“Οδηγός μας η παράδοση” από τα μουσικά αβγΑ του Μουσικού Σχολείου Βέροιας!!

Τα Μουσικά αβγΑ του Μουσικού Σχολείου Βέροιας γιορτάζουν με μια ακόμη πρεμιέρα.

Αποχαιρετούμε το 2012 και προσμένουμε το 2013 με… οδηγό μας την παράδοση. Μια νέα εκπομπή γεμάτη παράδοση. Με τραγούδια και έθιμα του δωδεκαημέρου από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας, από τη Μακεδονία ως την Κρήτη κι από την Ήπειρο ως τα Δωδεκάνησα θα σας κρατήσουμε συντροφιά μια ώρα από τις 6 ως τις 7 το απόγευμα σήμερα Κυριακή 30/12/2012.

Απολαύστε μαζί μας επίσης κάλαντα του Πόντου που ηχογράφησαν στο σχολείο ταλαντούχοι συμμαθητές μας καθώς και ένα βεροιώτικο παραδοσιακό παραμύθι όπως το κατέγραψε στο βιβλίο «Βεργιώτικες ιστορίες και παραμύθια» η λαογράφος Βούλα Χατζίκου. Ποιο παραμύθι έλεγε πρώτο και καλύτερο η μανιά η Μαρμαρούδα όταν έρχονταν τα Χριστούγεννα; Πώς η μανιά η Λένκω έγινε πλούσια; Τι θα πει τσικαΐμ στη γλώσσα των καλικάντζαρων;

Η εκπομπή μας φιλοξενεί ακόμη συνέντευξη που πήραμε από την υπεύθυνη του Εθνικού Μουσείου Εκπαίδευσης – Χρίστος Τσολάκης που βρίσκεται στην Αγία Βαρβάρα Βέροιας. Ελάτε να σας γνωρίσουμε ένα ξεχωριστό Μουσείο που ξυπνά μαθητικές μνήμες στους μεγαλύτερους αλλά και μαθαίνει στους νεότερους την ιστορία του ελληνικού σχολείου.

Συντονιστείτε λοιπόν στο European School Radio.  Σας περιμένουμε!

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/esrblog/2012/12/30/%ce%bf%ce%b4%ce%b7%ce%b3%cf%8c%cf%82-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%ce%b7-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%b4%ce%bf%cf%83%ce%b7-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b1/

1 σχόλιο

  1. Λογω λανθασμένου προγραμματισμού απο τον Σταθμό, η εκπομπή δεν μεταδόθηκε κανονικά και σας ζητούμε ΣΥΓΝΩΜΗ…θα παίξει βεβαια σε επανάληψη την επόμενη ΚΥΡΙΑΚΗ 06-01-2013 στις 18:00 κανονικότατα…..
    Καλή Πρωτοχρονιά !!!!!

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση