Εξετάσεις ελληνομάθειας

Οι εγγραφές των υποψηφίων για τις εξετάσεις της ελληνομάθειας θα πραγματοποιηθούν μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος από 1 Φεβρουαρίου έως τις 18 Μαρτίου 2018 στην ιστοσελίδα: http://www.greek-language.gr/certification/application/index.html

Ο λογαριασμός για την κατάθεση των εξέταστρων είναι:

Griechische Ergänzungsschule Dusseldorf
ΙΒΑΝ: DE 79300501101007880105, Stadtsparkasse

Διδακτική επίσκεψη της Δ΄ τάξης

Πώς φτιάχνεται μια τούρτα, με ποιο τρόπο διακοσμείται ή τυπώνεται ένα σχέδιο, πώς γίνεται το φύλλο για τη μπουγάτσα, ποια είναι τα μυστικά για την καλή σοκολάτα ; Αυτά ήταν μερικά από τα πράγματα που έμαθαν οι μαθητές της Δ΄ τάξης κατά την επίσκεψη τους την Τετάρτη 14/2 στο Ζαχαροπλαστείο «Βυζάντιο» και το Καφέ-Εστιατόριο «Remvi».

 

Αποκριάτικος χορός

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου ο Αποκριάτικος χορός του Σχολείου που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Γαϊτανάκι

Την Τετάρτη 7 και την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου οι μαθητές/τριες της Ε΄ τάξης είχαν την ευκαιρία να μάθουν πως χορεύεται το γαϊτανάκι. Την εκμάθηση ανέλαβε η Δρ. Θεατρολογίας κα ‘Αννα Μισοπολίνου, η οποία τους έδειξε τα βήματα του ιδιότυπου αυτού χορού που δένει απόλυτα με το χρώμα και το κέφι της αποκριάς.

Όλα τα παιδιά διασκέδασαν με το γαϊτανάκι και έβαλαν τα δυνατά τους να το μάθουν σωστά για να το χορέψουν το Σάββατο στο αποκριάτικο πάρτυ που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στο χώρο του Σχολείου. Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να χορέψουν ξανά, να το δείξουν και στα υπόλοιπα παιδιά ώστε να χορέψουν όλοι και να απολαύσουν το παραδοσιακό αυτό έθιμο της αποκριάς.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Α. Μισοπολίνου και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την πρωτοβουλία αυτή.

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες  για το γαϊτανάκι εδώ

Εξετάσεις ελληνομάθειας «Μάιος 2018»

Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (Κ.Ε.Γ.) γνωστοποιεί ότι οι εξετάσεις για την πιστοποίηση επάρκειας της ελληνομάθειας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, θα πραγματοποιηθούν από Τρίτη 15 Μαΐου έως Πέμπτη 17 Μαΐου 2018.

Οι εγγραφές των υποψηφίων θα πραγματοποιηθούν μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος από 1 Φεβρουαρίου έως τις 18 Μαρτίου 2018 στην ιστοσελίδα: http://www.greek-language.gr/certification/application/index.html

Επίπεδα Ημερομηνίες Εξετάσεις Εξέταστρα
Α1 (για παιδιά 8-12 ετών) Στοιχειώδης Γνώση Τρίτη 15 Μαΐου 2018 (πρωί) γραπτές * 65 ευρώ
Α1 (για εφήβους και ενηλίκους) Τρίτη 15 Μαΐου 2018 (πρωί) γραπτές *
Α2 ΒασικήΓνώση Τρίτη 15 Μαΐου 2018 (μεσημέρι) γραπτές *
Β1 Μέτρια Γνώση Τρίτη 15 Μαΐου 2018 (απόγευμα) γραπτές *
Β2 Καλή Γνώση Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 (πρωί) γραπτές * 73 ευρώ
Γ1 Πολύ Καλή Γνώση Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 (απόγευμα) γραπτές *
Γ2 Άριστη Γνώση Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 (πρωί) γραπτές *

* Οι προφορικές εξετάσεις διεξάγονται αμέσως μετά τις γραπτές

Έκθεση βιβλίου

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Coco-mat

Την Πέμπτη 1/2/2018 οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης επισκέφθηκαν τον φιλόξενο χώρο της COCO-MAT στο Ντύσσελντορφ, όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ευχάριστο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Έμαθαν για τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τα στρώματα και τα μαξιλάρια της Coco-mat, τα οποία είναι όλα φυσικά, οικολογικά και αντιαλλεργικά, και είχαν τη δυνατότητα να απασχοληθούν δημιουργικά φτιάχνοντας τα δικά τους μαξιλάρια, τα οποία διακόσμησαν και ζωγράφισαν μόνοι τους.

Ευχαριστούμε την COCO-MAT για τη φιλοξενία και για τα δωράκια- αναμνηστικά της επίσκεψής μας!

Έγκριση προγράμματος eTwinning

Εγκρίθηκε η συμμετοχή του σχολείου μας στο eTwinning πρόγραμμα «My place through my eyes», από την Ελληνική Εθνική Υπηρεσία eTwinning. Στο πρόγραμμα  θα συμμετέχουν οι μαθητές/τριες της Δ΄τάξης του σχολείου μας οι οποίοι θα συνεργαστούν με μαθητές από 5 σχολεία της Ελλάδας, της Ρουμανίας, της Σλοβακίας και της Τουρκίας. Υπεύθυνοι είναι οι εκπαιδευτικοί Δ. Ποντίκα και Ν. Βουδρισλής.

Σκοπός του προγράμματος είναι να ανταλλάξουμε πληροφορίες σχετικά με τα μνημεία, τη γεωγραφία και την ιστορία των πόλεων μας. Με αυτό τον τρόπο οι μαθητές θα γνωρίσουν τους συνομήλικους τους από τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και θα μάθουν για τις πόλεις τους. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Αποκριάτικος χορός

Εορτή των Τριών Ιεραρχών

Αγαπητοί γονείς – κηδεμόνες, σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018 για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών, θα πραγματοποιηθεί μόνο εκκλησιασμός και δε θα γίνουν μαθήματα.

Οι μαθητές θα μετακινηθούν με ευθύνη των γονιών τους (προσέλευση 10.00– αποχώρηση 11.00).