Ο Κοπέρνικος και ο μικρός Άμπακος

εξωφυλλο

Βιβλιοπαρουσίαση από τον μικρό Γιώργο. Διαβάστε την συνέχεια »

Δεν επιτρέπονται Σχόλια

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΝΤΕΝΕΚΕΔΟΥΠΟΛΗ

η αγαπημένη μου σκηνή από το παραμύθι: η εμφάνιση του Λαδένιου στη Ντενεκεδούπολη

η αγαπημένη μου σκηνή από το παραμύθι: η εμφάνιση του Λαδένιου στη Ντενεκεδούπολη

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσαν κάτι ντενεκεδάκια σε έναν σκουπιδότοπο. Ήταν ο Σαρδέλας, η Μηλίτσα, ο Βουτυρένιος, ο Σοφός και ο Οκέι-Μπαμ-Μπαμ. Ζούσαν ήσυχα στην πόλη τους την Ντενεκεδούπουλη. Ένα πρωί ετοίμαζαν την γιορτή τους και εμφανίστηκε ένας γιγάντιος τενεκές από λάδι που τον έλεγαν Λαδένιο. Αυτός ήθελε να γίνει αρχηγός τους. Δεν τους άφηνε να τραγουδήσουν, ούτε να χορέψουν, ούτε να πουν αυτό που σκέφτονται. Τα ντενεκεδάκια τελικά τον έκαναν πίτα και τον έδιωξαν.
Αυτή η ιστορία μοιάζει πολύ με την ιστορία του Πολυτεχνείου.

αρθρογράφος: Γιώργος

Δεν επιτρέπονται Σχόλια

Εθισμός στο διαδίκτυο

Οδηγίες καλής χρήσης του Διαδικτύου
1. Τα μηνύματα Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου και οι πληροφορίες που αποστέλλετε με οποιοδήποτε τρόπο σε άλλους χρήστες του Διαδικτύου δεν πρέπει:
• να προσβάλλουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις διάφορες μειονότητες
• να σχετίζονται με παράνομες πράξεις
• να έχουν υβριστικό χαρακτήρα ή διαφημιστική χροιά
• να τους προσβάλλουν, αλλά να ακολουθούν τους νόμους, τα χρηστά ήθη και τα ήθη χρήσης του Διαδικτύο
2. Μην διακινείτε δικτυακούς τόπους και γενικότερα πληροφορίες που:
• προπαγανδίζουν την επιθετική συμπεριφορά, το μίσος και το ρατσισμό
• προωθούν τα ναρκωτικά, το αλκοόλ και τα τυχερά παιχνίδι
• περιέχουν πορνογραφικό περιεχόμενο
• αναφέρονται σε παραβιάσεις ασφάλειας διαφόρων συστημάτων
• αφορούν στην παράνομη διανομή προγραμμάτων
• περιέχουν οπτικοακουστικό υλικό – προϊόν πνευματικής δημιουργίας που προστατεύεται
• αφορούν σε υλικό με διαφημιστικά banners
3. Ελέγχετε προσεκτικά το περιεχόμενο των μηνυμάτων σας για την απομάκρυνση ιών ή άλλων στοιχείων που μπορεί να βλάψουν άλλους χρήστες του Διαδικτύου.
4. Χρησιμοποιείτε υπολογιστή με λογισμικό προστασίας από τους ιούς (antivirus), το οποίο να είναι ενεργό και ανανεώνεται αυτόματα με τους νέους ιούς από τον κατασκευαστή του.

Δεν επιτρέπονται Σχόλια

Εθισμός στα διαδικτυακά παιχνίδια και η επίδρασή τους στην ψυχική υγεία

Εθισμός στα διαδικτυακά παιχνίδια και η επίδρασή τους στην ψυχική υγεία

Είναι πιθανό τα διαδικτυακά παιχνίδια, όπως τα World of Warcraft, Everquest και Starcraft, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή παγκοσμίως, να αποτελούν για κάποιους εθισμό;

Σύμφωνα με τη Rachel Sato, ερευνήτρια του Queensland University of Technology, οι νέοι άντρες είναι πιο ευάλωτοι σε συμπεριφορές εθισμού στα διαδικτυακά παιχνίδια. Σύμφωνα με την ίδια, εμπειρικές έρευνες δείχνουν πως οι νέοι άντρες, σε σύγκριση με τις νέες γυναίκες, είναι πολύ πιο πιθανό να περάσουν μεγάλο χρονικό διάστημα ενασχόλησης με διαδικτυακά παιχνίδια, γεγονός που μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική τους υγεία, συμπεριλαμβανομένων του εθισμού και της κατάθλιψης, αλλά και δυσκολιών με τις κοινωνικές σχέσεις.

Σύμφωνα με την ίδια, το ενδιαφέρον της για το συγκεκριμένο πεδίο μελέτης πηγάζει από τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η ίδια με την ενασχόληση με τα διαδικτυακά παιχνίδια. Όπως αναφέρει, από τα 14 μέχρι και τα 16 της έπαιζε MapleStory περίπου 4 ώρες τη μέρα, όταν είχε σχολείο, ενώ τα σαββατοκύριακα έπαιζε μέχρι και 10 ώρες τη μέρα. Είδε τους βαθμούς της να πέφτουν δραματικά και οι γονείς της αναγκάστηκαν να της στερήσουν το τηλέφωνό της και της εξόδους της προκειμένου να της κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου και να αλλάξει συμπεριφορά.

Όπως ανακαλεί στη μνήμη της, το παιχνίδι που έπαιζε είχε πολλά κοινά στοιχεία με το World of Warcraft και ήταν σε μεγάλο βαθμό εθιστικό γιατί χρησιμοποιούσε πολύ συχνά το μηχανισμό της ενίσχυσης. «Το παιχνίδι δεν τελειώνει ποτέ και νιώθεις ενθουσιασμό, στεναχωριέσαι όταν χάσεις κάτι και νιώθεις πολύ καλά με τον εαυτό σου όταν πετύχεις μια συγκεκριμένη αποστολή μαζί με άλλους ανθρώπους. Σου δίνει την αίσθηση ότι ανήκεις σε μια ομάδα».

Κλείνοντας, η Sato επισημαίνει πως στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν κάποιον στο να κατανοήσει ότι έχει εθιστεί στα διαδικτυακά παιχνίδια και χρειάζεται βοήθεια συνιστούν οι δυσκολίες με την εκπαίδευση, την εργασία και την κοινωνική ζωή. Όταν το άτομο έχει σε προτεραιότητα τα διαδικτυακά παιχνίδια και ασχολείται πολύ λιγότερο με σημαντικές δραστηριότητες, συμπεριφορά που συνάδει με τον εθισμό στο αλκοόλ ή τις ναρκωτικές ουσίες, τότε χρειάζεται να απευθυνθεί σε ειδικό, προκειμένου να μπορέσει να λάβει εξειδικευμένη βοήθεια.

Στη χώρα μας, παιδιά, έφηβοι και οι οικογένειές τους που έχουν εντοπίσει δυσκολίες όσον αφορά τη χρήση του Διαδικτύου, μπορούν να απευθύνονται χωρίς χρέωση στη Γραμμή Βοήθειας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ 800 11 800 15, του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου που στελεχώνεται από εξειδικευμένους ψυχολόγους σε θέματα χρήσης-κατάχρησης διαδικτύου.

Δεν επιτρέπονται Σχόλια

Λίγα λόγια για τη δυσλεξία

Δεν επιτρέπονται Σχόλια

Ας γνωριστούμε…

0511-0809-1916-1271_Geeky_Nerd_Who_Loves_His_Computer_Clip_Art_clipart_image

 

Αυτό το προσωπικό blog είναι ένας χώρος ανταλλαγής απόψεων κι εμπειριών. Είναι ο σύγχρονος τρόπος επικοινωνίας μεταξύ εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών. Σας παροτρύνω για συμμετοχή και προβληματισμό…

 

 

 

Δεν επιτρέπονται Σχόλια

Γεια χαρά!!!

Δεν επιτρέπονται Σχόλια



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων