Αγαπητοί/ες Συνάδελφοι/ισσες,

Αποφασίσαμε και φέτος, ενόψει των Χριστουγέννων ως Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης  να ενώσουμε τις δυνάμεις μας όλοι: Διευθυντές/ντριες, Προϊστάμενοι/ες, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές/τριες και Διοικητικό Προσωπικό της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας, να βοηθήσουμε το υπέροχο έργο του “Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)” και να γίνουμε “Αστέρια Ευχής”.

Υπενθυμίζουμε ότι το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) εκπληρώνει ευχές παιδιών 3 – 18 ετών που νοσούν από σοβαρές ασθένειες. Το  “Αστέρι της Ευχής” είναι από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά προγράμματα ευαισθητοποίησης παιδιών τα τελευταία 25 χρόνια που υλοποιείται στα σχολεία σε όλη την Ελλάδα με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και πρόκειται για ένα χάρτινο αστέρι που διατίθεται με μία συμβολική δωρεά €2 και είναι σχεδιασμένο από παιδιά για τα παιδιά μας!

Για το σκοπό αυτό σας προσκαλούμε να δηλώσετε στην ηλεκτρονική φόρμα https://forms.gle/tryKqp3rB98MKQRK6 ως την Παρασκευή 8/12/2023, πόσα αστεράκια θέλει το κάθε σχολείο, ώστε να γίνει μια μαζική παραγγελία και να έρθουν τα «αστεράκια της ευχής» πιο σύντομα.

Στη συνέχεια η Επιτροπή που συστάθηκε για το σκοπό αυτό, αποτελούμενη από τις: κ. Χρύσα Δαρδακούλη, Δ/ντρια του 19ου Δ.Σχ. Λάρισας, κ. Μαρία Ζηρδέλη, Δ/ντρια του 31ου Δ.Σχ. Λάρισας και κ. Αφροδίτη Ξυνοπούλου, Δ/ντρια του 33ου Νηπιαγωγείου Λάρισας θα επικοινωνήσουν μαζί σας για τον τρόπο που θα φτάσουν τα αστεράκια στους/στις μαθητές/τριες και σε όλους/ες όσοι/ες επιθυμούν να συμμετέχουν.

Σας καλούμε λοιπόν  να κινητοποιήσετε εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες και γονείς για τον καλό αυτό σκοπό.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής,

Η Υπεύθ. Σχολ. Π.Ε. Λάρισας

Αγαπητοί/ες Συνάδελφοι/ισσες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, συντονιστής του Διεθνούς Δικτύου Π.Ε. «Μαθαίνω για τα Δάση» (Learning about forests) και η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, εθνικός χειριστής του δικτύου, συνδιοργανώνουν διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο για το δίκτυο, την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 και ώρες 18:00-20:00 με τίτλο: «Διεθνές Δίκτυο ΠΕ «Μαθαίνω για τα Δάση» – Ενσωμάτωση του Εθνικού Δικτύου ΠΕ «Οι Πράσινες Γωνιές της Γειτονιάς μου» – Παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού – Προτάσεις και Καλές Πρακτικές»

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί για τη φιλοσοφία, τους στόχους, τις δράσεις και τις δραστηριότητες του Διεθνούς Δικτύου Π.Ε. «Μαθαίνω για τα Δάση» για τη σχολική χρονιά 2023-2024. Επί πλέον να ενημερωθούν για την επικέντρωση του Δικτύου στη βιοποικιλότητα και στην εκπαίδευση στο ύπαιθρο (outdoor education). Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επιλέξουν ως χώρο επίσκεψης και δράσης, εκτός από τη σχολική τάξη όχι μόνο το δάσος, αλλά και ένα άλσος, ένα παρακείμενο πάρκο, ένα ανοιχτό χώρο πρασίνου, ένα αρχαιολογικό χώρο, κτλ.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει την παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού του δικτύου «Οι Πράσινες Γωνιές της Γειτονιάς μου» και προτάσεις για τρόπους αξιοποίησης του. Τέλος θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές από σχολεία.

Για την καλύτερη διοργάνωση του σεμιναρίου παρακαλούμε να συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής εδώ: https://forms.gle/CVxnEa3n47dkeQuo9  έως και την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023.

Ο σύνδεσμος παρακολούθησης θα σταλεί στις/τους εκπαιδευτικούς που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής, σε επόμενη επικοινωνία. Για περισσότερες λεπτομέρειες, στα επισυναπτόμενα.

Παρακαλούμε, με ευθύνη των Δ/ντών-ντριών και Προϊσταμένων των σχολικών μονάδων Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας, να ενημερωθούν όλοι/ες οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το σεμινάριο,  ώστε  να δηλώσουν συμμετοχή έγκαιρα.

Η Υπεύθ. Σχολ. Δρ. Π.Ε. ΛάρισαςΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου

Σας ενημερώνουμε  ότι η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας, σε συνεργασία με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και τις Διευθύνσεις Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας, Γ’ Αθήνας, Βοιωτίας, Δυτικής Θεσσαλονίκης, Πιερίας και τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων και Σχολικών Δραστηριοτήτων, συνδιοργανώνει το 2ο διαδικτυακό σεμινάριο/εργαστήριο την Τετάρτη 06 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30-20:00 μ.μ. με τίτλο: «Δημιουργία διαδραστικού, ψηφιακού, εκπαιδευτικού, “επιτραπέζιου” παιχνιδιού»

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί στα πλαίσια του 11ου Μαθητικού Διαγωνισμού με τίτλο «Δημιουργώντας τα δικά μας παιχνίδια», αλλά και του Δικτύου «Τα σχολεία αναζητούν την ιστορία τους», που οργανώνει το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.

Το εργαστήριο δημιουργίας εκπαιδευτικού επιτραπέζιου παιχνιδιού στοχεύει στην εξοικείωση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων με την ιδέα της παιχνιδοκεντρικής μάθησης στο σχολικό περιβάλλον. Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα «Genially» αναδεικνύεται ως ένα αποτελεσματικό εργαλείο στον τομέα της εκπαιδευτικής τεχνολογίας, καθώς επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να δημιουργούν διαδραστικό και εντυπωσιακό περιεχόμενο με ελάχιστη προγραμματιστική γνώση. Το «Genially» επιτρέπει τη δημιουργία διαδραστικών, ψηφιακών «επιτραπέζιων» παιχνιδιών, διαδραστικών εικόνων, escape rooms, κουίζ και άλλων περιεχομένων.

Στο επιμορφωτικό σεμινάριο θα γνωρίσουμε τα βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε για τη δημιουργία διαδραστικού, ψηφιακού «επιτραπέζιου» παιχνιδιού, το βασικό εργαλείο δημιουργίας του, που είναι το Genially, καθώς κι άλλα ψηφιακά εργαλεία που είναι χρήσιμα για τον σκοπό αυτό, όπως το Quizizz, το Wordwall κ.ά. και εισηγητής θα είναι ο κ. Σπυρίδων Σπύρου, Υποψήφιος διδάκτορας ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Όσοι/ες ενδιαφέρονται συμπληρώνουν τη φόρμα συμμετοχής εδώ

Θα σας αποσταλεί ο σύνδεσμος συμμετοχής και οι βεβαιώσεις θα αποσταλούν ηλεκτρονικά. Για περισσότερες λεπτομέρειες, στα επισυναπτόμενα.

Παρακαλούμε, με ευθύνη των Δ/ντών-ντριών και Προϊσταμένων των σχολικών μονάδων Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας, να ενημερωθούν όλοι/ες οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το σεμινάριο,  ώστε  να δηλώσουν συμμετοχή έγκαιρα.

Η Υπεύθ. Σχολ. Δρ. Π.Ε. ΛάρισαςΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου

ΑΦΙΣΑ

Σας προωθούμε την ενημέρωση από το Δίκτυο της ΕΕΠΦ που Συντονίζει η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας με τίτλο:” Μαθαίνω για τα Δάση”, που αφορά στη δράση «Δέντρο – λιχουδιά για ζωάκια και πουλιά», για να την προωθήσετε και εσείς στους/στις εκπ/κους που ενδιαφέρονται.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση λέει:

“Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, εθνικός χειριστής του διεθνούς δικτύου ΠΕ «Μαθαίνω για τα Δάση» και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας,  συντονιστής του δικτύου, σας προσκαλούν να συμμετέχετε στη Δράση «Δέντρο – λιχουδιά για ζωάκια και πουλιά» και  να στολίσετε με τους μαθητές/τριές σας ένα αλλιώτικο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην  αυλή του σχολείου σας ή  στο κοντινό  αλσάκι ή δασάκι  της περιοχής σας .

 Ας δώσουμε όλοι μαζί ένα νέο και πιο διευρυμένο νόημα στο γιορτινό κλίμα των ημερών και στο μήνυμα της προσφοράς που το περιβάλλει. Στο «Δέντρο-λιχουδιά» που σας καλούμε να στολίσετε, τα στολίδια μας θα είναι νόστιμο φαγητό και λαχταριστές λιχουδιές για τα πουλιά και για τα ζώα του δάσους, που τον χειμώνα με το κρύο δυσκολεύονται να βρούνε την τροφή τους.

 Λεπτομέρειες και σχετικές ιδέες θα βρείτε στα δύο αρχεία που σας επισυνάπτουμε.”

Μπορείτε να  στείλετε έως τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023, μια μικρή περιγραφή με φωτογραφικό υλικό, αλλά και τις εντυπώσεις και τα μηνύματά σας από τον στολισμό του δέντρου σας και από τα εικαστικά εργαστήρια όπου θα δημιουργήσετε τα βρώσιμα στολίδια, σε μορφή αρχείου powerpoint (ppt), στο e-mail education@eepf.gr , προκειμένου να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα και στα social media της ΕΕΠΦ τα πιο πρωτότυπα «Δέντρα-λιχουδιές» !

Στα επισυναπτόμενα θα βρείτε υπέροχες ιδέες που μπορείτε να τις αξιοποιήσετε!!!!

Η Υπεύθ. Σχολ. Δρ. Π.Ε. ΛάρισαςΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου

Σας προωθούμε μία πολύ ενδιαφέρουσα ενημέρωση από το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα τα εκπαιδευτικά  προγράμματα απευθύνονται σε μαθητές και μαθήτριες όλων των σχολικών βαθμίδων και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της ιστορίας και του πολιτισμού της Μακεδονίας (Ελληνική Επανάσταση 1821 – Μακεδονικός Αγώνας – Μικρασιατική Καταστροφή – Α’ & Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος). Σχεδιάζονται και υλοποιούνται από μία διεπιστημονική ομάδα συνεργατών (ακαδημαϊκοί, μουσειοπαιδαγωγοί, ιστορικοί, εκπαιδευτικοί) και εναρμονίζονται με τους στόχους των Αναλυτικών Προγραμμάτων Σπουδών και των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων. Τα σχολεία που συμμετέχουν στα προγράμματα υποστηρίζονται με πρόσθετο εκπαιδευτικό, ψηφιακό υλικό (προτάσεις για δραστηριότητες και φύλλα εργασίας) που λειτουργεί συμπληρωματικά στη σχολική ύλη.

Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, το πρώτο μουσείο που εκπόνησε εκπαιδευτικά προγράμματα στη Θεσσαλονίκη από το 1985, πιστό στις αρχές της βιωματικής προσέγγισης της ιστορίας και του πολιτισμού, είναι έτοιμο να υποδεχτεί τις/τους εκπαιδευτικούς με τις σχολικές τάξεις τους για το σχολικό έτος 2023-2024.

Είναι μία πολύ ωραία πρόταση για να το συνδυάσετε με κάποια εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη.

Για περισσότερες λεπτομέρειες στο επισυναπτόμενο.

Η Υπεύθ. Σχολ. Δρ. Π.Ε. ΛάρισαςΛήψη αρχείου

Αγαπητοί/ες Συνάδελφοι/ισσες,

Σας προωθούμε μία εξαιρετική δράση στην οποία μας καλεί να πάρουμε μέρος η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης με την οποία συνεργαζόμαστε.

Συγκεκριμένα, καλούνται όλες και όλοι οι μαθήτριες/ες που συμμετέχουν σε όλα τα δίκτυα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που υποστηρίζονται από την ΕΕΠΦ να γράψουν μία κάρτα (την οποία επισυνάπτουμε στο παρόν μήνυμα) με μία ανάγκη, ένα δικαίωμα, μία συμβουλή, μία ευχή σε σχέση με το περιβάλλον, τη φύση, την οικολογία ή την κλιματική αλλαγή, την οποία και θα απευθύνουν στον Πρωθυπουργό, ο οποίος πρόκειται να παραβρεθεί στο COP28,που θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Ντουμπάι, από τις 30 Νοεμβρίου έως και τις 14 Δεκεμβρίου

Με αυτή τη δράση στοχεύουμε να φτάσει ο λόγος και η μαθητική πρωτοβουλία στα επίσημα κέντρα διαβούλευσης για το κλίμα και το περιβάλλον.

Από σήμερα και μέχρι τις 29 Νοεμβρίου θα δεχόμαστε τα email των εκπαιδευτικών με τις κάρτες των μαθητών/ριών προκειμένου όλα όσα συλλέξουμε να κατατεθούν με τη μορφή ηλεκτρονικού αρχείου στο γραφείο του Πρωθυπουργού.

Τις κάρτες σας μπορείτε να τις αποστείλετε στο παρόν email education@eepf.gr  σε όποια μορφή θέλετε: ppt (παρουσίαση), pdf (αρχείο κειμένου), jpeg ή png (φωτογραφίες), word (αρχείο κειμένου) μέσω wetransfer, https://wetransfer.com/ , μέχρι και τις 29/11/2023

Πρόκειται για μία δράση, τα αποτελέσματα της οποίας θέλουμε να διαχυθούν στο ευρύ κοινό με στόχο να ακουστούν τα αιτήματα των παιδιών για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή.

 Σας παρακαλούμε θερμά στα email που θα μας στείλετε να αναγράφετε τον τίτλο του σχολείου και τον αριθμό των παιδιών που συμμετείχαν στη δράση.

Ευχόμαστε, όπως και στην προηγούμενη Σχολική Χρονιά, τα σχολεία της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Λάρισας να είναι τα περισσότερα από όλα τα σχολεία της Ελλάδας που θα συμμετέχουν!!!!!

Η Υπεύθ. Σχολ. Δρ. Π.Ε. Λάρισας

Κατεβάστε ΕΔΩ την κάρτα.

Η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας, σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση/Γραφείο Κεντρικής Ελλάδας και το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (Υ.Α.), διοργανώνουν Διήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο με τίτλο: «Κλικ!- Ο κόσμος μέσα από τα μάτια μου” και “Τα περάσματα”», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, στην  αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημ. Σχολ. Λάρισας (Ηπείρου 34). Το σεμινάριο έχει δύο μέρη:

1ο Μέρος: Σάββατο 9/12/2023, 18:00-21:00 & Κυριακή 10/12/2023, 9:00-12:00 το εργαστήριο “Κλικ- Ο κόσμος μέσα από τα μάτια μου” .

2ο Μέρος: Κυριακή 10/12/2023, 13:00-16:00 το διαδραστικό παιχνίδι ρόλων “Τα περάσματα”.

Το διήμερο σεμινάριο, το οποίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων, καθώς και σε εμψυχωτές/εμψυχώτριες ομάδων νέων με μικρή ή καθόλου εμπειρία σε θεατροπαιδαγωγικές τεχνικές, εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;»,  ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος και στο πλαίσιο υποστήριξης εκπαιδευτικών που υλοποιούν το πρόγραμμα ή που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν ανάλογα προγράμματα. Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα “Κι αν ήσουν εσύ;”, που είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA), σχεδιάστηκε και υλοποιείται από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα και με την επιστημονική στήριξη των: i) Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ)/Τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Προπτυχιακό και Μεταπτυχιακό πρόγραμμα), ii) Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) / Τμήμα Θεάτρου, iii) Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)/Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής, iv) Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου/Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, v) Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας/Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης. Την εμψύχωση του σεμιναρίου έχουν αναλάβει η κ. Χριστίνα Κρίθαρη και η κ. Γκότση Ειρήνη, Θεατρολόγοι – Θεατροπαιδαγωγοί.

Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του σεμιναρίου οι θέσεις είναι περιορισμένες. Οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και στα δύο μέρη ή  μόνο στο ένα και θα πρέπει να συμπληρώσουν τη ΦΟΡΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΔΩ ως τη Δευτέρα 4/12/2023.

Παρακαλούμε, με ευθύνη των Δ/ντών-ντριών και Προϊσταμένων των σχολικών μονάδων Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας, να ενημερωθούν όλοι/ες οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το σεμινάριο,  ώστε  να δηλώσουν συμμετοχή έγκαιρα.Λήψη αρχείουΛήψη αρχείου

Η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας, σε συνεργασία με το Κ.Ε.ΠΕ.Α. Αρναίας, ως συντονιστικό και τα ΚΠΕ/ΚΕΠΕΑ Βελβεντού-Σιάτιστας, Διρφύων Μεσσαπίων, Δραπετσώνας, Ελευθερίου Κορδελιού, Ευβοίας, Θέρμης, Θήβας-Βοιωτίας, Ιεράπετρας, Καλαμάτας, Κέρκυρας, Μαρώνειας, Μεσολογγίου, Μολάων, Νάουσας, Ποροΐων, Σικυωνίων, τις Δ/σεις Π/θμιας Εκπ/σης Α΄ Αθήνας, Αν. Αττικής, Δυτ. Αττικής, Δυτ. Θεσσαλονίκης, Ηλείας, Κορινθίας, Κυκλάδων, Μαγνησίας, Φλώρινας και τις  Δ/νσεις Δ/θμιας Εκπ/σης Αν. Αττικής, Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Γ΄ Αθήνας, Δράμας, Ευβοίας, Ημαθίας, Καρδίτσας, Κυκλάδων, Λασιθίου, Πέλλας, Πρέβεζας, Ρεθύμνου, Ροδόπης, Χανίων, δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ή Σχολικών Δραστηριοτήτων, διοργανώνουν το Σχολικό Δίκτυο Δράσης (Σ.Δ.Δ.) με τίτλο “Ταπερίστας 2024” για το σχολικό έτος 2023-2024.

Η δράση “Ταπερίστας 2024” απευθύνεται στους/στις μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, θα έχει δηλαδή εθνική εμβέλεια και θα διαρκέσει από το Νοέμβριο 2023 έως το Μάιο 2024. Το θέμα της Δράσης αφορά το σχολικό γεύμα των μαθητών (δεκατιανό), τον τρόπο προμήθειάς του, το σκεύος ή τη συσκευασία μεταφοράς του, την ποσότητα, ποιότητα και τη γεωγραφική εγγύτητα των υλικών, την επιλογή των κατάλληλων τροφίμων για τις ενεργειακές ανάγκες και την υγεία των μαθητών.

Το εκπαιδευτικό – υποστηρικτικό υλικό που έχει παραχθεί τις προηγούμενες σχολικές χρονιές είναι αναρτημένο στα τρία blogs των «Ταπερίστας»:

Blog Νηπιαγωγείων: https://blogs.sch.gr/periv-nipiagogeia

Blog Δημοτικών Σχολείων: https://blogs.sch.gr/periv-dimotika

Blog Γυμνασίων – Λυκείων: https://blogs.sch.gr/periv-deyterobathmia

Στην αρχή του Σχολικού Δικτύου Δράσης, και συγκεκριμένα το Δεκέμβριο 2023, θα οργανωθεί εξ αποστάσεως επιμορφωτικό σεμινάριο για τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς για να δοθεί η απαραίτητη θεωρητική βάση.

Συγκεκριμένα, το διαδικτυακό σεμινάριο «Ταπερίστας 2024» θα υλοποιηθεί σε τρεις (3) ημέρες, τριών διαδοχικών εβδομάδων: Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023, Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 και Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023, με ώρα εισόδου στο Webex:   17:45 – 18:00.

Επισυνάπτουμε έγγραφο με οδηγίες για τη συμμετοχή στο σεμινάριο της Δράσης, το πρόγραμμα και το σύνδεσμο. Στο σεμινάριο συμμετέχουν μόνο οι εκπαιδευτικοί που έχουν δηλώσει το όνομά τους στη Δράση «Ταπερίστας 2024».

Παρακαλούμε, με ευθύνη των Δ/ντών-ντριών και Προϊσταμένων των σχολικών μονάδων Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας, να ενημερωθούν όλοι/ες οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το σεμινάριο,  ώστε  να συνδεθούν έγκαιρα.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής,

Η Υπεύθ. Σχολ. Δρ. Π.Ε. ΛάρισαςΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου