Συνιστούμε να διατηρήσετε το μήνυμα αυτό γιατί περιέχει χρήσιμες πληροφορίες και οδηγίες ανάκτησης του κωδικού πρόσβασης

Τι μπορείτε να κάνετε με τον λογαριασμό σας;

Με την χρήση του λογαριασμού σας μπορείτε να συνδεθείτε σε υπηρεσίες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου ή του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων:

  • Δείτε σχετικά τις Υπηρεσίες για τους μαθητές www.sch.gr/students

Με εκτίμηση,

Υπηρεσία Υποστήριξης Χρηστών Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου
Tηλέφωνο: 801-11-801-81, Fax: 214-41-69-717, Email: info@sch.gr, Δικτυακός τόπος: www.sch.gr/helpdesk

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΑΙΘ

http://photodentro.edu.gr/ugc/r/8525/1129?locale=el

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Ο αθλητισμός είναι ζωή!

Την Παρασκευή 27/9/2019 οι μαθητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το πανεπιστημιακό γυμναστήριο της σχολής ΤΕΦΑΑ  στη Θέρμη,στα πλαίσια της Ημέρας Αθλητισμού.

Εκεί, έμπειροι γυμναστές και γυμνάστριες μας ξενάγησαν στους χώρους αθλητισμού και στη συνέχεια , μέσα ένα όμορφο , φυσικό περιβάλλον, δοκιμάσαμε μια σειρά από αθλητικές δράσεις και παιχνίδια, όπως πύργο αναρρίχησης , τροχαλία ρυμούλκησης, αγώνες δρόμου με εμπόδια και άλλα πολλά.

Η μέρα μας πέρασε υπέροχα και καταλάβαμε ότι από την επαφή με τον αθλητισμό βγαίνουμε πάντα κερδισμένοι!

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Εισαγωγή μαθητών στα πειραματικά σχολεία.Λήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Κινηγη κοτιφας

To κοτσύφι (επιστημονικό όνομα Turdus merula) είναι ένα είδος πουλιού της τάξης στρουθιόμορφα που αναπαράγεται στην ΕυρώπηΑσίαΒόρεια Αμερική και στην Ωκεανία, στην οποία εμφανίστηκε πρόσφατα. Έχει ένα αριθμό υποειδών τα οποία ζουν σε διάφορα μέρη του πλανήτη, ενώ κάποια ασιατικά υποείδη θεωρούνται διαφορετικά είδη. Ανάλογα με το γεωγραφικό πλάτος, το κοτσύφι μπορεί να είναι ενδημικό ή μεταναστευτικό είδος.

Περιγραφη

Το αρσενικό είναι ολόμαυρο, με εξαίρεση το κίτρινο ράμφος και τον κίτρινο δακτύλιο γύρω από τα μάτια, ενώ το ενήλικο θηλυκό και τα νεαρά πουλιά έχουν σκούρο καφέ φτέρωμα. Αυτό το είδος αναπαράγεται στους κήπους ή στα δάση, κατασκευάζοντας μία τακτοποιημένη, καλλυμένη με λάσπη και με σχήμα μπολ φωλιά. Είναι παμφάγο, τρώγοντας μία μεγάλη ποικιλία από έντομαγεωσκώληκες, καρπούς και φρούτα. Έχει μήκος 23 με 29 εκατοστά, μακριά ουρά και βάρος 80 με 120 γραμμάρια. Το αρσενικό έχει πολλά διαφορετικά μελωδικά καλέσματα.

Και τα δύο φύλα έχουν περιοχές όσον αφορά την περιοχή αναπαραγωγής, με χαρακτηριστικές επιδείξεις απειλών, αλλά είναι πιο αγελαία κατά τη διάρκεια της μετανάστευσης και στις περιοχές διαχείμασης.Γεννά 3-5(το πολύ 9) γαλαζοπράσινα αυγά με καστανοκόκκινες κηλίδες .Μπορεί να γεννήσει έως και 5 φορές το χρόνο.Το θηλυκό κλωσά τα αυγά του για 12 έως 15 ημέρες.Τα μικρά εγκαταλείπουν τη φωλιά περίπου στην ηλικία των 2 εβδομάδων.Τα ζευγάρια θα μείνουν στην περιοχή τους όλο το χρόνο αν η θερμοκρασία είναι αρκετά υψηλή. Υπάρχουν πολλές λογοτεχνικές και πολιτιστικές αναφορές σχετικά με το είδος, συχνά σχετιζόμενες με το τραγούδι του.

Στην Κύπρο λέγεται και μαυρότζικλα.

Πηγη:Βικιπαίδεια

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Θεσσαλονίκη της ιστορίας και των μύθων!

Την Τετάρτη  ,17 Απριλίου, οι μαθητές των  Στ΄και Δ΄ είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν  στα οθωμανικά μνημεία της πόλης μας. Η ξενάγηση έγινε στα πλαίσια της γνωριμίας μας με ιστορικές πτυχές και φάσεις της Θεσσαλονίκης , ώστε οι μαθητές να έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της ιστορικής συνέχειας.

Έτσι λοιπόν περπατώντας σε άγνωστες γειτονιές είδαμε κτίσματα της οθωμανικής περιόδου όπως τζαμιά σαν το Αλατζά Ιμαρέτ αλλά και λουτρά της εποχής σαν το Μπέη Χαμάμ αλλά και σκεπαστές αγορές όπως το Μπεζεστένι .

Διαπιστώσαμε λοιπόν ότι η Θεσσαλονίκη στη μακραίωνη ιστορία της είναι ένα μωσαϊκό λαών που πέρασαν και που ο καθένας άφησε τα ίχνη του που σήμερα αποτελούν τον πολιτισμό της πόλης.

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Κινηγη Περδικας

Κινηγη Περδικας

Το περδικι είναι κοινή ονομασία πτηνών του γένους Πέρδιξ ή Αλεκτορίς που ανήκουν στην οικογένεια των Φασιανιδών και στην τάξη των Ορνιθόμορφων. Το γένος αυτό περιλαμβάνει οκτώ είδη. Πρόκειται για ενδημικά πτηνά, που ζουν κατά σμήνη , στις εύκρατες ζώνες της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής, και αναπαράγονται νωρίς την άνοιξη, οπότε και χωρίζονται σε ζευγάρια. Κάθε αρσενικό ορίζει μια δική του περιοχή, την οποία υπερασπίζεται με φανατισμό και αποκλείει την είσοδο των άλλων αρσενικών σε αυτή. Την ίδια περίοδο τα αρσενικά εκφέρουν μια κραυγή, που είναι προειδοποιητική για τα άλλα αρσενικά και συγχρόνως κάλεσμα για το θηλυκό. Τους θερινούς μήνες ανεβαίνουν σε ορεινές και δροσερές περιοχές, ενώ το χειμώνα πηγαίνουν χαμηλότερα. Ο μεγαλύτερος εχθρός τους είναι τα σαρκοβόρα ζώα που τις κυνηγούν για το νόστιμο κρέας τους. Το πτηνό αυτό απειλείται στην Ελλάδα, καθώς ο αριθμός της έχει μειωθεί σημαντικά.[εκκρεμεί παραπομπή] Ως αποτέλεσμα αυτού, το κυνήγι της πέρδικας σε αρκετές ελληνικές περιοχές είναι εντελώς απαγορευμένο

Περιγραφή

Το πτηνό φθάνει σε μήκος τα 20-30 εκ. και σε βάρος τα 500 γραμμάρια. Έχουν κοντές και στρογγυλές φτερούγες, μικρό κεφάλι και κοντό, μυτερό ράμφος. Το βάδισμα και το πέταγμά της γίνεται με γοργό ρυθμό και με μεγάλη ευκολία. Χρησιμοποιεί τα φτερά της μόνο σε περίπτωση κινδύνου. Η φωνή της είναι ιδιόμορφη. Η τροφή τους είναι έντομα, σκουλήκια, σπόρους, φύλλα, τρυφερούς βλαστούς και θεωρείται γενικά ωφέλιμη για τους γεωργούς παρά επιζήμια. Αποτελεί βασικό κυνήγι κατά την κυνηγετική περίοδο

Πολλαπλασιασμός

Το αρσενικό μετά το ζευγάρωμα επιλέγει το πιο προφυλαγμένο σημείο της περιοχής του και σκάβει τρύπες στη γη. Το θηλυκό διαλέγει μία από αυτές και γεννά 10-15 αυγά, τα οποία επωάζει για σχεδόν έναν μήνα. Σε δύο ημέρες τα μικρά πουλιά είναι ικανά να πηγαίνουν μαζί με τη μητέρα τους σε αναζήτηση τροφής. Είναι χαρακτηριστική η αυτοθυσία αμφότερων των γονέων για τα μικρά τους. Η οικογένεια μένει ενωμένη ως το φθινόπωρο, οπότε τα μικρά είναι ικανά να αυτοπροστατεύονται, ενώ την επόμενη άνοιξη είναι έτοιμα για αναπαραγωγή. Κατά την περίοδο της αναπαραγωγής, από το Φεβρουάριο μέχρι τα μέσα του φθινοπώρου, απαγορεύεται το κυνήγι της πέρδικας

Είδη

  • πεδινή πέρδικα (Perdix perdix – Πέρδιξ η πέρδιξ): Είναι γνωστή στον ελληνικό χώρο και ως πέρδικα του κάμπου (λιβαδοπέρδικα) . Απαντάται σε όλη την ηπειρωτική Ευρώπη. Ποικιλίες: πέρδικα η γνήσια: Ζει στην Ευρώπη, στη Μικρά Ασίαπέρδικα η κοινή: αναπαράγεται στις χώρες της Μεσογείου, λευκή πέρδικα, και πέρδικα της Σαρδηνίας.
  • Πετροπέρδικα (Alectoris graeca – Αλεκτορίς η ελληνική): Αποτελεί ένα από τα πιο συνηθισμένα είδη, το οποίο καλείται και ορεινή πέρδικα. Το φτέρωμά της έχει διάφορα χρώματα και γκριζογάλαζες αποχρώσεις, μαύρες κηλίδες και καφεκίτρινες ταινίες στα πλευρά. Απαντάται στα νότια Βαλκάνια και στην Ιταλία.
  • Νησοπέρδικα (Alectoris graeca)
  • βραχοπέρδικα (Alectoris barbara)
  • Κοκκινοπέρδικα (Alectoris rufa

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Κινηγη Πέρδικας

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΠΑΡΚΟ ΣΔΕ

Δημιουργήθηκε με το Padlet
Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Η Ιαπωνία και οι άλλοι

Το βιοτικό επίπεδο μιας χώρας είναι αποτέλεσμα σωστών επιλογών, οικονομικής ανάπτυξης, σωστής διατροφής και καλής σχέσης πολίτη -κράτους, δηλ. θέματα Παιδείας.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε
Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων