Feed
Άρθρα
Σχόλια
fake-news-capa-1024×576.jpg.5b9acee60e0ee81b935d30c7903892c8

Την πρώτη συνάντηση είχε αυτές τις ημέρες η ομάδα των υψηλόβαθμων ειδικών της ΕΕ, με αρμοδιότητα την αντιμετώπιση των fake news.

Το “παρών” στη συνάντηση έδωσαν εκπροσώποι από πλατφόρμες social media, οργανισμούς media και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, δημοσιογράφοι και ακαδημαϊκοί.

Η συγκρότηση της ομάδας των ειδικών από την Κομισιόν τον Νοέμβριο έχει στόχο να συνεισφέρει στην ανάπτυξη μίας στρατηγικής με επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε αντιμετωπιστεί η διάδοση των ψευδών ειδήσεων. Η στρατηγική θα παρουσιαστεί σε σχετική έκθεση την Άνοιξη του 2018.

Η ομάδα των ειδικών θα συγκεντρώσει απόψεις όσον αφορά το είδος της δράσης που πρέπει να αναληφθεί, προκειμένου να παρασχεθούν στους πολίτες αποτελεσματικά εργαλεία ώστε να αναγνωρίζουν την αξιόπιστη και έγκυρη ενημέρωση και να προσαρμοσθούν στις προκλήσεις της ψηφιακής εποχής. Οι ειδικοί θα καταγράψουν το εύρος του ζητήματος, π.χ. πώς τα fake news “καταναλώνονται” από τους πολίτες και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη, πώς αντιλαμβάνονται την online ενημέρωση και το επίπεδο εμπιστοσύνης στα διάφορα ΜΜΕ.

Επίσης, θα εξετασθούν μέτρα που έχουν ληφθεί από τις πλατφόρμες social media, τους ειδησεογραφικούς οργανισμούς και τις οργανώσεις πολιτών για την αντιμετώπιση του ζητήματος, καθώς και οι ευθύνες που αναδεικνύονται για τα ενδιαφερόμενα μέρη. Τέλος, θα αναζητηθούν μέτρα που πρέπει να ληφθούν, ώστε να ανασχεθεί η ψηφιακή παραπληροφόρηση.

Πότε χρησιμοποιώ άρθρα και πότε σελίδες

Στις περισσότερες περιπτώσεις προσθέτω περιεχόμενο υπό τη μορφή άρθρων όταν αυτό αναφέρεται στο κυρίως περιεχόμενο του ιστολογίου μου, μπορεί να ταξινομηθεί με βάση τις κατηγορίες ή και τις ετικέτες και θέλω να εμφανίζεται στην αρχική σελίδα ή να μπορεί να το βρει ο χρήστης μέσω του αρχείου του ιστολογίου.

Οι σελίδες ιστολογίου χρησιμοποιούνται συνήθως για συγγραφή περιγραφικών – επεξηγηματικών κειμένων που αφορούν το ίδιο το ιστολόγιο, π.χ. Βιογραφικό του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, στοιχεία επικοινωνίας κ.α. Κατά την προβολή του ιστολογίου συνήθως εμφανίζονται στο πάνω οριζόντιο μενού

Καθώς προσθέτετε περιεχόμενο και το ιστολόγιο σας μεγαλώνει θα πρέπει να διευκολύνετε τον επισκέπτη να πλοηγείται εύκολα και αποτελεσματικά. Για να γίνει αυτό χρειάζεται να εφαρμόσετε κάποια ταξινόμηση στα άρθρα σας και να δημιουργήσετε ένα η περισσότερα μενού πλοήγησης.

Η ταξινόμηση άρθρων γίνεται μέσω των κατηγοριών (categories) και των ετικετών (tags). Με τις κατηγορίες εφαρμόζω την βασική ταξινόμηση (π.χ. μαθήματα, είδος, τάξη) ενώ με τις ετικέτες προσδίδω στο περιεχόμενο κάποιες λέξεις κλειδιά ή όρους που έχουν σχέση με το άρθρο μου. Οι κατηγορίες είναι και ιεραρχικές δηλαδή να έχουν υποκατηγορίες.

Το όνομα των Θρακών είναι συνδεδεμένο με τη μουσική. Από τα αρχαία χρόνια οι Θρακιώτες είχαν άριστες σχέσεις μαζί της. Ο ίδιος ο Όμηρος αναφέρει ότι η λατρεία των Μουσών ξεκίνησε από την Θράκη και εξαπλώθηκε η μουσική μέσω των Θρακών παντού. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ορφέας ο μεγάλος μουσικός της αρχαιότητας καταγόταν από την Θράκη. Ο θεός Απόλλωνας, προστάτης της μουσικής και των τεχνών , λατρευόταν ιδιαίτερα στο τόπο αυτό και αυτό αποδεικνύεται από τα ιερά και τα μαντεία που έχουν διασωθεί. Όμως ο Πάνας και ο Διόνυσος είχαν και αυτοί ιδιαίτερη θέση στα μουσικά δρώμενα της Θράκης.

Δείτε το στο slideshare.net

 

 

Η ιστορία της Σαντορίνης

Ηφαίστειο

Σύμφωνα με τον μύθο, η Σαντορίνη αναδύθηκε από τα βάθη της θάλασσας – άποψη που δικαιολογείται από τη διαχρονική δραστηριότητα του υποθαλάσσιου ηφαιστείου και τη γεωλογική μορφολογία του νησιού. Ιχνη ζωής έχουμε από την Πρώιμη Εποχή του Χαλκού, στα μέσα της τρίτης χιλιετίας π.Χ. Από τη Μέση Εποχή του Χαλκού (1900-1600 π.Χ.) οι ενδείξεις πληθαίνουν και μαρτυρούν μεγάλη ανάπτυξη.
Στην περιοχή του Ακρωτηρίου υπήρξε ένας προϊστορικός οικισμός με πολύ σημαντικό λιμάνι. Η μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου της Υστερης Εποχής του Χαλκού (1600 π.Χ. περίπου) έθαψε τον οικισμό αυτόν κάτω από 30 μέτρα τέφρας.

Για χρήστες ΠΣΔ

 

Ο νομός Κοζάνης

Ο Νομός Κοζάνης ήταν ένας από τους 51 νομούς της Ελλάδος, ενώ από το 2011 αποτελεί μία από τις 74 περιφερειακές ενότητες της χώρας, Βρίσκεται στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Μακεδονίας  και υπάγεται διοικητικά στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Είχε πληθυσμό 170.196 κατοίκων, κατά την Απογραφή του 2011.

Οικονομία

Χαρακτηρίζεται από υψηλά επίπεδα εκβιομηχάνισης καθώς λειτουργούν στον νομό εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ με καύσιμο το λιγνίτη. Αυτό βοήθησε οικονομικά την ανάπτυξη του νομού καθώς κύρια ασχολία των κατοίκων πριν την εγκατάσταση των εργοστασίων ήταν η γεωργία.

Αξιοθέατα της πόλης:

  • Το Ιστορικό-Λαογραφικό και Φυσικής Ιστορίας Μουσείο Κοζάνης.
  • Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Κοζάνης.
  • Το Μουσείο Σύγχρονης Τοπικής Ιστορίας.
  • Τα Αρχοντικά του Γρ. Βούρκα και Γ. Λασσάνη.
  • Ο Μητροπολιτικός ναός του Αγίου Νικολάου (17ος αι.) με τις σημαντικές τοιχογραφίες, το ξυλόγλυπτο τέμπλο και το καμπαναριό – σύμβολο της Κοζάνης.

Καλές γιορτές με υγεία, ευτυχία, ειρήνη και δημιουργία!!

14355032_893197274146020_3696453717909681536_n

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων