Επίσκεψη στο TEEKANE

Το εργοστάσιο παρασκευής τσαγιού TEEKANE στο Neuss επισκέφτηκαν οι μαθητές/τριες του Σχολείου μας τη Δευτέρα 20 και Τρίτη 21 Μαρτίου.

teekanne-01 DSC_8167IMG_2017032

25η Μαρτίου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ2 25η

Διαγωνισμός Φυσικής Αριστοτέλης

Bebaiosi_Sxoleion_2017Οι μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης του Σχολείου μας συμμετείχαν στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής «Αριστοτέλης» που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν.

Θέματα / Απαντήσεις ΣΤ” τάξης 2017 (α” φάση)

Παράσταση καραγκιόζη

DSCN2848Θέατρο σκιών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου μας, σήμερα Τρίτη 14 Μαρτίου.

Ο καραγκιοζοπαίχτης Θωμάς Χάρμπας παρουσίασε τον «Μεταλλαγμένο Καραγκιόζη«, ενώ στη συνέχεια συνομίλησε με τους μαθητές, τους παρουσίασε τις φιγούρες και απάντησε πρόθυμα σε κάθε ερώτησή τους.

DSCN2837 DSCN2844 DSCN2847

Παιχνίδι και Μαθηματικά

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ-Μ_-ΕΥΚΛΕΙΔΗ-2017Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 10 Μαρτίου η Α΄ Φάση του 11ου  Διαγωνισμού Μαθηματικών «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για τους μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης Δημοτικού. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και το περιοδικό «ο μικρός Ευκλείδης», υπό την αιγίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ,  και έλαβαν μέρος πάνω από 2.500 Δημοτικά Σχολεία και πάνω από 70.000 μαθητές και μαθήτριες.

Ο διαγωνισμός είναι συμμετοχικός και γι’ αυτό βραβεύονται ο πρώτος ή οι πρώτοι από κάθε τμήμα και κάθε τάξη. Από το σχολείο μας συμμετείχαν στο διαγωνισμό οι μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης, τους οποίους συγχαίρουμε για τη συμμετοχή τους. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

IWD_20131Η 8η Μαρτίου έχει οριστεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα της Γυναίκας και τη Διεθνή Ειρήνη. Η γιορτή αυτή ουσιαστικά αφορά στους αγώνες συνηθισμένων γυναικών, που με το θάρρος και την αποφασιστικότητα τους έγραψαν ιστορία.

Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη. Περίπου 20.000 εργάτριες έκαναν την ημέρα εκείνη απεργία, ζητώντας μείωση του ωραρίου τους από 16 ώρες σε 10 και ίσες απολαβές με τους άνδρες. Οι αστυνομικές αρχές χρησιμοποίησαν βία για να διαλυθεί το πλήθος, ενώ οι εργοστασιάρχες προχώρησαν σε ομαδικές απολύσεις. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Όχι στη βία, Ναι στη φιλία

Με αφορμή την πανελλήνια ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού οι μαθητές/τριες της Γ΄τάξης με τη δασκάλα τους κα Δήμητρα Ποντίκα, ετοίμασαν μια παρουσίαση για να ευαισθητοποιήσουν όλους τους μαθητές του Σχολείου.

DSCN2793 DSCN2809 DSCN2812 DSCN2804DSCN2834 DSCN2823 DSCN2827 DSCN2831 DSCN2832

Εκφοβισμός—Νίκησε τον Νταή

Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

antibullyingΗ 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να ανταλλάξουν σκέψεις, ιδέες και εμπειρίες, να ενημερωθούν ή και να προτείνουν τρόπους για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Ο όρος «εκφοβισμός και βία στο σχολείο» (school bullying) χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια κατάσταση, κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά, με σκοπό την επιβολή, την καταδυνάστευση και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός και εκτός σχολείου.

Πιστοποίηση Ελληνομάθειας

Πιστοποίηση ελληνομάθειαςΤο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (Κ.Ε.Γ.) γνωστοποιεί ότι οι εξετάσεις για την πιστοποίηση επάρκειας της ελληνομάθειας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, θα πραγματοποιηθούν από 16 μέχρι 18 Μαΐου 2017.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται από την 1 Φεβρουαρίου μέχρι τις 19 Μαρτίου 2017 μέσω ηλεκτρονικού συστήματος στην ιστοσελίδα: http://www.greek-language.gr/certification/application/index.html