ΜΟΥΣΙΚΑ αβγΑ – ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ – Δύο απολαυστικά μισάωρα την Κυριακή 24-3-2013, 6 -7 μ.μ.

Μη χάσετε αυτήν την Κυριακή 24 -3 -2013 στις 6 με 7 το απόγευμα την εκπομπή από τα Μουσικά αβγΑ  του Μουσικού Σχολείου Βέροιας.

Στο πρώτο μέρος της εκπομπής θα απολαύσουμε παραδοσιακά τραγούδια που παρουσίασε η ορχήστρα και χορωδία της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής του Μουσικού Σχολείου Βέροιας στη γιορτή για την 25η Μαρτίου 2013 που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας. Την επιμέλεια των συνόλων είχαν οι καθηγητές μουσικής του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, κ.κ. Γιάννης Μπαλιάκας και Ιορδάνης Κουτσιμανής.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής η Μουσική συναντά την Ποίηση. Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου υποδέχονται την Άνοιξη μ΄ έναν στίχο στα χείλη. Απαγγέλλουν και τραγουδούν αγαπημένα ποιήματα σημαντικών Ελλήνων αλλά και ξένων  ποιητών (Καβάφης, Παλαμάς, Βάρναλης, Ρίτσος, Ελύτης, Κίπλινγκ, Μπρεχτ, Cohen). Και στο τέλος…σε πρώτη παγκόσμια μετάδοση το τραγούδι ¨Γίνε δυνατός¨ που είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Μουσικού Σχολείου Βέροιας με το 2ο Λύκειο Εχεδώρου και γράφτηκε με αφορμή την Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας – 6 Μαρτίου 2013. Τους στίχους του ποιήματος έγραψε μαθήτρια του 2ου Λυκείου Εχεδώρου και τη μουσική έγραψε ο καθηγητής του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, Βασίλης Βαλαβάνης. Τραγουδούν οι μαθητές/τριες της β΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας. Ευχαριστούμε πολύ την καθηγήτρια του 2ου Λυκείου Εχεδώρου, Λία Παπαπέτρου για τη συμβολή της σ΄ αυτήν τη συνεργασία.

Μείνετε συντονισμένοι στο European School Radio –  το πρώτο μαθητικό διαδικτυακό ραδιόφωνο. http://esradio.mysch.gr

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/esrblog/2013/03/23/%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%b1-%ce%b1%ce%b2%ce%b3%ce%b1-%e2%80%93-%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%cf%83%cf%87%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%b9%ce%bf-%ce%b2%ce%b5%cf%81%ce%bf%ce%b9%ce%b1/

1 σχόλιο

    • Δούκας Κωνσταντίνος στο 24 Μαρτίου 2013 στις 7:10 μμ

    Πολύ ωραίες οι απαγγελίες !

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση