Με τους βαθμούς στο χέρι…

Ιούλ 20141

Η σχολική χρονιά ολοκληρώνεται σιγά σιγά. Από τις τελευταίες “φάσεις” της είναι η παραλαβή των βαθμολογιών των πανελλήνιων εξετάσεων.

Σήμερα λοιπόν έγινε και αυτό. Πήραμε τους βαθμούς των πανελληνίων όπως  συνήθως λέμε.

Επειδή πολλοί δεν το γνωρίζουν να πω δυο λόγια για τη διαδικασία. Αυτό το γράφω γιατί πολύ συχνά δεχόμαστε “επίθεση” ότι καθυστερούμε να βγάλουμε αποτελέσματα, και τι κάνουμε τόσες ώρες κλπ κλπ κλπ. Δικαιολογημένη η αγωνία αλλά δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε τους βαθμούς αν δεν είμαστε 100 % βέβαιοι για την ορθότητα των αποτελεσμάτων. Και αυτό γιατί και στη καταχώρηση των βαθμών στα κέντρα υπεισέρχεται ο ανθρώπινος παράγων, άρα υπάρχει η πιθανότητα να γίνει μια λάθος καταχώρηση που σημαίνει πολλά. Έτσι εμείς περνάμε έναν έναν τους βαθμούς και ελέγχουμε τα “αποκόμματα” των παιδιών με τους βαθμούς που έχουν πάνω, με τις καταστάσεις που μας στέλνουν, και συμπληρώνουμε τις βαθμολογίες στον δικό μας υπολογιστή. Κάθε βαθμό τον βλέπουν 6 ζευγάρια μάτια. Δύο συνάδελφοι τις καρτέλες, δύο τις καταστάσεις, και δύο περνάνε στον υπολογιστή. Είναι μια κατάσταση έντασης και προσήλωσης αλλά πρέπει να γίνει. Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία ξεκινάει η διαδικασία ανάρτησης. Και αυτό δεν είναι κάτι απλό. Ομαδοποίηση των καταστάσεων, κόψιμο στο περιττό κενό χώρο στις καταστάσεις, φωτοτύπηση με μεγέθυνση ή σμίκρυνση και μετά αναπαραγωγή σε Α3 μέγεθος για να είναι ευανάγνωστα από όλους. Όλα αυτά θέλουν το χρόνο τους. Εγώ φέτος ήμουν στην “ανάρτηση”.

Και έτσι πήραμε τους βαθμούς στο χέρι.

Αμέσως μετά τον έλεγχο, ξεκίνησαν οι επόμενες διαδικασίες για την ολοκλήρωση των εργασιών που πρέπει να γίνουν. Περίπου 20 καθηγητές σε μια αίθουσα ξεκίνησαν να κάνουν τα εξής : από τις βαθμολογικές καταστάσεις του υπολογιστή μας, διαβάζονται οι βαθμοί. Δύο συνάδελφοι ελέγχουν μια ακόμα φορά τα αποκόμματα, έξι ακόμα συνάδελφοι έχουν τις καρτέλες των τριών τμημάτων ( ανά δύο ) και συμπληρώνουν τον γραπτό και βγάζουν και τον μέσο όρο και συμπληρώνουν στο τέλος τον τελικό βαθμό και την πράξη απόλυσης. Ταυτόχρονα δύο συνάδελφοι ελέγχουν την ορθότητα του απολυτηρίου ( πρόχειρο απολυτήριο ) στο σύνολο των στοιχείων. Δύο συνάδελφοι γράφουν το μητρώο και άλλοι δύο γράφουν το βιβλίο πρακτικών, συμπληρώνοντας τους βαθμούς για να γραφτεί η πράξη απόλυσης.

Ταυτόχρονα με αυτό το συνεργείο δύο άλλοι συνάδελφοι ασχολούνται με την έκδοση των βαθμών πρόσβασης και ένας ακόμα κάνει τη στατιστική επεξεργασία. Ο τελευταίος ήμουν εγώ.

Έτσι έκανα μια πρώτη στατιστική επεξεργασίά μόνο στα γραπτά, και τα αποτελέσματα φαίνονται στο παρακάτω πίνακα.

STATISTIKA 2014 B

Τα νούμερα είναι εντυπωσιακά.  Βέβαια όλοι λένε ότι θα ανεβούνε οι βάσεις… αλλά πόσο θα ανεβούνε. Ας περιμένουμε να δούμε τα στατιστικά του υπουργείου και θα τα ξαναπούμε με συγκριτική πλέον θεώρηση. Εκεί θα φανεί και η σχέση αυτών των στατιστικών.

Οι συνάδελφοι που έβγαζαν τους βαθμούς πρόσβασης έκαναν και αυτοί τη στατιστική τους και έδωσαν τα εξής επίσης εντυπωσιακά αποτελέσματα 23 στους 57 τελειόφοιτους έχουν βαθμό πρόσβασης πάνω από 18.000 μόρια. Αν το θέλετε αλλιώς 40,3 % επί του συνόλου.

Νομίζω ότι οφείλουμε να αναφέρουμε τουλάχιστον αυτούς που είναι πάνω από 19000 μόρια χωρίς ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ περίπτωση να υποτιμούμε όλους τους υπόλοιπους… απλά δεν χωράνε. Αλλά μόλις ολοκληρωθούν οι πίνακες θα επανέλθουμε.

Έτσι ο πρώτος βαθμός πρόσβασης με 19740 μόρια ανήκει στον Νίκο Μουζάκη. Όλη η σειρά λοιπόν είναι :

Νίκος Μουζάκης : 19.740 μόρια

Σπίνος Θεόδωρος : 19.533

Αποστολίδης Πάνος : 19.457

Σπίνου Μαριάννα : 19.405

Καράκαλος Ξενοφών : 19.305

Ανδριανόπουλος Στάθης : 19.250

Βεζυράκης Σπύρος: 19.177

Γιαννούτσου Κατερίνα : 19.033

Κλείνοντας να πούμε ένα μεγάλο μπράβο και συγχαρητήρια σε όλους καθηγητές, μαθητές και φυσικά γονείς που συντέλεσαν σε αυτά τα αποτελέσματα. Σε όλα τα παιδιά να ευχηθούμε καλή συνέχεια σε ό,τι και αν αποφασίσουν τελικά να κάνουν.

Θα επανέλθουμε με αναλυτικότερα στοιχεία.

Συγχαρητήρια.

Ένα Σχόλιο στο άρθρο

“Με τους βαθμούς στο χέρι…”

  1. 2 Ιουλίου, 2014 στις 1:12 μμ      Απάντηση despina Forou Tsirozidi Έγραψε:

    ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ. ΜΑΘΗΤΕΣ,ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΣΧΟΛΕΙΟ Κ ΛΙΓΟ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ.ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΙΑ.ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΝΑ ΕΙΧΕ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ??

    ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΚΑΛΗ ΖΩΗ

    BISOUS
    DESPINA


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

LYCEE FRANCO-HELLENIQUE

ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ LFH

Εφημερίδα με όλα τα νέα της Ελληνογαλλικής Σχολής Αγίας Παρασκευής Ευγένιος Ντελακρουά

Ποιοι είμαστε όλοι εμείς; Βρισκόμαστε κάθε μέρα στο σχολείο και περνάμε τη μισή μας μέρα μαζί. Μαθητές, καθηγητές… αλλά ποιοι πραγματικά είμαστε; Ποια είναι τα όνειρά μας, ποια είναι τα σχέδια μας; Μέσα από αυτές τις συνεντεύξεις μας δίνεται η δυνατότητα να γνωριστούμε μεταξύ μας… Να πούμε όλα εκείνα που σκεφτόμαστε και δεν λέμε.

Ο υπεύθυνος καθηγητής : Μ. Αλισαβάκης

ΘΩΜΑΣ
ΧΑΡΗΣ
ΤΑΣΟΣ
MHNA
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΑΘΗΝΑ
ΕΙΡΗΝΗ Δ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΜΑΡΙΑ
ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΞΕΝΗ
ΙΡΙΑ
ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΠΕΤΡΟΣ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΔΑΝΑΗ
ΕΙΡΗΝΗ Β
ΓΙΩΡΓΟΣ Ρ
ΓΙΩΡΓΟΣ Β
ΜΑΡΙΑΝΝΑ
ΜΥΡΤΩ
ΟΡΕΣΤΗΣ

ΝΙΚΟΣ

Ιούλιος 2014
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων