Η εκδρομή μας στο Πανεπιστήμιο

Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου  2017, τα παιδιά της Ε’1 και Ε΄2 τάξης πήγαν εκδρομή στο Πανεπιστήμιο του Dusseldorf που ονομάζεται “Heinrich Heine”.

Όταν φτάσαμε έξω από το πανεπιστήμιο, το πρώτο που αντικρίσαμε, ήταν η γέφυρα με το όνομα του πανεπιστημίου. Έπειτα προχωρήσαμε προς την είσοδο και συναντήσαμε τις φοιτητικές εστίες στις οποίες μένουν πολλοί φοιτητές. Συνεχίσαμε την πορεία μας προς τη φοιτητική λέσχη, στην οποία είδαμε φοιτητές από όλες τις χώρες της Ευρώπης. Φυσικά συναντήσαμε Έλληνες και Κύπριους φοιτητές που σπουδάζουν εδώ! Στην καντίνα της φοιτητικής λέσχης κάναμε μία στάση γιατί έπρεπε να πάρουμε δυνάμεις πριν συνεχίσουμε τη ξενάγησή μας στο χώρο της γνώσης.

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε ένα από τα αμφιθέατρα του πανεπιστήμιου. Η αίθουσα αυτή είχε πάνω από 350 θέσεις που έμοιαζαν σα κερκίδες ολυμπιακού σταδίου. Καθίσαμε και εμείς και ακούσαμε τις πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες που μας έδωσαν οι δάσκαλοι μας. Έξω από την αίθουσα οι φοιτητές και φοιτήτριες κάθονταν σε τραπεζάκια ή στα σκαλιά και διάβαζαν, κουβέντιαζαν ή έκαναν κάποιες εργασίες. Εκείνο που μας έκανε εντύπωση ήταν πως οι χώροι του πανεπιστημίου ήταν πολύ καθαροί και περιποιημένοι.

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε τη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου που ήταν πολύ μεγάλη και είχε εκατομμύρια βιβλία. Είχε επίσης και υπολογιστές για να αναζητάει κάποιος τις πληροφορίες που χρειαζόταν.

Η εκδρομή μας ήταν φανταστική και ευχαριστούμε τους δασκάλους μας και κυρίως τον κ. Τάσο Δαλακίδη που ήταν ο υπεύθυνος της επίσκεψης στο πανεπιστήμιο.

Αντωνία Β.

   

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *