Δεκ 12 2018

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ», 2017-2018

Π.Γ.Ε.Σ.Σ., ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ν&Δ 2017-18

Ένα πρόγραμμα για την Αλληλεγγύη, τον Εθελοντισμό και την Ενεργό πολιτειότητα. Συμμετείχαν όλοι οι μαθητές του σχολείου και 15 καθηγητές μαζί με τον Διευθυντή του σχολείου, κ. Ν. Λινάρδο.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ», 2017-2018

Μαΐ 13 2018

«Η διδασκαλία της ρητορικής στην τάξη και στον όμιλο»

Γκόνου Ελένη

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ

Η εισήγηση έγινε το Σάββατο, 12 Μαΐου 2018, στα πλαίσια της ημερίδας με τίτλο: «Η διδασκαλία της Νέας Ελληνικής Γλώσσας στο Γυμνάσιο: παρούσα κατάσταση και προοπτικές», υπό την αιγίδα της Διοικούσης Επιτροπής Προτύπων  και Πειραματικών Σχολείων» στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Ευαγγελικής Σχολής

 

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Η διδασκαλία της ρητορικής στην τάξη και στον όμιλο»

Ιαν 03 2018

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ» 2016-17

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ 2016-17

Ένα πρόγραμμα για τον εθελοντισμό, την αλληλεγγύη και την ενεργό πολιτειότητα

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ» 2016-17

Δεκ 15 2018

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

Έρευνα για τον ρατσισμό, 2014 -15

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

Δεκ 15 2018

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

Έρευνα για το ρατσισμό 2005-06

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

Δεκ 13 2018

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΝΤΙΛΟΓΙΑΣ

Η δράση έγινε στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Ομίλου «Ρητορικής, Θεατρικού Παιχνιδιού και Δημιουργικής Γραφής» του σχολείου μας (υπεύθυνη καθηγήτρια: Ε. Γκόνου). Διοργανώθηκαν στις 16/4/2016 από το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθήνας, με την υποστήριξη φοιτητών της Ρητορικής Εταιρείας (Φοιτητικού Ρητορικού Ομίλου) μεταξύ 4 δημόσιων πειραματικών και πρότυπων σχολείων (1ο Πειραματικό γυμνάσιο Αθήνας, Ζάννειο Πειραματικό Γυμνάσιο, Πρότυπο Βαρβάκειο Γυμνάσιο και Π.Γ.Ε.Σ.Σ.).

Η σύνθεση των ομάδων ήταν μικτή, αποτελούμενη από μαθητές και των 4 σχολείων και καθορίστηκε μετά από κλήρωση. Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτές κάθε συμμετέχοντος σχολείου μαζί με τους φοιτητές της Ρητορικής Εταιρείας  εκτέλεσαν χρέη κριτών κατά τη διάρκεια των αγώνων, ενώ  υπήρχε και    Επιστημονική Επιτροπή αποτελούμενη από συμβούλους φιλολόγων.

Οι μαθητές του σχολείου μας που πήραν μέρος στους αγώνες αισθάνθηκαν μεγάλη ικανοποίηση από την συμμετοχή τους σε αυτούς, πέτυχαν σημαντικές διακρίσεις (ένας μαθητής ιδίως διακρίθηκε ως δεύτερος καλύτερος ομιλητής και μαζί με μία ακόμη μαθήτριά μας έφτασαν ως τον τελικό γύρο. Οι μαθητές  απέκτησαν νέες γνώσεις και δεξιότητες επικοινωνίας , αυτοπεποίθηση και συνεργάστηκαν αρμονικά τόσο μεταξύ τους όσο και με τους μαθητές των άλλων σχολείων.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΝΤΙΛΟΓΙΑΣ

Οκτ 29 2018

Συμβολισμός και υπερρεαλισμός στην ποίηση του Γ. Σεφέρη και του Οδ. Ελύτη

Διασχολική Συνεργασία Λύκειο – Γυμνάσιο τελικό (1)

Μία διασχολική δράση συνεργασίας Γυμνασίου και Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής στο μάθημα της Ν.Ε. Λογοτεχνίας και των Εικαστικών, με υπεύθυνες καθηγήτριες, την κ. Ε. Γκόνου, την κ. Καλυψώ Λάζου – Μπαλτά και την κ. Χριστίνα Παπαδάκη  με μαθητές της Β΄τάξης. Σχολικό Έτος 2017-18.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συμβολισμός και υπερρεαλισμός στην ποίηση του Γ. Σεφέρη και του Οδ. Ελύτη

Οκτ 29 2018

«ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ»

Το τραγούδι «Αισθήσεις», δημιουργήθηκε το σχολικό έτος 2015-16, στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος για τα ανθρώπινα δικαιώματα από τους μαθητές του Ομίλου Ρητορικής, σε συνεργασία με έναν μαθητή από το 4ο Γυμνάσιο Π. Φαλήρου. Αποτελεί εξολοκλήρου μαθητική δημιουργία!

ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ»

Ιούν 18 2018

PROJECT 17 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ Η.Ε. ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Το project μας αφορά μια μαθητική εκστρατεία ενημέρωσης για τους 17 παγκόσμιους στόχους  με έμφαση στην προβολή του 4ου στόχου, που αφορά στην ποιοτική εκπαίδευση μέσω της ενεργού μάθησης, της φιλαναγνωσίας, της καλλιέργειας των ανθρωπιστικών αξιών, της κοινωνικής  συνοχής  και της συνεργασίας (17ος στόχος). Την ιδέα μάς την έδωσε η ActionAid και η μαθητική εβδομάδα δράσης για τους 17 στόχους, στην οποία πήραμε ενεργά μέρος.

Α΄ Δράση: Ενημέρωση των μαθητών σχετικά με τους 17 στόχους και δημιουργία 

Οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης Γυμνασίου, αφού ενημερώθηκαν σχετικά με τους 17 παγκόσμιους στόχους των Η.Ε., δημιούργησαν σελιδοδείκτες με μηνύματα υπέρ των στόχων στην ελληνική, αγγλική, γαλλική και γερμανική γλώσσα και τους διακόσμησαν με ανάλογα σχέδια. Επιπλέον κάποιοι συνέθεσαν φανζίν (χειροποίητα έντυπα) για την προβολή των στόχων, καθώς και κόμικς, για την πανελλήνια μαθητική έκθεση φανζίν, που διοργάνωσε η  ActionAid στο Victoria Square Project (στις 22/04/2018) και  η οποία θα  διαρκέσει μέχρι τέλος Ιουνίου.

Β΄Δράση: Ενημέρωση για τους στόχους έξω από το σχολείο

Προκειμένου να διαδώσουμε τους στόχους, συγκεντρωθήκαμε την 1η Απριλίου 2018 στην πλατεία Ν. Σμύρνης, όπου  σε ειδικό χώρο (κιόσκι) παρουσιάσαμε μια έκθεση με αφίσες των 17 στόχων, διάφορα κολάζ  των μαθητών και τους σελιδοδείκτες μας, ενώ παράλληλα κάποιοι μαθητές έκαναν ρεπορτάζ  συζητώντας με τον κόσμο για το θέμα και τους ενημέρωναν μοιράζοντάς τους σχετικά φυλλάδια. Επιπλέον είχαμε φτιάξει  sous – verre  με τους στόχους και τoυς μοιράζαμε δωρεάν, όπως και βιβλία για όλες τις ηλικίες κυρίως παιδικά, για προώθηση της φιλαναγνωσίας. Η εκστρατεία είχε μεγάλη επιτυχία. Όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές χάρηκαν την εμπειρία και μοίρασαν όλα τα φυλλάδια και τα βιβλία.

Γ΄ Δράση: Διάδοση των στόχων μέσω πολιτιστικών εκδηλώσεων

Την ίδια εκστρατεία ενημέρωσης επαναλάβαμε στις 21 Απριλίου και στην μουσική μαθητική εκδήλωση, που γίνεται κάθε χρόνο στην Ευαγγελική Σχολή, το Evaggeliki Schoolfestival, στο οποίο συμμετέχουν πολλά μαθητικά συγκροτήματα από όλη την Αττική και πολύς κόσμος. Στα πλαίσια του φεστιβάλ, εκτός από τις αφίσες με τους στόχους παρουσιάσαμε  επιπλέον και μεγάλου σχήματος συνθέσεις – κολάζ, με μηνύματα υπέρ του εθελοντισμού και άλλων ανθρωπιστικών αξιών, που είχαν δημιουργήσει ομαδικά οι μαθητές ανά τμήμα με την καθοδήγηση της εικαστικού του σχολείου μας, κ. Χριστίνας Παπαδάκη. Επιπλέον σε ειδικό σημείο του χώρου υπήρχε συνεχής προβολή βίντεο σχετικά με τους 17 στόχους και τις αξίες του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, της ειρήνης και της δικαιοσύνης.

Όλες οι δημιουργίες των μαθητών οι σχετικές με τους στόχους καθώς και στιγμιότυπα από τις δράσεις μας προβλήθηκαν και στην τελική μαθητική  Έκθεση Εικαστικών του σχολείου, που έγινε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Συλλόγου Ιμβρίων στη Ν. Σμύρνη στις 2 και 3 Μαΐου 2018, μέσω ειδικού βίντεο.

Υπεύθυνοι καθηγητές που πήραν μέρος στις δράσεις: Ε. Γκόνου (συντονίστρια), Χρ. Παπαδάκη, Χρ. Δρακοπούλου, Β. Γκιμίσης, Λ. Κοπτερίδου και Αικ. Ρωμαίου.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο PROJECT 17 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ Η.Ε. ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Ιαν 03 2018

Ο Μικρός Πρίγκιπας (συνέχιση της ιστορίας)

Άσκηση δημιουργικής γραφής, Εργασία Μιλτιάδη Τσώλα, Τάξη Β3, 2017-18

Μικρός πρίγκηπας Μιλτιάδης

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο Μικρός Πρίγκιπας (συνέχιση της ιστορίας)

Ιαν 03 2018

Νανουρίσματα

Εργασία της Θεανώς Σάμια, Τάξη Β3, Σχολ. έτος 2017-18

Θ. Σάμια, Νανουρίσματα

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Νανουρίσματα

Επόμενα »