Ιούλ 16
11

Απονομή των βραβείων σε μαθητές που διακρίθηκαν στον Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό που διοργάνωσε το Μουσείο

laografiko1laografiko2 laografiko3laografiko4Σε…αλάνα μετατράπηκε το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας κατά την διάρκεια της εκδήλωσης για την απονομή των βραβείων σε μαθητές που διακρίθηκαν στον Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό που διοργάνωσε το Μουσείο για πρώτη φορά με θέμα «Το Λαογραφικό Μουσείο μέσα από τα μάτια των παιδιών». Οι μαθητές εργάστηκαν ομαδικά και ατομικά υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους και μέσα από τις δημιουργίες τους έδωσαν μια διαφορετική ματιά για τον τρόπο που αυτά αντιλαμβάνονται την παρουσία, τις δράσεις και την λειτουργία του Μουσείου. Συνολικά 498 μαθητές και αμέτρητα έργα πήραν μέρος σε αυτήν την προσπάθεια. Τελικά διακρίθηκαν τα εξής 16 σχολεία: Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου, Εκπαιδευτήρια Μπακογιάννη, 19ο Δημοτικό Λάρισας, 12ο Δημοτικό Λάρισας, 16ο Δημοτικό Λάρισας 2ο Δημοτικό Λάρισας, 10ο Δημοτικό Λάρισας 3ο Δημοτικό Αμπελώνος, Δημοτικό Τερψιθέας, Παιδική Στέγη, Νηπιαγωγείο Χρ. Μπόμπολου, Λητώ, Νηπιαγωγείο Αρχοντίας Καθάριου, Νηπιαγωγείο Αργυροπουλίου, 55ο Νηπιαγωγείο Λάρισας.
Δεκάδες μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων της Λάρισας παρευρέθηκαν στον χώρο του Μουσείου για να παραλάβουν τον έπαινο και το βραβείο τους αλλά και να δουν όλα τα έργα, βραβευμένα και μη, οργανωμένα σε ειδική έκθεση. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακά παιχνίδια (το δαχτυλίδι, το μαντηλάκι, σχοινάκι, κουτσό, αλατι ψιλό, αγαλματάκια, περνά περνά η μέλισσα) που οργάνωσε και συντόνισε η κ. Γιάννα Ζαρκατζιά, καθηγήτρια φυσικής αγωγής- Δ/ντρια στα Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου.
Οι μικροί φίλοι του Μουσείου έπαιξαν γέλασαν και ευχαριστήθηκαν με όλη αυτήν την διαδικασία, ενώ οι μεγάλοι επανέφεραν μνήμες από τα παιδικά τους χρόνια.
Τη δράση οργάνωσε η Υπεύθυνη του Μουσείου κ. Φανή Καλοκαιρινού και υποστήριξαν εργαζόμενοι, εθελοντές, μέλη του Συλλόγου και μέλη του τοπικού ελληνικού Οδηγισμού Λάρισας. Στην βράβευση παρευρέθηκε ο εντεταλμένος για το Μουσείο Δημοτικός Σύμβουλος κος Χρήστος Τσιλιμίγκας και η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Α΄βάθμιας Εκπ/σης κα Κων/να Χατζημίχου.
Μετά την βράβευση ακολούθησε κλήρωση 20 δώρων, προσφορά του βιβλιοχαρτοπωλείου Cyano ( Παπακυριαζή 53).

Διοργανώθηκε την Παρασκευή 27/5/2016 στο Λαογραφικο Ιστορικο Μουσειο Λαρισας η τελετή επίδοσης των βραβείων και των επαίνων στους μαθητές που συμμετείχαν στον καλλιτεχνικό διαγωνισμό με θέμα «το Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας μέσα από τα μάτια των παιδιών». Ο διαγωνισμός αφορούσε μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων της Λάρισας που συμμετείχαν σε δράσεις μουσειακής αγωγής κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2015-16.

Στην εκδήλωση βραβεύθηκαν οι μαθητές της Δ’ τάξης του Δημοτικού Μ. Ράπτου Άννα-Μαρία Μολυβά και Ιωάννης Χρονόπουλος με την ομαδική εργασία τους «εσωτερικό σπιτιού από το Λαογραφικό Μουσείο». Επιδόθηκε επίσης έπαινος σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, που από το Δημοτικό Μ. Ράπτου ήταν οι εξής μαθητές της Δ’ Τάξης Ισμήνη Βογιατζή Μαριάννα Γαλάνη, Θεοπίστη Γεωργιάδη, Ουρανία Ξηρομερίτη, Κωνσταντίνα Θέου, Ντέλια Καναβού, Γιώτα Καπανίδη, Χαράλαμπος Καπανίδης, Εύη Νάκα, Ελευθερία Μορφογιάννη, Μάρκος Μπομπόλας, Θεοδώρα Πράττου, Ευανθία Σαμαρά, Γλυκερία Τηλιού.

Τα βραβεία παρέδωσαν στους μαθητές η υπεύθυνη του Λαογραφικού Μουσείου Φανή Καλοκαιρινού και η Κωνσταντίνα Χατζημίχου, υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Γραφείου Α’/βάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λάρισας. Τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μαίρης Ν. Ράπτου συνόδεψαν στον χώρο της εκδήλωσης η διευθύντρια του Δημοτικού Ιωάννα Ζαρκατζιά και η υπεύθυνη των καλλιτεχνικών Ελένη Νατσίδη.



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *