eftrachani's blog

Παρέχεται από το Blogs.sch.gr

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Μαρ 201424

 

 

Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη και εθελοντική Αιμοδοσία στο Καραμανδάνειο

 

 

 

Ο Σύλλογός για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη και να συμβάλλει στην προσπάθεια του Εθελοντικού Αιμοδοτικού Κινήματος να γίνει η χώρα μας αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα,  διοργανώνει την Πέμπτη  14 Ιουνίου 2012 Ημέρα Αιμοδοσίας, πρωί 8.30-1.30 μ.μ και απόγευμα 6-9 μ.μ στο χώρο αιμοδοσίας του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων (1ος όροφος).

Η Ημέρα είναι αφιερωμένη σ’ αυτούς που με ανιδιοτέλεια και αλτρουιστική διάθεση προσφέρουν το αίμα τους στον πάσχοντα άγνωστο συνάνθρωπό τους. Ο εθελοντής αιμοδότης, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με ελεύθερη βούληση, σε τακτική βάση δωρίζει το αίμα του, με μόνη ανταμοιβή την προσωπική ικανοποίηση που χαρίζει η συμμετοχή και η βοήθεια για την σωτηρία μιας ζωής.

Εάν δεν έχεις κάποιο πρόβλημα υγείας παρακαλούμε να ανταποκριθείς στο κάλεσμα. Σε περίπτωση αδυναμίας την συγκεκριμένη ημερομηνία, υπενθυμίζουμε ότι μπορείς οποιαδήποτε ημέρα και ώρα να αιμοδοτήσεις στο Κέντρο Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών « Ο Άγιος Ανδρέας» επισημαίνοντας στον υπεύθυνο γιατρό ή νοσηλευτή ότι η προσφορά σου γίνεται για τον Σύλλογο Αιμοδοτών του Καραμανδανείου Νοσοκομείου « Ο Άγιος Στυλιανός».

Μην διστάζεις, μην το αφήνεις για τους άλλους ! Δώσε Ζωή με το αίμα σου…

Μην ξεχνάς να παροτρύνεις τους συγγενείς και τους φίλους σου να γίνουν επίσης εθελοντές αιμοδότες.

από κάτω από: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ | με ετικέτα  |  Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ    

25η Μαρτίου Ανδραβίδα

Μαρ 201424

Η Ελληνική Επανάσταση ή Επανάσταση του 1821 ήταν η ένοπλη εξέγερση των Ελλήνων εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με σκοπό την αποτίναξη της οθωμανικής κυριαρχίας και τη δημιουργία ανεξάρτητου εθνικού κράτους.

 

File:Epanastasi.jpg

 

Οι απαρχές του ελληνικού εθνικού κινήματος βρίσκονται στην ώριμη φάση του νεοελληνικού Διαφωτισμού, περί το 1800. Η επανάσταση οργανώθηκε από μία συνωμοτική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1814, τη Φιλική Εταιρία. Την άνοιξη του 1821 οι Φιλικοί δημιούργησαν πολλές επαναστατικές εστίες από την Μολδοβλαχία μέχρι την Κρήτη. Οι περισσότερες από αυτές έσβησαν σε σύντομο χρονικό διάστημα, όμως οι επαναστάτες κατάφεραν να υπερισχύσουν στην Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα και σε πολλά νησιά του Αιγαίου και να κατανικήσουν τις στρατιές που έστειλε εναντίον τους τα δύο επόμενα χρόνια ο Σουλτάνος Μαχμούτ Β΄. Οι Έλληνες οργανώθηκαν πολιτικά και συνέστησαν προσωρινή κεντρική διοίκηση, η οποία επέβαλε την εξουσία της στους επαναστατημένους μετά από δύο εμφυλίους πολέμους. Οι οθωμανικές δυνάμεις με τη συνδρομή του Ιμπραήμ πασά της Αιγύπτου κατάφεραν να περιορίσουν σημαντικά την επανάσταση, αλλά η πτώση του Μεσολογγίου το 1826 σε συνδυασμό με το κίνημα του Φιλελληνισμού, συνέβαλαν στη μεταβολή της διπλωματικής στάσης των ευρωπαϊκών μεγάλων δυνάμεων, που είχαν αντιμετωπίσει με δυσαρέσκεια το ξέσπασμα της επανάστασης. Η διπλωματική ανάμιξη της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας και η ένοπλη παρέμβασή τους με τη ναυμαχία του Ναυαρίνου και τορωσοτουρκικό πόλεμο συνέβαλαν στην επιτυχή έκβαση του αγώνα των Ελλήνων, αναγκάζοντας την Πύλη να αποσύρει τις δυνάμεις της αρχικά από την Πελοπόννησο και έπειτα από τη Στερεά Ελλάδα. Μετά από μια σειρά διεθνών συνθηκών από το 1827 και εξής, η ελληνική ανεξαρτησία αναγνωρίστηκετο 1830 και τα σύνορα του νέου κράτους οριστικοποιήθηκαν το 1832.

Το σύνθημα της επανάστασης, «Ελευθερία ή θάνατος», έγινε το εθνικό σύνθημα της Ελλάδας και από το 1838 η 25η Μαρτίου, επέτειος εορτασμού της έναρξής της επανάστασης, καθιερώθηκε ως ημέρα εθνικής εορτής και αργίας.

 

 

 

 

από κάτω από: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 25η Μαρτίου Ανδραβίδα    

Καλημέρα κόσμε!

Μαρ 201420

Καλωσήρθατε στο Blogs.sch.gr. Αυτό είναι το πρώτο σας άρθρο. Αλλάξτε το ή διαγράψτε το και αρχίστε το “Ιστολογείν”!


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων