Η ψηφιακή αφήγηση στην εκπαίδευση

To Εργαστήριο AETMA (Αdvanced Εducational Τechnologies & Μobile Αpplications Lab) του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργανώνει ένα σεμιναριακό κύκλο επιμόρφωσης με θέμα: Η ψηφιακή αφήγηση στην εκπαίδευση

Η ψηφιακή αφήγηση συνδυάζει την τέχνη της αφήγησης με την παραγωγική αξιοποίηση εικόνων, ήχων, μουσικής, πολυμέσων και λογισμικών web 2.0, με στόχο να αυξήσει το ενδιαφέρον του μαθητή και να συμβάλει στην ενεργό συμμετοχή του στη διαδικασία της μάθησης. Η ψηφιακή αφήγηση στην εκπαίδευση, μεταξύ άλλων, βοηθά στη συγκέντρωση του μαθητή, την οργάνωση της σκέψης, την κατανόηση δύσκολων ή αφηρημένων εννοιών, διευκολύνει την καλλιέργεια της συνεργατικής κουλτούρας και την παρουσίαση της γνώσης με ένα δημιουργικό και ενδιαφέροντα τρόπο. Η εισαγωγή στην εκπαίδευση αναγνωρίζεται ως σημαντικό μέσο ενίσχυσης της κατανόησης και της δημιουργικής μάθησης.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση των εκπαιδευτικών με συγκεκριμένα λογισμικά και πώς αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν για τη δημιουργία ψηφιακών αφηγήσεων, για τη βελτίωση-εμπλουτισμό της εκπαιδευτικής πρακτικής, την εμπλοκή των μαθητών και την ενίσχυση της μαθησιακής εμπειρίας.

Το σεμινάριο υλοποιείται με τη μέθοδο της ασύγχρονης (και προαιρετικά σύγχρονης) εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Με τη λήξη των μαθημάτων οι επιμορφούμενοι θα λαμβάνουν σχετική βεβαίωση επιμόρφωσης.

Κόστος συμμετοχής ανά εκπαιδευόμενο: 50€   Διάρκεια σεμιναρίου: 50 ώρες, 5 εβδομάδες

Για κάθε μία από τις 5 εβδομάδες θα παρέχεται εκπαιδευτικό υλικό για μελέτη, εξάσκηση και εκπόνηση εργασιών και συμμετοχή σε συζητήσεις με την αξιοποίηση της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης Moodle.

Εισηγητές του σεμιναρίου: Θεοδοσιάδου Δήμητρα, Άγγελος Κωνσταντινίδης, Χρήστος Πάππος, Αγορίτσα Παπαχατζή.

Για περισσότερες πληροφορίες: aetma@teiemt.gr

Δηλώσεις συμμετοχής (μέχρι και 7 Ιανουαρίου 2018): https://goo.gl/forms/XMmHJHEpUvN53ujp1

 Εκτιμώμενη έναρξη: 15 Ιανουαρίου 2018.

 

Κατηγορίες: Σεμινάρια/Συνέδρια. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.