ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

 

Την Τετάρτη 15 και Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική απογευματινή συνάντηση των μελών του Συλλόγου γονέων του Γυμνασίου με ΛΤ Άνδρου και του Εμπειρίκειου Γυμνασίου 6.30 -8 μμ με τη Σχολική Σύμβουλο Γαλλικής Ν.αιγαίου και Στέλεχος Ασφαλούς Διαδικτύου κ. Ευτυχία Νικολακοπούλου.

Η ομιλία είχε ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γονέων και εκπαιδευτικών στη σωστή χρήση του Διαδικτύου στην κατανόηση του διαδικτυακού κόσμου και των κινδύνων του.

Η κ. Ευτυχία Νικολακοπούλου, τόνισε τη σημασία της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κυρίως των γονέων, της συνεργασίας τους με τους διευθυντές των σχολείων αλλά και των εκπαιδευτικών, τη διαρκή επαγρύπνησή τους και ενδιαφέρον τους για τις σημαντικές αλλαγές και κάθε τι περίεργο που θα διαπιστώσουν.

Ο αρχικός στόχος του γονιού είπε, προκειμένου να προστατεύσει το παιδί του, είναι να κερδίσει την εμπιστοσύνη του, γνωρίζοντας ότι ο ίδιος είναι γνώστης του διαδικτύου. Πολλές φορές οι παρατηρήσεις του γονιού, είναι μόνο αυτά που έχει ακούσει από τρίτους και που του έχουν κάνει εντύπωση ή τον έχουν τρομάξει και τον ίδιο. Χάνεται όμως η αξιοπιστία, καθώς το παιδί αναγνωρίζει ότι ο γονιός δεν γνωρίζει το διαδίκτυο. Έτσι, όταν το παιδί πέσει θύμα, οποιασδήποτε μορφής εκβιασμού στο διαδίκτυο, δεν πηγαίνει συνήθως να μιλήσει στο γονέα του διότι θα ντραπεί ή θα νομίζει ότι δεν θα τον πιστέψει ή θα φοβηθεί τις παρατηρήσεις. Ένα πράγμα πρέπει να μην ξεχνούν οι γονείς είναι να επιβεβαιώνουν τα παιδιά λέγοντας μια απλή φράση: “Ό,τι και να γίνει στο διαδίκτυο, εγώ είμαι εδώ να σε υποστηρίξω”.

Σε ενημερωτικό σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 και ώρα 12.00-13.30 μ.μ η κ. Νιολακοπούλου επισήμανε και στους μαθητές τον έλεγχο από τους ίδιους των διαδικτυακών συναλλαγών, της πληροφορίας και την αποφυγή κάθε επικοινωνίας και συναλλαγής με αγνώστους του διαδικτύου. Τόνισε εκ νέου τη σημασία της ιδιοτικότητας και της προστασίας τόσο των προσωπικών τους δεδομένων όσο και αυτών των γονέων τους. Τέλος επισημάνθηκε ότι το διαδίκτυο δεν περιέχει μόνο κινδύνους και προβλήματα, αλλά είναι και εργαλείο για τη μάθηση όταν κάνουμε σωστή χρήση και όταν φροντίζουμε να γνωρίσουμε εκ των προτέρων πού θα πλοηγηθούμε και με ποιους θα επικοινωνήσουμε. Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να μη γίνεται κατάχρηση και πολύωρη χρήση του.

Φροντίδα των γονέων το ηθικό δίδαγμα

Στις επιμορφωτικές συναντήσεις η κ Νικολακοπούλου αφού εδωσε παραδείγματα παραβατικότητας συζητήθηκαν βιωματικά στο ακροατήριο, συμβούλεψε τους γονείς να ενημερώνονται να δημιουργούν πάντα ένα θετικό κλίμα εμπιστοσύνης και καλών σχέσεων με τα παιδιά τους, να δείχνουν ενδιαφέρον και να μην δημιουργούν φόβο ή πανικό ώστε να μην γίνεται το Διαδίκτυο αιτία έριδας και προστριβών με αντίθετα αποτελέσματα αρνητικών συμπεριφορών.

Όσοι παρακολούθησαν την ημερίδα θα λάβουν βεβαιώσεις από τα γραφεία των Διευθυντών.

Ενημέρωση και ψηφιακό υλικό για γονείς και μαθητές θα βρίσκουν στην ιστοσελίδα

saferinternet4kids.gr/saferinternet.gr

 

 

 

 

;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright © Δρ Ευτυχία Νικολακοπούλου           Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση