emounta's blog

Οι δράσεις μας…

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Θεματικό Πάρκο-Μουσείο Δεινοσαύρων

Δεκ 201820

Σήμερα το πρωί το σχολείο μας επισκέφτηκε το Θεματικό Πάρκο-Μουσείο Δεινοσαύρων στο Μαρούσι. Εκεί με τα παιδιά χωριστήκαμε σε ομάδες και ξεναγηθήκαμε στο χώρο του Μουσείου, περάσαμε στη συνέχεια, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, στη χρονομηχανή που μας μετέφερε νοερά στο παρελθόν και στην περιοχή τους. Με αυτό λοιπόν τον τρόπο εισήλθαμε στο χώρο της έκθεσης. Εκεί υπήρχαν αρκετά είδη δεινοσαύρων σε πραγματικές διαστάσεις και με τη βοήθεια των  παλαιοντολόγων τα γνωρίσαμε. Στο τέλος της ξενάγησης δόθηκαν στα παιδιά αναμνηστικά διπλώματα.

Πρoστατευμένο: Δεινόσαυροι

Δεκ 201820

Αυτό το περιεχόμενο είναι προστατευμένο με συνθηματικό. Για να το δείτε εισάγετε το συνθηματικό σας παρακάτω:

από κάτω από: Εκδηλώσεις | Εισάγετε το συνθηματικό σας για να δείτε τα σχόλια.    

Χριστουγεννιάτικη γιορτή

Δεκ 201819

Με τους μαθητές-τριες του Ε2 τμήματος πραγματοποιήσαμε σήμερα το απόγευμα στις 7:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, την χριστουγεννιάτικη μας γιορτή. Τα παιδιά στο πρώτο μέρος είπαν ποιήματα, διάβασαν χριστουγεννιάτικες ιστορίες και τραγούδησαν με τη βοήθεια του μουσικούς, του κ. Δημήτρη. Στο δεύτερο μέρος παρουσίασαν το χριστουγεννιάτικο θεατρικό «Μπροστά στη Φάτνη». Μετά το τέλος της γιορτής ανταλλάξαμε ευχές με όλους για καλές γιορτές και καλή χρονιά!

Συσκευασία βοτάνων

Δεκ 201812

Στο τέλος του περσινού Περιβαλλοντικού μας προγράμματος «Μαθητές εν δράσει» μαζέψαμε βότανα από τον βοτανόκηπο και αφού φτιάξαμε ματσάκια τα κρεμάσαμε για να ξεραθούν. Φέτος σαν συνέχεια των περσινών μας περιβαλλοντικών δράσεων αποφασίσαμε να συσκευάσουμε τα βότανα που κόψαμε και αποξεράναμε. Με τα παιδιά της έκτης, τα οποία τα είχαν φυτέψει, φτιάξαμε ζευγάρια και μοιραστήκαμε τα βότανα. Τα χειρομαδήσαμε μέσα σε πλαστικά πιάτα και τα τοποθετήσαμε σε πλαστικά μπουκάλια. Φτιάξαμε ταμπελάκια πάνω στα οποία γράψαμε την ημερομηνία συγκομιδής, την ημερομηνία συσκευασίας και τα ονόματα αυτών που τα συσκεύασαν και στη συνέχεια τα κολλήσαμε πάνω στα μπουκάλια. Σχετικές φωτογραφίες δείτε εδώ.

Φυτεύουμε βολβούς λουλουδιών στο βραχόκηπο

Δεκ 20185

Με τους μαθητές του Γ1 και Γ2 τμήματος φυτέψαμε σήμερα βολβούς λουλουδιών στο βραχόκηπο μας. Τα παιδιά είναι κάτι που το ήθελαν πάρα πολύ! Το κάθε παιδί πήρε ένα βολβό και το φύτεψε. Είναι η έκτη χρονιά που το σχολείο μας ασχολείται με Περιβαλλοντικά προγράμματα και σε αυτά τα έξι χρόνια έχουμε φυτέψει πάρα πολλούς βολβούς. Επειδή τα λουλούδια που κατά καιρούς έχουμε βάλει συνήθως το καλοκαίρι μαραίνονται, αποφασίσαμε να βάλουμε βολβούς λουλουδιών  για να φυτρώνουν κάθε χρονιά και να ομορφαίνουν έτσι με χρώμα τον κήπο μας. Σήμερα λοιπόν φυτέψαμε φρέζες, νεραγκούλες, μούσκαρι, ιξιές, ίριδες, ζουμπούλια και ανεμώνες. Στα παιδιά άρεσε η διαδικασία και ζήτησαν να το επαναλάβουν. Φωτογραφικό υλικό

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Δεκ 20184

Με αφορμή την 3η Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία πραγματοποιήσαμε στο μάθημα της Φυσικής αγωγής συζήτηση και μια σειρά από αθλητικές δράσεις με τους μαθητές  με στόχο την ευαισθητοποίηση τους για τα δικαιώματα των παιδιών με αναπηρία και όχι μόνο, την ανάγκη σεβασμού στη διαφορετικότητα και να δίνουμε ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες σε όλους. Με τους μαθητές των μικρότερων τάξεων ασχοληθήκαμε με δραστηριότητες σχετικά με τα άτομα που έχουν  προβλήματα όρασης  και στη συνέχεια με το Παραολυμπιακό άθλημα του Μπότσια. Με τις μεγαλύτερες τάξεις ασχοληθήκαμε με το άθλημα του μπάσκετ με ένα χέρι και με το αγώνισμα της ρίψης με ελαστικό μπαλάκι καθισμένοι σε καρέκλα. Τα συναισθήματα των παιδιών πολλά και έντονα.

 

Ταμπελάκια με τις ονομασίες των βοτάνων

Δεκ 20183

Με τη βοήθεια  της τεχνολογίας δημιουργήσαμε ταμπελάκια με τα ονόματα των βοτάνων. Τα κόψαμε και τα πλαστικοποιήσαμε. Χρησιμοποιήσαμε ανακυκλώσιμα υλικά και συγκεκριμένα πλαστικά μπουκάλια, τα οποία τα κόψαμε σε λωρίδες. Διπλώσαμε στα τρία την κάθε λωρίδα και φτιάξαμε τη βάση για τα ταμπελάκια. Στη συνέχεια συράψαμε τις βάσεις πάνω στα ταμπαλάκια. Μετά από αναζήτηση στο βοτανόκηπο μας καταλήξαμε να βάλουμε το σωστό ταμπελάκι στο αντίστοιχο βότανο.

Ξεβοτάνισμα του Λαχανόκηπου

Νοέ 201830

Η υγρασία, το πότισμα και ο καλός καιρός ευνοεί την ανάπτυξη των λαχανικών μας, ευνοεί όμως και την ανάπτυξη των αγριόχορτων. Έτσι λοιπόν γέμισαν τα μαρουλάκια που έχουμε φυτέψει με χόρτα. Τα παιδιά προσφέρθηκαν στο διάλειμμα τους να μπουν να τα καθαρίσουν. Με πολύ προσεκτικές κινήσεις για να μη χαλάσουν τα μαρούλια έχουν ξεβοτανίσει το λαχανόκηπο και έχουν κάνει μια υπέροχη δουλεία. Μπράβο σας παιδιά.

Δημιουργία σπορείων-θερμοκηπίων

Νοέ 201826

Με τους μαθητές της έκτης τάξης και με αφορμή το μάθημα της Φυσικής, το οποίο αναφερόταν στα θερμοκήπια και τη λειτουργία τους, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε σπορεία-θερμοκήπια. Πήραμε διάφανα πλαστικά δοχεία και αφού ανοίξαμε ένα ανάποδο Π σε αυτά, έτσι ώστε να ξανακλείνουν, τα τρυπήσαμε στη βάση τους για να στραγγίζει το νερό. Στη συνέχεια τα τοποθετήσαμε σε μία ξύλινη βάση για να μπορούν να σταθούν. Χωριστήκαμε σε τρεις ομάδες και φυτέψαμε μαρούλι, κατιφέδες και τζίλιες. Να πούμε εδώ ότι οι σπόροι ήταν δικής μας παραγωγής από παλιότερα περιβαλλοντικά προγράμματα, που κάναμε με τα παιδιά. Γεμίσαμε τα δοχεία με χώμα, σπείραμε τους σπόρους και ποτίσαμε με νερό. Τοποθετήσαμε τα σπορεία μας στο περβάζι της αίθουσας, κοντά στα παράθυρα, έτσι ώστε να τα βλέπει ο ήλιος  για να μπορέσουν να φυτρώσουν οι σπόροι. Μιλήσαμε για τον τρόπο που θα λειτουργήσουν τα δοχεία σαν θερμοκήπια και για το πως αυτό θα επηρεάσει την ανάπτυξη των σπόρων. Σχετικές φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ

Σχολική γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Νοέ 201816

Με τους μαθητές της Ε΄ τάξης πραγματοποιήσαμε σήμερα Παρασκευή και ώρα 9:45 την γιορτή του Πολυτεχνείου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. Με τα παιδιά παρουσιάσαμε το θεατρικό έργο «το καφενείο η Ελλάς», ακολούθησαν ποιήματα, διάφορα κείμενα και τραγούδια που αναφέρονταν στα γεγονότα της εποχής. Κλείσαμε τη γιορτή τραγουδώντας όλη μαζί τον εθνικό μας ύμνο.

Βολβοί σε πλαστικά μπουκάλια

Νοέ 201814

Πριν από δύο χρόνια στο Περιβαλλοντικό μας πρόγραμμα «Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον κήπο»   φτιάξαμε με τα παιδιά μια κατασκευή με πλαστικά μπουκάλια. Μέσα σε αυτά είχαμε φυτέψει βολβούς και φέτος πάλι με τη φροντίδα και το πότισμα των παιδιών έχουν ξαναβγεί  και έχουν πρασινίσει  το φράκτη. Τέλη Φλεβάρη  με αρχές της άνοιξης, ανάλογα και τον καιρό, θα  ανθίσουν και θα γεμίσουν με χρώμα τον κήπο μας.

Ανανεώνουμε με λουλούδια τους βραχόκηπους

Νοέ 201812

Έχουμε ξεκινήσει με τα παιδιά να φυτεύουμε λουλούδια στους βραχόκηπους. Τα παιδιά που επιθυμούν φέρνουν το δικό τους λουλούδι, το φυτεύουν και αναλαμβάνουν να το φροντίζουν καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Είναι μια προσπάθεια που την ξεκινήσαμε στο περσινό μας περιβαλλοντικό πρόγραμμα και τη συνεχίζουμε και φέτος. Δηλαδή να «υιοθετήσουν» τα παιδιά ένα λουλούδι, να το φροντίζουν και να το περιποιούνται. Αποκτούν έτσι υπευθυνότητα και αγάπη γι’ αυτό που κάνουν.

 

Καθαρισμός του κήπου

Νοέ 201812

Με τους μαθητές της έκτης τάξης κάναμε σήμερα μια πρώτη προσπάθεια να καθαρίσουμε το πίσω μέρος του κήπου μας από τα φύλλα και τα μικρά κλαδιά που υπάρχουν μετά το κλάδεμα από το συνεργείο του Δήμου Περιστερίου. Πήραμε τις τσουγκράνες, τα τσαπάκια, τα φαράσια, τις σκούπες, φορέσαμε τα γάντια μας και ξεκινήσαμε. Μία ωραία εικόνα με τα παιδιά να το διασκεδάζουν, να γελάνε, να δουλεύουν ομαδικά και με ηρεμία. Έχει καθαριστεί ένα πολύ μικρό μέρος του κήπου, γιατί η ποσότητα των φύλλων και των κλαδιών είναι μεγάλη. Η προσπάθεια πάντως θα συνεχιστεί.

Μεταφύτευση βοτάνων στις ρόδες

Νοέ 20187

Πριν από έξι χρόνια είχαμε φυτέψει με τα παιδιά του περιβαλλοντικού προγράμματος «Ο κήπος μας ανθίζει, χρώματα και αρώματα γεμίζει» βότανα στον κήπο μας. Αυτά έχουν μεγαλώσει και έχουν δημιουργήσει δίπλα τους καταβολάδες. Βγάλαμε προσεκτικά κάποια από αυτά όπως λεβάντα, ρίγανη και δεντρολίβανο και τα μεταφυτέψαμε μέσα στις ρόδες. Οι ρόδες ήταν κενές αφού τα λουλούδια που είχαμε φυτέψει κάποια ξεράθηκαν, έκαναν τον κύκλο της ζωής τους, και κάποια τα πήραν τα παιδιά για να τα φυτέψουν στον κήπο τους το καλοκαίρι για να μη ξεραθούν.

5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Οκτ 201830

Στο πλαίσιο της 5ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, με σύνθημα «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ», το σχολείο μας επισκέφτηκε σήμερα την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018, τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου. Τα παιδιά μοιράστηκαν σε ομάδες  και πραγματοποίησαν  εκεί αθλητικές δραστηριότητες σε διάφορα Ολυμπιακά αθλήματα, όπως ποδόσφαιρο 5Χ5, μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, στίβο και  πινγκ πονγκ,  καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Φωτογραφικό υλικό

« Παλιότερα άρθρα

Πρόσφατα σχόλια

  Ιανουάριος 2019
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Δεκ    
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  
  Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και θρησκευμάτων
  Alfavita Εκπαιδευτικό Ενημερωτικό Δίκτυο
  Γ΄Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Αθήνας
  Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο
  Φωτόδεντρο
  facebook
  Τραγούδια Παραδοσιακών Χορών για τη γιορτή

  Σκακιστική άσκηση

  Σαν σήμερα

  1. 23/01/1956: Οι κύπριοι μαθητές απέχουν από τα μαθήματά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συλλήψεις συμμαθητών τους που διαδήλωναν υπέρ της ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα.

  Βιβλίο Φυσικής Αγωγής Ε-ΣΤ

  Βιβλίο Φυσικής Αγωγής Ε-ΣΤ

  Καλαθοσφαίριση Ε΄- ΣΤ΄

  Καλαθοσφαίριση Ε΄- ΣΤ΄

  Κλασικός Αθλητισμός Ε΄- ΣΤ΄

  Κλασικός Αθλητισμός Ε΄- ΣΤ΄

  Βιβλίο Φυσικής Αγωγής Γ ΄& Δ΄ Δημοτικού

  Βιβλίο Φυσικής Αγωγής Γ ΄& Δ΄ Δημοτικού


  Top
   
  Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων