Ευχαριστήριο

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου, ευχαριστούν το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την αγορά 15 στολών ποδοσφαίρου για τις αθλητικές εμφανίσεις της ποδοσφαρικής ομάδας του Σχολείου.

Ανακοίνωση Διακοπές Πάσχα

Αγαπητοί γονείς – κηδεμόνες, σας γνωρίζουμε ότι οι Διακοπές του Πάσχα (Osterferien) για τα Ελληνικά σχολεία της Ρηνανίας-Βεστφαλίας είναι από Δευτέρα 26 Μαρτίου έως Δευτέρα 9 Απριλίου. Η Δευτέρα του Ορθόδοξου Πάσχα (09.04.2018) είναι αργία, οπότε το σχολείο θα λειτουργήσει την Τρίτη 10 Απριλίου.

Πασχαλινό μπαζάρ

Παράταση εγγραφών στις Εξετάσεις Ελληνομάθειας

Σας ανακοινώνουμε ότι η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για τις εξετάσεις Πιστοποίησης Επάρκειας της Ελληνομάθειας Μαΐου 2018 παρατείνεται έως και τις 25/3/2018.

Μαθητικός Διαγωνισμός «Παιχνίδι και Μαθηματικά»

Την Παρασκευή 9 Μαρτίου οι μαθητές/τριες της Ε΄ και Στ΄ τάξης του Σχολείου μας συμμετείχαν στον 12ο Μαθητικό Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» που διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία υπό την αιγίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν.

Θέματα/Λύσεις  για τους μαθητές της Ε’ τάξης

Θέματα/Λύσεις για τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης

Eυχαριστήριο

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου, ευχαριστούν το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τον εξοπλισμό της Ε΄1 τάξης με διαδραστικό πίνακα, βιντεοπροβολέα και laptop.

Το ενδιαφέρον και η αμέριστη συμπαράσταση του Δ.Σ. του Συλλόγου καθώς και η εθελοντική προσφορά των γονέων, συμβάλλουν στην αποτελεσματική εξεύρεση λύσεων στις διάφορες ανάγκες του Σχολείου και στη βελτίωση της υλικοτεχνικής του υποδομής.

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής

Την Πέμπτη 8 Μαρτίου οι μαθητές/τριες της Ε΄ και Στ΄ τάξης του Σχολείου μας συμμετείχαν στην α΄ φάση του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Φυσικής «Αριστοτέλης» που διοργάνωσε το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση και η Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν.

Οι πρωτεύσαντες μαθητές/τριες θα συμμετέχουν στη β΄φάση του Διαγωνισμού που θα διενεργηθεί στις 19/05/2018 σε εξεταστικά κέντρα της Ελλάδας καθώς και στο Σχολείο μας.

Θέματα / Απαντήσεις  E’ τάξης 2018  (α’ φάση)

Θέματα / Απαντήσεις ΣΤ’ τάξης 2018 (α’ φάση)

 

Θεατρική παράσταση

Την Παρασκευή 2 Μαρτίου η ομάδα Hippo παρουσίασε στο Σχολείο μας το θεατρικό έργο για παιδιά του Θωμά Βελισσάρη «Η Αυγή και ο Ανθός». Το κείμενο, που βασίζεται σε ελληνικά και ξένα λαϊκά παραμύθια και παραλογές,  έχει ως κύριο θέμα την κοινωνική δικαιοσύνη και τη δύναμη της αλληλεγγύης.

Οι μαθητές απόλαυσαν την παράσταση που ήταν γεμάτη τρελά ξωτικά, δέντρα που μιλάνε, συναχωμένα πηγάδια, μάγισσες, μαύρους καβαλάρηδες και δράκους, που άλλοτε βοηθούσαν και άλλοτε δυσκόλευαν την προσπάθεια της Αυγής και του Ανθού να ξαναφέρουν στη χώρα την ελευθερία.

Στοματική Υγιεινή

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για τη στοματική υγιεινή, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές/τριες της Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξης του Σχολείου μας, από τη Δευτέρα 26 έως την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου .

Η κ. Σοφία Μακρίδου, από το Aktion Zahngesundheit Dusseldorf, επισκέφτηκε το  Σχολείο, για να ενημερώσει τους  μαθητές/τριες για τη σωστή στοματική υγιεινή, τονίζοντας τα λάθη και τις παραλείψεις που κάνουμε κατά τη φροντίδα των δοντιών μας. Πιο συγκεκριμένα τα θέματα που διαπραγματεύτηκε ανά τάξη ήταν:

Β΄ τάξη: Νεογιλά και μόνιμα δόντια

Γ΄ τάξη: Τερηδόνα και δομή δοντιών

Δ΄ τάξη: Στοματική Υγιεινή

Έκθεση βιβλίου2018

Έκθεση βιβλίου πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Σχολείο από την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου έως την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου. Στο πλαίσιο της έκθεσης οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη συγγραφέα Γιώτα Φώτου, η οποία επισκέφτηκε όλες τις τάξεις, παρουσίασε τα βιβλία της, συζήτησε μαζί τους και απάντησε με προθυμία στις ερωτήσεις τους.

Την έκθεση συνδιοργάνωσε ο Σύλλογος Διδασκόντων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, το Ελληνικό Βιβλιοπωλείο Γερμανίας και οι εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.