Λίγα λόγια για το σχολείο μας

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λέσβου (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Λέσβου) ξεκίνησε τη λειτουργία του κατά το σχολικό έτος 2002-03. Πρώτος διευθυντής του σχολείου υπήρξε ο Γεωπόνος Δημήτρης Ξυνόροδος. Από το σχολικό έτος 2004-05 τη διεύθυνση του σχολείου έχει αναλάβει η κ. Ανδρονίκη Λεκάκη, Δασκάλα Ειδικής Αγωγής.

Ο αριθμός των μαθητών του σχολείου, κατά μέσο όρο, κυμαίνεται  μεταξύ των 15 έως και των 22. Την παρούσα σχολική χρονιά (2010-2011), οι μαθητές του σχολείου φθάνουν τον αριθμό των 17. Οι διαταραχές που χαρακτηρίζουν τους μαθητές είναι ως επί το πλείστον οι ακόλουθες: αυτισμός, σύνδρομο Down, νοητική υστέρηση, σοβαρές μαθησιακές δυσκολίες, υπερκινητικότητα, κινητικά προβλήματα κ.λπ.

Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Λέσβου, βρίσκεται σε σχολικό συγκρότημα της περιοχής των Υφαντηρίων Μυτιλήνης και στεγάζεται σε οκτώ λυόμενες αίθουσες. Για τις ανάγκες λειτουργίας του εργαστηρίου της κεραμικής έχει εξοπλιστεί μια μικρή αίθουσα που λειτουργούσε άλλοτε ως Ε.Κ.Φ.Ε. Στον ίδιο χώρο υπάρχει ακόμη μια αίθουσα που λειτουργεί ως σχολική τάξη. Σε παρακείμενο και υπερυψωμένο καλλιεργήσιμο χώρο έγινε η εγκατάσταση του εργαστηρίου κηπουρικής, στον οποίο κατασκευάσθηκε ένα σύγχρονο θερμοκήπιο.

Εκτός από την παρακολούθηση των μαθημάτων στα εργαστήρια, τα παιδιά διδάσκονται γλώσσα, μαθηματικά, χρήση υπολογιστών, αυτόνομη διαβίωση, καλλιεργούν τις καλλιτεχνικές τους δυνατότητες και παράλληλα γυμνάζονται στην αίθουσα του κλειστού γυμναστήριου, κοινή για όλα τα συστεγαζόμενα σχολεία. Επίσης, τόσο ο ψυχολόγος όσο και ο κοινωνικός λειτουργός οργανώνουν μικρο-ομαδικές ή εξατομικευμένες συναντήσεις με τους μαθητές και τους γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών με επίκεντρο θέματα της αρμοδιότητάς τους. Από το σχολικό έτος 2006-07 εφαρμόζονται πρόγραμματα κινησιοθεραπείας/φυσιοθεραπείας και  λογοθεραπείας για τους μαθητες που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα.

Δημιουργίες στο μάθημα Εικαστικών

Οι μαθητές με την καθηγήτρια εικαστικών κα Λαμπροπούλου δημιουργούν ποικίλες συνθέσεις με γεωμετρικά σχήματα από χαρτί και ύφασμα, χριστουγεννιάτικες κάρτες, στολίδια, αποκριάτικα, κατασκευές με τη μέθοδο της υφαντικής και άλλα.

Πασχαλινές Λαμπάδες 2013

Για ακόμη μία χρονιά, το σχολείο σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων δημιουργεί πρωτότυπες λαμπάδες, τις οποίες διαθέτει προς πώληση στις αναγραφόμενες (στις φωτογραφίες) τιμές. Τα έσοδα από την πώληση των λαμπάδων θα διατεθούν για την πραγματοποίηση της ημερήσιας εκδρομής του σχολείου χωρίς την οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών των μαθητών. Το τηλέφωνο του σχολείου για παραγγελίες είναι 2251046766.

Πρόσκληση Συμμετοχής στο Δημοτικό Λαχανόκηπο Δήμου Λέσβου

Λειτουργεί στην πόλη της Μυτιλήνης Δημοτικός Λαχανόκηπος που απευθύνεται σε άτομα που βρίσκονται σε φτώχεια ή απειλούνται από αυτή. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην κοινωνική λειτουργό της δομής, Μαρία Ντάρα και στο τηλέφωνο 2251022873. Επισυνάπτεται η πρόσκληση.

Πρόσκληση για την πράξη «Εργασία με ίσες ευκαιρίες Ε.Μ.Ι.Ε.»-

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ Η Α.Σ. «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ» υλοποιεί την Πράξη ΕΜΙΕ στο πλαίσιο της δράσης 3: «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» της κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 4: «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ)». Επισυνάπτονται τα:  η πρόσκληση και το έγγραφο των δικαιολογητικών.

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας

Την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013 κόπηκε η πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα του σχολείου. Η Διευθύντρια, το προσωπικό, οι μαθητές και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου σας εύχονται «Μια Καλή, Δημιουργική και Χαρούμενη Χρονιά».

Μαγειρική με τους Γονείς Μέρος 2ο

Για δεύτερη φορά, η κα Κεφαλά Δέσποινα (ταμίας του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου), συνεργάσθηκε με τους μαθητές και το προσωπικό του σχολείου για να προετοιμάσουν την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα που θα κόβαμε την Παρασκευή 18 Γενάρη 2013. Αν μη τι άλλο, τα αποτελέσματα ήταν παραπάνω από θετικά! Την ευχαριστούμε, ακόμη μια φορά, για τη διάθεση της να προσφέρει λίγο από το χρόνο της, ώστε να συνεργασθεί και να «διδάξει» τους μαθητές θέματα σχετικά με την αυτόνομη διαβίωσή τους.

Γιορτή Χριστουγέννων 2012

Όλα ήταν έτοιμα, η διάθεση, τα χαμογελαστά πρόσωπα, η χαρά, τα γλυκά, τα δώρα των παιδιών, το θεατρικό για να υποδεχθούμε τον ερχομό των Χριστουγέννων και του νέου Έτους.

Η Φρικαντέλα Σαλμονέλα Στριφνίνη πήρε το ραβδί της και μας έκανε να τραγουδήσουμε τα κάλαντα της Αθήνας, Πελοποννήσου, Κέρκυρας, Κρήτης, του Βορείου Αιγαίου και των Κυκλάδων.

Ο Άγιος Βασίλης συνεπής, όπως πάντα, στα καθήκοντα του έκανε την εμφάνιση  του! Ο θαυμασμός και τα γέλια ήταν ατελείωτα…

Μαγειρική με τους γονείς

Με μεγάλη χαρά το σχολείο μας δέχτηκε δύο μητέρες  που προθυμοποιήθηκαν να αναλάβουν τα ηνία της μαγειρικής για μια ημέρα. Ενόψει της χριστουγεννιάτικης γιορτής που έγινε στο σχολείο μας στις 21/12 οι δύο μητέρες , μαθητές και προσωπικό του σχολείου συνεργάσθηκαν για να δημιουργήσουν υπέροχα μελομακάρονα.
Δημιουργία Ημερολογίων

Για πρώτη φορά οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Λέσβου και η καθηγήτρια κεραμικής, Μαριλένα Ψαρούλη έφτιαξαν ημερολόγια για το έτος 2013. Οι προετοιμασίες λοιπόν για το νέο έτος καλά κρατούν… Παρουσιάζονται τα στάδια εξέλιξής τους.

Στάδιο Πρώτο: Βάφουμε με αστάρι τα τετράγωνα ξύλα, τα αφήνουμε να στεγνώσουν και τα βάφουμε με λευκό χρώμα. Το ίδιο κάνουμε με τα μανταλάκια, από τα οποία ήδη έχει απομακρυνθεί το μεταλλικό ελατήριο που τα ενώνει. Τα μανταλάκια βάφονται με μαύρο χρώμα.

Στάδιο Δεύτερο: Κόβουμε χρωματιστές κορδέλες της αρεσκείας μας.

Στάδιο Τρίτο: Μετράμε το ξύλο και σχεδιάζουμε πάνω του το μουσικό πεντάγραμμο και τα πλήκτρα του πιάνου. Φυσικά, γράφουμε το λογότυπο του σχολείου.

Στάδιο Τέταρτο: Σχεδιάζονται το κλειδί του «Σολ» και οι νότες από τα «Τρίγωνα Κάλαντα» στο πεντάγραμμο του ξύλου.

Στάδιο Πέμπτο: Σε αυτό το στάδιο μετράμε το μέσον στην κάτω πίσω πλευρά των ξύλων, όπου και θα κρεμαστεί το ημερολόγιο. Το ίδιο κάνουμε και με τα ημερολόγια, τα οποία τα τρυπάμε για να περάσουμε τη χρωματιστή κορδέλα. Με τη χρήση κόλας, κολλάμε την κορδέλα στην πίσω πλευρά του ημερολογίου, εκεί ακριβώς όπου είχαμε σημειώσει ότι είναι το μέσον του ξύλου.

Στάδιο Έκτο: Στο τελευταίο στάδιο κολλάμε τα βαμμένα μανταλάκια με τέτοιο τρόπο ώστε να θυμίζουν πλήκτρα πιάνου.


Το ημερολόγιο πιάνο είναι έτοιμο… Άντε και καλή μας χρονιά!!!

Αίθουσες του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. διακοσμούνται με τοιχογραφίες

Η καθηγήτρια εικαστικών, Λαμπροπούλου Μάγδα, και οι μαθητές του σχολείου σχεδίασαν και ζωγράφισαν από κοινού δύο αίθουσες με θεματικό περιεχόμενο.

Η πρώτη παρουσιάζει πραγματικά και φανταστικά όντα του υδάτινου κόσμου.

Συνεχίζοντας, οι μαθητές ζωγράφισαν φανταστική χλωρίδα στην άλλη αίθουσα.

Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων