Ο Βασίλης Λιαπής, φιλόλογος-επίτιμος πάρεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και καθηγητής μας στην Παιδαγωγική Ακαδημία Λάρισας μας έστειλε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο με τίτλο: «ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ  ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΩΝ  ΚΕΙΜΕΝΩΝ» για να μας βοηθήσει στο έργο μας.

Τον ευχαριστούμε πολύ

Η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας, δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων σε συνεργασία το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Δήμο Λαρισαίων συνδιοργανώνει Επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Εκπαιδεύομαι στην προστασία του υδάτινου οικοσυστήματος» την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας ,από τις 6.00 ως τις 9.00.

Παράλληλα και σε ένα πλαίσιο ανταλλαγής καλών πρακτικών θα παρουσιαστούν προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων που υλοποιήθηκαν στα σχολεία  με συναφή θεματολογία.

Στην Ημερίδα μπορούν να συμμετέχουν εκπαιδευτικοί, γονείς και όσοι/ες ενδιαφέρονται. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής και το υλικό του προγράμματος σε ψηφιακή μορφή (φλασάκι).

Η αίτηση συμμετοχής για την παρακολούθηση, αλλά και για την παρουσίαση Καλής Πρακτικής στην Επιμορφωτική Ημερίδα: «Εκπαιδεύομαι στην προστασία του υδάτινου οικοσυστήματος» θα στέλνεται ηλεκτρονικά στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στην Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων  μέχρι τη Δευτέρα 14 Μαίου 2018 στο σύνδεσμο :

https://goo.gl/forms/EU65ZA8Ar2VYUOvG3

Παρακαλούμε να ενημερωθούν όλοι/ες οι συνάδελφοι/ισσες και να δηλώσουν έγκαιρα .

 

Από το Γραφείο Σχολ. Δρ. Π.Ε. Λάρισας

 

Επισυνάπτεται:

Πρόσκληση στην Ημερίδα

Αγαπητοί/ες Συνάδελφοι/ισσες,

Σας προωθούμε  τα συνημμένα έγγραφα, που αναφέρονται στις εκδηλώσεις της 3ης ΟΙΚΟΓΙΟΡΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ που οργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με φορείς και σας παρακαλούμε να ενημερώσετε τους εκπαιδευτικούς , τους μαθητές και τους συλλόγους γονέων να συμμετέχουν σε αυτή την εξαιρετική γιορτή!!!

Από το Γραφείο Σχολ. Δρ. Π.Ε. Λάρισας

 

Επισυνάπτονται τα παρακάτω:

Αφίσα της 3ης Οικογιορτής Λάρισας

Πρόγραμμα δράσεων της 3ης Οικογιορτής Λάρισας

Τελικό Πρόγραμμα της Ημερίδας

Πρόσκληση για την 3η Οικογιορτή Λάρισας

Έγγραφο του Δήμου Λαρισαίων

Σας προωθούμε την ενημέρωση από τη Διεύθυνση της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων η οποία μας ενημερώνει ότι έχει την δυνατότητα με έμπειρο επιστημονικό προσωπικό να πραγματοποιεί παρουσιάσεις σε σχολεία για θέματα  περιβάλλοντος και αστικού πρασίνου, στο χώρο της Βοτανικής συλλογής, που βρίσκεται στο πάρκο Αλκαζάρ, από 7/5/2018 έως και τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Παρακαλούνται οι υπεύθυνοι των σχολείων να επικοινωνούν με τον αρμόδιο υπάλληλο της Υπηρεσίας Πρασίνου για τη Βοτανική συλλογή, κ. Μανούσιο Χρήστο, περιβαλλοντολόγο στα τηλέφωνα της Υπηρεσίας 2410-614637, 622956 και στο fax 2410-618410, ώστε να ορίζετε η ημέρα της επίσκεψης.

Από το Γραφείο Σχολ. Δρ. Π.Ε. Λάρισας

 

Επισυνάπτεται:

Πρόσκληση του Δήμου Λαρισαίων

Σας προωθούμε έναν πολύ ενδιαφέροντα Διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα: «Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΘΕΛΩ, Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ» από το Δήμο Λαρισαίων.

Παρακαλούμε τα έργα των Ν/γειων και των Δημ. Σχολείων να είναι στο Γραφείο Σχολ. Δρ. Π.Ε. Λάρισας πριν τις 4/6/2018.

Παρακαλούμε για τις σχετικές λεπτομέρειες στο επισυναπτόμενο.

 

Από το Γραφείο Σχολ. Δρ. Π.Ε. Λάρισας

Επισυνάπτεται:

Επιστολή του Δήμου Λαρισαίων

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι/ισσες,

Μετά την σημαντική επιτυχία που παρουσίασε το 5ο Μαθητικό Συνέδριο θέλουμε να σας ευχαριστούμε και σας συγχαίρουμε για την υπέροχη προσπάθεια!  

Οι παρουσιάσεις, τα θεατρικά δρώμενα τα τραγούδια και οι χοροί, αλλά και οι υπέροχες αφίσες εντυπωσίασαν τους παρευρισκόμενους και οι μικροί σύνεδροι μας καθήλωσαν με τον τρόπο συμμετοχής τους!

Στο επίπεδο της πράξης αυτοί που «προκάλεσαν» μια τέτοια ουσιαστική «επικοινωνία» είστε εσείς οι εκπαιδευτικοί, που σας συγχαίρουμε για τις ωραίες ιδέες! Καταφέρατε να επιτύχετε το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία προωθώντας ένα σχολείο-δίκτυο ανάπτυξης σχέσεων και επικοινωνίας μεταξύ μαθητών, εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων, γονέων, τοπικής κοινωνίας και φορέων. Η τάξη σας μετατράπηκε σε βιωματικό εργαστήρι όπου οι μαθητές ενεπλάκησαν άμεσα στο θέμα που μελετούσαν, απελευθερώνοντας τη δημιουργικότητά τους, διότι, όπως λέει ο Dewey, «μόνο ό,τι δέχεσαι με τη ψυχή σου, αυτό μόνο μαθαίνεις και αυτό ενσωματώνεις στη ζωή σου και το χαρακτήρα σου».

Αποδείξατε στην πράξη ότι το σύγχρονο σχολείο θα είναι αποτελεσματικό μόνο εφόσον προετοιμάσει αυριανούς πολίτες που θα συμμετέχουν δημιουργικά και κριτικά στα κοινωνικά δρώμενα.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και την παρουσία σας στο συνέδριο και ευχόμαστε αυτές οι δράσεις να αποτελέσουν θεσμό! Συγχαρητήρια σε σας και στα παιδιά σας!!!

Με εκτίμηση,

Η Οργανωτική Επιτροπή του 5ου Μαθητικού Συνεδρίου

 

 

Σας κοινοποιούμε  την πρόσκληση, το πρόγραμμα και το έγγραφο του 5ου Μαθητικού Συνέδριου «Μαθαίνω & Παρουσιάζω τον πολιτισμό του τόπου μου»,που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2/5/2018 από τις 8.30 έως τις 12.00 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Θα ήταν τιμή και χαρά μας να χαρούμε όλοι μαζί τις εργασίες των μικρών μας συνέδρων.

 

Από το Γραφείο Σχολ. Δρ. Π.Ε. Λάρισας

 

Επισυνάπτονται παρακάτω η αφίσα, η πρόσκληση, το τελικό πρόγραμμα και το διαβιβαστικό για το 5ο Μαθητικό Συνέδριο.

Αφίσα του 5ου Μαθητικού Συνεδρίου

Πρόσκληση του 5ου Μαθητικού Συνεδρίου

Τελικό πρόγραμμα του 5ου Μαθητικού Συνεδρίου

Διαβιβαστικό προγράμματος