Η ζωή εκτός σχολείου…

Σεπ 201222

Η Κική Δημουλά ακαδημαϊκός και ποιήτρια έχει πολλές φροές γράψει για την  φωτογραφία. Το κείμενο που ακολουθεί, μπορεί μέσα σε δυο γραμμές να δώσει μια πλήρη άποψη γα τη φωτογραφία.

Ηδονοβλεψίες οι φωτογραφίες σου τριγύρω
ανώτατοι υπάλληλοι σε ανθηρή εταιρία τοίχων

Κάποια στιγμή που είχε επισκεφτεί το σχολείο μας είχε πει… ότι η φωτογραφία είναι μια απόδειξη ότι ζήσαμε… και πολύ μου άρεσε.

Βρέθηκα σήμερα στην έκθεση φωτογραφίας των μαθητών της σχολής PRAGMA. Παλιά μου αγαπημένη η φωτογραφία, την οποία ακόμα, μέσα στις δυνατότητες του καθημερινού τρεξίματος εξακολουθώ να υπηρετώ. Πήγα λοιπόν να δω με μια νέα ματιά, πιό ώριμη πλέον τι γίνεται σήμερα στη φωτογραφία.

Στην έκθση συμμετείχαν δύο φετεινοί μαθητές της σχολής και δύο απόφοιτοι. Αυτή η συμμετοχή ήταν η αφορμή. Ο λόγος ήταν η φωτογραφία.

Εντυπωσιακές φωτογραφίες, από στιγμές καθημερινές. Σχήματα που καθημερινά προσπερνάμε και δεν βλέπουμε, όμως μπορεί να τα δει ο φωτογράφος. Το άλλο μάτι που διαθέτει την ευαισθησία και τη διαφορετική άποψη. Και να κόψει εκείνο το κομμάτι από την γενικότητα που  μας περιβάλλει και να δημιουργήσει μια καταγραφή μοναδική.

Αρκετές φορές έχω γράψει για τη φωτό…Η φωτηγραφία είναι μια στιγμή που έζησες και μπορείς να μοιραστείς με τους φίλους σου. Ο φωτογράφος δεν ζει τη στιγμή για να τη μοιραστεί με όλο το κόσμο. Ο φωτογράφος καταγράφει το παρόν και δημιουργεί τις μνήμες του μέλλοντος… και άλλα…

Όμως στην έκθεση ήταν και πολύς κόσμος… πάρα πολύς κόσμος… και πάρα πολλοί μαθητές της Σχολής. Και αυτό ήταν κάτι σημαντικό. Ήρθαν να δούν τη δουλειά των συμμαθητών τους, τιμώντας τους με την παρουσία τους. Εμένα όμως μου έδειξε πόσα λίγα γνωρίζω για τους μαθητές μου και τα ενδιαφέροντά τους.  Πόσο λίγα γνωρίζουμε για τις ευαισθησίες τους και τη ζωή τους έξω από το σχολείο.

Μου άρεσε αυτή η παρέα που είδα, πρόσωπα γελαστά και χαρούμενα, να ευχαριστιούνται που είναι μαζί… τόσο που δεν άντεξα και…τα έβγαλα φωτογραφία….

Όλο το fan club. Αλλά και η έκθεση ήταν με πάρα πολύ κόσμο. Άπειρο κόσμο.Μπορείτε να έχετε μια άποψη για το πως κλείνει  ένας πεζόδρομος από τη παρακάτω φωτογραφία…

Αλλά δεν έφτανε αυτό. Έπρεπε να πάρουμε μια συνέντευξη από τους δημιουργούς… Έτσι και έγινε αλλά έγινε σε δύο δόσεις…Η Έλλη (2014) ο Ορέστης (2007) και ο Κωστής (1992)  (στη παρένθεση το έτος της αποφοίτησης) μαζί και η Κατερίνα (2013) μόνη της (γιατί ήρθε αργότερα) απάντησαν σε μια σειρά ερωτήσεις. Η ηχογράφηση δεν είναι η καλύτερη γιατί έγινε σε ανοικτό χώρο με πάρα πολύ κόσμο γύρω. Όμως ακούγεται μάλλον καλά, οπότε μπορείτε να την απολαύσετε.

Η Κατερίνα.

Ο Ορέστης, η Έλλη και ο Κωστής.

Καλό βράδυ

Ένα Σχόλιο στο άρθρο

“Η ζωή εκτός σχολείου…”

  1. 24 Σεπτεμβρίου, 2012 στις 8:53 μμ      Απάντηση Ελλη Χαριση Έγραψε:

    εξαιρετικο κειμενο!
     


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

LYCEE FRANCO-HELLENIQUE

ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ LFH

Εφημερίδα με όλα τα νέα της Ελληνογαλλικής Σχολής Αγίας Παρασκευής Ευγένιος Ντελακρουά

Ποιοι είμαστε όλοι εμείς; Βρισκόμαστε κάθε μέρα στο σχολείο και περνάμε τη μισή μας μέρα μαζί. Μαθητές, καθηγητές… αλλά ποιοι πραγματικά είμαστε; Ποια είναι τα όνειρά μας, ποια είναι τα σχέδια μας; Μέσα από αυτές τις συνεντεύξεις μας δίνεται η δυνατότητα να γνωριστούμε μεταξύ μας… Να πούμε όλα εκείνα που σκεφτόμαστε και δεν λέμε.

Ο υπεύθυνος καθηγητής : Μ. Αλισαβάκης

ΘΩΜΑΣ
ΧΑΡΗΣ
ΤΑΣΟΣ
MHNA
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΑΘΗΝΑ
ΕΙΡΗΝΗ Δ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΜΑΡΙΑ
ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΞΕΝΗ
ΙΡΙΑ
ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΠΕΤΡΟΣ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΔΑΝΑΗ
ΕΙΡΗΝΗ Β
ΓΙΩΡΓΟΣ Ρ
ΓΙΩΡΓΟΣ Β
ΜΑΡΙΑΝΝΑ
ΜΥΡΤΩ
ΟΡΕΣΤΗΣ

ΝΙΚΟΣ

Σεπτέμβριος 2012
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων