Ιαν 13
16

Τελευταία δημοσίευση

Κάτω από (ΓΕΝΙΚΑ) από στις 16-01-2013

Σας περιμένουμε στη νέα διεύθυνση: blogs.sch.gr/dyoin/

Τελευταία δημοσίευση

 

Το blog που βλέπετε δημιουργήθηκε στον Οκτώβρη του 2010 όταν ανέλαβα σχολικός  Σύμβουλος του Νομού Λέσβου. Σκοπός του ήταν να αναρτηθούν δειγματικές διδασκαλίες που θα πραγματοποιούνταν στα σχολεία του νομού μέσα σε εκείνη τη σχολική χρονιά.

Παρ’ όλες τις δυσκολίες που παρουσιάζει η οργάνωση και παρουσίαση μιας διδασκαλίας, υπήρξε ενθουσιασμός από τους συναδέλφους του νομού και εθελοντική προσφορά στο έργο αυτό.

Εκτός από τις διδασκαλίες έγινε δημοσίευση με την σύμφωνη γνώμη των συναδέλφων, ενός μεγάλου αριθμού διαγωνισμάτων και θεμάτων εξετάσεων που διενεργήθηκαν σε σχολεία της Λέσβου της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου.

Καρπός της δουλειάς που κάναμε με του συναδέλφους της Λέσβου τη χρονιά εκείνη ήταν και τα βιντεομαθήματα για το πρόγραμμα Geogebra που δημοσιεύτηκαν επίσης στο blog. Όλα τα δημοσιευμένα βιντεομαθήματα μεταφέρθηκαν στο νέο blog.

Οι δημοσιεύσεις στο blog συνεχίστηκαν και μετά την 30 Ιουνίου 2011 που συνταξιοδοτήθηκα παρόλο που οι αρχικοί λόγοι για τους οποίους δημιουργήθηκε εξέλειπαν.

Με τον συνάδελφο και φίλο Ντικράν Ματοσσιάν που έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν με δημοσιεύσεις στο blog, αποφασίσαμε να συνεργαστούμε και να φτιάξουμε ένα άλλο blog με κεντρικό πυρήνα την διδακτική των Μαθηματικών και που θα είναι κατά κάποιο τρόπο συνέχεια και μετεξέλιξη της προηγούμενης δουλειάς. Το παρόν blog θα παγώσει… κατά μία άποψη και το υλικό του θα παραμείνει στη διάθεση όλων των συναδέλφων.

Δεν θα γίνει καμία παρέμβαση στο περιεχόμενό των δημοσιεύσεων, παρά μόνο στις δημοσιεύσεις με θέμα διδασκαλία και που περιέχουν αρχεία Geogebra που δεν λειτουργούν λόγω ασυμβατότητας με τις επόμενες εκδόσεις του λογισμικού, θα γίνει διόρθωση των αρχείων αυτών ώστε να λειτουργούν.

Αν κάποια από τις διδασκαλίες που έχουμε δημοσιεύσει θεωρούμε ότι είναι παρωχημένη ή έχει μια καλύτερη οπτική παρουσίασης θα δημοσιεύεται με νέα μορφή στο νέο blog.

Σας περιμένουμε στη νέα διεύθυνση: blogs.sch.gr/dyoin/

Δημήτρης Ζαχαριάδης

επ. Σχολ. Σύμβουλος



Αφήστε μια απάντηση