Το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Κιλκίς προετοίμασε το παρόν Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης το οποίο βρίσκεται Παραπλεύρως του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής και συντάχθηκε με ευθύνη της Διευθύντριας Ελένης Τεχλικίδου, ακολουθώντας τις οδηγίες του Ο.Α.Σ.Π για τη διαχείριση Σεισμικού Κινδύνου και αφορά τη σχολική περίοδο 2017 – 2018.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενου του σεισμού αποφασίσθηκαν να πραγματοποιηθούν οι παρακάτω ενέργειες από το Σύλλογο Διδασκόντων και όσων εργάζονται στο Ε.Ε.Ε.ΕΚ Κιλκίς.

Συγκεκριμένα:   Αναρτήθηκαν στα σχολικά κτίρια που συνθέτουν τη σχολική μονάδα τα σχέδια διαφυγής σε εμφανές σημείο, καθώς επίσης και οι αντίστοιχες αρμοδιότητες των εργαζομένων στο σχολείο.

Επίσης αποφασίσθηκε να γίνουν 2 φορές το χρόνο άσκηση σεισμού σε ώρα μαθήματος αλλά και διαλείμματος.

  1. ΧΩΡΟΙ ΚΑΤΑΦΥΓΗΣ

α) Αύλειος χώρος του σχολείου από την κύρια είσοδο (ΔΥΤΙΚΑ) και την πίσω είσοδο (ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ) που βλέπει στον προαύλιο χώρο του 9ου δημοτικού σχολείου.

 

  1. ΣΕΙΡΑ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΑΙΘΟΥΣΩΝ

 

Α ΚΤΙΡΙΟ

Α) Κεντρική έξοδος: Αίθουσες Μαθηματικών και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

Β) Πίσω έξοδος: Αίθουσες Γλώσσας και Φυτικής Παραγωγής

 

Β΄ ΚΤΙΡΙΟ

Α) Κεντρική έξοδος: Αίθουσες Α2-Α3.

Β) Κεντρική έξοδος: Αίθουσα Α1

 

  1.  ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΗΜΕΙΑ

Είναι τα στέγαστρα του κτιρίου Α΄, μπροστά και πίσω και του κτιρίου Γ΄. Δυσκολία αντιμετωπίζουμε και στο διάδρομο του κτιρίου Β΄, στη μετακίνηση των αναπηρικών αμαξιδίων, καθώς ο χώρος είναι στενός και δυσχεραίνει την έξοδο.

 

  1. ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Γενικός υπεύθυνος σχεδίου : ΤΕΧΛΙΚΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ

Υπεύθυνος διάσωσης : ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ

Πρώτες βοήθειες : ΕΛΕΝΗ ΤΕΧΛΙΚΙΔΟΥ, ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΡΑΚΙΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΗΣ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΑΜΒΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΡΙΑ ΦΩΤΙΑΔΟΥ

Πυρόσβεση : ΚΑΡΑΚΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ, ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ

Μέριμνα Φροντίδα : ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΤΣΑΚΙΔΟΥ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΟΥΝΤΑ, ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑΣΟΥ, ΣΟΦΙΑ ΑΝΙΣΕΓΚΟΥ, ΘΩΜΑΣ ΡΙΖΟΣ, ΑΘΗΝΑ ΚΕΚΕΡΙΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΛΕΝΗ ΜΑΝΤΡΑΤΖΗ

Παρουσίες – Καταγραφή Μαθητών: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΕΡΕΤΗ, ΖΩΗ ΚΑΡΑΦΥΛΛΗ

Έλεγχος δικτύων ύδρευσης – ηλεκτρικού: ΚΑΛΙΡΡΟΗ ΜΟΥΛΛΑ, ΝΑΪΡΑ ΑΣΙΓΚΙΔΟΥ

Απαγόρευση προσέγγισης αιθουσών: ΑΓΑΘΗ ΓΚΟΥΜΑ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΑΜΒΡΟΠΟΥΛΟΣ

Οργάνωση – Ασφαλής Εκκένωση Σχολείου: ΕΛΕΝΗ ΤΕΧΛΙΚΙΔΟΥ, ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ

 

Αντικαταστάτες όταν κάποιος από τους παραπάνω καθηγητές απουσιάζει:

 * οι υπεύθυνοι καθηγητές θα αντικατασταθούν και θα συμπληρωθούν τα ονόματα όταν ολοκληρωθεί ο σύλλογος διδασκόντων.

 

 

Σε περίπτωση διαλείμματος, όσοι βρίσκονται στο κτίριο Α΄, βγάζουν τους μαθητές/τριες στον αύλειο χώρο της κύριας εισόδου. Τα κτίρια Β΄ και Γ΄ , παραμένουν κενά κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. Οι υπόλοιποι μαθητές/τριες, παραμένουν στον αύλειο χώρο με τον εφημερεύοντα εκπαιδευτικό.

 

Κτίριο Α΄: Σε πρώτο χρόνο αποχωρεί η αίθουσα Η/Υ, της Λογοθεραπείας, της Γλώσσας και της Φυτικής Παραγωγής. Ταυτόχρονα η αίθουσα της κουζίνας αποχωρεί από την πίσω έξοδο.

 

Κτίριο Β΄: Στο κτίριο Β΄ γίνεται παράλληλα η αποχώρηση σε πρώτο χρόνο των αιθουσών Α2 – Α3 από την κεντρική έξοδο, ενώ ακολουθεί το Α1 από την πίσω έξοδο.

 

Κτίριο Γ΄: Στο κτίριο Γ΄ παράλληλα γίνεται η αποχώρηση των αιθουσών 3,2,1, με άμεση πρόσβαση στον αύλειο χώρο.

 

ΣΧΕΔΙΑ ΠΣΕΑ

 

  1. Υπεύθυνος Πολιτικής Άμυνας: Ελένη Τεχλικίδου, Σταματία Γιαννούλα, Ζωή Καραφύλλη
  2. Υπεύθυνοι παροχής πρώτων βοηθειών: Ελένη Τεχλικίδου, Θεοδόση Ρακιτζόπουλος, Γεώργιος Χαριτωνίδης, Αθανάσιος Γαμβρόπουλος, Μαρία Φωτιάδου
  3. Υπεύθυνος να ανοίξει τις πόρτες του σχολείου διάπλατα και να κλείσει την κεντρική βάνα του νερού: η υπεύθυνη του εργαστηρίου γεωπονίας Καλιρρόη Μουλλά, η οποία βρίσκεται στο θερμοκήπιο και βρίσκεται πιο κοντά στη βάνα,
  4. Οι πυροσβεστήρες δεν έχουν αναγομωθεί, παρόλο που έχουμε ζητήσει την αναγόμωση και την αύξηση της ποσότητάς τους. Υπεύθυνος Σάββας Καρακίδης.
  5. Υπεύθυνος γραφείο διευθύντριας: Νικολέτα Ορφανίδου

 

Σχέδιο αποχώρησης των μαθητών/τριών από τα κτίρια του σχολείου: Την αποχώρηση των μαθητών/τριών, ελέγχουν οι καθηγητές/τριες που διδάσκουν τη συγκεκριμένη ώρα κατά τμήμα και οι καθηγητές/τριες που έχουν εκείνη την ώρα κενό.