Μη χάσετε την Κυριακή 28 – 4 – 2013 στις 6 – 7 το απόγευμα την εκπομπή των Μουσικών αβγών! Απολαύστε το α΄ μέρος της συναυλίας των μουσικών συνόλων του Μουσικού Σχολείου Βέροιας

ΜΟΥΣΙΚΑ αβγΑ – Μουσικό Σχολείο Βέροιας

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ (Α΄ μέρος)

Μη χάσετε αυτήν την Κυριακή 28 – 4 – 2013 στις 6 – 7 το απόγευμα την εκπομπή των Μουσικών αβγών του Μουσικού Σχολείου Βέροιας! Στην εκπομπή μας θα απολαύσετε το α΄ μέρος της συναυλίας των μουσικών συνόλων του Μουσικού Σχολείου Βέροιας που πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία, την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013 και ώρα 7.30 μ.μ., στην κατάμεστη αίθουσα της Αντωνιάδειου Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων του Μουσικού Σχολείου της Βέροιας. Ήταν ένας μουσικός περίπατος στα μονοπάτια της σύγχρονης ευρωπαϊκής, της λαϊκής και της παραδοσιακής μουσικής. Οι μαθητές και οι καθηγητές μουσικής του Μουσικού Σχολείου Βέροιας που συμμετείχαν στην εκδήλωση απέσπασαν τα πιο εγκωμιαστικά σχόλια από τους παρισταμένους και άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η σημερινή εκπομπή περιλαμβάνει έργα που παρουσίασαν στην έναρξη της συναυλίας τα κιθαριστικά σύνολα του σχολείου και στη συνέχεια ύμνους που παρουσίασε ο βυζαντινός χορός, τραγούδια της Αναγέννησης και Spirituals που παρουσίασε η ευρωπαϊκή χορωδία, διασκευές τραγουδιών που παρουσίασε το ορχηστρικό σύνολο Ευρωπαϊκής Μουσικής, ροκ κομμάτια που παρουσίασε το rock σύνολο του σχολείου και τέλος τραγούδια του Μάνου Χαζιδάκι από το θεατρικό έργο του Ι. Καμπανέλλη ¨Παραμύθι χωρίς όνομα¨ που παρουσίασε  η Ευρωπαϊκή Χορωδία και ορχήστρα του  Μουσικού Σχολείου.

Σε επόμενη εκπομπή θα παρουσιαστεί το β΄ μέρος της συναυλίας των Μουσικών Συνόλων κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν λαϊκά τραγούδια από το σύνολο μπουζουκιών και το σύνολο Λαϊκής Μουσικής και τέλος παραδοσιακά τραγούδια που παρουσίασε το σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής και στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας.

Μείνετε συντονισμένοι στο European School Radio – το πρώτο μαθητικό διαδικτυακό ραδιόφωνο (http://esradio.mysch.gr) .

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/esrblog/2013/04/28/%ce%bc%ce%b7-%cf%87%ce%ac%cf%83%ce%b5%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae-28-4-%e2%80%93-2013-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82-6-%e2%80%93-7-%cf%84%ce%bf-%ce%b1%cf%80/

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση