emounta's blog

Οι δράσεις μας…

Καλοκαιρινές εικαστικές δημιουργίες από τους μαθητές της Ε΄ τάξης

Ιούν 201814

Οι μαθητές της Ε΄ τάξης με την Δασκάλα τους την κα Άννα έκλεισαν τη φετινή σχολική χρονιά με καλοκαιρινές δημιουργίες. Μας ευχήθηκαν μ’ αυτό τον τρόπο καλό καλοκαίρι και καλές διακοπές.

Αθλητικές δραστηριότητες από τους μαθητές–τριες των Α΄ & Β΄ τάξεων

Ιούν 201814

Με τους μαθητές-τριες των Α΄ και Β΄ τάξεων κλείσαμε σήμερα την αθλητική μας εβδομάδα. Πραγματοποιήσαμε αθλητικές δραστηριότητες σύμφωνα με την ηλικία των παιδιών, όπως δρομικές ασκήσεις,  παιχνίδια, διάφορες σκυταλοδρομίες με μπάλες, κώνους και στεφάνια. Παίξαμε, τρέξαμε, διασκεδάσαμε, γελάσαμε και ευχηθήκαμε καλό καλοκαίρι και καλή επάνοδο το Σεπτέμβριο.

Μίνι τουρνουά χάντμπολ, Δ΄ τάξης

Ιούν 201813

Με τους μαθητές –τριες της Δ΄ τάξης, χωριστήκαμε σήμερα το πρωί σε ισοδύναμες όσο το δυνατόν ομάδες και πραγματοποιήσαμε  ένα μικρό τουρνουά με αγώνες μίνι χάντμπολ. Το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων ήταν όλες οι ομάδες παίζουν  με όλες, σε δύο ημίχρονα και με συγκεκριμένο χρόνο. Έτσι καταλήξαμε να βγάλουμε  πρώτη, δεύτερη και τρίτη ομάδα στους αγώνες και αυτό μόνο για τυπικούς λόγους μιας και δεν επιμείναμε τόσο στο αποτέλεσμα της νίκης. Στη συνέχεια ανά τμήμα πραγματοποιήσαμε ασκήσεις αιφνιδιασμού στο παραπάνω άθλημα με στόχο την επίτευξη τέρματος. Τα παιδιά πέρασαν υπέροχα και ζήτησαν κάποια στιγμή να το ξανακάνουμε στο μέλλον.

Αθλητικές δραστηριότητες Γ΄ τάξης

Ιούν 201812

Τα παιδιά της Γ΄ τάξης περίμεναν με πολύ ανυπομονησία την σημερινή ημέρα. Ήθελαν να παίζουν και να μοιραστούν στιγμές με τους συμμαθητές τους,  από το άλλο τμήμα. Με τα παιδιά πραγματοποιήσαμε αγώνες μίνι χάντμπολ κοριτσιών και αγοριών, συναγωνιστικές ασκήσεις με στόχο την επίτευξη τέρματος στο χάντμπολ, δρομικές ασκήσεις και διάφορες μορφές σκυταλοδρομίας, προσαρμοσμένες στις κινητικές και αντιληπτικές ικανότητές της ηλικίας τους. Περάσαμε ωραία, ευχηθήκαμε καλό καλοκαίρι ο ένας στον άλλον και καλή αντάμωση την καινούργια σχολική χρονιά.  

Πικ νικ από τους μαθητές της έκτης τάξης

Ιούν 201812

Με τα παιδιά της έκτης τάξης, φτιάξαμε σε παλιότερο περιβαλλοντικό μας πρόγραμμα, τραπεζάκια πικ νικ και τα τοποθετήσαμε στον κήπο του σχολείου μας. Σήμερα με πρωτοβουλία της κα Μαρίας, της καθηγήτριας των γαλλικών, τα παιδιά έφεραν από το σπίτι τους διάφορα φαγώσιμα και  χυμούς. Γεύτηκαν για τελευταία φορά την ομορφιά του κήπου τους, που με τόση αγάπη τον φρόντιζαν όλα αυτά τα χρόνια. Έτσι πραγματοποίησαν ένα αποχαιρετιστήριο πικ νικ, στα τραπεζάκια, κάτω από την δροσιά των δέντρων. Ευχήθηκαν  καλό καλοκαίρι το ένα στο άλλο και καλή πρόοδο στο γυμνάσιο.

Αθλητικές δραστηριότητες Ε΄& ΣΤ΄

Ιούν 201811

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήσαμε αθλητικές δραστηριότητες με τα παιδιά της Ε΄ και Στ΄ τάξης, με τη συμμετοχή τους σε αθλοπαιδιές όπως το χάντμπολ, το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Σε κάποιες δραστηριότητες κέρδισε η Ε΄, σε κάποιες η ΣΤ΄ και σε κάποιες άλλες ήρθαν ισοπαλία. Μικρή σημασία όμως δώσαμε στο αποτέλεσμα. Έμφαση δώσαμε στη συμμετοχή, στην προσπάθεια, στη στήριξη , στο σεβασμό, στην ενθάρρυνση, στα συναισθήματα χαράς και λύπης που ζήσαμε, στην αλληλοβοήθεια και γενικά στην ξεχωριστή αυτή εμπειρία που βιώσαμε. Επίσης ήταν μία ευκαιρία για τους μαθητές της έκτης να παίξουν όλοι μαζί για τελευταία φορά, στο χώρο του σχολείου, πριν την αποφοίτησή τους για το γυμνάσιο.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Πάρνηθα

Ιούν 20188

Στο πλαίσιο του Περιβαλλοντικού μας προγράμματος «Μαθητές εν δράσει», πραγματοποιήσαμε σήμερα εκπαιδευτική επίσκεψη στην Πάρνηθα. Με τελεφερίκ φτάσαμε στο βουνό και από εκεί με λεωφορείο μεταβήκαμε στο δάσος για να κάνουμε πεζοπορία. Η ξεναγός μας, μας ενημέρωσε για τα ζώα και τα φυτά που υπάρχουν στον εθνικό δρυμό, για τα προστατευόμενα είδη, για τους κανόνες που πρέπει να ακολουθήσουμε,  καθώς και για πολλά άλλα πράγματα κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Κάναμε πεζοπορία μέσα από βατό μονοπάτι, για την ηλικία των παιδιών και καταλήξαμε σε μία πηγή  στην οποία ήπιαμε νερό και δροσιστήκαμε. Καθίσαμε στα τραπεζάκια που βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο, στο εξωκλήσι του Αγίου Πέτρου, μία εκκλησία του 18ο αιώνα και γευματίσαμε. Στη συνέχεια  πήγαμε στην περιοχή Μόλα και τα παιδιά έπαιξαν διάφορα παιχνίδια όπως, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, κρυφτό και four square. Στην επιστροφή η ξεναγός μας δώρισε αφίσες για το σχολείο μας με τον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας, πάζλ και τετράδιο με περιβαλλοντικές δραστηριότητες για κάθε παιδί, με στόχο την ευαισθητοποίησή τους  και την γνωριμία τους με το φυσικό οικοσύστημα της περιοχής.   Σχετικές φωτογραφίες δείτε εδώ

Αθλητική εβδομάδα

Ιούν 20187

Στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής, από τη Δευτέρα 11 Ιουνίου έως και την Πέμπτη 14 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν αθλοπαιδιές, αθλητικές δραστηριότητες και παιχνίδια, με τη συμμετοχή  όλων των μαθητών-τριών του σχολείου μας. Είναι μία προσπάθεια να κλείσουμε ευχάριστα, με κέφι και διασκέδαση τη σχολική μας χρονιά, να αποχαιρετιστούμε  και να ευχηθούμε να έχουμε όλοι μας ένα καλό καλοκαίρι. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα θα πραγματοποιήσουν αθλητικές δραστηριότητες οι τάξεις Ε΄ και Στ΄, την Τρίτη η Γ΄, την Τετάρτη η Δ΄ και την Πέμπτη οι τάξεις Α ΄και Β΄.

Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Ιούν 20185

Στο πλαίσιο του Περιβαλλοντικού μας προγράμματος, τα παιδιά της Ε΄ τάξης με την κυρία τους, σήμερα παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος μίλησαν για τους κινδύνους που προκύπτουν από την μόλυνση του φυσικού  περιβάλλοντος και για το τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για το προστατεύσουμε. Ζωγράφισαν και έφτιαξαν κολάζ με τις δημιουργίες τους.

Ολοκλήρωση μαθημάτων κολύμβησης

Ιούν 20181

Με τα παιδιά του Γ1 και Γ2 τμήματος, ολοκληρώσαμε με επιτυχία τα μαθήματα της κολύμβησης, τη φετινή χρονιά. Το τελευταίο μάθημα ήταν εντελώς διαφορετικό και ευχάριστο. Ήταν στη μικρή πισίνα, γεμάτο παιχνίδι και διασκέδαση. Τα παιδιά έπαιξαν με μπάλες, στεφάνια και τέρματα. Το μάθημα της κολύμβηση, ήταν μια νέα εμπειρία για τα περισσότερα παιδιά, γεμάτη χαρούμενες στιγμές. Όλα όμως κάποτε τελειώνουν. Έτσι λοιπόν, αποχαιρετίσαμε τις κυρίες της κολύμβησης και τις ευχηθήκαμε καλό καλοκαίρι και καλές διακοπές.

Παραγωγή καρότων

Μαΐ 201829

Σήμερα μαζέψαμε από το λαχανόκηπο μας τα καρότα μας. Τα φυτέψαμε ρίχνοντας σπόρο. Αυτός φύτρωσε και σχημάτισε τα καρότα μας. Με τα παιδιά παρατηρήσαμε τα καρότα, πώς είναι όταν βγαίνουν από το χώμα και πώς γίνονται όταν πλυθούν, μιλήσαμε για το ποιο μέρος του φυτού τρώμε, παρατηρήσαμε τη διαφορά στο μέγεθος που είχε το ένα από το άλλο, καθώς και τη διαφορά τους από αυτά του εμπορίου, κ.α.

Ανακυκλώνω καπάκια και βοηθάω

Μαΐ 201821

Η συγκέντρωση καπακιών στο χώρο του σχολείου μας είναι συνεχής και μεγάλη. Τα καπάκια που μαζέψαμε τους τελευταίους μήνες τα παραδώσαμε στο Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ιλίου, το οποίο κάνει μια πραγματικά σημαντική και ενδιαφέρουσα  προσπάθεια για τα παιδιά του. Έχει καταφέρει να συγκεντρώσει μέσα σε λίγους μήνες, 18.500 κιλά καπάκια και με την ανταποδοτική αυτή δράση να εξασφαλίσει προς όφελος των μαθητών του, 12 ζώνες αμαξιδίων συν 24 σταθερές αυτοκινήτου, 28 ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες, 4 χειροκίνητα αμαξίδια, 1 ψυγείο για τη σίτιση, 2 οθόνες  αναπηρικών αυτοκινήτων, 1 σετ μπάλες boccia, 3 air-conditions για τις αίθουσες και 1 διαδραστικό  πίνακα. Είμαστε χαρούμενοι που  συμβάλουμε και εμείς σε τέτοιου είδους ενέργειες που βοηθάνε στο να βελτιώσουν τη ζωή κάποιων συνανθρώπων μας.

Συγκομιδή σπόρων από τα φυτά του λαχανόκηπου μας

Μαΐ 201816

Αφού συλλέξαμε τους καρπούς από τα λαχανικά μας, αφήσαμε μερικά να ξεσποριάσουν για να μπορέσουμε να μαζέψουμε τους σπόρους τους. Ο χρόνος είναι περιορισμένος και μόνο το μπρόκολο έχει κάνει τον κύκλο της ζωής του και έχει δημιουργήσει τους σπόρους του. Τα μαρούλια είναι σχεδόν έτοιμα, ενώ ο μαϊντανός και τα κρεμμύδια έχουν σχηματίσει τους σπόρους τους αλλά μάλλον δεν θα είναι έτοιμοι για να τους μαζέψουμε μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. Όλα αυτά τα συζητήσαμε με τα παιδιά και επικεντρωθήκαμε στο μπρόκολο, για το οποίο μπορούμε να μαζέψουμε τους σπόρους του. Μαδήσαμε τους σπόρους και αρκετά παιδιά πήραν και για το σπίτι τους  για να τους φυτέψουν μέσα σε γλάστρες και παρτέρια. Τα περισσότερα παιδιά έβλεπαν και έκαναν για πρώτη φορά αυτή η διαδικασία και είχαν εντυπωσιαστεί.   

Συγκομιδή Βοτάνων

Μαΐ 201816

Τη φετινή χρονιά δημιουργήσαμε στον κήπο μας, μια γωνιά με μεγάλη ποικιλία από βότανα. Βότανα όμως είχαμε φυτέψει με τα παιδιά και σε παλιότερα περιβαλλοντικά μας προγράμματα. Έτσι λοιπόν κόψαμε για να αποξεράνουμε λεβάντα και ρίγανη. Η λεβάντα είναι ένα φυτό που έχει πολλές ιδιότητες. Κάποιες από αυτές είναι και η  χρησιμοποίηση της, για να απομακρύνει τα κουνούπια αλλά και το σκόρο, μιας και είναι ο φύλακας της φύσης στα ρούχα μας, αρκεί να βάλουμε αποξηραμένη λεβάντα σε πουγκιά, στις ντουλάπες ή σε συρτάρια με ρούχα. Τα παιδιά πήραν μερικά κλωνάρια για να την αποξηράνουν και να τη χρησιμοποιήσουν. Επίσης μαζέψαμε ρίγανη, η οποία πέρα από της φαρμακευτικές της ιδιότητες χρησιμοποιείται και στη μαγειρική.

Δημιουργία αφίσας

Μαΐ 201815

Στο πλαίσιο του Περιβαλλοντικού μας προγράμματος «Μαθητές εν δράσει» υλοποιήσαμε φέτος,  μια αφίσα σε καμβά, με φωτογραφίες από τις φετινές μας «δημιουργίες» στο λαχανόκηπο, τους βραχόκηπους και στον κήπο γενικότερα, για να μας θυμίζει τις όμορφές στιγμές που ζήσαμε και αυτή τη χρονιά με τα παιδιά της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου μας.

« Παλιότερα άρθρα

Πρόσφατα σχόλια

  RSS ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ – rss

  Αύγουστος 2018
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Ιούν    
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031  
  Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και θρησκευμάτων
  Alfavita Εκπαιδευτικό Ενημερωτικό Δίκτυο
  Γ΄Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Αθήνας
  Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο
  Φωτόδεντρο
  facebook
  Τραγούδια Παραδοσιακών Χορών για τη γιορτή

  Σκακιστική άσκηση

  Σαν σήμερα

  1. 15/08/1940: Τορπιλίζεται απ τους Ιταλούς στην Τήνο το καταδρομικό «Έλλη».

  Βιβλίο Φυσικής Αγωγής Ε-ΣΤ

  Βιβλίο Φυσικής Αγωγής Ε-ΣΤ

  Καλαθοσφαίριση Ε΄- ΣΤ΄

  Καλαθοσφαίριση Ε΄- ΣΤ΄

  Κλασικός Αθλητισμός Ε΄- ΣΤ΄

  Κλασικός Αθλητισμός Ε΄- ΣΤ΄

  Βιβλίο Φυσικής Αγωγής Γ ΄& Δ΄ Δημοτικού

  Βιβλίο Φυσικής Αγωγής Γ ΄& Δ΄ Δημοτικού


  Top
  ...
  Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων