Το σχολείο μας

 

Το Δημόσιο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Σύρου ιδρύθηκε και λειτουργεί από το σχολικό έτος 2008-2009, αναπληρώνοντας το κενό που δημιούργησε η αναστολή της λειτουργίας της Ιδιωτικής (του Δήμου Ερμούπολης) Νυχτερινής Σχολής Μηχανικών Σύρου, της οποίας αποτελεί φυσική συνέχεια.

Λειτουργούν οι ειδικότητες των «Πλοιάρχων και Μηχανικών του Εμπορικού Ναυτικού»,  των «Βοηθών Νοσηλευτών» και για κάποιο διάστημα λειτούργησε των «Ψυκτικών και Κλιματιστικών Εγκαταστάσεων».

Η λειτουργία του σχολείου γίνεται στο συγκρότημα Λυκείων του Μάννα. Για τη διδασκαλία χρησιμοποιούνται οι αίθουσες του Γενικού Λυκείου και τα εργαστηριακά μαθήματα γίνονται στο Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο Σύρου. Οι σπουδές είναι 4 έτη (λόγω εσπερινού ωραρίου).

Λειτουργεί από το σχολ. έτος 2009-10, το εργαστήριο προσομοιωτών μέσω Η/Υ, Γέφυρας Πλοίου και Μηχανής Πλοίου, (o εξοπλισμός έγινε μέσω των ΠΕΠ, με τη βοήθεια της πρώην νομαρχίας Κυκλάδων, της Περιφέρειας  Ν. Αιγαίου και πολλών συναδέλφων εκπαιδευτικών).

Έχουμε εντάξει, στην εκπαιδευτική διαδικασία συχνές εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Νεώριο Νέα Α.Ε. – Ναυπηγεία Σύρου, σε αρκετά πλοία που έρχονται ( SUPER FAST XII, BLUE STAR NAXOS και PAROS, ΑΙΟΛΟΣ  ΙΙ, NORWEGIAN DREAM, κ.λ.π.) και σε σχετικές εταιρίες ή εκπαιδευτικά ιδρύματα (Α.Ε.Ν. Σύρου και Α.Ε.Ν. Χανίων Κρήτης).

Διοργανώσαμε για 4 συνεχείς χρονιές, με μεγάλη επιτυχία, στο Πνευματικό Κέντρο και στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Ερμούπολης, εκδηλώσεις με τίτλο «Ναυτική Βραδιά» που περιλάμβαναν : ενημέρωση του κοινού για δυνατότητες εκπαίδευσης και επαγγελματικά δικαιώματα, προβολές βίντεο εκπαίδευσης, αφηγήσεις ναυτικών, ναυτική λογοτεχνία (με παρουσίαση από λογοτέχνες συναδέλφους και από μαθητές), καλλιτεχνικό μέρος με τραγούδι συνοδεία πιάνου και έκθεση βιβλίων ναυτικών μαθημάτων, ναυτικής λογοτεχνίας και βιωματικό εργαστήριο για τους μαθητές των γυμνασίων.

Συμμετέχουμε κάθε σχολικό έτος, με ομάδες μαθητών και εκπαιδευτικών, σε εκδηλώσεις και προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων, που διοργανώνονται από το Υπουργείο Παιδείας, μέσω της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Κυκλάδων.

Ακόμη κάνουμε γνωστό το σχολείο μας στην τοπική κοινωνία, με ενεργή συμμετοχή σε διάφορες εκδηλώσεις, μέσω του τοπικού τύπου, του ραδιόφωνου και της τηλεόρασης.

τηλ.: 22810 82602

fax:  22810 88002

e-mail: espteena@sch.gr