Δημοτικό σχολείο Ποταμιάς Θάσου

Το σχολειό στην πλαγιά του Ψαριού

5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018

Οκτ 20188

Έπειτα από σχετική Εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ, πραγματοποιήθηκε σήμερα 8 Οκτωβρίου -και μετά από αναβολή λόγω καιρικών συνθηκών- η δράση για την Πανελλήνια και Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Με σύνθημα «Ας κινηθούμε», «μετα-κινηθήκαμε» μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί στο Δημοτικό Γήπεδο Ποταμιάς όπου και υλοποιήσαμε αθλητικές δράσεις όπως ποδόσφαιρο 5Χ5, γρήγορο βάδην, τρέξιμο, αντιπτέριση (badminton) και παιχνίδια με το αλεξίπτωτο.

Εγκύκλιος για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018

Μεταφορά μαθητών δημόσιων σχολείων

Οκτ 20185Λήψη αρχείου

Υλοποίηση δράσης με τίτλο «Η τσάντα στο σχολείο»

Σεπ 201822

Το Υπουργείο με τη Φ.7/ΦΜ/139107/Δ1/27-08-2018 Εγκύκλιό του, μας ενημερώνει ότι η υλοποίηση της σχολικής δράσης με τίτλο «Η τσάντα στο σχολείο» θα συνεχιστεί και κατά τη φετινή σχολική χρονιά. Η τσάντα των μαθητών/τριών των Δημοτικών Σχολείων θα παραμένει για δύο (2) Σαββατοκύριακα τον μήνα στο σχολείο·  την Παρασκευή πριν από το Σαββατοκύριακο που έχει αποφασιστεί από τον Σύλλογο Διδασκόντων, έως τη Δευτέρα.

Σκοπός της δράσης είναι «να υποστηρίξει ουσιαστικά τον μειωμένο χρόνο δημιουργικής επαφής και επικοινωνίας γονέων-παιδιών»

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας, ορίζει σε σχετικό Πρακτικό του, τις ακόλουθες Παρασκευές κάθε μήνα που θα παραμένει η τσάντα στο σχολείο:

28/9,

5/10, 19/10

2/11, 16/11

7/12, 21/12

11/1, 25/1

8/2, 22/2

8/3, 22/3

5/4, 19/4

10/5, 24/5

7/6

Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της Εγκυκλίου εδώ.

 

Ευχαριστήριο προς τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων

Σεπ 201820

«Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά τα μέλη και το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων για την ανταπόκρισή τους σε αιτήματα που υποβλήθηκαν σε συνεδρίαση του Σχολικού Συμβουλίου (22-05-2018). Το σχολείο «μεταμορφώθηκε» εσωτερικά, χάρη στην οικειοθελή εργασία μελών του συλλόγου γονέων και στην αμέριστη στήριξη της εταιρίας οικοδομικών υλικών του κ. Κωνσταντίνου Κουτλή και ΣΙΑ ΟΕ. Καταφέραμε έτσι να υποδεχτούμε μαθητές και μαθήτριες σ’ ένα σχολείο καθαρό και φρεσκοβαμμένο, με νέες κουρτίνες. Επίσης διχοτομήθηκε η αίθουσα που στεγάζει το Τμήμα Ένταξης, ικανοποιώντας τις ανάγκες της σχολικής μονάδας σε επιπλέον χώρο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ως εκπαιδευτικοί του σχολείου ότι τέτοιες θετικές ενέργειες από μέρους των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων δε θα πρέπει να θεωρούνται αυτονόητες ως μέρος των υποχρεώσεων τους, μιας και η συντήρηση και επισκευή των σχολικών κτιρίων συνιστά υποχρέωση των Σχολικών Επιτροπών των Δήμων».

Με εκτίμηση

Οι δάσκαλοι και οι δασκάλες του σχολείου

 

Αγιασμός για το νέο σχολικό έτος 2018-2019

Σεπ 20187

Ο αγιασμός για την έναρξη της διδασκαλίας των μαθημάτων θα γίνει την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018, στις 10:οο π.μ.

Ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου εύχεται  σε μαθητές και γονείς καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία!

Χρήση κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών συσκευών στα σχολεία

Αυγ 201827

Η πρόσφατη Υπουργική Απόφαση του 2018 (103373/Δ1/22-06-18) δεν επιτρέπει την κατοχή από τους μαθητές και τις μαθήτριες εντός του σχολικού χώρου:

  1. κινητών τηλεφώνων
  2. οποιασδήποτε άλλης ηλεκτρονικής συσκευής ή παιχνιδιού που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας εικόνας και ήχου

Το πλήρες κείμενο της Υπουργικής Απόφασης μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

 

Επίσκεψη στο παραδοσιακό ελαιοτριβείο στην Παναγία Θάσου

Ιούν 201822

Την Πέμπτη 14 Ιουνίου πραγματοποιήσαμε με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Β΄τάξης μια μικρή αποχαιρετιστήρια εξόρμηση στην Παναγία Θάσου. Επισκεφθήκαμε το Παραδοσιακό Ελαιοτριβείο της οικογένειας Σωτηρέλλη, τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, την Πλατεία των Τριών Πηγών και ολοκληρώσαμε τη βόλτα μας με μια επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο της Παναγίας.

Σχολική εκδήλωση για τη λήξη της διδασκαλίας των μαθημάτων

Ιούν 201821

Την Τετάρτη 13 Ιουνίου έγινε η σχολική εκδήλωση για τη λήξη της διδασκαλίας των μαθημάτων. Συμμετείχαν όλα τα παιδιά του σχολείου με χορευτικά, θεατρικό και πολλά παιχνίδια στην αυλή.      

Ημερήσια εκδρομή στην παιδική κατασκήνωση Pitsas Camp

Ιούν 20185

Την Παρασκευή 25 Μαΐου όλες οι τάξεις του σχολείου πραγματοποίησαν ημερήσια εκδρομή στην παιδική κατασκήνωση Pitsas Camp, στον Πρίνο Θάσου.

Σχολικοί αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ (ποδοσφαίρου)

Ιούν 20183

Την Πέμπτη 31 Μαΐου μαθητές και μαθήτριες της Ε΄και ΣΤ΄τάξης πήραν μέρος στους σχολικούς αγώνες ποδοσφαίρου δημοτικών σχολείου δήμου Θάσου, στο δημοτικό γήπεδο Λιμένα Θάσου.

Με την ολοκλήρωση των σχολικών αγώνων δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα σε όσα παιδιά συμμετείχαν. Το σχολείο μας είχε είκοσι πέντε (25) συμετοχές.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΔΟΣΦ ΘΑΣΟΥ 2018.

 

« Παλιότερα άρθρα

Ο κ. Λυσίμαχος Γεμεντζόπουλος ο οποίος διετέλεσε διευθυντής του σχολείου για πολλά χρόνια, έχει καταγράψει την ιστορία του σχολείου από τα τέλη του 19ου αι. μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του 1950.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥTop
...
default
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων