Οινοποίηση στην τάξη

Στις 22 Σεπτεμβρίου κάναμε επίδειξη της οινοποιητικής διαδικασίας λευκού κρασιού στην Γ΄- Δ΄ & Στ΄ τάξη. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν και να ακούσουν για τα βασικά μέρη της διαδικασίας. Τις παραδοσιακές και τις σύγχρονες μεθόδους, αλλά και να δουν ζωντανά το “πάτημα” (με τα χέρια) και το ζύμα (με ένα μικρό σταφυλοπιεστήριο). Είδαν επίσης πως χρησιμοποιείται το μουστόμετρο και το διαθλασίμετρο και φυσικά πήραν μια γεύση μεταφορικά και κυριολεκτικά από την όλη διαδικασία, δοκιμάζοντας λίγο μούστο. ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ!

379630731 1065413531498285 5613945339636074960 n

Παρατήρηση εν δυνάμει αλκοολικού βαθμού με διαθλασίμετρο
Παρατήρηση εν δυνάμει αλκοολικού βαθμού με διαθλασίμετρο.
379629745 1107076440264784 1218847919950248867 n
Φόρτωμα του σταφυλοπιεστήριου με στέμφυλα ή του τόρκολου με τσίπουρα.
Το τόρκολο (σταφυλοπιεστήριο) φορτωμένο.
Το τόρκολο (σταφυλοπιεστήριο) φορτωμένο.
Το γλεύκος (ο μούστος) αρχίζει να τρέχει.
Το γλεύκος (ο μούστος) αρχίζει να τρέχει.

379629048 695311345826230 5785231120688397186 n