Κάντο ν’ ακουστεί, στη νοηματική! Ένα χαμόγελο από το 9ο Δημ. Σχ. Αγίου Δημητρίου

Απόδοση στη νοηματική: Μαρία Μπίζου
Το βίντεο αυτό είναι η οπτικοποίηση, με τη χρήση και της νοηματικής, της δεύτερης συμμετοχής του Στ1 του 9ου Δημ. Σχ. Αγ. Δημητρίου Αττικής στον Πανελλήνιο Ραδιοφωνικό Διαγωνισμό “Κάντο ν’ ακουστεί” .Το ραδιοφωνικό αυτό σποτάκι,που έγινε και βίντεο, θίγει, με το δικό του τρόπο, το θέμα του κοινωνικού αποκλεισμού δίνοντας έμφαση στη σημασία της φιλίας. Οι μαθητές προτείνουν, ως μέτρο αντιμετώπισης του προβλήματος, να δώσουμε σε όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως, φύλου, θρησκείας, καταγωγής τη φιλία μας, κάνοντας την αρχή με ένα χαμόγελο. Οι στίχοι έχουν γραφτεί από τη ραδιοφωνική ομάδα, πάνω στη μελωδία του τραγουδιού των Fool’s Garden το Lemon-Tree και τραγουδήθηκαν απ’ όλους ανεξαιρέτως! Το μόνο που ζητούν είναι το δικό σας χαμόγελο!

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/esrblog/2015/03/26/kanto-n-akoystei-sti-noimatiki-ena-ch/

3 σχόλια

  1. Σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την όμορφη δουλειά που κάνατε! Συνεχίστε το σπουδαίο έργο σας.
    Με εκτίμηση για την Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ και του Διαγωνισμού, ο πρόεδρος, Ν.Γιαγκούλης

    1. Ευχαριστούμε πολύ, γιατί μας δώσατε τη δυνατότητα να εκφραστούμε (μαθητές και εκπαιδευτικοί) με τρόπο καινοτόμο και δημιουργικό. Ερχόμαστε (9ο Δημ. Σχ. Αγ. Δημητρίου) στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή, το πρωί, για να γνωρίσουμε όλους τους europeanchoolradio- funs από κοντά. Δυστυχώς, όμως, δεν καταφέρνουμε να φέρουμε και τους μικρούς μας μαθητές και έτσι διαπιστώσαμε ότι δεν μπορούμε να συμπληρώσουμε και τη φόρμα συμμετοχής του Φεστιβάλ ! Θα τους μεταφέρουμε, όμως, τις εμπειρίες μας. Ελπίζουμε να μας δεχτείτε και να τα πούμε από κοντά!!!

      1. Μα και βέβαια θα σας περιμένουμε με μεγάλη χαρά.
        Μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής έστω και με μηδενικό αριθμό μαθητών. Σας θέλουμε εκεί να να μοιραστείτε μαζί μας τις δικές σας εμπειρίες και των μαθητών σας. Επίσης μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή και σε κάποια εργαστήρια η δράσεις.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση