Οινοποίηση στην τάξη
Στις 22 Σεπτεμβρίου κάναμε επίδειξη της οινοποιητικής διαδικασίας λευκού κρασιού στην Γ΄- Δ΄ & Στ΄ τάξη. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν και να ακούσουν για τα βασικά μέρη της διαδικασίας. Τις παραδοσιακές και τις σύγχρονες μεθόδους, αλλά και να δουν ζωντανά το “πάτημα” (με τα χέρια) και το ζύμα (με ένα μικρό σταφυλοπιεστήριο). Είδαν επίσης πως χρησιμοποιείται το μουστόμετρο και το διαθλασίμετρο και φυσικά πήραν μια γεύση μεταφορικά και κυριολεκτικά από την όλη διαδικασία, δοκιμάζοντας λίγο μούστο. ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ!
![Παρατήρηση εν δυνάμει αλκοολικού βαθμού με διαθλασίμετρο](https://blogs.sch.gr/dukes/files/2023/10/379635188_864450965406525_294245282120611911_n-300x225.jpg?x33832)
![379629745 1107076440264784 1218847919950248867 n](https://blogs.sch.gr/dukes/files/2023/10/379629745_1107076440264784_1218847919950248867_n-225x300.jpg?x33832)
![Το τόρκολο (σταφυλοπιεστήριο) φορτωμένο.](https://blogs.sch.gr/dukes/files/2023/10/379631817_601297195320151_7061487496499884217_n-225x300.jpg?x33832)
![Το γλεύκος (ο μούστος) αρχίζει να τρέχει.](https://blogs.sch.gr/dukes/files/2023/10/379634305_2339693072898601_1047427001813706079_n-225x300.jpg?x33832)