Παράξενες Ιστορίες

που συγκλόνισαν την ανθρωπότητα

Apple vs Android

Συγγραφέας: ΔΗΜΗΤΡΑ ΡΟΥΣΣΟΥ στις 24 Ιανουαρίου 2017

Android vs iPhone

  1. Η επιλογή ενός Android smartphone γίνεται μέσα από μία μεγάλη ποικιλία συσκευών. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει την κατάλληλη για αυτόν, ανάμεσα από πολλές προτάσεις, με διαφορετικές δυνατότητες η κάθε μία.
  2. Οι συσκευές Android μπορούν να είναι πολύ υψηλού κόστους για εκείνον που έχει τα χρήματα, ενώ λύσεις θα βρει ακόμη και εκείνος που θέλει να διαθέσει ακόμη και μικρό πόσο, είτε για κύρια, είτε για δεύτερη συσκευή.
  3. Το customization ενός iPhone δεν μπορεί να φτάσει τα επίπεδα ενός Android, τόσο σε ό,τι αφορά το σύστημα αρχείων, όσο και την προσθήκη widget ή αφαίρεση app από την home screen.
  4. Κορυφαία Android smartphone επιτρέπουν την ταυτόχρονη λειτουργία και χρήση πολλαπλών app σε διαφορετικά παράθυρα.
  5. Στα Android smartphone ο χρήστης μπορεί να λαμβάνει πλούσια πληροφόρηση και ειδοποιήσεις στο άνω μέρος της οθόνης [taskbar].
  6. Τα Android smartphone φορτίζουν μέσω βύσματος micro-USB, το οποίο βρίσκει κάποιος σχεδόν οπουδήποτε. Τo iPhone φορτίζουν μόνο μέσω του αποκλειστικού καλωδίου «Lightning» της Apple.
  7. Στα περισσότερα Android smartphone ο χρήστης μπορεί να επεκτείνει τον αποθηκευτικό χώρο του τηλεφώνου, αλλά και να αφαιρέσει επιτόπου τα δεδομένα του με χρήση microSD. Στο iPhone υπάρχει ο περιορισμός στην ενσωματωμένη μνήμη.
  8. Στα περισσότερα Android smartphone ο χρήστης μπορεί να αφαιρέσει και να αλλάξει την μπαταρία της συσκευής όταν αυτή αρχίσει να μη λειτουργεί σωστά με την πάροδο του χρόνου, όχι όμως στα iPhone.
  9. Πολλά Android smartphone διαθέτουν πομπό IR και μπορούν να ελέγξουν την τηλεόραση και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές από εκατοντάδες κατασκευαστές, αναλαμβάνοντας το ρόλο τηλεχειριστηρίου.
  10. Η συνεργασία του desktop υπολογιστή με τα Android smartphone είναι εύκολη και απρόσκοπτη, ενώ υποστηρίζει ακόμη αναζήτηση και drag n’ drop στα αρχεία. Αυτό δεν συμβαίνει με το iPhone.
  11. Στο Android δεν παίζει ρόλο η προέλευση της μουσικής σας. Στο iOS 9 πρέπει να φορτώσετε μουσική στο τηλέφωνο μέσω του iTunes και εικόνες μέσω του iPhoto.
  12. Στο Android μπορείτε να εγκαταστήσετε εφαρμογές στο smartphone μέσα από το website του Play Store. Στο iPhone η εγκατάσταση μπορεί να γίνει μόνο μέσω του iTunes ή από το App Store.
  13. Στο iPhone δεν μπορεί ο χρήστης να θέσει ως default τους Google Maps, που κατά γενική ομολογία είναι καλύτεροι από τους χάρτες της Apple.
  14. To iPhone ξεκλειδώνει μόνο μέσω δακτυλικού αποτυπώματος ή με κωδικό. Στο Android υπάρχουν περισσότερες επιλογές, όπως το pattern και η αναγνώριση προσώπου.

[scratch 115688906]

Κατηγορία Γενικά | Δεν υπάρχουν σχόλια »

Οδηγός εγκατάστασης του Ubuntu 14.04 LTS

Συγγραφέας: ΔΗΜΗΤΡΑ ΡΟΥΣΣΟΥ στις 24 Ιανουαρίου 2017

Σε αυτόν τον οδηγό θα σας δείτε πως μπορείτε να εγκαταστήσετε το Ubuntu μαζί με τα Windows χωρίς να χάσετε τίποτα. To Ubuntu είναι μια διανομή Linux εύκολη για χρήση και εγκατάσταση, αλλά ας δούμε πως το κάνουμε.

  1. Κατεβάστε το iso αρχείο από το www.ubuntu.com
  2. Κάψτε το αρχείο σε δισκάκι με την βοήθεια του προγράμματος Img burn ή Infra recorder.
  3. Κάντε boot τον υπολογιστή σας από το DVD-ROM που κάψατε και ξεκινήστε την εγκατάσταση.
  4. Επιλέξτε εγκατάσταση του Ubuntu:
  5. Πατάτε συνέχεια εδώ.
  6. Αφού έχετε μια έκδοση των Windows εγκατεστημένη, επιλέγετε Εγκατάσταση μαζί με τα Windows και μετά συνέχεια:
  7. Πατάτε το εγκατάσταση τώρα. (σημείωση: αν θέλετε μπορείτε να αλλάξετε τον χώρο που θα πάρει το ubuntu στον δίσκο σας):
  8. Επιλέγετε την Ελλάδα (αν δεν είναι ήδη επιλεγμένη) και πατάτε Συνέχεια:
  9. Επιλέγετε τα Ελληνικά (αν δεν είναι ήδη επιλεγμένα) και πατάτε Συνέχεια:
  10. Bάζετε τα στοιχεία σας, τον κωδικό σας και πατάτε συνέχεια:
  11. Περιμένετε να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση. (θα χρειαστεί μερική ώρα)
  12. Επιλέγετε επανεκκίνηση τώρα.
  13. Από εδώ και στο εξής, κάθε φορά που θα ξεκινάτε τον υπολογιστή σας θα επιλέγετε μεταξύ Windows και Ubuntu. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε τα βελάκια του πληκτρολογίου σας.
  14. Αυτό ήταν!

Αν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε το Ubuntu, καλό είναι να δείτε το παρακάτω βιντεάκι όστε να μάθετε τα βασικά του περιβάλλοντος εργασίας:

Κατηγορία Γενικά | Δεν υπάρχουν σχόλια »

Ο Κολοσσός της Ρόδου

Συγγραφέας: ΔΗΜΗΤΡΑ ΡΟΥΣΣΟΥ στις 24 Ιανουαρίου 2017

κολοσσος ροδου
Μύθος ή πραγματικότητα;

Η πόλη της Ρόδου γεννήθηκε στο ΒΑ του νησιού το έτος 408 π.Χ. από την ένωση των τριών πόλεων του νησιού, την Ιαλυσό, την Κάμιρο και την Λίνδο. Στην αρχαία Ρόδο – την κάλλιστην των ελληνίδων πόλεων- όπως την αποκαλούν οι ιστορικοί, υπήρχαν Πρυτανεία, Αγορές, Στοές, Νεώρια, Στάδια, Ωδεία, Φιλοσοφικές και Ρητορικές σχολές, πέντε μεγάλα λιμάνια και τουλάχιστον 3.000 αγάλματα. Το αριστούργημα όμως όλων ήταν ο Κολοσσός. Φιλοτεχνήθηκε γύρω στα 293 από τον Λίνδιο Χάρη, μαθητή του Λυσίππου. Ηταν ένα τεράστιο χάλκινο άγαλμα του πολιούχου θεού Ηλίου, ψηλό 70 πήχες (31μ. περίπου). Οι Ρόδιοι πούλησαν (300 τάλαντα) τις πολιορκητικές μηχανές του Δημητρίου όταν έπαψε την πολιορκία και έφυγε ηττημένος και έκαμαν το άγαλμα που η κατασκευή του κράτησε 12 χρόνια. Για το άγαλμα μιλούν αρχαίοι αλλά και μεσαιωνικοί συγγραφείς. Έμεινε στη θέση του μόνο 66 χρόνια και έπεσε στο σεισμό του 227 δεν το ξαναέστησαν όμως φοβούμενοι κάποιο χρησμό μας λέει ο Στράβωνας. Εννιά αιώνες έμεινε πεσμένος ο κολοσσός ώσπου το 653 μ.Χ τον πήρε ο χαλίφης Αράβων Μωαβίας, και το πούλησε για χαλκό σ’ έναν Εβραίο από την Έδεσσα που χρειάστηκε 900 καμήλες για να τον μεταφέρει.

Κατηγορία Γενικά | Δεν υπάρχουν σχόλια »

Ατλαντίδα

Συγγραφέας: ΔΗΜΗΤΡΑ ΡΟΥΣΣΟΥ στις 24 Ιανουαρίου 2017

ΧΑΜΕΝΗ-ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ

Η Ατλαντίδα (στα Αρχαία Ελληνικά: Ἀτλαντὶς νῆσος) είναι μυθικό νησί που πρωτοαναφέρθηκε στους διαλόγους του Πλάτωνα «Τίμαιος»  και «Κριτίας». Στην περιγραφή του Πλάτωνα, η Ατλαντίδα, που βρίσκεται «πέρα από τις Ηράκλειες στήλες», ήταν μια ναυτική δύναμη που είχε κατακτήσει πολλά μέρη της δυτικής Ευρώπης και της Λυβικής, περίπου 9.000 χρόνια πριν τον Σόλωνα (δηλαδή κατά το 9560 π.Χ.). Μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια να εισβάλει στην Αθήνα, η Ατλαντίδα βυθίστηκε μυστηριωδώς στο πέλαγος «σε μια μόνο ημέρα και νύχτα ατυχίας».Επειδή είναι μια ιστορία που ενσωματώνεται στους διαλόγους του Πλάτωνα, η Ατλαντίδα θεωρείται γενικά ως παραβολή που κατασκευάστηκε από τον Πλάτωνα για να εξηγήσει τις πολιτικές του θεωρίες. Αν και η ιστορία του Πλάτωνα φαίνεται σαφής στους περισσότερους μελετητές, μερικοί προτείνουν ότι η περιγραφή του είναι εμπνευσμένη από παλαιότερες παραδόσεις. Κάποιοι υποστηρίζουν πως ο Πλάτωνας βασίστηκε σε προηγούμενα γεγονότα, όπως την έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης ή τον Τρωικό πόλεμο, ενώ άλλοι επιμένουν ότι έλαβε έμπνευση από πιο σύγχρονα γεγονότα όπως την καταστροφή της Ελίκης το 373 π.Χ. και την αποτυχημένη εισβολή της Σικελίας το 415-413 π.Χ.

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Κατηγορία Γενικά | Δεν υπάρχουν σχόλια »

Τιτανικός

Συγγραφέας: ΔΗΜΗΤΡΑ ΡΟΥΣΣΟΥ στις 6 Δεκεμβρίου 2016

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
RMS Titanic 3.jpg
Ο Τιτανικός αναχωρεί από το Σαουθάμπτον στις 10  Απριλίου 1912.
Καριέρα (Ηνωμένο Βασίλειο) Flag of the United Kingdom.svg
Όνομα: RMS Titanic
Ιδιοκτήτης: White Star flag NEW.svg White Star Line
Λιμάνι νηολόγησης: Flag of the United Kingdom.svg Λίβερπουλ, Ηνωμένο Βασίλειο
Δρομολόγιο: από το Σαουθάμπτον στη Νέα Υόρκη
Παραγγέλθηκε: 1 Αυγούστου 1908
Κατασκευαστής: Χάρλαντ και Γουλφ, Μπέλφαστ
Αρχή ναυπήγησης: 31 Μαρτίου 1909
Καθελκύστηκε: 31 Μαΐου 1911
Ολοκληρώθηκε:
Τέθηκε σε υπηρεσία: 10 Απριλίου 1912
Παρθενικό ταξίδι: 14 Απριλίου 1912 (104 έτη πριν)
Σε υπηρεσία: 10-15 Απριλίου 1912
Εκτός υπηρεσίας: 15 Απριλίου 1912
Μοίρα: Χτύπησε ένα παγόβουνο στις 11:40 μ.μ. (ώρα πλοίου) στις 14 Απριλίου 1912 στο παρθενικό του ταξίδι και βυθίστηκε 2 h και 40 min αργότερα
Κατάσταση: Ναυάγιο
Γενικά χαρακτηριστικά
Εκτόπισμα: 52.310 τόνοι
Μήκος: 882 ft 6 in (269,0 m)
Πλάτος: 92 ft 0 in (28,0 m)
Ύψος: 175 ft (53,3 m) (τρόπιδα έως φουγάρα)
Καταστρώματα: 9 (A–G)
Πρόωση: Δύο έλικες με τρεις λεπίδες και μία κεντρική έλικα με 4 λεπίδες
Ταχύτητα: Πορείας: 21 kn (39 km/h· 24 mph). Μέγιστη: 24 kn (44 km/h· 28 mph)
Χωρητικότητα: Επιβάτες: 2.435, πλήρωμα: 892. Σύνολο: 3.327
Σημειώσεις: Σωστικές λέμβοι: 20 για 1.178 άτομα

Ο Τιτανικός (επίσημο όνομα:RMS Titanic) ήταν Βρετανικό επιβατηγό υπερωκεάνιο το οποίο βυθίστηκε στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό στις 15 Απριλίου 1912 μετά από σύγκρουση με ένα παγόβουνο κατά το παρθενικό ταξίδι του από το Σαουθάμπτον προς τη Νέα Υόρκη Η βύθιση του προκάλεσε τον θάνατο πάνω από 1.500 ατόμων σε ένα από τα πιο θανατηφόρα ναυτικά δυστυχήματα σε καιρό ειρήνης στη σύγχρονη ιστορία. Το πλοίο RMS Titanic ήταν το μεγαλύτερο πλοίο εν πλω όταν εισήλθε σε υπηρεσία. Ο Τιτανικός ήταν το δεύτερο από τρία υπερωκεάνια της κλάσης Olympic που χρησιμοποιούσε η White Star Line, και κατασκευάστηκε από το ναυπηγείο Harland and Wolff στο Μπέλφαστ με ναυπηγό αρχιτέκτονα τον Τόμας Άντριους. Ο Άντριους έχασε τη ζωή του στο ναυάγιο. Στο παρθενικό του ταξίδι μετέφερε 2.224 επιβάτες και πλήρωμα.

Με πλοίαρχο τον Έντουαρντ Σμιθ, οι επιβάτες του περιελάμβαναν μερικούς από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, καθώς και εκατοντάδες μετανάστες από την Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία, τη Σκανδιναβία και άλλες περιοχές σε όλη την Ευρώπη, οι οποίοι αναζητούσαν μια καινούρια ζωή στη Βόρεια Αμερική. Οι εγκαταστάσεις της πρώτης θέσης είχαν σχεδιαστεί για να αποτελέσουν την κορωνίδα της άνεσης και της πολυτέλειας, με ένα γυμναστήριο, πισίνα, βιβλιοθήκες, ακριβά εστιατόρια και πολυτελείς καμπίνες. Ένας ασύρματος τηλέγραφος φρόντιζε τις ανάγκες των επιβατών και χρησίμευε επίσης για επιχειρησιακή χρήση. Αν και ο Τιτανικός είχε προηγμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας, όπως στεγανά διαμερίσματα και ενεργοποιούμενες εξ αποστάσεως υδατοστεγείς πόρτες, δεν υπήρχαν αρκετές σωστικές λέμβοι για όλους όσους επέβαιναν στο πλοίο, λόγω παρωχημένων κανόνων ναυτικής ασφάλειας. Ο Τιτανικός είχε αρκετές λέμβους μόνο για 1.178 άτομα – αριθμός λίγο μεγαλύτερος από το μισό του αριθμού των επιβαινόντων, και ίσος μόλις με το ένα τρίτο της μέγιστης συνολικής χωρητικότητας επιβατών του πλοίου.

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Κατηγορία Γενικά | Δεν υπάρχουν σχόλια »