Δημοτικό σχολείο Ποταμιάς Θάσου

Το σχολειό στην πλαγιά του Ψαριού

Δεντροφύτευση σε συνεργασία με το Δασαρχείο Θάσου

Απρ 201816

Την Πέμπτη 29 Μαρτίου, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας (21/3), μαθητές και μαθήτριες των Β΄, Δ΄και Ε΄τάξεων πραγματοποίησαν δεντροφύτευση (400 περίπου πευκάκια) στην περιοχή της Αλυκής και επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο.

Ευχαριστούμε πολύ το Δασαρχείο Θάσου για τη συνεργασία και την προσφορά των δέντρων.

Ευχαριστούμε Library4all

Μαρ 201828

Ευχαριστούμε θερμά την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Library4all για την προσφορά βιβλίων στο σχολείο μας.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το έργο της Library4all εδώ

25η Μαρτίου 2018

Μαρ 201827

«Πάσα στα θρανία» από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία

Μαρ 201827

Την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018 ο κ. Κυρανούδης Άγγελος, εκπρόσωπος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ), επισκέφθηκε το σχολείο μας στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, «Πάσα στα θρανία».

Στο πλαίσιο του προγράμματος μοιράστηκαν στους μαθητές και της μαθήτριες των Ε΄και ΣΤ΄τάξεων: α) φυλλάδιο με προσωπικές ιστορίες και συμβουλές πρώην και νυν διεθνών παικτών, εκτεταμένες αναφορές στην ιστορική διαδρομή του αθλήματος, στις ειδικές μορφές ποδοσφαίρου (Άμμου, Σάλας) και στο γυναικείο ποδόσφαιρο, καθώς επίσης πλήθος κοινωνικών μηνυμάτων, και β) μπλούζες με το λογότυπο του προγράμματος.

Περισσότερες πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Ομοσπονδίας στον σύνδεσμο:

Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία  (Ανάπτυξη ποδοσφαίρου και εκπαίδευση)

Εθνική επέτειος 25ης Μαρτίου

Μαρ 201822

Thn Παρασκευή 23-03-2018, θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση για την επέτειο της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα προσέλθουν κανονικά (8:15) και θα αποχωρήσουν με τη λήξη της εκδήλωσης, περίπου στις 9:30. Το ολοήμερο δε θα λειτουργήσει.

Την Κυριακή 25-03-2018 ημέρα της εθνικής επετείου, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα συγκεντρωθούν στον χώρο του σχολείου στις 9:15, προκειμένου να εκκλησιαστούν και στη συνέχεια να ακολουθήσουν το πρόγραμμα των τοπικών εκδηλώσεων. Καλό είναι να έρθουν όλα τα παιδιά με ενδυμασίας παρέλασης (μπλε ή σκούρο παντελόνι για τα αγόρια και φούστα για τα κορίτσια και λευκό πουκάμισο ή μπλούζα). Οι εκδηλώσεις υπολογίζεται να ολοκληρωθούν στις 11:30 περίπου, οπότε και τα παιδιά θα αποχωρήσουν με ευθύνη των γονέων-κηδεμόνων τους.

 

Επίσκεψη στο Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Νέστου

Μαρ 201820

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄τάξης επισκέφθηκαν την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018, το Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Νέστου στην Κεραμωτή. Εκεί παρακολούθησαν προβολή για την χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής και περιηγήθηκαν στις λιμνοθάλασσες της περιοχής όπου με τηλεσκόπια αναζήτησαν του φτερωτούς μας φίλους.

Επίδοση βαθμολογίας β΄τριμήνου

Μαρ 201815

Τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018 στις 13:20, θα επιδοθεί η βαθμολογία του β΄τριμήνου. Για τις Γ΄, Δ΄, Ε΄και ΣΤ΄ τάξεις προβλέπεται έλεγχος προόδου ενώ για τις Α΄και Β΄τάξεις προφορική περιγραφική ενημέρωση.

Συμμετοχή σε δράσεις κατά του σχολικού εκφοβισμού

Μαρ 20189

Την Τρίτη 6 Μαρτίου (Παγκόσμια Ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού), οι μαθητές και οι μαθήτριες των Β΄, Γ΄και ΣΤ΄τάξεων, συμμετείχαν σε σχετικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στους χώρους του 1ου Δημοτικού Σχολείου Θάσου.

1o

Ενδιαφέρον υλικό μπορείτε να βρείτε στο ιστολόγιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Θάσου στον παρακάτω σύνδεσμο:

1ο Δημοτικό Σχολείο Θάσου – Δραστηριότητες για την πρόληψη και καταπολέμηση της σχολικής βίας

Διακοπή μαθημάτων λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Φεβ 201828

Τα μαθήματα διακόπηκαν σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θάσου, έπειτα από Αποφάσεις του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Καθαρότητας και Πολιτικής Προστασίας και  του Δημάρχου  Θάσου, από τις 26-02-2018 μέχρι και τις 28-02-2018.

Ενημέρωση που αφορά μαθητές/τριες με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Φεβ 201815

Σύμφωνα με τον νόμο 4452/2017 , άρθρο 11 , παράγραφος 1β (ΦΕΚ 17/Α/15-02-2017):

«Για τους μαθητές που φοιτούν σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, με διαγνωσμένη από αρμόδιο δημόσιο φο­ρέα (ΚΕΔΔΥ, Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα, Δημόσιο Νοσοκομείο) αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, κατόπιν σχετικού αιτήματος των ασκούντων τη γονική μέριμνα δεν υπολογίζεται ο βαθμός εξέτασης της διδασκόμενης δεύτερης ξένης γλώσσας στον γενικό βαθμό προαγωγής ή απόλυσης».

« Παλιότερα άρθρα

This is an example of a WordPress page, you could edit this to put information about yourself or your site so readers know where you are coming from. You can create as many pages like this one or sub-pages as you like and manage all of your content inside of WordPress.Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων