Η καινούρια μας ιστοσελίδα…!!!

Η καινούρια μας ιστοσελίδα είναι έτοιμη…!!! Επισκεφτείτε την κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο…

http://dim-pefkoch.chal.sch.gr/

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις διδακτικές επισκέψεις του σχολείου μας, σύμφωνα με τον προγραμματισμό επισκέψεων 3oυ τριμήνου του συλλόγου διδασκόντων

EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ Π.Ε.& Δ.Ε.
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
Ν.ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

12/ΘΕΣΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΥΚΟΧΩΡΙΟΥ

Ταχ.Δ/νση :Πευκοχώρι
Ταχ.Κώδικ. : 63085
Πληροφορίες : Παντελίδου Βικτωρία
Τηλ. : 2374061231
TELEFAX : 2374061231
e-mail : mail@dim-pefkoch.chal.sch.gr
URL: : http://dipe.chal.sch.gr

Θέμα: «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις διδακτικές επισκέψεις του σχολείου μας, σύμφωνα με τον προγραμματισμό επισκέψεων 3oυ τριμήνου του συλλόγου διδασκόντων

Η Διευθύντρια του 12/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Πευκοχωρίου ζητά εκδήλωση ενδιαφέροντος από τα τουριστικά γραφεία για τη διοργάνωση των διδακτικών επισκέψεων του σχολείου μας, σύμφωνα με τον προγραμματισμό επισκέψεων 3ου τριμήνου του συλλόγου διδασκόντων, για τη χρονική περίοδο από 11/3/2013 έως 15/6/2013 .
Συγκεκριμένα:
Ημερομηνία επίσκεψης 23/4/2013
Προορισμός Γύρος Κασσάνδρας
Διάρκεια επίσκεψης Από 8.00 έως 14.00
Τάξη/ τάξεις όλες
Αριθμός μαθητών και συνοδών * 200

* Υπολογίζεται – κατά προσέγγιση – ότι θα συμμετέχουν τα ¾ των παιδιών ανά τάξη

Η προσφορά θα πρέπει να περιέχει και να εξασφαλίζει τα παρακάτω:

• Διασφάλιση ότι το λεωφορείο με το οποίο θα πραγματοποιηθεί η εκδρομή πληροί τις απαιτούμενες από το νόμο προδιαγραφές για την μεταφορά μαθητών.

• Την αποδοχή από το πρακτορείο ποινικής ρήτρας σε περίπτωση αθέτησης των όρων του συμβολαίου από τη μεριά του (η κάλυψη θα γίνεται από την τραπεζική εγγύηση του Τουριστικού Γραφείου και το ποσό που καθορίζει το σχολείο θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 5πλάσιο του συμφωνηθέντος ποσού).

• Σε περίπτωση που δε θα πραγματοποιηθεί η εκδρομή στις προβλεπόμενες ημερομηνίες λόγω ανωτέρας βίας (εκλογές κ.λπ.), δεν θα έχει καμία επιβάρυνση το σχολείο.

• Για τις παραπάνω υπηρεσίες ζητείται η τελική συνολική τιμή (με ΦΠΑ) της εκδρομής, αλλά και η επιβάρυνση ανά μαθητή χωριστά για τις δύο παραπάνω περιπτώσεις των μέσων μεταφοράς των μαθητών και συνοδών.

• Η αποδοχή των όρων της παρούσας πρόσκλησης δεσμεύουν το τουριστικό γραφείο και οι όροι αυτοί υποχρεωτικά πρέπει να αναφέρονται στο ιδιωτικό συμφωνητικό.

Με την προσφορά, θα κατατεθεί από το ταξιδιωτικό γραφείο απαραιτήτως και υπεύθυνη δήλωση ότι διαθέτει το ειδικό σήμα λειτουργίας, το οποίο πρέπει να βρίσκεται σε ισχύ. Οι προσφορές θα πρέπει να κατατεθούν σε κλειστούς φακέλους μέχρι και την Πέμπτη 18.4.2013 και ώρα 13.00 στο γραφείο της Δ/νσης του 12/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Πευκοχωρίου

Η Διευθύντρια

Παντελίδου Βικτωρία

Δημοσιεύθηκε στη Άλλες δραστηριότητες | Σχολιάστε

Σχεδιάζοντας Doodles για τη Google!

Το Δημοτικό Σχολείο Πευκοχωρίου συμμετέχει σε πανελλαδικό διαγωνισμό για το σχεδιασμό του λογότυπου της Google, τα γνωστά σε όλους Doodles!

Τα doodles είναι ξεχωριστές εκδόσεις του λογοτύπου της Google που εμφανίζονται στην αρχική της σελίδα σε επετειακές ημερομηνίες
Για να πάρετε μια ιδέα..

Ο διαγωνισμός, που τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠΑΙΘΠΑ, αφορά στο σχεδιασμό του «doodle», του λογότυπου δηλαδή της «Google», από μαθητές,με θέμα

«Η Ελλάδα μου»

Απευθύνεται στους μαθητές ηλικίας 6 έως 18 χρονών όλης της χώρας (Δημοτικά, Σχολεία Δ/θμιας Εκπ/σης) και θα διεξαχθεί κατά τη σχολική χρονιά 2012-2013. Ανάλογα με την ηλικία τους, οι συμμετέχοντες θα κατηγοριοποιηθούν σε τέσσερις ομάδες και θα αξιολογηθούν ξεχωριστά.

Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος τα τμήματα Γ1, Γ2, Δ1, Δ2, Ε1, Ε2 , ΣΤ1 και ΣΤ2 του σχολείου μας.

Τα παιδιά κατέθεσαν το καθένα με τη δική του φαντασία τη δημιουργία του.

Όλα τα σχέδια πήραν ένα μοναδικό αριθμό και αναρτήθηκαν ανώνυμα στο εργαστήριο της Πληροφορικής.

Στη συνέχεια όλα τα παιδιά των τμημάτων που συμμετείχαν ψήφισαν για τα 6 καλύτερα σχέδια που θα εκπροσωπήσουν το σχολείο μας στο Διαγωνισμό.

Μπορείτε να δείτε τα 6 doodles που διακρίθηκαν στο σχολείο παρακάτω.

Αυτή τη στιγμή ταξιδεύουν για να διαγωνιστούν με τις δημιουργίες άλλων παιδιών σε όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Συγχαρητήρια στους νικητές αλλά και σε όλα τα παιδιά για το μεράκι τους!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.google.gr/doodle4google

Δημοσιεύθηκε στη Τ.Π.Ε. | Ετικέτες: , , , | Σχολιάστε

Γιορτή 25ης Μαρτίου

Δημοσιεύθηκε στη Άλλες δραστηριότητες | Σχολιάστε

5ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής

Το Δημοτικό Σχολείο Πευκοχωρίου συμμετείχε στο 5ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής.

Αφίσα συνεδρίου
Την Τετάρτη 13 Μαρτίου, οι Ε’ και ΣΤ’ τάξεις του σχολείου παρουσίασαν τις εργασίες τους στο Προσυνέδριο της Χαλκιδικής που έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδρίων του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής
Τα παιδιά παρακολούθησαν τις εργασίες άλλων σχολείων της Χαλκιδικής από διάφορες ηλικίες (Δημοτικό Ε-ΣΤ, Γυμνάσιο, Λύκειο)

οι μαθητές μας

οι μαθητές στο συνέδριο

Παρουσίασαν τη δική τους εργασία, κι έτσι τους δόθηκε η ευκαιρία να μοιραστούν τη δουλειά και το αποτελεσμά τους με τα υπόλοιπα παιδιά.
Η ΣΤ’ Δημοτικού παρουσίασε μία εργασία για την κλοπή των πνευματικών δικαιωμάτων στο Διαδίκτυο με τίτλο «Υποτιτλίζοντας τη γνώση, την κάνουμε ασπίδα»
Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση των παιδιών παρακάτω.

Παρουσίαση ΣΤ Δημοτικού

Για να δείτε ολοκληρωμένο το βίντεο που υποτίτλισαν τα παιδιά, θα μπείτε στην ιστοσελίδα www.amara.org, θα αναζητήσετε το βίντεο με τίτλο «The stolen scream» και θα ενεργοποιήσετε ως γλώσσα υποτίτλων τα ελληνικά.

Η Ε΄ Δημοτικού παρουσίασε ένα ημερολόγιο που κατασκευάσανε στο μάθημα της Πληροφορικής με τη βοήθεια του Microsoft Word 2007. Φτιάξανε ένα ηλεκτρονικό εγχειρίδιο, περιγράφοντας αναλυτικά όλα τα βήματα ώστε να μπορεί οποιοσδήποτε να τα ακολουθήσει και να φτιάξει το δικό του ημερολόγιο ακόμα και από το σπίτι.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρουσίαση των παιδιών παρακάτω.
Το ηλεκτρονικό εγχειρίδιο θα το βρείτε εδώ (http://www.youtube.com/watch?v=9XWeHAJPzEw)
Για να δείτε ένα αποτέλεσμα της δουλειάς τους πατήστε εδώ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ Ε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Δημοσιεύθηκε στη Τ.Π.Ε. | Σχολιάστε