Βιβλιοπαρουσίαση

Την Τετάρτη 13 Ιουνίου η κα Ασπασία Ούλιου, ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου Bibliomagia στο Ντύσσελντορφ, παρουσίασε στους μαθητές/τριες της Α΄ και Β΄ τάξης το βιβλίο της Άλκης Ζέη «Τα παπούτσια του Αννίβα».

Οι μαθητές/τριες έμαθαν για τον Μάνο, που τρελαινόταν για μπάλα και ονειρεύονταν να τον πάρουν στη δυνατή ομάδα, μα χρειάζονταν παπούτσια ΑΝΤΙΝΤΑΣ και δεν είχε.
Όμως ο μπαμπάς και ο παππούς του ανέλαβαν να τον κάνουν ξεφτέρι στην μπάλα και ας μην είχε τα παπούτσια του Αννίβα, όπως τα έλεγε ο παππούς και έσκαγαν όλοι στα γέλια.

Οι μαθητές απόλαυσαν την ανάγνωση του βιβλίου και τη συζήτηση με την κα Ούλιου, την οποία ευχαριστούμε θερμά για την επίσκεψή της στο Σχολείο μας.

Επίσκεψη στη Rheinische Post

Τις εγκαταστάσεις της εφημερίδας Rheinische Post επισκέφτηκαν οι μαθητές της Δ΄ τάξης την Παρασκευή 8 Ιουνίου. Οι μαθητές/τριες ενημερώθηκαν αρχικά για την Rheinische Post, τις δραστηριότητες της και τη διαδικασία εκτύπωσης. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο χώρο εκτύπωσης και παρακαλούθησαν όλα τα στάδια από το ξετύλιγμα του χαρτιού μέχρι την εκτύπωση και το πακετάρισμα.

Συμμετοχή σε μουσική εκδήλωση της Tonhalle Düsseldorf

Το Σχολείο μας θα συμμετέχει στην εκδήλωση Familienmusikfest που διοργανώνει το Μέγαρο Μουσικής Düsseldorf την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018.

Η φετινή εκδήλωση Familienmusikfest είναι αφιερωμένη στις διαφορετικές πολιτιστικές ομάδες που ζουν στο Ντύσσελντορφ και θα συμμετέχει η Χορωδία του Σχολείου μας με το μουσικό κομμάτι «Μενεξές». Τη διδασκαλία του τραγουδιού και τη διεύθυνση της Χορωδίας του Σχολείου μας θα αναλάβει η κα Μαριάννα Ζορμπά, μουσικός και συνεργάτης του Μεγάρου Μουσικής  Ντύσσελντορφ.

Η Χορωδία μας θα εμφανιστεί στις 13:00 στην αίθουσα συναυλιών Tonhalle στην ενότητα Klingender Stadtplan Düsseldorf

Ο κήπος της Γ΄ τάξης

 

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής «Αριστοτέλης»

Στο Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο Ντύσσελντορφ πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 19 Μαΐου 2018, η  β’ φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικών «Αριστοτέλης» 2018 (για τους μαθητές Ε’ και Στ’ Δημοτικού). Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Τμήμα Φυσικής και το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και την Ένωση Ελλήνων Φυσικών. Από το Σχολείο μας συμμετείχαν 9 μαθητές που διακρίθηκαν στην α΄ φάση του Διαγωνισμού.

Θέματα Ε’ τάξης 2018  (β’ φάση)

Θέματα ΣΤ’ τάξης 2018 (β’ φάση)

Η χημεία των χρωμάτων

Εργασίες των μαθητών της Γ τάξης κατά την επίσκεψή τους Kunstmuseum την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΜΑΪΟΥ 2018

Εξέταση Ημερομηνία  Ώρα
Α1 για εφήβους & ενηλίκους: Τρίτη 15 Μαΐου 2018, 08:30 πμ
Α2 Επίπεδο: Τρίτη 15 Μαΐου 2018, 11:30 πμ.
Β1 Επίπεδο: Τρίτη 15 Μαΐου 2018, 15:30 μμ.
Β2 Επίπεδο: Τετάρτη 16 Μαΐου 2018, 8:30 πμ.
Γ1 Επίπεδο: Τετάρτη 16 Μαΐου 2018, 15:00 μμ.
Γ2 Επίπεδο: Πέμπτη  17 Μαΐου 2018, 8:30 πμ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Επίσκεψη της Δ΄ τάξης στην Coco-mat

Την Πέμπτη 3/5/2018 οι μαθητές/τριες της Δ΄ τάξης επισκέφθηκαν το κατάστημα της COCO-MAT στο Ντύσσελντορφ, όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ευχάριστο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Έμαθαν για τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τα στρώματα και τα μαξιλάρια της Coco-mat, τα οποία είναι όλα φυσικά, οικολογικά και αντιαλλεργικά, και είχαν τη δυνατότητα να απασχοληθούν δημιουργικά φτιάχνοντας τα δικά τους μαξιλάρια, τα οποία διακόσμησαν και ζωγράφισαν μόνοι τους.

Ευχαριστούμε την εταιρεία COCO-MAT και το προσωπικό της για τη φιλοξενία και για τα αναμνηστικά!

Εγγραφές μαθητών στην Α΄ τάξη

Εγγραφές μαθητών στα δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2018-2019

Οι εγγραφές των μαθητών στην Α΄ τάξη θα πραγματοποιηθούν από 2 έως και 18 Μαΐου 2018.

Επισημαίνεται ότι τη σχολική χρονιά 2018-2019 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2012 έως 31-12-2012.

Για την εγγραφή μαθητή στην Α΄ τάξη ο γονέας πρέπει απαραίτητα να προσκομίσει στους Δ/ντές των Σχολείων τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας για την εγγραφή του μαθητή στα οικεία μητρώα ή δημοτολόγια, το οποίο πρέπει να εκδοθεί το τελευταίο τρίμηνο πριν την εγγραφή του μαθητή στο Σχολείο.
  2. Αποδεικτικό στοιχείο (Unmeldung) απ’ το οποίο να φαίνεται ο μαθητής έχει εγγραφεί στο Δήμο.
  3. Προσκόμιση βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, στο οποίο να φαίνεται, ότι έγιναν τα εμβόλια, που προβλέπονται.