Εκδρομή στο Μεσολόγγι

Σήμερα Τετάρτη 5 Μαρτίου το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Κυπαρίσσου, μαζί με τα υπόλοιπα σχολεία της γύρω περιοχής επισκεφθήκαμε το Μεσολόγγι.

Εκμεταλλευόμενοι το περιβαλλοντικό πρόγραμμα που πραγματοποιούμε στο σχολείο μας, είχαμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε τη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου με τη βοήθεια του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της περιοχής.

Η αρχή έγινε στους χώρους του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου με μια υπέροχη παρουσίαση από την υπεύθυνη του ΚΠΕ κυρία Όλγα Γιαννακογεώργου.

 

Αφού γευματίσαμε δωρεάν (χορηγία του ΚΠΕ), μπήκαμε στο λεωφορείο μας και ξεναγηθήκαμε στη λιμνοθάλασσα πηγαίνοντας μέχρι την Τουρλίδα.

 

Εκεί με τη βοήθεια του τηλεσκοπίου και της κυρίας Μαρίας είδαμε τα φλαμίνγκο που στέκονταν πάνω στη λιμνοθάλασσα και έτρωγαν ψάρια για να πάρουν δυνάμεις για το επόμενό τους μεγάλο ταξίδι.

 

Στο τέλος κάναμε και μια στάση σε μια πελάδα όπου βρήκαμε έναν ψαρά να ετοιμάζεται για την επόμενη ψαριά, είδαμε το ιχθυοτροφείο ακριβώς δίπλα και ενημερωθήκαμε και για τη μέθοδο αλίευσης που χρησιμοποιούν εκεί.

 

Ο άσχημος καιρός δε μας πτόεισαι και τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από τη νέα τους αυτή εμπειρία.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το ΚΠΕ Μεσολογγίου-Θέρμου και συγκεκριμένα τις κυρίες Όλγα και Μαρία για όλη τη βοήθειά τους, από τη διοργάνωση της εκδρομής μέχρι την επιτυχή πραγματοποίηση της.

Καλή συνέχεια στο παιδαγωγικό και περιβαλλοντικό τους έργο.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.