ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ

DSC027610Πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Πάρου στις 18 Οκτωβρίου 2017, από 12.00-2.00 μ.μ επιμορφωτική συνάντηση των εκπαιδευτικών Γαλλικής με θέμα “Σχέδια μαθήματος” που πραγματοποίησε η Σχολική σύμβουλος Δρ Ευτυχία Νικολακοπούλου. Οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν στην αίθουσα πληροφορικής, power point (50 διαφάνειες) και δόθηκαν οδηγίες για την διδασκαλία και το σχεδιασμό ενός ολοκληρωμένου μαθήματος στη διάρκεια μιας διδακτικής ώρας.  Παρουσιάστηκαν οι πιο σύγχρονες παιδαγωγικές πρακτικές, όπως τα παιχνίδια ρόλων, ο καταιγισμός ιδεών, τα πρότζεκτ και  σχεδίαση του μαθήματος με τρόπο σαφή που να δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να εργαστούν ατομικά ή ανά ομάδες προκειμένου να ανταποκριθούν στο προκαθορισμένο και προ-σχεδιασμένο μάθημα.

Στη συνέχεια, στο χώρο της σχολικής βιβλιοθήκης, οι εκπαιδευτικοί της γαλλικής συνεργάστηκαν τι ακριβώς θα διδάξουν σε ένα 2 ωρο μάθημα. Αφού επέλεξαν τον τίτλο της ενότητας που να είναι σχετικός με κάποιο μάθημα από το βιβλίο, σχεδίασαν με μαρκαδόρο σε φύλλο Α3  την στοχοθεσία, το υλικό και το αντικείμενο το μαθήματος καθώς και τις απαιτο΄μενες δραστηριότητες.

Η κ. Νικολακοπούλου επισήμανε  ότι σε  κάθε δραστηριότητα, σκόπιμο είναι ο εκπαιδευτικός να διαδραματίζει τον καθοριστικό ρόλο και να κατευθύνει το μάθημα αφού έχει καταγράψει μικρούς και υλοποιήσιμους στόχους και αναφέρει τα εργαλεία και το υλικό που θα χρησιμοποιηθούν για  την αποτελεσματική διδασκαλία καθώς  και τις πηγές που θα χρησιμοποιήσει για να γίνει το μάθημά του πιο αποτελεσματικό. Τέλος η κ Νικολακοπούλου εξήγησε ότι για να υπάρξει καλή συνεργασία, εκτός από τα σχέδια μαθήματος των καθηγητών θα πρέπει να ετοιμάσουν και τα σχέδια των μαθητικών δραστηριοτήτων πάνω σε  φύλλα εργασίας των μαθητών για τα οποία θα μιλήσει σε μια επόμενη επιμόρφωση.

Δρ Ευτυχία Νικολακοπούλου  

;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright © Δρ Ευτυχία Νικολακοπούλου           Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση