ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

πρόσκληση

Εξετάσεις Πιστοποίησης Επάρκειας της Ελληνομάθειας 2018

Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας γνωστοποιεί ότι για το έτος 2018 οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων για την Πιστοποίηση Ελληνομάθειας, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχουν ως εξής:

Επίπεδα Ημερομηνίες Εξετάσεις Εξέταστρα
Α1 (για παιδιά 8-12 ετών) Στοιχειώδης Γνώση Τρίτη 15 Μαΐου 2018 (πρωί) γραπτές * 65 ευρώ
Α1 (για εφήβους και ενηλίκους) Τρίτη 15 Μαΐου 2018 (πρωί) γραπτές *
Α2 ΒασικήΓνώση Τρίτη 15 Μαΐου 2018 (μεσημέρι) γραπτές *
Β1 Μέτρια Γνώση Τρίτη 15 Μαΐου 2018 (απόγευμα) γραπτές *
Β2 Καλή Γνώση Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 (πρωί) γραπτές * 73 ευρώ
Γ1 Πολύ Καλή Γνώση Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 (απόγευμα) γραπτές *
Γ2 Άριστη Γνώση Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 (πρωί) γραπτές *

* Οι προφορικές εξετάσεις διεξάγονται αμέσως μετά τις γραπτές

Ανακοίνωση Συλλόγου Γονέων

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Την Κυριακή 08 Οκτωβρίου 2017 στις 11:30 π.μ. θα διεξάγουμε την ετήσια γενική συνέλευση σε αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου μας.

Ταυτόχρονα θα διεξάγουμε και τις καθιερωμένες εκλογές για την ανάδειξη του νέου προεδρείου, καθώς το απερχόμενο δεν θα εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής. Οι νέοι γονείς έχουν την ηθική υποχρέωση να αναλάβουν την συνέχεια της προσπάθειας.

Ο Πρόεδρος                                         Ο Γραμματέας

Στέφανος Γκούγκλιας                     Βασίλειος Μυριούνης

Διατροφή και στοματική υγιεινή

tooth-226x300Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για τη στοματική υγιεινή, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης του Σχολείου μας.

Η κ. Σοφία Μακρίδου, από το Aktion Zahngesundheit Dusseldorf, επισκέφτηκε όπως κάθε χρόνο το  Σχολείο, για να εξηγήσει στους μικρούς μαθητές το ρόλο της σωστής διατροφής για την στοματική μας υγιεινή. Τους πρόσφερε μάλιστα πρωινό ώστε να ξέρουν τι τρόφιμα πρέπει να παίρνουν μαζί τους στο Σχολείο.

Στη συνέχεια τους ενημέρωσε για τη σωστή στοματική υγιεινή, τονίζοντας τα λάθη και τις παραλείψεις που κάνουμε κατά τη φροντίδα των δοντιών μας.

DSCN3387 DSCN3389 DSCN3391

Το πείραμα του Ερατοσθένη

eratosΤην Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 μαθητές/τριες του Σχολείου μας και της Α΄ Γυμνασίου συμμετείχαν στην εκτέλεση του «πειράματος του Ερατοσθένη», ενός παγκόσμιου πειράματος, που υποστηρίζεται από την ΕλληνοΓερμανική Αγωγή και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Οι μαθητές με πολύ απλά μέσα, ακολούθησαν πιστά τα βήματα και τους συλλογισμούς του μεγάλου επιστήμονα Ερατοσθένη, όπως έγιναν το 240 πΧ (!). Συγκεκριμένα στερέωσαν κατακόρυφα ράβδους, μέτρησαν το ύψος τους και το μήκος της σκιάς τους, και στη συνέχεια, με απλούς μαθηματικούς υπολογισμούς και με τη βοήθεια κατάλληλων εφαρμογών των νέων τεχνολογιών (π.χ. Google Earth), υπολόγισαν την περιφέρεια και την ακτίνα της Γης. Όλα αυτά σε συνεργασία με το Ιταλικό Σχολείο «Liceo Scientifico Gandini» στην πόλη Lodi κοντά στο Μιλάνο.

Παρακολουθήστε ένα βίντεο για το πείραμα του Ερατοσθένη εδώ

DSCN3356 DSCN7820 DSCN3383

Αγιασμός

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

DSCN3264 DSCN3251 DSCN3297

 

Ανακοίνωση Αγιασμός

Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 09.00 θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Όσοι γονείς το επιθυμούν μπορούν να παρευρεθούν. Τα μαθήματα την υπόλοιπη ημέρα θα γίνουν κανονικά.

Καλή σχολική χρονιά

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας.

καλή σχολική χρονιά

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Συνέντευξη της Έλενας Αρτζανίδου

Με αφορμή την επίσκεψη της συγγραφέως Έλενας Αρτζανίδου στο σχολείο μας, οι μαθητές/τριες της Στ΄τάξης πήραν την παρακάτω συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό τους School is cool (http://schoolpress.sch.gr/cool/?p=304).

Έλενα Αρτζανίδου: Η λογοτεχνία μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή.

DSCN3190 Διαβάστε όλο το άρθρο »