Δημοτικό σχολείο Ποταμιάς Θάσου

Το σχολειό στην πλαγιά του Ψαριού

Διακοπή μαθημάτων την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Ιαν 20199

Με απόφαση του Δημάρχου Θάσου δε θα λειτουργήσουν αύριο Πέμπτη 10 -01-2019 (τρίτη συνεχόμενη ημέρα) όλες οι σχολικές μονάδες του νησιού, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.Λήψη αρχείου

Διακοπή μαθημάτων την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Ιαν 20198

Η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της, ενημερώνει ότι αύριο Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, οι σχολικές μονάδες της Θάσου δε θα λειτουργήσουν με απόφαση Δημάρχου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ-ΣΧΟΛΙΚΩΝ-ΜΟΝΑΔΩΝ-ΓΙΑ-ΤΙΣ-9-ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ-2019 (1)Λήψη αρχείου

Η εικόνα του σχολείου σήμερα Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019.

Διακοπή μαθημάτων την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Ιαν 20197

Διακοπή μαθημάτων αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 σε όλες τις σχολικές μονάδες της Θάσου (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), έπειτα από σχετική απόφαση του Δημάρχου Θάσου, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών.Λήψη αρχείου

 

Σχολική εκδήλωση για τα Χριστούγεννα

Δεκ 201831

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε σχολική εκδήλωση για τη γιορτή των Χριστουγέννων από τους μαθητές και τις μαθήτριες των Α΄και Β΄τάξεων. Με ποιήματα, δραματοποίηση και τραγούδια μάς μετέφεραν στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Καλές γιορτές με υγεία και ξεγνοιασιά σε μικρούς και μεγάλους!

Την

Επίδοση βαθμολογίας α΄τριμήνου

Δεκ 201816

Η επίδοση της βαθμολογίας του α΄τριμήνου καθώς και η ενημέρωση των γονέων/κηδεμόνων για θέματα αγωγής και προόδου των μαθητών και μαθητριών θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19-12-2018 από τις 13:20-14:00.

3 Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Δεκ 20188

Τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018 οι Γ΄, Ε΄και ΣΤ΄ τάξεις με εκπαιδευτικούς του σχολείου, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε βιωματικές δράσεις αφιερωμένες στην ενσυναίσθηση της διαφορετικότητάς μας. Η εκδήλωση, η οποία οργανώθηκε από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Θάσου σε συνεργασία με τον Δήμο Θάσου, πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Καλογερικού, στον Λιμένα Θάσου.

Στη συνέχεια η Ε΄και η ΣΤ΄τάξη επισκέφθηκαν τον «ΔΗΜΑΡΩΓΟ» ενώ η Γ΄το Δημαρχείο, με στόχο την ξενάγηση στους χώρους και την ενημέρωση για τις υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση της εκπαιδευτικής μας δράσης.

Στον ακόλουθο κατάλογο περιλαμβάνεται ποικιλία εκπαιδευτικού υλικού, από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί στην εκπαιδευτική πράξη.Λήψη αρχείου

          

21 Νοεμβρίου – Εορτασμός Εισοδίων της Θεοτόκου

Νοέ 201828

Την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018 το σχολείο μας συμμετείχε στον εορτασμό των Εισοδίων της Θεοτόκου (πολιούχος Ποταμιάς). Λόγω αργίας δεν πραγματοποιήθηκαν μαθήματα. Μαθητές και μαθήτριες με τη συνοδεία εκπαιδευτικών εκκλησιάστηκαν και πήραν μέρος στις τοπικές εκδηλώσεις.

Σχολική εκδήλωση για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Νοέ 201817

Την Παρασκευή 16-11-2018, παραμονή της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, πραγματοποιήθηκε σχολική εκδήλωση από τους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ΄τάξης.

Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τη 17η Νοεμβρίου 2018

Εκπαιδευτική επίσκεψη σε παραδοσιακό καζάνι

Νοέ 201816

Την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄και της Γ΄τάξης επισκέφθηκαν το παραδοσιακό καζάνι της οικογένειας Συνάθη. Εκεί ο ιδιοκτήτης, πατέρας μαθήτριας του σχολείου μας, εξήγησε στα παιδιά τον τρόπο παρασκευής του τσίπουρου. Με απλά λόγια «η παρασκευή τσίπουρου είναι ο τρόπος να εκμεταλλευτούμε όσο περισσότερο μπορούμε το σταφύλι. Πρώτη ύλη του τσίπουρου που παρασκευάζεται στα παραδοσιακά καζάνια είναι τα στέμφυλα, δηλαδή ό,τι απομένει μετά το «πάτημα», τη συμπίεση των σταφυλιών για την παραγωγή κρασιού, δηλαδή οι φλούδες του σταφυλιού, τα κουκούτσια και η σάρκα. Στη συνέχεια, το τσίπουρο παράγεται με τη διαδικασία της απόσταξης. Πρακτικά, βράζει το μείγμα και οι ατμοί που δημιουργούνται περνούν από έναν σωλήνα, όπου με την αλλαγή θερμοκρασίας υγροποιούνται και στάζει το τσίπουρο».

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Κώστα Συνάθη και τη σύζυγό του κ. Χάνκα Βαχαλίκοβα για την ξενάγηση και τη γενναιόδωρη φιλοξενία τους.

Εθνική εορτή 28ης Οκτωβρίου

Οκτ 201828

Το σχολείο μας συμμετείχε στον εορτασμό της εθνικής επετείου, με εκκλησιασμό στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, παρέλαση, κατάθεση στεφάνου και απαγγελία ποιημάτων στο ηρώο.

25-10-18 Το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

 

« Παλιότερα άρθρα

Ο κ. Λυσίμαχος Γεμεντζόπουλος ο οποίος διετέλεσε διευθυντής του σχολείου για πολλά χρόνια, έχει καταγράψει την ιστορία του σχολείου από τα τέλη του 19ου αι. μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του 1950.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων