Έναρξη προγραμμάτων επιμόρφωσης «Εισαγωγική Επιμόρφωση για την Εκπαιδευτική Αξιοποίηση των Τ.Π.Ε»

ΚΕΚ ΝΕΑΠΟΛΙΣ ΕΠΕ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ 53 & ΕΚΑΒΗΣ 26
Τ.Κ. 65201 ΚΑΒΑΛΑ
ΤΗΛ 2510 220478
ΦΑΞ 2510 620070
E-MAIL kekneap@otenet.gr
URL : www.kek-neapolis.gr

Ο φορέας ΚΕΚ ΝΕΑΠΟΛΙΣ έχει προγραμματίσει για το διάστημα Απρίλιος 2018-Ιούλιος 2018 την υλοποίηση προγράμματος με τα ακόλουθα στοιχεία.                                                 3η περίοδος επιμ-σης Β1

 

Κατηγορίες: Εκπαιδευτικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Έναρξη προγραμμάτων επιμόρφωσης «Εισαγωγική Επιμόρφωση για την Εκπαιδευτική Αξιοποίηση των Τ.Π.Ε»

12ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο.

Το 12ο  Εκπαιδευτικό Συνέδριο της ΟΛΜΕ /ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. θα διεξαχθεί στην Καβάλα 11-13 Μαΐου, με θέμα «Το εκπαιδευτικό έργο σε συνάφεια με τους όρους και τις συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών». 

Διαδικασία συγκρότησης…

Κατηγορίες: Εκπαιδευτικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 12ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο.

Κέντρο Πληροφόρησης Λιμνών Βιστωνίδας – Ισμαρίδας.

Θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο σε συνεργασία της Δ/θμιας Εκπ/σης Καβάλας και του  Κέντρου Πληροφόρησης Λιμνών  Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.

Περισσότερες πληροφορίες : ΕΠΑΜΑΘ

Κατηγορίες: Καλλιτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κέντρο Πληροφόρησης Λιμνών Βιστωνίδας – Ισμαρίδας.

Η Αποκατάσταση του ΙΜΑΡΕΤ.

        Η Αποκατάσταση του ΙΜΑΡΕΤ και της οικίας του Μωχάμετ Αλι Πασά στην Καβάλα και οι επιπτώσεις  στο κοινωνικό  και πολιτιστικό  περιβάλλον. 

Το Μουσείο Sakip Sabanci στο πλαίσιο της έκθεσης «Μια δυναστεία στον Βόσπορο: ίχνη της οικογένειας του Muhammad Ali Pasha στο Atlı Köşk» στην Κωνσταντινούπολη, η οποία περιλαμβάνει μια επιλογή από φωτογραφίες και αντικείμενα από το παρελθόν της οικογένειας και ξεκίνησε στις 17 Φεβρουαρίου 2018, διοργανώνει μια σειρά διασκέψεων σχετικά με τις ιστορίες ζωής των μελών της οικογένειας του Muhammad Ali Pasha, την αρχιτεκτονική κληρονομιά της Κωνσταντινούπολης και τις επιρροές στην τέχνη και τον πολιτισμό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και της Τουρκίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Heath Lowry, Καθηγητής Οθωμανικών και Σύγχρονων Τουρκικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Princeton και στο Πανεπιστήμιο Boğaziçi, θα κάνει μια παρουσίαση με τίτλο “Αναπολώντας τις ρίζες: Η σύνδεση του Muhammad Ali Pasha της Αιγύπτου στη Μακεδονική πόλη της Καβάλας” και η κα. Μισσιριάν, Πρόεδρος του Ερευνητικού Κέντρου MOHA, θα παρουσιάσει το θέμα “Η αποκατάσταση του Ιμαρέτ και της οικίας του Muhammad Ali Pasha στην Καβάλα και οι επιπτώσεις στο κοινωνικό και πολιτιστικό αστικό περιβάλλον”.

Ημερομηνία:        03 Μαρτίου 2018                                                                           Ώρα:                    14:00                                                                                                   Τόπος:                 Μουσείο Sakip Sabanci, Κωνσταντινούπολη

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ καλέστε στο: +30 2510 620 154-151

Email: info@moha.center

Κατηγορίες: Καλλιτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Αποκατάσταση του ΙΜΑΡΕΤ.

Έκθεση Φωτογραφίας » Δρόμοι Επιβίωσης»

Στην πόλη της Καβάλας θα φιλοξενηθεί η έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας «Δρόμοι Επιβίωσης»  κατά το χρονικό διάστημα 2-14 Μαρτίου 2018.

Περιεχόμενο της έκθεσης αποτελεί η διαδρομή των προσφύγων και η καθημερινότητά τους έτσι όπως αποτυπώθηκε σε ασπρόμαυρες και έγχρωμες φωτογραφίες από φωτογράφους και φωτορεπόρτερ.

Τα σχολεία που το επιθυμούν, μπορούν να επισκεφθούν την έκθεση  Δευτέρα με Παρασκευή από τις 9.30 έως και τις 13.30, έπειτα από επικοινωνία με την υπεύθυνη Μάρθα Βέρρου στο 6980932828
Κατηγορίες: Καλλιτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Έκθεση Φωτογραφίας » Δρόμοι Επιβίωσης»

Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας

Κατηγορίες: Καλλιτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας

Συλλαλητήρια στις 2 Μαρτίου – Κήρυξη στάσεων εργασίας

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καβάλας αποφάσισε να καλύψει τα έξοδα μετακίνησης των μελών της που επιθυμούν να συμμετάσχουν στα Συλλαλητήρια που διοργανώνει η ΟΛΜΕ στις 2 Μάρτη, σε Θεσ/νίκη ή Αθήνα.
Παρακαλούνται οι συνάδελφοι, μόνιμοι και αναπληρωτές, να δηλώσουν την προτίμησή τους για συμμετοχή σε ένα από τα δύο συλλαλητήρια, είτε ηλεκτρονικά στο μέιλ της ΕΛΜΕ, είτε στα τηλέφωνα 6944817704 (κ. Τότη) και 6951854556 (κ. Παπαχίντζιου), μέχρι την Τρίτη 27/2, στις 2.00 μμ, για να αποφασιστεί και να οργανωθεί ανάλογα η μετακίνηση.
Κατηγορίες: Γενικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συλλαλητήρια στις 2 Μαρτίου – Κήρυξη στάσεων εργασίας

Δημοτικό Ωδείο Καβάλας – 18ο Φεστιβαλ «ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ»

Ξεκινά το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ «Παπαϊωάννου», που συμπίπτει με τη συμπλήρωση 80 ετών από την ίδρυση του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας!
Η διοργάνωση συμπεριλαμβάνει 6 εξαιρετικές Συναυλίες, όπου θα εμφανιστούν 20 εκλεκτοί καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό (ανάμεσά τους και 5 Καβαλιώτες διακεκριμένοι μουσικοί).
Κατηγορίες: Καλλιτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας – 18ο Φεστιβαλ «ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ»

Πως Θυμόμαστε Την Ελληνική Επανάσταση ΤΟΥ 1821.Μια Δράση Τοπικής Ιστορίας.

Το ερευνητικό πρόγραμμα «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821: ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ» βασίζεται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα που συγκεντρώνει διαφορετικού τύπου αρχειακό υλικό (έγγραφα, έργα τέχνης, αρχεία ήχου) για όψεις της περιόδου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Το υλικό αυτό…

Κατηγορίες: Δραστηριότητες/Διαγωνισμοί | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πως Θυμόμαστε Την Ελληνική Επανάσταση ΤΟΥ 1821.Μια Δράση Τοπικής Ιστορίας.

Εκπαιδευτική εκδρομή στο Σιδηρόκαστρο Ν. Σερρών

Σήμερα Παρασκευή 16/2/2018 και ώρα 12:00 στο γραφείο του Δ/ντη του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ελευθ/πολης κ. Χρυσόπουλου Μάριου συγκροτήθηκε η επιτροπή αξιολόγησης προσφορών των τουριστικών γραφείων για την διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή του σχολείου μας, που θα πραγματοποιηθεί οδικώς με προορισμό το Σιδηρόκαστρο Ν. Σερρών, κατά το χρονικό διάστημα από 08-03-2018 έως 09-03-2018. Η εκδρομή προβλέπει μια (1) διανυκτέρευση στο Σιδηρόκαστρο στις 08-03-2018.

Κατηγορίες: Εκπαιδευτικές Επισκέψεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εκπαιδευτική εκδρομή στο Σιδηρόκαστρο Ν. Σερρών