επίσης, το Σχολείο μας διαθέτει 1 (ένα) εργαστήριο Φυσικής, 1 (ένα) εργαστήριο Χημείας, 1 (μία) αίθουσα φιλολόγων (με διαδραστικό πίνακα), 3 (τρείς) αίθουσες με διαδραστικούς πίνακες, όλες οι αίθουσες διδασκαλίας με βιντεοπροβολέα.
  • Τέλος, το Σχολείο μας διαθέτει 2 (δύο) Βιβλιοθήκες με αρκετά σπάνια βιβλία και χειρόγραφα καθώς και μία αρκετά μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων με ηχητικά συστήματα και συστήματα προβολής ψηφιακών εικόνων και βίντεο.

Στα πλαίσια της Ερευνητικής Εργασίας (Project) και των Ομίλων  Αριστείας και Δημιουργικότητας, οι μαθητές του Σχολείου μας έχουν σχεδιάσει και υλοποιήσει δύο Ραδιοφωνικές Εκπομπές στον Ευρωπαϊκό Διαδικτυακό Μαθητικό Ραδιοφωνικό Σταθμό European School Radio.  Συγκεκριμένα, οι δύο εκπομπές έχουν αντίστοιχα τους εξής τίτλους: PPLM Club και PPLM Time. Οι δύο αυτές εκπομπές μεταδίδονται κάθε Παρασκευή από τις 19:00 μέχρι τις 20:00 η πρώτη και 20:00 με 21:00 η δεύτερη.

Επίσης, ένας μαθητής μας της Γ’΄Λυκείου μεταδίδει κάθε Παρασκευή από τις 23:00 μέχρι τις 24:00 την ζωντανή (live) εκπομπή OBG (Oldies But Goodies) με μουσική 40’s and 60’s Hits.

Η ιστοσελίδα του Σχολείου μας είναι η εξής: http://lyk-peir-mytil.les.sch.gr

Σας ευχόμαστε καλή ακρόαση!!!!

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/esrblog/esr-2011-2013/esr-2012-13/%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%ce%b6%cf%8c%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%b1-%cf%83%cf%87%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%af%ce%b1/%cf%80%cf%81%cf%8c%cf%84%cf%85%cf%80%ce%bf-%cf%80%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%bb%cf%8d%ce%ba%ce%b5%ce%b9%ce%bf-%ce%bc%cf%85/

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση