Ανακοίνωση Αγιασμός

Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 09.00 θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Όσοι γονείς το επιθυμούν μπορούν να παρευρεθούν. Τα μαθήματα την υπόλοιπη ημέρα θα γίνουν κανονικά.

Καλή σχολική χρονιά

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας.

καλή σχολική χρονιά

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Συνέντευξη της Έλενας Αρτζανίδου

Με αφορμή την επίσκεψη της συγγραφέως Έλενας Αρτζανίδου στο σχολείο μας, οι μαθητές/τριες της Στ΄τάξης πήραν την παρακάτω συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό τους School is cool (http://schoolpress.sch.gr/cool/?p=304).

Έλενα Αρτζανίδου: Η λογοτεχνία μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή.

DSCN3190 Διαβάστε όλο το άρθρο »

Πολιτισμική τηλεγέφυρα

01Την Πέμπτη 16 Ιουνίου η Στ΄ τάξη συνδέθηκε μέσω Skupe με τη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας και έτσι δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές/τριες να γνωρίσουν τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα της Βιβλιοθήκης «Στις γειτονιές του κόσμου».

Tα παιδιά συνομίλησαν μεταξύ, αντάλλαξαν απόψεις για τις πόλεις και το σχολείο τους, ενώ έπαιξαν παιχνίδια που είχαν σχέση με βιβλία που είχαν διαβάσει. Στο τέλος, έγινε προβολή μιας μικρής ταινίας που είχαν γυρίσει τα παιδιά στην Καλαμπάκα ώστε να γνωρίσουμε καλύτερα την περιοχή αυτή της Ελλάδας.

Δείτε τη βίντεο που έφτιαξε η Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας εδώ

DSCN3220 DSCN3218 DSCN3222

Διακρίσεις στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής «Αριστοτέλης»

BRABEIO_ARISTEIAS_dimotiko_2017Πολύ σημαντικές επιτυχίες σημείωσαν οι μαθήτριες της Στ΄ τάξης του Σχολείου μας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικών «Αριστοτέλης» 2017 που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Και οι 6 μαθήτριες που συμμετείχαν είναι στους πρωτεύσαντες της β φάσης. Συγκεκριμένα:

Πρώτο βραβείο πήραν οι μαθήτριες Ζαμπακόλα Βασιλική και Ζιάγκαλου Κατερίνα, καταλαμβάνοντας την και 37η θέση αντίστοιχα.

Δεύτερο βραβείο πήραν οι μαθήτριες Λινάρδου Σοφία και Γκούγκλια Αναστασία, καταλαμβάνοντας την 107η και 113 θέση.

Εύφημο μνεία πήραν οι μαθήτριες Καρατζίδου Σοφία και Ιωάννου Αγγελική.

Να σημειώσουμε ότι η συμμετοχή φέτος ήταν πολύ μεγάλη, ενώ για πρώτη φορά πήραν μέρος και διακρίθηκαν και μαθητές ελληνικών σχολείων του εξωτερικού (Λονδίνο και Ντύσσελντορφ).
Συγχαίρουμε τις μαθήτριες και τις ευχόμαστε να έχουν πάντα επιτυχίες!
Δείτε τα αποτελέσμτα του διαγωνισμού εδώ

Κράτα το

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

όρνιθεςΕμείς οι μαθητές της Ε” τάξης του Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου Ντύσσελντορφ και η δασκάλα μας, σας προσκαλούμε την Κυριακή 18 Ιουνίου στις 18.30 στο χώρο του Σχολείου μας, για να παρακολουθήσετε μια παράσταση που στήθηκε με κόπο, μεράκι και πολλές ώρες «μελέτης» μέχρι να ανακαλύψουμε εκείνη τη συναρπαστική δύναμη της έκφρασης και της θεατρικής δημιουργίας, που τελικά όλοι έχουμε μέσα μας.

 

Έκθεση βιβλίου

DSCN3180Έκθεση βιβλίου πραγματοποιήθκε στο χώρο του Σχολείο την Τετάρτη 31 Μαΐου έως την Παρασκευή 2 Ιουνίου. Την έκθεση συνδιοργάνωσε το Σχολείο, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και το Ελληνικό Βιβλιοπωλείο Γερμανίας.

Στο πλαίσιο της έκθεσης οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη συγγραφέα Έλενα Αρτζανίδου, η οποία τους διάβασε απόσπασματα από τα βιβλία της, συζήτησε μαζί τους και απάντησε με προθυμία στις ερωτήσεις τους (Δείτε σχετικά στο blog της συγγραφέως εδώ).

DSCN3183 DSCN3186 DSCN3190

Έκθεση βιβλίου

έκθεση

«Μικροί συγγραφείς» το Πάσχα

Τα παιδιά γίνονται «Μικροί Συγγραφείς», το Πάσχα, στο ertΣτη δραστηριότητα «Μικροί Συγγραφείς» της ΕΡΤ συμμετείχαν οι μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης. Τέσσερις συγγραφείς, οι Κάρμεν Ρουγγέρη, Χριστίνα Κουλουμπή, Βαγγέλης Ηλιόπουλος και Κώστας Στοφόρος, έγραψαν μια ημιτελή πασχαλινή ιστορία και προσκάλεσαν τα παιδιά, ηλικίας από έξι (6) έως δεκαεπτά (17) ετών, να δώσουν το δικό τους τέλος και να γίνουν «Μικροί συγγραφείς». Τα παιδιά μπορούσαν να επιλέξουν την ιστορία που τους εμπνέει, να δώσουν τη δική τους εκδοχή για το τέλος της και να τη στείλουν στην ΕΡΤ.

Οι ιστορίες 7 μαθητών της Στ΄ τάξης αναρτήθηκαν στο site της ΕΡΤ όπου μπορείτε να τις διαβάσετε.

Αδαμίδου Μαρία, Ζαμπακόλα Βασιλική, Ζιάγκαλου Κατερίνα, Ζήκα Βαλέρια, Ιωάννου Αγγελική, Κυνηγοπούλου Αντωνία, Κωνσταντινίδης Βασίλης, Λινάρδου Σοφία.

story2-01 story2-02  story2-03