Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ

Με μία σεμνή όσο και πρωτότυπη εκδήλωση, αφιερώσαμε την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου λίγο χρόνο στην Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ. Η εξειδικευμένη βοηθός (ΕΒΠ) του Σχολείου μας, κα Πολυξένη Τσομπανοπούλου, επιμελήθηκε τα κείμενα, τη διανομή των ρόλων στα παιδιά, την επιλογή παρουσιάσεων, την προσπάθεια μαθητών και εκπαιδευτικών να μιλήσουμε και να καταλάβουμε κάποιες φράσεις στη νοηματική γλώσσα,τη δημιουργία πόστερ κ.ο.κ. Ο εκπ/κος ΠΕ04.02, Γ. Μαυρουδής,επιμελήθηκε τη λήψη εικόνας και βίντεο και τη δημιουργία μιας καλαίσθητης όσο και συγκινητικής σύνοψης όλων των παραπάνω:

Ευχαριστούμε πολύ τους δύο συναδέλφους και τα παιδιά που ανταποκρίθηκαν με μεγάλο ενδιαφέρον και προσήλωση στους ρόλους τους. Νιώσαμε, θέλω να πιστεύω, όλοι σήμερα να σκιρτούν κάποιες ευαίσθητες χορδές μέσα μας…

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Επιτυχίες πανελλαδικών Εξετάσεων

ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΙΟΣ, ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΚΟΖΑΝΗ)
ΣΙΩΝΗΣ ΦΩΤΙΟΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΒΕΛΛΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Τους συγχαίρουμε και τους ευχόμαστε καλό ξεκίνημα στις σπουδές και καλή σταδιοδρομία στη συνέχεια. Συνέχεια

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία…

Πραγματοποιήθηκε εχθές το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, στην εσχατιά της πατρίδας μας, στα σύνορα με τη γείτονα χώρα, στην κεντρική πλατεία-πεζόδρομο της Φλώρινας. Οι κάτοικοι της πόλης και της επαρχίας Φλώρινας συμμετείχαν τόσο ενεργά όσο και ειρηνικά για τη μη εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας. Συνέχεια

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

1978-2018: 40 Χρόνια Εκκλησιαστικό Λύκειο και Γυμνάσιο Φλώρινας

Το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο και Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο της Φλώρινας μετρά 40 χρόνια παρουσίας και προσφοράς στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή μας, 1978-2018. Οι διακεκριμένοι απόφοιτοί του αποτελούν τη ζωντανή κοινωνική μαρτυρία αυτής της προσφοράς. Συνέχεια

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Συνεργασία με ΑΣΠΑΙΤΕ

Το Σχολείο μας συνεργάστηκε το τρέχον σχολικό έτος 2017-2018 με την ΑΣΠΑΙΤΕ, στο πλαίσιο υλοποίησης της Εξωτερικής Πρακτικής Άσκησης Διδασκαλίας (ΠΑΔ), στο Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης (ΕΠΠΑΙΚ). Ο Συντονιστής του ΕΠΠΑΙΚ/ΠΕΣΥΠ Κοζάνης μας έστειλε το ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ και τη ΒΕΒΑΙΩΣΗ που βλέπετε παρακάτω. Συνέχεια

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Το ΓΕ.Ε.Λ. της Ριζαρείου Σχολής επισκέφτηκε τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο

Την Δευτέρα 30 Απριλίου 2018 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, μαζί με τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, τον Οικον. Νικόλαο Βερνέζο και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο υποδέχθηκαν, με μεγάλη χαρά, στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και συγκεκριμένα στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών, οι οποίοι νωρίτερα είχαν επισκεφτεί τον Ι. Ναό της Αγ. Παρασκευής στην Χαλκίδα, όπου ο ιερέας του ναού τους μίλησε για την ιστορία του ναού και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του.

Τους μαθητές συνόδευαν οι Καθηγητές τους, μεταξύ των οποίων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διαυλείας κ. Αλέξιος και ο Διευθυντής κ. Νικόλαος Γιαννής, προς τους οποίους ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε το ευγενές καλωσόρισμα για την χαρά της παρουσίας τους.

Στην συνέχεια στον Ιερό Ναό του Οσίου Ιωάννου εψάλη η καθιερωμένη Δέηση, κατά την οποία έψαλλε Χορός ιεροσπουδαστών, ενώ αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος άγιος Χαλκίδος μίλησε στα παιδιά για τον Όσιο Ιωάννη και τον θαυμαστό του βίο.

Το μεσημέρι, στον παρακείμενο Ξενώνα του Ιερού Προσκυνήματος, παρετέθη γεύμα προς τιμήν των Καθηγητών και των μαθητών, ενώ ο Σεβασμιώτατος άγιος Χαλκίδος προσέφερε σε όλους αναμνηστικές ευλογίες από την επίσκεψή τους και μοιράστηκε αναμνήσεις από τα χρόνια και των δικών του σπουδών στη Ριζάρειο Σχολή.

Νωρίς το απόγευμα, όλοι πήραν τον δρόμο της επιστροφής, μένοντας με βιώματα και αγαθές αναμνήσεις από την επίσκεψή τους στην τοπική κατά Χαλκίδα Εκκλησία.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Θεία Λειτουργία Ιωάννου Χρυσοστόμου

Με αφορμή την οικονομική στήριξη της εκδρομής του σχολείου κατασκευάστηκε cd με την Θεία Λειτουργία του Ιωάννου Χρυσοστόμου εν έτη 2001 .
Ψάλλει ο καθηγητής εκκλησιαστικού σχολείου Φλωρίνης Αθανάσιος Βουγιουκλής αποσπάσματα από την Θεία Λειτουργία του Ιωάννου Χρυσοστόμου.
Εκφωνεί ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Π. Επιφάνιος Χατζηγιάνγκου.

 

Συνέχεια

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Τ4Ε-Ημέρα της Ευρώπης

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Συμμετοχή του ΓΕ.Ε.Λ της Ριζαρείου Σχολής στο Φεστιβάλ Τέχνης του Pierce (25/5/2018)

Την Τετάρτη 25 Μαϊου, το ΓΕ.Ε.Λ. της Ριζαρείου Σχολής συμμετείχε στο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ «Ημέρες Τέχνης» που διοργάνωσε το Αμερικανικό Κολλέγιο PIERCE στις εγκαταστάσεις του στην Αγ. Παρασκευή και που φέτος είχε ως θέμα τη γυναίκα στην τέχνη και στο χρόνο.

Η παρουσίαση της Σχολής αφορούσε σε σημαντικές γυναικείες μορφές της Ορθοδοξίας που υπηρέτησαν και επηρέασαν τις τέχνες και τα γράμματα όχι μόνο στην  εποχής τους  αλλά και στη σύγχρονη εποχή. Πιο συγκεκριμένα, έγινε αναφορά σε γυναίκες που έμειναν στην ιστορία για τη δυναμική και πνευματώδη προσωπικότητά τους και οι οποίες υπήρξαν πρωτοπόρες για τις κοινωνίες που έζησαν. Πρόκειται για την Κασσιανή την υμνωδό, την Άννα Κομνηνή την ιστορικό , την Φιλοθέη την Αθηναία και με αφορμή την Κυριακή των Μυροφόρων που είχε προηγηθεί έγινε αναφορά και στις Μυροφόρες Γυναίκες που πρώτες αυτές έμαθαν το νέο της Αναστάσεως.

Το βίντεο της παρουσίασης, την επιμέλεια του οποίου είχε η φιλόλογος κ. Χαρά Ζαραβέλλα, περιελάμβανε πληροφορίες για το έργο αυτών των γυναικών και την επίδρασή τους στα νεώτερα γράμματα, επενδύθηκε  με τη ζωντανή  παρουσία  χορωδίας αποτελούμενης από μαθήτριες της Σχολής οι οποίες, ως σύγχρονες γυναίκες που ασκούν την ψαλτική τέχνη, έψαλλαν σχετικούς ύμνους υπό τη διεύθυνση του κ. Γεωργίου  Ζήσιμου, καθηγητή της Βυζαντινής μουσικής της Σχολής.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκ μέρους της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης η κ. Κόλλια, ο δ/ντής της Σχολής κ. Ν. Γιαννής και ο Σύλλογος των διδασκόντων, γονείς των μαθητών και μαθητές τόσο του Κολλεγίου όσο και των σχολείων που συμμετείχαν εκείνη την ημέρα στις δράσεις του Φεστιβάλ με τους συνοδούς καθηγητές τους. Η ανταπόκριση τους υπήρξε θερμή και τα σχόλια που εισέπραξαν οι συμμετέχοντες πολύ θετικά.

Πάντα τέτοια!

Και του χρόνου!

Για να δείτε το βίντεο της παρουσίασης πατήστε εδώ

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

«Χρηστίδειο Τελετή» 2018 (φωτογραφίες)

Για άλλη μια χρονιά ο ΦΣΦ «Ο Αριστοτέλης», τιμώντας τη μνήμη του μεγάλου ευεργέτη του συλλόγου Αρχιμανδρίτη Γερμανού Χρηστίδη, διοργάνωσε τη «Χρηστίδειο Τελετή», που ως σκοπό έχει τη βράβευση της μάθησης και της προόδου στα γράμματα. Συνέχεια

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε