Η Ε' τάξη παρουσιάζει…

Δημοτικό σχολείο Ποσειδωνίας Σύρου

Ένα μουσείο έρχεται σ’ εμάς

Νοέ 201525

μουσείοΑφού μπήκαμε στην τάξη η κυρία μας είπε ότι επισκέφθηκε το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών όπου την ξενάγησαν και μας έδειξε πολλά βίντεο και πολλές φωτογραφίες από εκεί.

Μας έδειξε ένα ντενεκεδάκι με σωλήνα που μιλάς στο ένα ντενεκεδάκι και ακούγεται στο άλλο, έναν ηλεκτρικό τηλέγραφο που είχαν φτιάξει εκείνοι, μία σάλπιγγα σαν αυτές που υπήρχαν την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου φτιαγμένη από πλαστελίνη. Επίσης μας έδειξε έναν υδραυλικό τηλέγραφο, την λακαιδεμονική σκυτάλη κι άλλες κατασκευές.

ΜαρίαΕίδαμε και ένα video όπου η ξεναγός μιλούσε για έναν νεκροθάφτη, τον Almon Strowger που είχε εφεύρει την αυτόματη τηλεπικοινωνία.Ο νεκροθάφτης αυτός κατάλαβε ότι η γυναίκα ενός αντιπάλου του, που δούλευε στο τηλεφωνικό κέντρο του έκλεβε όλη τη δουλειά γιατί προωθούσε τις κλήσεις που προοριζόταν για αυτόν στον άνδρα της. Έτσι, ανέπτυξε ένα σύστημα ώστε να μην χρειάζεται χειριστής στο τηλεφωνικό κέντρο.

πυρσείαΕίδαμε φρυκτωρίες που από βουνό σε βουνό άναβαν φωτιές, μέχρι που το μήνυμα της ΝΙΚΗΣ έφτασε από την Τροία στις Μυκήνες σε μία μόνο μέρα και παρακολουθήσαμε μία τανία που μπερδεύονται οι συνδέσεις των καλωδίων. Μιλήσαμε για τις πυρσείες που ήταν ένας τρόπος ανταλλαγής μηνυμάτων με τη χρήση πυρσών.

μουσείο3Ευχαριστούμε πολύ την κ. Αθηνά Πυλαρινού, ηλεκτρολόγο μηχανικό, που ξενάγησε την κυρία μας για να μας τα δείξει μετά και σε μας.

Στο τέλος ξεκινήσαμε να ζωγραφίζουμε κάποιο μέσο επικοινωνίας.

ΠΗΓΕΣ:

http://cgi.di.uoa.gr/~std03134/telcomhist/telcomhist.htm

Άγγελος – Αδριανός

2 σχόλια στο άρθρο

“Ένα μουσείο έρχεται σ’ εμάς”

  1. 29 Νοεμβρίου, 2015 στις 16:00      Απάντηση Διονυσία Γιαννουλοπούλου Έγραψε:

    Συγχαρητήρια για τη δουλειά σας!


  2. 7 Απριλίου, 2016 στις 18:10      Απάντηση Μαρία Ευαγγέλου Έγραψε:

    Μπράβο σας! Πολύ καλή προσπάθεια και πολύ καλή δουλειά!!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων