ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Easter

Της Σύνταξης

Εξώφυλλο 2 τεύχοςΚυκλοφόρησε το 2ο τεύχος του περιοδικού της Στ΄ τάξης του Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου Ντύσσελντορφ. Μην χάνετε χρόνο, ετοιμαστείτε να πληκτρολογήστε την ηλεκτρονική του διεύθυνση  http://schoolpress.sch.gr/cool/ και είμαστε σίγουροι ότι θα σας αρέσει!

Δέστε τις ζώνες σας και κάντε ένα ταξίδι στο χρόνο ή γνωρίστε τους γνωστότερους τραγουδιστές και καλλιτέχνες. Ενημερωθείτε για τα νέα του Ντύσσελντορφ αλλά και της Ελλάδας, μάθετε πώς να βγάλετε την τέλεια σέλφι ή πώς φτιάξετε το αυγό που θα σας αναδείξει νικητή το βράδυ της Ανάστασης. Δοκιμάστε ακόμα νόστιμες και εύκολες συνταγές, διαβάστε απίθανες ιστορίες και περάστε δημιουργικά το χρόνο σας κάνοντας κατασκευές. Ενημερωθείτε, επίσης, για τα ζώδια και τις ποδοσφαιρικές ομάδες. Και αν δε σας φτάνουν αυτά, περάστε ευχάριστα το χρόνο σας με την ανάγνωση ανέκδοτων ή τη λύση αινιγμάτων. Εύκολο στην περιήγηση, μπορείτε να με ένα κλικ να ανατρέξετε σε όλα τα άρθρα, να τα δείτε ανά κατηγορία ή να μεταφερθείτε στα άρθρα του προηγούμενου τεύχους.

Είμαστε σίγουροι ότι το ηλεκτρονικό μας περιοδικό θα σας αρέσει, αφού οι συντάκτες του βάλαμε όλη την αγάπη μας και διαθέσαμε τον πολύτιμο χρόνο μας  για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα!

Σοφία Λινάρδου, Αντωνία Κυνηγοπούλου (εκ μέρους της συντακτικής ομάδας)

Κυκλοφόρησε

Ανακοίνωση 2Δείτε το περιοδικό εδώ

Η γιορτή της 25 Μαρτίου

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση της Στ΄ τάξης για την εθνική επέτειο της επανάστασης του 1821.

DSCN5983 DSCN5971 2017-03-25

Επίσκεψη στο TEEKANE

Το εργοστάσιο παρασκευής τσαγιού TEEKANE στο Neuss επισκέφτηκαν οι μαθητές/τριες του Σχολείου μας τη Δευτέρα 20 και Τρίτη 21 Μαρτίου.

teekanne-01 DSC_8167IMG_2017032

25η Μαρτίου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ2 25η

Διαγωνισμός Φυσικής Αριστοτέλης

Bebaiosi_Sxoleion_2017Οι μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης του Σχολείου μας συμμετείχαν στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής «Αριστοτέλης» που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν.

Θέματα / Απαντήσεις ΣΤ” τάξης 2017 (α” φάση)

Παράσταση καραγκιόζη

DSCN2848Θέατρο σκιών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου μας, σήμερα Τρίτη 14 Μαρτίου.

Ο καραγκιοζοπαίχτης Θωμάς Χάρμπας παρουσίασε τον «Μεταλλαγμένο Καραγκιόζη«, ενώ στη συνέχεια συνομίλησε με τους μαθητές, τους παρουσίασε τις φιγούρες και απάντησε πρόθυμα σε κάθε ερώτησή τους.

DSCN2837 DSCN2844 DSCN2847

Παιχνίδι και Μαθηματικά

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ-Μ_-ΕΥΚΛΕΙΔΗ-2017Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 10 Μαρτίου η Α΄ Φάση του 11ου  Διαγωνισμού Μαθηματικών «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για τους μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης Δημοτικού. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και το περιοδικό «ο μικρός Ευκλείδης», υπό την αιγίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ,  και έλαβαν μέρος πάνω από 2.500 Δημοτικά Σχολεία και πάνω από 70.000 μαθητές και μαθήτριες.

Ο διαγωνισμός είναι συμμετοχικός και γι’ αυτό βραβεύονται ο πρώτος ή οι πρώτοι από κάθε τμήμα και κάθε τάξη. Από το σχολείο μας συμμετείχαν στο διαγωνισμό οι μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης, τους οποίους συγχαίρουμε για τη συμμετοχή τους. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

IWD_20131Η 8η Μαρτίου έχει οριστεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα της Γυναίκας και τη Διεθνή Ειρήνη. Η γιορτή αυτή ουσιαστικά αφορά στους αγώνες συνηθισμένων γυναικών, που με το θάρρος και την αποφασιστικότητα τους έγραψαν ιστορία.

Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη. Περίπου 20.000 εργάτριες έκαναν την ημέρα εκείνη απεργία, ζητώντας μείωση του ωραρίου τους από 16 ώρες σε 10 και ίσες απολαβές με τους άνδρες. Οι αστυνομικές αρχές χρησιμοποίησαν βία για να διαλυθεί το πλήθος, ενώ οι εργοστασιάρχες προχώρησαν σε ομαδικές απολύσεις. Διαβάστε όλο το άρθρο »