Σχέδιο Δράσης σχολικού έτους 2019-2020

Ιούν 202030

ΕΠΑΛ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φέτος για δεύτερη χρονιά το ΕΠΑΛ Καλαβρύτων υλοποίησε Σχέδιο Δράσης που αποτελεί έναν από τους άξονες  του Προγράμματος Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ. Παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε, την καραντίνα και το κλείσιμο των σχολείων, οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΕΠΑΛ Καλαβρύτων με ενθουσιασμό και μεράκι κατάφεραν να υλοποιήσουν ένα κομμάτι από την αρχική πρόταση του Σχεδίου.  Η πρόταση του αρχικού Σχεδίου Δράσης περιελάμβανε κι άλλες δράσεις και δραστηριότητες (επισκέψεις σε επιχειρήσεις, συμμετοχή σε φεστιβάλ, 3d εκτυπώσεις) οι οποίες λόγω των προβλημάτων που δημιούργησε η πανδημία είτε ακυρώθηκαν είτε ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθούν.

Το φετινό Σχέδιο Δράσης είχε τίτλο «Φτιάχνω το ΕΠΑΛ που ονειρεύομαι … Vol.II» συνεχίζοντας και βελτιώνοντας δράσεις που υλοποιήθηκαν την προηγούμενη σχολική χρονιά.

Οι Δράσεις που μπόρεσαν να υλοποιηθούν ήταν οι εξής:

  1. «Ομορφαίνω το ΕΠΑΛ … Vol.II» που στόχο είχε να διορθώσουμε «τα κακώς κείμενα» του σχολικού κτηριακού περιβάλλοντος. Οι μαθητές και οι μαθήτριες προσπάθησαν να εντοπίσουν σημεία του σχολείου τα οποία θα μπορούσαμε να διορθώσουμε κι έκαναν ορισμένες παρεμβάσεις/βελτιώσεις προκειμένου να γίνει το σχολικό κτήριο περισσότερο ασφαλές και όμορφο και λιγότερο ενεργοβόρο. Πρότειναν και προχώρησαν σε ενέργειες που θα μπορούσαν να γίνουν, όπως ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση υλικών. Ελπίδα και απώτερος στόχος είναι να δημιουργηθεί μια αειφορική οπτική στη λειτουργία του σχολείου.
  2. «Βλέπω τον καιρό με άλλα μάτια….». Οι μαθητές/τριες πρότειναν να εγκαταστήσουμε κάμερες που θα δείχνουν, στην ιστοσελίδα του σχολείου, σε ζωντανό χρόνο τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στα Καλάβρυτα. Αυτό, σε συνδυασμό με το μετεωρολογικό σταθμό που εγκαταστήσαμε στο πλαίσιο του περυσινού Σχεδίου Δράσης, θα δίνει μια πιο πλήρη εικόνα των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή του σχολείου, κάτι χρήσιμο ιδιαίτερα τις ημέρες του χειμώνα.
  3. «Δημιουργία Εικονικής Επιχείρησης». Οι μαθητές/τριες σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου ασχολήθηκαν με τον τρόπο δημιουργίας μιας επιχείρησης, από την σύλληψη της αρχικής ιδέας μέχρι την έναρξη λειτουργίας της. Η επιχείρηση που «δημιούργησαν» ασχολήθηκε με την εμφιάλωση νερού και με την προσφορά νέων, πρωτότυπων προϊόντων. Μελέτησαν τους τρόπους προμήθειας πρώτων υλών, διαφήμισης και προώθησης του προϊόντος στην αγορά καθώς και τα οικονομικά μεγέθη που σχετίζονται με ένα τέτοιο εγχείρημα.

 

Η Πράξη «Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης του έργου “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ”» υλοποιείται μέσω του  Επιχειρησιακού Προγράμματος  «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»  με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

από κάτω από: Δράσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σχέδιο Δράσης σχολικού έτους 2019-2020    

Ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές εγγραφές

Μάι 201922

από κάτω από: Εκπαιδευτικά θέματα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές εγγραφές    

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ

Μάι 201920

Τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019, πραγματοποιήθηκε στο Σχολικό Συγκρότημα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Καλαβρύτων «Ευσέβιος Κηπουργός» εκδήλωση διάχυσης αποτελεσμάτων του σχεδίου δράσης που εκπονήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» καθώς και άλλων δραστηριοτήτων του σχολείου. Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο Λυκείων των Καλαβρύτων (Επαγγελματικού και Γενικού) και οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Καλαβρύτων.

Το Πρόγραμμα Μια Νέα  Αρχή στα ΕΠΑΛ περιλαμβάνει τους παρακάτω άξονες:

-Το θεσμό του Συμβούλου – Καθηγητή για τους μαθητές της Α’ τάξης

– Παρουσία ψυχολόγου στο ΕΠΑΛ

– Σχέδια Δράσης

– Εναλλακτική Ενισχυτική Διδασκαλία

– Δικτύωση Σχολείων

 

Το Σχέδιο Δράσης του ΕΠΑΛ Καλαβρύτων είχε θέμα «Φτιάχνω το ΕΠΑΛ που ονειρεύομαι» και οι δράσεις του περιελάμβαναν:

  1. Ομορφαίνω το σχολείο μου. Σε αυτή τη δράση τα παιδιά έκαναν ενέργειες βελτίωσης του σχολικού χώρου ώστε να γίνει πιο όμορφος και πιο ασφαλής

 

  1. Δημιουργία Εικονικής Επιχείρησης. Οι μαθητές και οι μαθήτριες δημιούργησαν μια εικονική επιχείρηση – «Οινοποιείο». Με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών προβληματίστηκαν στο πώς ξεκινά μια επιχείρηση, πώς βρίσκει τις πρώτες ύλες, πώς διοχετεύει το προϊόν στην αγορά και πώς το διαφημίζει.

  1. Κατασκευή ιστοσελίδας για την ενημέρωση μαθητών/τριών, γονέων/κηδεμόνων αλλά και της τοπικής κοινωνίας σχετικά με θέματα που αφορούν το σχολείο.
  2. Κατασκευή μετεωρολογικού σταθμού. Τα παιδιά συναρμολόγησαν το σταθμό, βοήθησαν στην κατασκευή του πλέγματος προστασίας και έμαθαν τη λειτουργία των μετεωρολογικών σταθμών και τα φυσικά μεγέθη για τα οποία συλλέγουμε πληροφορίες από ένα σταθμό.

Η Πράξη «Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης του έργου “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ”» υλοποιείται μέσω του  Επιχειρησιακού Προγράμματος  «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»  με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

από κάτω από: Δράσεις | με ετικέτα  |  Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ    

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΣΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ «ΤΕΤΡΑΜΥΘΟΣ»

Απρ 201916

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 μαθητές και μαθήτριες του ΕΠΑΛ Καλαβρύτων πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Οινοποιείο «ΤΕΤΡΑΜΥΘΟΣ». Στο Οινοποιείο μας ξενάγησε η οινολόγος κ. Μελιτινή Ξενάκη η οποία μας έδειξε τη γραμμή παραγωγής του μούστου, το χώρο με τα βαρέλια όπου γίνεται η ζύμωση και παλαιώνεται το κρασί αλλά και τον τρόπο εμφιάλωσης. Μας έδωσε πληροφορίες για τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά των διαφόρων τύπων κρασιού, τον τρόπο συλλογής της πρώτης ύλη και διάθεσης του προϊόντος. Απάντησε, επίσης, σε ερωτήσεις βάσει φύλλων εργασίας που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές/τριες. Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από το γεγονός ότι μια τοπική επιχείρηση δουλεύει τόσο αποτελεσματικά και κάνει εξαγωγές σε μακρινές χώρες όπως Αυστραλία, Καναδάς και Βραζιλία.

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Παπαγιαννόπουλο Π. και τους υπεύθυνους του Οινοποιείου που επέτρεψαν την επίσκεψη και μας έδωσαν την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στους χώρους του Οινοποιείου και ιδιαίτερα την κ. Ξενάκη η οποία μας έκανε μια κατατοπιστική, ενδιαφέρουσα και ολοκληρωμένη ξενάγηση και απάντησε με προθυμία σε όλες τις ερωτήσεις μας.

Η επίσκεψη αυτή έγινε στο πλαίσιο των μαθημάτων «Γεωπονία και Αειφόρος Ανάπτυξη», «Αρχές Οικονομίας» και μαθημάτων του Τομέα Διοίκησης Οικονομίας.  Η επίσκεψη αποτελεί κομμάτι της «εικονικής επιχείρησης» που δημιούργησαν στο σχολείο η οποία ασχολείται με την παραγωγή και την πώληση κρασιού. Στόχος είναι τόσο οι μαθητές/τριες της Α’ τάξης όσο και οι μαθητές/τριες του Τομέα Διοίκησης – Οικονομίας των Β’ και Γ’ τάξεων να γνωρίσουν επαγγελματικές επιλογές που υπάρχουν σε μια αγροτοκτηνοτροφική περιοχή και να μπορέσουν να προβληματιστούν πάνω στο αναπτυξιακό μοντέλο «Πρωτογενής παραγωγή, επεξεργασία, τυποποίηση και διάθεση αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων» σε μια αγροτική  ή ημιαστική περιοχή. Η λειτουργία της εικονικής επιχείρησης και η επίσκεψη στο Οινοποιείο «ΤΕΤΡΑΜΥΘΟΣ» έχει ενταχθεί και υλοποιείται στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης του Προγράμματος Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ.

από κάτω από: Δράσεις | με ετικέτα  |  Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΣΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ «ΤΕΤΡΑΜΥΘΟΣ»    

Παράταση αιτήσεων Μαθητείας

Οκτ 20182

Το ΥΠ.Π.Ε.Θ. λαμβάνοντας υπόψη:

α) την υψηλή συμμετοχή των υποψηφίων για τα τμήματα του νέου θεσμού Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας στα ΕΠΑ.Λ. της χώρας για την περίοδο 2018-2019,

β) το σημαντικό αριθμό των δεσμευμένων θέσεων μαθητείας που υποψήφιοι έχουν αναζητήσει και έχουν λάβει από εργοδότες οι ίδιοι

γ) τη διαφαινόμενη δυνατότητα κάλυψης του συνόλου των προκηρυχθεισών θέσεων μαθητείας που θα ξεπεράσουν τις 5.000 καθώς και

δ) τις ειδικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν κατά την υποβολή των δικαιολογητικών λόγω των καιρικών φαινομένων των τελευταίων ημερών

παρατείνει τις ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων ως ακολούθως:

  1. Υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων υποψηφίων μαθητευόμενων (συμπεριλαμβανομένων εκείνων με δεσμευμένη θέση μαθητείας) μέσω της ειδικής εφαρμογής μέχρι τις 11:59 μμ της Κυριακής 7/10/18 στη διεύθυνση https://e-mathiteia.minedu.gov.gr.
  2. Κατάθεση δικαιολογητικών υποψηφίων (και εκείνων με δεσμευμένη θέση μαθητείας)  στα ΕΠΑ.Λ. ενδιαφέροντος μέχρι τις 2:00 μμ της Δευτέρας 8/10/2018.

Αναλυτικές πληροφορίες για τα τμήματα μαθητείας εδώ:

http://www.minedu.gov.gr/dimofili/37384-27-09-18-ksekinoyn-nea-tmimata-sto-metalykeiako-etos-taksi-mathiteias-ton-epal-3

από κάτω από: Μεταλυκειακό έτος - Τάξη Μαθητείας | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παράταση αιτήσεων Μαθητείας    

«Πάντα εκπαιδευτικός στην καρδιά!»

Σεπ 201829

Την Παρασκευή 28/09/2018 σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα, με θέμα «Πάντα εκπαιδευτικός στην καρδιά!», η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας τίμησε τους εκπαιδευτικούς που συνταξιοδοτήθηκαν το 2018.

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο «δικός μας» Ανδρέας Τσαβαλάς. Τις αναμνηστικές δημιουργίες παρέδωσε στον Ανδρέα ο κ. Νικόλαος Μαγκαφάς, Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Καλαβρύτων.

Ανδρέα σου ευχόμαστε υγεία και χαρά στο νέο κεφάλαιο της ζωής σου. Να συνεχίσεις να είσαι δημιουργικός και να προσφέρεις στην οικογένειά σου και στο κοινωνικό σύνολο, όπως έκανες μέχρι σήμερα.

Οι συνάδελφοί σου από το ΕΠΑΛ Καλαβρύτων

 

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί, θα βρείτε το Δελτίο Τύπου της ΔΔΕ Αχαΐας για την εκδήλωση

http://www.dide.ach.sch.gr/images/2018-2019/2018-10-01_%CE%94%CE%95%CE%9B%CE%A4%CE%99%CE%9F%20%CE%A4%CE%A5%CE%A0%CE%9F%CE%A5.pdf

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Πάντα εκπαιδευτικός στην καρδιά!»    

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για το Μεταλυκειακό Έτος – Τμήμα Μαθητείας για το σχολικό έτος 2018-2019

Σεπ 201828

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΑΛ

Τι είναι το Μεταλυκειακό έτος – Τάξη μαθητείας των ΕΠΑΛ;

Είναι ένα προαιρετικό σχολικό έτος που απευθύνεται σε αποφοίτους των ΕΠΑΛ που βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης. Κατά τη διάρκεια αυτού του έτους ο απόφοιτος συνδυάζει μαθησιακό χρόνο και εργασία σε συνεργαζόμενους φορείς.

Αναλυτικότερα κατά τη διάρκεια του «Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας» θα πραγματοποιηθούν:

Α. «Πρόγραμμα εργαστηριακών μαθημάτων της ειδικότητας» μία (1) ημέρα την εβδομάδα για επτά (7) διδακτικές ώρες.

Β. «Πρόγραμμα εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας», διάρκειας είκοσι οκτώ (28) ωρών εβδομαδιαίως, επιμερισμένο σε τέσσερις (4) ημέρες για 9 μήνες.

Το ποσοστό αποζημίωσης των μαθητευομένων ορίζεται στο εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) επί του νόμιμου, νομοθετημένου, κατώτατου ορίου του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη. Για τους κάτω των 25 ετών ανέρχεται σε 17,12€ και για τους άνω των 25 ετών σε 19,64€.

Οι μαθητευόμενοι κατά το διάστημα της εργασίας, υπάγονται στην ασφάλιση του κλάδου ασθένειας, ο δε χρόνος ασφάλισής τους είναι συντάξιμος.

Με την ολοκλήρωση του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας, οι μαθητευόμενοι μπορούν να συμμετέχουν σε εξετάσεις Πιστοποίησης προκειμένου να λάβουν πτυχίο ειδικότητας, επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης επιπέδου 5 (αντίστοιχο με αυτό του ΙΕΚ).

ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ – ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2018-2019

Καλούνται οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ που κατέχουν κάποιο από τα πτυχία που αναφέρονται στη συνημμένη προκήρυξη, αφού λάβουν υπόψη αυτά που ορίζονται στην προκήρυξη, να καταθέσουν αίτηση ηλεκτρονικά στη διεύθυνση e-mathiteia.minedu.gov.gr μέχρι την Τρίτη 02 Οκτωβρίου 2018, ώρα 23:59.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία, παρακαλούμε να απευθυνθείτε στην Π.Δ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ στο τηλέφωνο 2610362415

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ_ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2018-2019

 

από κάτω από: Μεταλυκειακό έτος - Τάξη Μαθητείας | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για το Μεταλυκειακό Έτος – Τμήμα Μαθητείας για το σχολικό έτος 2018-2019    

Μεταλυκειακό έτος – Τάξη Μαθητείας: Πρόσκληση για ενημέρωση

Μάι 201823

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΑΛ/ΤΕΕ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι κατά το τρέχον σχολικό έτος 2017-2018, στο ΕΠΑΛ Καλαβρύτων λειτουργεί  η τάξη μαθητείας δίνοντας την ευκαιρία μιας εναλλακτικής και ασφαλούς εισόδου στην αγορά εργασίας των αποφοίτων του σχολείου.

Καλούμε

τους αποφοίτους του ΕΠΑΛ /ΤΕΕ Καλαβρύτων να επικοινωνήσουν με το ΕΠΑΛ Καλαβρύτων για να ενημερωθούν αλλά και να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στο Μεταλυκειακό έτος – Τάξη Μαθητείας, που προβλέπεται να αρχίσει τον Οκτώβριο του 2018. Η έγκαιρη ενημέρωση θα βοηθήσει ώστε να μπορέσουμε να οργανώσουμε Τάξη Μαθητείας και για το σχολικό έτος 2018-2019.

Παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους να απευθυνθούν στο ΕΠΑΛ Καλαβρύτων στο τηλ 2692023839 μέχρι την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018.

 

Τι είναι το Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας

Το «Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας» είναι ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε αποφοίτους του ΕΠΑ.Λ. και έχει στόχο να τους φέρει σε επαφή με την αγορά εργασίας.

Στο «Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας» εφαρμόζεται ένα μικτό σύστημα εκπαίδευσης με συνολική διάρκεια εννέα (9) μήνες που περιλαμβάνει:

α) μαθητεία με εκπαίδευση στο χώρο εργασίας (4 ημέρες)

και β) εργαστηριακά μαθήματα ειδικότητας στη σχολική μονάδα (1 ημέρα)

Την ευθύνη υλοποίησης του «Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας», έχει το ΕΠΑ.Λ., στο οποίο και εγγράφονται οι μαθητευόμενοι και στο οποίο θα γίνεται το εργαστηριακό μάθημα ειδικότητας (7 ώρες). Το σχολείο ορίζει έναν εκπαιδευτικό, στον οποίο μπορούν οι μαθητευόμενοι να απευθύνονται για να επιλύουν κάθε απορία τους.

Οι μαθητευόμενοι, κατά το διάστημα της «Εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας − Μαθητείας στον εργασιακό χώρο», υπάγονται στη νόμιμη ασφάλιση, ο δε χρόνος ασφάλισής τους είναι συντάξιμος, διότι καταβάλλονται εισφορές για τους αντίστοιχους κλάδους κύριας και επικουρικής σύνταξης.

Η αμοιβή των μαθητευομένων ορίζεται στο εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) επί του νόμιμου, νομοθετημένου, κατώτατου ορίου του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη, το οποίο για τους κάτω των 25 ετών ανέρχεται σε 17,12€ και για τους άνω των 25 ετών σε 19,64€.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο ΕΠΑΛ Καλαβρύτων αλλά και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας,

http://www.minedu.gov.gr/texniki-ekpaideusi-2/mathiteia/odigos-efarmogis

 

από κάτω από: Μεταλυκειακό έτος - Τάξη Μαθητείας | με ετικέτα  |  Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μεταλυκειακό έτος – Τάξη Μαθητείας: Πρόσκληση για ενημέρωση    

Μια νέα αρχή για τα Επαγγελματικά Λύκεια

Ιούν 201617

Η Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση στις σύγχρονες κοινωνίες καλείται να διαδραματίσει έναν πολυδιάστατο και ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο. Να προετοιμάσει με κατάλληλο τρόπο ένα μεγάλο τμήμα της νέας γενιάς για την άσκηση συγκεκριμένου επαγγέλματος, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα το μορφωτικό υπόβαθρο που είναι αναγκαίο για την αποτελεσματική συμμετοχή του στα κοινωνικά δρώμενα.

Στις 5/3/2016 δόθηκαν στη δημοσιότητα οι προτάσεις της υποεπιτροπής του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου και της αρμόδιας επιτροπής του ΙΕΠ για την ΤΕΕ για τις άμεσες αλλαγές και τέθηκαν σε δημόσιο διάλογο. Στη συνέχεια δόθηκαν επίσης σε δημόσια διαβούλευση οι προτάσεις της αρμόδιας επιτροπής του ΙΕΠ για την Επαγγελματική Εκπαίδευση που αφορούσαν το προσωρινό ωρολόγιο πρόγραμμα της Α΄ και της Β΄ τάξης των ΕΠΑΛ για το επόμενο σχολικό έτος 2016-17, καθώς και η πρόταση για τους τομείς και τις ειδικότητες των ΕΠΑΛ. Σύμφωνα με τις παραπάνω θέσεις ψηφίστηκαν νομοθετικές αλλαγές για τα ΕΠΑΛ (αρ. 66, ν. 4386/16).

Το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ενημερωτικό φυλλάδιο σχετικά με την επαγγελματική εκπαίδευση με τίτλο «Μια νέα Αρχή για τα Επαγγελματικά Λύκεια: Η Επαγγελματική Εκπαίδευση αλλάζει σελίδα» στο οποίο περιγράφει τη νέα δομή των Επαγγελματικών Λυκείων καθώς και τις δυνατότητες που έχουν οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ.

Για να δείτε το ενημερωτικό φυλλάδιο πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο

2016.06_Ενημερωτικό_φυλλάδιο_για_τα_ΕΠΑΛ

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μια νέα αρχή για τα Επαγγελματικά Λύκεια    

6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Απρ 20168

Οι μαθητές της Β’ τάξης του τομέα Πληροφορικής του Λυκείου μας συμμετείχαν στο 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που πραγματοποιήθηκε στο 3ο ΓΕΛ Πάτρας από τις 7 έως τις 9 Απριλίου 2016.

Η ψηφιακή δημιουργία των μαθητών μας είχε θέμα «Εντοπισμός θέσης κινητού μέσω γραπτού μηνύματος».

Οι μαθητές δημιούργησαν μια εφαρμογή με τη βοήθεια του λογισμικού AppInventor, με την οποία μπορούμε να εντοπίσουμε ένα κινητό τηλέφωνο. Στέλνοντας ένα SMS στο κινητό που θέλουμε να εντοπίσουμε, ενεργοποιείται το GPS και μας στέλνει το κινητό ως απάντηση ένα νεό SMS  με το γεωγραφικό πλάτος και το γεωγραφικό μήκος στο οποίο βρίσκεται. Καταχωρίζουμε τις τιμές των συντεταγμένων στην ιστοσελίδα  http://www.gps-coordinates.net  και εντοπίζουμε την ακριβή θέση του κινητού πάνω στο χάρτη.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Τσαλίδης Κωνσταντίνος (ΠΕ19), Χάλλας Κωνσταντίνος (ΠΕ19), Κάντζαρη Βασιλική (ΠΕ19)

Ομάδα μαθητών: Αγγελόπουλος Νικόλας, Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος, Καλλιόπουλος Σταύρος, Λίτσι Μπρούνο, Μαντάς Παναγιώτης, Σαμαρτζόπουλος Θόδωρος, Σκαμβούγερας Βίκτορας, Χόρμπας Αθανάσιος

P4071104a  P4071108a

Σχετικά άρθρα:

Σπουδαία εφαρμογή για κινητά από τους μαθητές Β τάξης ΕΠΑΛ Καλαβρύτων

Εντυπωσίασαν οι μαθητές του ΕΠΑΛ Καλαβρύτων στο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (video)

από κάτω από: 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας | με ετικέτα  |  Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας    
« Παλιότερα άρθρα

Το Επαγγελματικό Λύκειο Καλαβρύτων ιδρύθηκε το 1999 και στεγάζεται στο σχολικό συγκρότημα “Ευσέβιος Κηπουργός”.

Στο Επαγγελματικό Λύκειο Καλαβρύτων λειτουργούν δύο τομείς: Διοίκησης & Οικονομίας και Πληροφορικής

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση: Ευσεβίου Κηπουργού 4

25001 Καλάβρυτα

Τηλέφωνο: 2692023839

Fax:              2692023019

e-mail:         epal-kalavr@sch.gr

 Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων