emounta's blog

Οι δράσεις μας…

Κλάδεμα και περιποίηση του κήπου μας από συνεργείο του Δήμου Περιστερίου

Οκτ 201815

Κατά την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς βρήκαμε τα δέντρα του σχολείου μας να έχουν μεγαλώσει πάρα πολύ. Έχουν γεμίσει παραφυάδες, τα κλαδιά βρίσκουν πάνω στα παράθυρα των αιθουσών και των διαδρόμων και σκοτεινιάζουν του χώρους μέσα στο κτήριο. Η αγάπη μας για το περιβάλλον και για το σχολείο, μας οδήγησε στο να ζητήσουμε από το Δήμο Περιστερίου και συγκεκριμένα από το τμήμα Πρασίνου και Ανακύκλωσης να μας στείλει συνεργείο για να κλαδέψει τα δέντρα και να περιποιηθεί τον κήπο μας. Αυτές τις μέρες το συνεργείο έχει έρθει και έχει πιάσει δουλεία. Να ευχαριστήσουμε τους αρμόδιους που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα μας.

Φυτεύουμε Λουλουδάκια

Οκτ 201812

 Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεκινήσαμε να φυτεύουμε λουλουδάκια και να γεμίζουμε με χρώμα τον κήπο μας. Η αγάπη μικρών και μεγάλων είναι φανερή. Τα παιδιά επιλέγουν τα λουλούδια τους, τα φυτεύουν και τα φροντίζουν καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Φυτεύουμε μαρουλάκια

Οκτ 201810

Η δημιουργία του λαχανόκηπου είναι μια δραστηριότητα που την υλοποιούμε εδώ και πέντε χρόνια. Συνεχίζοντας την παράδοση αυτή, φυτέψαμε και φέτος τα πρώτα μας μαρουλάκια και μετά τα ποτίσαμε. Το φύτεμα θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες μέχρι να φυτευτεί όλος ο χώρος  που διαμορφώσαμε για φύτεμα.  Είναι κάτι που αρέσει στα παιδιά, γιατί μαθαίνουν έτσι να καλλιεργούν, να φροντίζουν , να παρατηρούν την ανάπτυξη του φυτού και στο τέλος να μαζεύουν τη σοδειά τους.

Διαμόρφωση παρτεριών μέσα στον κήπο μας

Οκτ 20189

Πριν από πεντέμισι περίπου χρόνια με τους μαθητές του πρώτου περιβαλλοντικού μας προγράμματος, κατασκευάσαμε ξύλινα παρτέρια μέσα στα οποία φυτέψαμε διάφορους βολβούς που έχουν αρχίσει σιγά σιγά να φυτρώνουν. Η φθορά όμως είναι αναμενόμενη από το χρόνο και το ξύλο έχει σαπίσει και σπάσει. Σήμερα λοιπόν αρχίσαμε να διαμορφώνουμε τα καινούργια μας παρτέρια με κυβόλιθους για να έχουμε έτσι μία πιο μόνιμη κατασκευή αλλά και για να προστατεύουμε τους βολβούς μας.

Προετοιμασία του χώρου για λαχανόκηπο

Οκτ 20188

Σήμερα περιφράξαμε ένα μέρος του κήπου μας για να φτιάξουμε το σχολικό μας λαχανόκηπο. Σκάψαμε το έδαφος, βάλαμε ξύλινα παρτέρια, μέσα στα οποία θα φυτέψουμε, και καθαρίσαμε το χώρο από σκουπίδια και ξερά φύλα. Προσθέσαμε κομπόστ από την περσινή μας παραγωγή και είμαστε έτοιμοι να φυτέψουμε τα μαρουλάκια μας.

Καθαρισμός του κήπου από τα ξερά φύλλα

Σεπ 201821

Αφού ετοιμάσαμε τον κομποστοποιητή μας για  να παράγουμε νέο κομπόστ,  κάποια παιδιά με δική τους πρωτοβουλία ξεκίνησαν να μαζεύουν τα ξερά φύλλα, με τα οποία έχει γεμίσει ο κήπος μας. Η περιβαλλοντική τους αυτή ευαισθησία είναι αξιέπαινη. Πήραν λοιπόν τους κουβάδες, φόρεσαν τα γάντια και ξεκίνησαν. Έχουν καθαρίσει ένα μέρος του κήπου μας αλλά η προσπάθεια τους αυτή θα συνεχιστεί  και θα ενισχυθεί  τις επόμενες ημέρες με την συμμετοχή  και άλλων παιδιών.

Καθαρισμός του κομποστοποιητή μας

Σεπ 201818

Με την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, ξεκινήσαμε και πάλι τις περιβαλλοντικές μας δράσεις. Πρώτη δραστηριότητα μας, ο καθαρισμός του κομποστοποιητή  μας. Τον ανοίξαμε και συγκεντρώσαμε το κομπόστ που παράγαμε και στη συνέχεια τον ετοιμάσαμε για την παραγωγή νέου. Την περσινή χρονιά με τα παιδιά ρίχναμε μέσα φύλλα και χόρτα από τον κήπο μας, φλούδες από φρούτα, φύλλα από λαχανικά και ακολουθώντας τις διαδικασίες της κομποστοποίησης δημιουργήσαμε το δικό μας κομπόστ.

Καλοκαιρινές εικαστικές δημιουργίες από τους μαθητές της Ε΄ τάξης

Ιούν 201814

Οι μαθητές της Ε΄ τάξης με την Δασκάλα τους την κα Άννα έκλεισαν τη φετινή σχολική χρονιά με καλοκαιρινές δημιουργίες. Μας ευχήθηκαν μ’ αυτό τον τρόπο καλό καλοκαίρι και καλές διακοπές.

Αθλητικές δραστηριότητες από τους μαθητές–τριες των Α΄ & Β΄ τάξεων

Ιούν 201814

Με τους μαθητές-τριες των Α΄ και Β΄ τάξεων κλείσαμε σήμερα την αθλητική μας εβδομάδα. Πραγματοποιήσαμε αθλητικές δραστηριότητες σύμφωνα με την ηλικία των παιδιών, όπως δρομικές ασκήσεις,  παιχνίδια, διάφορες σκυταλοδρομίες με μπάλες, κώνους και στεφάνια. Παίξαμε, τρέξαμε, διασκεδάσαμε, γελάσαμε και ευχηθήκαμε καλό καλοκαίρι και καλή επάνοδο το Σεπτέμβριο.

Μίνι τουρνουά χάντμπολ, Δ΄ τάξης

Ιούν 201813

Με τους μαθητές –τριες της Δ΄ τάξης, χωριστήκαμε σήμερα το πρωί σε ισοδύναμες όσο το δυνατόν ομάδες και πραγματοποιήσαμε  ένα μικρό τουρνουά με αγώνες μίνι χάντμπολ. Το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων ήταν όλες οι ομάδες παίζουν  με όλες, σε δύο ημίχρονα και με συγκεκριμένο χρόνο. Έτσι καταλήξαμε να βγάλουμε  πρώτη, δεύτερη και τρίτη ομάδα στους αγώνες και αυτό μόνο για τυπικούς λόγους μιας και δεν επιμείναμε τόσο στο αποτέλεσμα της νίκης. Στη συνέχεια ανά τμήμα πραγματοποιήσαμε ασκήσεις αιφνιδιασμού στο παραπάνω άθλημα με στόχο την επίτευξη τέρματος. Τα παιδιά πέρασαν υπέροχα και ζήτησαν κάποια στιγμή να το ξανακάνουμε στο μέλλον.

Αθλητικές δραστηριότητες Γ΄ τάξης

Ιούν 201812

Τα παιδιά της Γ΄ τάξης περίμεναν με πολύ ανυπομονησία την σημερινή ημέρα. Ήθελαν να παίζουν και να μοιραστούν στιγμές με τους συμμαθητές τους,  από το άλλο τμήμα. Με τα παιδιά πραγματοποιήσαμε αγώνες μίνι χάντμπολ κοριτσιών και αγοριών, συναγωνιστικές ασκήσεις με στόχο την επίτευξη τέρματος στο χάντμπολ, δρομικές ασκήσεις και διάφορες μορφές σκυταλοδρομίας, προσαρμοσμένες στις κινητικές και αντιληπτικές ικανότητές της ηλικίας τους. Περάσαμε ωραία, ευχηθήκαμε καλό καλοκαίρι ο ένας στον άλλον και καλή αντάμωση την καινούργια σχολική χρονιά.  

Πικ νικ από τους μαθητές της έκτης τάξης

Ιούν 201812

Με τα παιδιά της έκτης τάξης, φτιάξαμε σε παλιότερο περιβαλλοντικό μας πρόγραμμα, τραπεζάκια πικ νικ και τα τοποθετήσαμε στον κήπο του σχολείου μας. Σήμερα με πρωτοβουλία της κα Μαρίας, της καθηγήτριας των γαλλικών, τα παιδιά έφεραν από το σπίτι τους διάφορα φαγώσιμα και  χυμούς. Γεύτηκαν για τελευταία φορά την ομορφιά του κήπου τους, που με τόση αγάπη τον φρόντιζαν όλα αυτά τα χρόνια. Έτσι πραγματοποίησαν ένα αποχαιρετιστήριο πικ νικ, στα τραπεζάκια, κάτω από την δροσιά των δέντρων. Ευχήθηκαν  καλό καλοκαίρι το ένα στο άλλο και καλή πρόοδο στο γυμνάσιο.

Αθλητικές δραστηριότητες Ε΄& ΣΤ΄

Ιούν 201811

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήσαμε αθλητικές δραστηριότητες με τα παιδιά της Ε΄ και Στ΄ τάξης, με τη συμμετοχή τους σε αθλοπαιδιές όπως το χάντμπολ, το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Σε κάποιες δραστηριότητες κέρδισε η Ε΄, σε κάποιες η ΣΤ΄ και σε κάποιες άλλες ήρθαν ισοπαλία. Μικρή σημασία όμως δώσαμε στο αποτέλεσμα. Έμφαση δώσαμε στη συμμετοχή, στην προσπάθεια, στη στήριξη , στο σεβασμό, στην ενθάρρυνση, στα συναισθήματα χαράς και λύπης που ζήσαμε, στην αλληλοβοήθεια και γενικά στην ξεχωριστή αυτή εμπειρία που βιώσαμε. Επίσης ήταν μία ευκαιρία για τους μαθητές της έκτης να παίξουν όλοι μαζί για τελευταία φορά, στο χώρο του σχολείου, πριν την αποφοίτησή τους για το γυμνάσιο.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Πάρνηθα

Ιούν 20188

Στο πλαίσιο του Περιβαλλοντικού μας προγράμματος «Μαθητές εν δράσει», πραγματοποιήσαμε σήμερα εκπαιδευτική επίσκεψη στην Πάρνηθα. Με τελεφερίκ φτάσαμε στο βουνό και από εκεί με λεωφορείο μεταβήκαμε στο δάσος για να κάνουμε πεζοπορία. Η ξεναγός μας, μας ενημέρωσε για τα ζώα και τα φυτά που υπάρχουν στον εθνικό δρυμό, για τα προστατευόμενα είδη, για τους κανόνες που πρέπει να ακολουθήσουμε,  καθώς και για πολλά άλλα πράγματα κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Κάναμε πεζοπορία μέσα από βατό μονοπάτι, για την ηλικία των παιδιών και καταλήξαμε σε μία πηγή  στην οποία ήπιαμε νερό και δροσιστήκαμε. Καθίσαμε στα τραπεζάκια που βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο, στο εξωκλήσι του Αγίου Πέτρου, μία εκκλησία του 18ο αιώνα και γευματίσαμε. Στη συνέχεια  πήγαμε στην περιοχή Μόλα και τα παιδιά έπαιξαν διάφορα παιχνίδια όπως, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, κρυφτό και four square. Στην επιστροφή η ξεναγός μας δώρισε αφίσες για το σχολείο μας με τον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας, πάζλ και τετράδιο με περιβαλλοντικές δραστηριότητες για κάθε παιδί, με στόχο την ευαισθητοποίησή τους  και την γνωριμία τους με το φυσικό οικοσύστημα της περιοχής.   Σχετικές φωτογραφίες δείτε εδώ

Αθλητική εβδομάδα

Ιούν 20187

Στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής, από τη Δευτέρα 11 Ιουνίου έως και την Πέμπτη 14 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν αθλοπαιδιές, αθλητικές δραστηριότητες και παιχνίδια, με τη συμμετοχή  όλων των μαθητών-τριών του σχολείου μας. Είναι μία προσπάθεια να κλείσουμε ευχάριστα, με κέφι και διασκέδαση τη σχολική μας χρονιά, να αποχαιρετιστούμε  και να ευχηθούμε να έχουμε όλοι μας ένα καλό καλοκαίρι. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα θα πραγματοποιήσουν αθλητικές δραστηριότητες οι τάξεις Ε΄ και Στ΄, την Τρίτη η Γ΄, την Τετάρτη η Δ΄ και την Πέμπτη οι τάξεις Α ΄και Β΄.

« Παλιότερα άρθρα

Πρόσφατα σχόλια

  RSS ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ – rss

  • 19-10-18 Καθορισμός σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τοποθέτησης Κοινωνικών Λειτουργών κλάδου ΠΕ30 και Ψυχολόγων κλάδου ΠΕ23 19 Οκτωβρίου 2018
   19-10-18 Καθορισμός σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τοποθέτησης Κοινωνικών Λειτουργών κλάδου ΠΕ30 και Ψυχολόγων κλάδου ΠΕ23 Το ΦΕΚ σε μορφή pdf
  • 19-10-18 Ενισχυτική διδασκαλία για το σχολικό έτος 2018-2019 19 Οκτωβρίου 2018
   19-10-18 Ενισχυτική διδασκαλία για το σχολικό έτος 2018-2019 Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η Υπουργική Απόφαση για την οργάνωση και λειτουργία σχολικών κέντρων αντισταθμιστικής εκπαίδευσης ως προς την Ενισχυτική Διδασκαλία για το σχολικό έτος 2018-2019. Τα αυτοτελή υποστηρικτικά προγράμματα διδασκαλίας μπορούν να παρακολουθήσουν μαθητές του Γυμνασίου στα μαθήματα: 1) Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 2) Αρχαία Ελληνική Γλώσσα […]
  • 19-10-18 Σχετικά με τις μεταφορές μαθητών των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας 19 Οκτωβρίου 2018
   19-10-18 Σχετικά με τις μεταφορές μαθητών των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Δεδομένου μικρού αριθμού καταγεγραμμένων δυσλειτουργιών που έχουν έλθει στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες σχετικά με τη μη υλοποίηση συγκεκριμένων δρομολογίων δωρεάν μεταφοράς δικαιούχων μαθητών σχολικών μονάδων των περιοχών αρμοδιότητάς της, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και […]
  • 19-10-18 Προσλήψεις Α/θμιας στη Γενική Εκπαίδευση 19 Οκτωβρίου 2018
   19-10-18 Προσλήψεις 123 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως προσωρινών αναπληρωτών με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για το διδακτικό έτος 2018-2019 Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το διδακτικό έτος 2018-2019 προσλαμβάνονται: α) 29 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ60 ως προσωρινοί αναπληρωτές στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Ενίσχυση προσχολικής εκπαίδευσης 2018-2019» με κωδικό […]
  • 19-10-18 Απαντήσεις του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου σε Επίκαιρες Ερωτήσεις στη Βουλή 19 Οκτωβρίου 2018
   {youtube}rXUElUdXUM0{/youtube} Η απάντηση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου σε Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Εμμανουήλ Συντυχάκη, με θέμα: «Να δοθεί άμεσα λύση στο ζήτημα της καθαριότητας και της υγιεινής των σχολείων».   {youtube}nc0OpYbUn_g{/youtube} Η απάντηση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου σε Επίκαιρη Ερώτηση του Ανεξάρτητου Βουλευτή Θεοχάρη Θεοχάρη, με […]
  • 19-10-18 Αύξηση κατά 50% των αιτήσεων για τη μαθητεία το σχολικό έτος 2018-2019 19 Οκτωβρίου 2018
   19-10-18 Αύξηση κατά 50% των αιτήσεων για τη μαθητεία το σχολικό έτος 2018-2019 Ολοκληρώθηκαν τα στάδια υποβολής αιτήσεων και κατάταξης των υποψηφίων, θέσεων μαθητείας για το «Μεταλυκειακό έτος - Τάξη μαθητείας», για την περίοδο 2018-2019. Η προκήρυξη αφορά σε 5000 θέσεις και διενεργήθηκε σύμφωνα με την απόφαση «Υλοποίηση Μεταλυκειακού Έτους - Τάξη Μαθητείας αρμοδιότητας ΥΠΠΕΘ» […]
  • 19-10-18 Αύξηση δαπανών για Έρευνα και Ανάπτυξη, Ανταγωνιστικότητα και 4η Βιομηχανική Επανάσταση στην Ελλάδα 19 Οκτωβρίου 2018
   19-10-18 Αύξηση δαπανών για Έρευνα και Ανάπτυξη, Ανταγωνιστικότητα και 4η Βιομηχανική Επανάσταση στην Ελλάδα Ξεπερνώντας τα 2 δισ. € και φθάνοντας το 1,14% ως ποσοστό επί του ΑΕΠ, οι δαπάνες για Έρευνα και Ανάπτυξη στην Ελλάδα σημείωσαν ιστορικό ρεκόρ το 2017. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), οι συνολικές δαπάνες για […]
  • 18-10-18 Εκδήλωση «Επιλέγω ΕΠΑ.Λ. – Ένα Λύκειο με Προοπτική» 18 Οκτωβρίου 2018
   18-10-18 Εκδήλωση «Επιλέγω ΕΠΑ.Λ. – Ένα Λύκειο με Προοπτική»  Εναρκτήρια εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων, στη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, την Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2018. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιασθεί το πρόγραμμα «ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ στα ΕΠΑΛ», από μαθητές και εκπαιδευτικούς που […]
  Οκτώβριος 2018
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Σεπ    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
  Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και θρησκευμάτων
  Alfavita Εκπαιδευτικό Ενημερωτικό Δίκτυο
  Γ΄Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Αθήνας
  Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο
  Φωτόδεντρο
  facebook
  Τραγούδια Παραδοσιακών Χορών για τη γιορτή

  Σκακιστική άσκηση

  Σαν σήμερα

  1. 22/10/1929: Προβάλλεται στον κινηματογράφο «Αττικόν» των Αθηνών η πρώτη ομιλούσα κινηματογραφική ταινία, το αμερικανικό μιούζικαλ «Φοξ Φόλλις»

  Βιβλίο Φυσικής Αγωγής Ε-ΣΤ

  Βιβλίο Φυσικής Αγωγής Ε-ΣΤ

  Καλαθοσφαίριση Ε΄- ΣΤ΄

  Καλαθοσφαίριση Ε΄- ΣΤ΄

  Κλασικός Αθλητισμός Ε΄- ΣΤ΄

  Κλασικός Αθλητισμός Ε΄- ΣΤ΄

  Βιβλίο Φυσικής Αγωγής Γ ΄& Δ΄ Δημοτικού

  Βιβλίο Φυσικής Αγωγής Γ ΄& Δ΄ Δημοτικού


  Top
  ...
  Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων