Επίσκεψη στον ραδιοφωνικό σταθμό FLASH…

Φεβ 201215

…Όπως την είδα εγώ…Γιατί; Γιατί θα ακολουθήσουν και άλλες εγγραφές που θα περιγράφουν πως είδαν οι μαθητές την έξοδο, και θα υπάρξουν και συνεντεύξεις.

Ας τα πάρουμε από την αρχή…

Δυο φορές το χρόνο κάνουμε παιδαγωγικές εξόδους. Η προσπάθεια μας είναι να βρεθούν οι μαθητές σε χώρους που δεν θα μπορούσαν να βρεθούν ιδιωτικά και να ενημερωθούν για πράγματα, τα οποία δύσκολα θα μπορούσαν να μάθουν μόνοι τους. Σε αυτή τη λογική κινήθηκε και η πρώτη παιδαγωγική έξοδος όπου επισκεφτήκαμε τα Αναφιώτικα, περιοχή της Αθήνας, “μέσα στα πόδια μας” που κανείς δεν έχει ασχοληθεί.

Η σημερινή δέυτερη έξοδος είχε “στόχο” τον ραδιοσταθμό FLASH 96. Ο λόγος, είναι ένας σταθμός τόσο ενημερωτικός όσο και ψυχαγωγικός. Έχει υλικό για τον νέο που θα ήθελε να σχοληθεί με τη δημοσιογραφία, όσο και για τον νέο που του αρέσει απλά να βάζει μουσική.

Βρεθήκαμε λοιπόν στο σταθμό γύρω στις 9.15 όπου μας περίμενε ο δημοσιογράφος Κωστής Παράς. Μας υποδέχτηκε με κάποιες βασικές πληροφορίες για το σταθμό, και την ιστορία του και πολύ σύντομα μαζί μας ήταν και ο διευθυντής του σταθμού Ηλίας Παπανικολόπουλος.

Η όλη ατμόσφαιρα ήταν οικεία και άνετη και πολύ σύντομα η αρχική αμηχανία αντικαταστάθηκε από μια άνεση και μια χαλαρή διάθεση, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν πολλές ενδιαφέρουσες συζητήσεις για πολλά θέματα γύρω από τη δημοσιογραφία. Μπορώ να πω, χωρίς υπερβολή ότι επί δύο ώρες ο σταθμός βρισκόταν “υπό κατάληψη” μια και παντού ήταν οι μαθητές, πότε συζητώντας μεταξύ τους και πότε με το κ. Παρά ή τον κ. Παπανικολόπουλο, ρωτώντας, αναλύοντας, ψάχνοντας, και δημιουργώντας – κατά τη γνώμη μου – ένα ζουζούνισμα μέσα σε όλο το σταθμό. Δεν ξέρω κατά πόσο ήταν προετοιμασμένοι για αυτή την εξέλιξη, πάντως δείξανε να ανταπεξέρχονται πολύ καλά.

Όλοι περάσανε από παντού – σχεδόν. Το στούντιο ηχογράφησης δυστυχώς έπρεπε να χρησιμοποιηθεί για δουλειά, οπότε μια ομάδα που ήταν στην αίθουσα σύνταξης, τελικά δεν είχε τη δυνατότητα να βρεθεί στο στούντιο.

Μέσα στο στούντιο, με τη βοήθεια του ηχολήπτη Σπύρου Ηλιάδη, μπορέσαμε να κάνουμε μια συζήτηση για την δημοσιογραφία και σε κάποια στιγμή μπορέσαμε με τη βοήθεια της τεχνολογίας, να βάλουμε και κάποιες ερωτήσεις στο κύριο Κυριακίδη, ιδιοκτήτη του σταθμού.

Στη συνέχεια περάσαμε στην αίθουσα σύνταξης, όπου ο κ. Παράς με το κ. Αργύρη Κωστάκη μας είπαν τον τρόπο με τον οποίο επιλέγονται και διασταυρώνονται οι ειδήσεις. Μια συζήτηση ειλικρινής και με καίρια ερωτήματα.  Οι μαθητές δεν ξεκολλάγανε. Ταυτόχρονα ομάδες μαθητών μπαίνανε στο στούντιο κατά την διάρκεια της εκπομπής – ενώ ήταν στον αέρα – και ζούσαν από πρώτο χέρι… την αίσθηση της εκπομπής. Στο τελευταίο είπα να μπω και εγώ να δω πως είναι..και βρέθηκα συνεντευξιαζόμενος, μια και  ο Σπύρος Χαριτάτος ήθελε να ρωτήσει τον συνοδό καθηγητή ορισμένα πράγματα…και  έτσι βράθηκα από παρατηρητής και θεατής, ενεργός συνετευξιαζόμενος, μπροστά από ένα μικρόφωνο, που με έβγαζε σε όλο το κόσμο…Περίεργη αίσθηση πρεπει να ομολογήσω. Αν το σκεφτείς σε πιάνει πανικός. Δεν το σκέφτηκα. Προσπάθησα να συγκεντρωθώ στις ερωτήσεις που δέχτηκα. Αυτοί που με ακούγαν από έξω (δεν ήταν όλα τα παιδιά μέσα στο στούντιο) μου είπαν ότι “ακουγόμουν” μια χαρά. Η αλήθεια είναι ότι όταν βγήκα τα μισά τα είχα κάνει delete από το άγχος. Αλλά κρατήθηκα και δεν το έδειξα…Ναιιιι!!! κράτησα χαρακτήρα. Ζήτησα αντίγραφοτης εκπομπής για να δω τι με ρώτησαν και τι είπα…Τέτοιος πανικός λέμε. Πάντως μόλις το πάρω θα το ακούσετε και εσείς…για να μου πείτε και τη γνώμη σας.

Η καλύτερη ανταπόδοση ήταν, φεύγοντας τα γελαστά πρόσωπα των παιδιών. Η ικανοποίηση ότι σήμερα, είδαν και μάθανε πράγματα, που δύσκολα θα μάθαιναν. Είδαν από μέσα πράγματα που αλλιώς δεν θα έβλεπαν. Μίλησαν, ρώτησαν είδαν, γενικά θα έλεγα έζησαν.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σίγουρα, σε όλους μέσα στο σταθμό, που σήμερα τους δώσαμε μια άλλη εικόνα. Δεν ξέρω πόσες φορές τους έχει ξανατύχει να πρέπει να παραμερίσει κόσμος για να φτάσει μια είδηση από την αίθουσα σύνταξης στο στούντιο. Ούτε η στάθμη θορύβου στους διαδρόμους να ήταν τόση μεγάλη. Να σας δείξω και μερικές φωτό   από το στούντιο και την αίθουσα σύνταξης…

Ο κ. Παράς και ο κ. Παπανικολόπουλος μιλάνε στους μαθητές κατά την επίσκεψη στον FLASH 961

Μέσα στο στούντιο με τον κ. Παπανικολόπουλο και τον κ. Ηλιάδη (μόνο τα χέρια του φαίνονται)

Όπως γίνεται συνήθως, οι τεχνικοί ήχου είναι αυτοί που χωρίς αυτούς δεν γίνεται εκπομπή, αλλά  δεν “φαίνονται”.

Στην αίθουσα σύνταξης με τον κ. Παρά.

Να σας δώσω και τα δύο ηχητικά ντοκουμέντα από το στούντιο.

Η αρχική συζήτηση με τον κ. Παπανικολόπουλο.ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ 01 15-02

Ακολουθεί η συζήτηση με τον κ. Κυριακίδη. ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ 02 15-02

Δεν έχουμε τελειώσει όμως… περιμένω την συνέντευξή μου αλλά και την συνέντευξη που πήραμε από τον Αργύρη Κωστάκη.  Επίσης μου υποσχέθηκαν ανταπόκριση οι ίδιοι οι μαθητές. Υπομονή λοιπόν.

Τη καλησπέρα μου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

LYCEE FRANCO-HELLENIQUE

ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ LFH

Εφημερίδα με όλα τα νέα της Ελληνογαλλικής Σχολής Αγίας Παρασκευής Ευγένιος Ντελακρουά

Ποιοι είμαστε όλοι εμείς; Βρισκόμαστε κάθε μέρα στο σχολείο και περνάμε τη μισή μας μέρα μαζί. Μαθητές, καθηγητές… αλλά ποιοι πραγματικά είμαστε; Ποια είναι τα όνειρά μας, ποια είναι τα σχέδια μας; Μέσα από αυτές τις συνεντεύξεις μας δίνεται η δυνατότητα να γνωριστούμε μεταξύ μας… Να πούμε όλα εκείνα που σκεφτόμαστε και δεν λέμε.

Ο υπεύθυνος καθηγητής : Μ. Αλισαβάκης

ΘΩΜΑΣ
ΧΑΡΗΣ
ΤΑΣΟΣ
MHNA
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΑΘΗΝΑ
ΕΙΡΗΝΗ Δ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΜΑΡΙΑ
ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΞΕΝΗ
ΙΡΙΑ
ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΠΕΤΡΟΣ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΔΑΝΑΗ
ΕΙΡΗΝΗ Β
ΓΙΩΡΓΟΣ Ρ
ΓΙΩΡΓΟΣ Β
ΜΑΡΙΑΝΝΑ
ΜΥΡΤΩ
ΟΡΕΣΤΗΣ

ΝΙΚΟΣ

Φεβρουάριος 2012
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829  


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων