Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Πρόγραμμα & Διαγωνισμός F1 IN SCHOOLS

Το 1 ΕΠΑΛ/1 Ε.Κ Πάτρας έχει υποβάλει αίτηση συμμετοχής στο Πρόγραμμα και Διαγωνισμό F1 IN SCHOOLS 2013-2014.  Η ομάδα μας φέρει το χαρακτηριστικό όνομα ¨The Fighters¨, αποτελείται από 8 μαθητές της Α’ & Β’ τάξης και 3 Εκπαιδευτικούς του 1 ΕΠΑΛ/1 Ε.Κ Πάτρας. Ως συντονιστής της ομάδας θέλω να ευχαριστήσω τους μαθητές και τους συναδέλφους μου εκπαιδευτικούς για την ενεργό συμμετοχή και συνεργασία που έχουμε  εως τώρα. Φυσικά δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά διότι οι   ¨The Fighters¨ αγωνίζονται με κοινό στόχο:                  

  Ένα αυτοκίνητο, μία ομάδα, ένας στόχος… μία μοναδική εμπειρία.

Tο F1 in Schools είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα & διαγωνισμός, ο οποίος ξεκίνησε το 1999 στην Αγγλία και σήμερα υλοποιείται σε περισσότερες από 30 χώρες. Oδηγεί τους μαθητές, μ’ έναν ιδιαίτερα ευχάριστο και ελκυστικό σ’ αυτούς τρόπο, στην εμπειρική – βιωματική απόκτηση βασικών γνώσεων πάνω στα γνωστικά αντικείμενα των Φυσικών Επιστημών, Νέων Τεχνολογιών, Μηχανικής και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών. Επίσης, οδηγεί τους μαθητές στην ανάπτυξη προσωπικών, κοινωνικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων. 

Το F1 in Schools περιλαμβάνει τον σχεδιασμό και κατασκευή από τους μαθητές πραγματικών αντικειμένων, όπως μικρών μοντέλων F1 αυτοκινήτων από ξύλο balsa. Προάγει την ανάπτυξη δεξιοτήτων επιχειρηματικότητας και την ομαδική προσπάθεια και συνεργασία μεταξύ των μαθητών. Οι μαθητές μαθαίνουν να σχεδιάζουν και να υλοποιούν ένα επιχειρηματικό σχέδιο (business plan), προκειμένου να υλοποιήσουν τους στόχους τους και ενθαρρύνονται να συνεργάζονται με Εκπαιδευτικούς και Ιδιωτικούς φορείς της περιοχής τους. Το F1 in Schools περιλαμβάνει και αγώνες μεταξύ των ομάδων, αρχικά σε Τοπικό και Περιφερειακό Επίπεδο και στη συνέχεια σε Εθνικό, με την νικήτρια ομάδα μαθητών να έχει το δικαίωμα να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 in Schools, που γίνεται κάθε χρόνο.

 

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Καλημέρα κόσμε!

Καλωσήρθατε στο Blogs.sch.gr. Αυτή είναι η πρώτη σας δημοσίευση. Αλλάξτε την ή διαγράψτε την και αρχίστε το «Ιστολογείν»!

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | 1 σχόλιο