Καλωσήρθατε στο ιστολόγιό μας!

Καλωσήρθατε στο Ιστολόγιο της Ε’ Τάξης του 1ου Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων. Οι μαθητές έχοντας μαθητικούς λογαριασμούς στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και με ρόλο Συνεργάτη, δημιουργούν τα δικά τους άρθρα. Η Διαχειρίστρια του ιστολογίου, ελέγχει τα άρθρα και τα δημοσιεύει. Απολάυστε τα άρθρα των μικρών μαθητών…

(περισσότερα…)

Κόμικ – Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη (pc02)

Η ιστορία: Το κόμικ αναφέρεται σε δύο κορίτσια, την Ειρήνα και την Νάντια, που μια μέρα σκέφτηκαν να επισκεφτούν τις χώρες της Ευρώπης. Η Νάντια προτείνει στην Ειρήνα να ξεκινήσουν το ταξίδι τους από την Γαλλία. Έτσι αρχίζει μια υπέροχη περιπέτεια. Τα δύο κορίτσια έχουν σκοπό να επισκεφτούν και τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης για ψυχαγωγία, αλλά και για να ενημερωθούν για τα έθιμα και τις παραδόσεις κάθε χώρας!

Συντάκτες: Μελίνα & Κωνσταντίνα

Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη
Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη

Κόμικ – Σκυλοκυνηγητό! (pc05)

Η ιστορία: Η ιστορία ξεκινά, όταν ένας σκύλος δαγκώνει μια κοπέλα και εκείνη βάλθηκε να τον κυνηγήσει. Παρόλες τις προσπάθειες δεν καταφέρνει να τον πιάσει. Την παρακολουθούμε να ακολουθεί το σκύλο στο βουνό, σε μία γέφυρα, στο λούνα παρκ. Μέχρι και στο φεγγάρι έφτασαν, αλλά τίποτα. Στο τέλος συμφιλιώθηκαν, διότι πλέον βρισκόταν ήδη στον παράδεισο!

Σκυλοκυνηγητό!
Σκυλοκυνηγητό!

Συντάκτες: Ελίνα Ζ.  Ναταλία Κ.

 

Η παράσταση (pc09)

Η ιστορία: Στο κόμικ οι αναγνώστες βλέπουν δύο νεαρές κοπέλες να αγχώνονται στην τελική τους πρόβα για την παράσταση ακροβατικών. Όταν τελείωσε η πρόβα ήταν εξαντλημένες και πολύ κουρασμένες. Αγόρασαν μια κρύα γρανίτα και πήγαν για έναν βαρύ ύπνο.

Η παράσταση
Η παράσταση

Συντάκτες: Αρετή Δ. + Κωνσταντίνα Τσ.

comic – Video Games (pc09)

Η ιστορία: Μέσα από αυτό το κόμικ οι συντάκτες του προσπαθούν να δείξουν στους αναγνώστες του κόμικ πόσο άσχημη είναι η ζωή με ηλεκτρονικά παιχνίδια αλλά και πόσο καλή είναι η ζωή με άθληση.

Το κόμικ παρουσιάζει δύο νεαρές φίλες, οι οποίες σπαταλάνε το χρόνο τους παίζοντας πολλές ώρες βιντεοπαιχνίδια. Ακόμη, ακυρώνουν το τρέξιμο και μετά έχουν συνέπειες.

Video Games
Video Games

Συντάκτες: Κωνσταντίνα Τσ. + Αρετή 

Κόμικ – Ρατσισμός (pc12)

Η ιστορία: Μια ζητιάνα ζητιανεύει, μέχρι που ένας αγενής κύριος διαμαρτύρεται ότι υπάρχουν ζητιάνοι παντού. Ένας άλλος κύριος προσπαθεί να υπερασπιστεί τη ζητιάνα. Ένας αστυνομικός χτυπάει τη ζητιάνα, ενώ μια κυρία καλεί την αστυνομία. Στο τέλος ο δεύτερος αστυνομικός συλλαμβάνει τον πρώτο αστυνομικό και τον αγενή κύριο.

Racism
Racism

Συντάκτες: Χάρης Γκ. & Μάριος Μ.

Κόμικ – Ο αστυνόμος, ο σκύλος και ο κλέφτης (pc08)

Η ιστορία:  Ένας κλέφτης μπαίνει σε ένα σπίτι για να κλέψει κοσμήματα και χρυσαφικά. Ο αστυνόμος βλέπει να προεξέχει από το παράθυρο ένα πόδι! Τότε μπαίνει μέσα στο σπίτι και  λέει στον σκύλο του να βρει τον κλέφτη. Ο σκύλος γαβγίζει ασταμάτητα! Ο κλέφτης φωνάζει,  ο αστυνομικός λέει στον σκύλο να πιάσει τον κλέφτη,  αλλά ο σκύλος τον κοροϊδεύει και τότε ο αστυνόμος τρέχει να τον πιάσει και τότε…

the thief
the thief

Συντάκτης: ΧΡΗΣΤΟΣ  😉

comic – Wa, wa, wa (pc03)

Η ιστορία: Το κόμικ μας μιλάει για μια μέρα πατέρα και γιου στο λούνα παρκ, στα συγκρουόμενα. Εκεί βρίσκεται κι ένα πουλί, που κάποια στιγμή εκνευρίζεται και αρχίζει να πετάει θυμωμένα προς τον πατέρα του παιδιού, περνάει από πάνω του και του ρίχνει ένα αυγό στο πρόσωπο, που σπάει πάνω στα γυαλιά του.

Στα συγκρουόμενα αυτοκινητάκια
Στα συγκρουόμενα αυτοκινητάκια

 

Συντάκτης: Νίκος Α.