Πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας Euronet 50/50MAX

Μεγάλη διάκριση για το σχολείο μας, καθώς οι δράσεις που αναλάβαμε κατά την τριετία 2013-2016 στο πρόγραμμα Euronet 50/50max και αφορούσαν στην εξοικονόμηση ενέργειας, μας τοποθέτησαν στη λίστα των σχολείων για τις βέλτιστες πρακτικές οι οποίες εφαρμόστηκαν σε σχολεία και δημόσια κτίρια όλης της Ευρώπης, ως παράδειγμα για άλλα σχολεία. Οι δράσεις περιλάμβαναν ενεργειακές επιθεωρήσεις, μετρήσεις, κατασκευή αφίσας για την εξοικονόμηση ενέργειας, κατασκευή ηλιακού φούρνου και ηλιακού θερμοσίφωνα, ενημέρωση από ομάδα μαθητών σε όλες τις άλλες τάξεις του σχολείου μας για πρακτικές που θα εφαρμόζονται εφεξής στο σχολείο, αλλά και στο σπίτι, προβολή σχετικών βίντεο, αναρτήσεις στο μπλογκ του σχολείου, επιστολές στη διεύθυνση και στο δήμο και πολλές πολλές συζητήσεις για την ενέργεια, το ενεργειακό μέλλον του πλανήτη μας και φυσικά απορίες για το πως θα επιτύχουμε όλες αυτές τις αλλαγές.

Όλα αυτά ήταν εφικτά χάρη στο πρόγραμμα που εκπονήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης και συγκεκριμένα χάρη στη συνεργασία με την κα. Κανδυλογιαννάκη Μαρία, η οποία στάθηκε δίπλα μας σε κάθε βήμα του προγράμματος, τόσο με υλικά μέσα τα οποία δόθηκαν στο σχολείο μας, όσο και με τη συμπαράσταση καθ όλη τη διάρκεια των 3 ετών και νιώθουμε την ανάγκη να την ευχαριστήσουμε θερμά.

Η εξοικονόμηση που επιτεύχθηκε με βάση τους λογαριασμούς της ΔΕΗ ήταν μεγάλη στη διάρκεια των 3 ετών, αλλά υπάρχουν ακόμη βήματα που πρέπει να γίνουν για την ενεργειακή θωράκιση του κτιρίου, κυρίως του παλιού σχολείου, καθώς οι απώλειες όπως είχαμε εντοπίσει στο πρόγραμμα είναι μεγάλες. Βήμα-βήμα όμως, θεωρούμε ότι θα επέλθει η πρόοδος και θα αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο βλέπουν τα παιδιά τον κόσμο, ώστε η κατάσταση μόνο να βελτιώνεται όσο περνά ο καιρός.

Μπράβο σε όλους όσους συμμετείχαν και ευχόμαστε ανάλογα αποτελέσματα στο μέλλον. Στη σελ. 35 στο επόμενο αρχείο, μπορείτε να δείτε τις πρακτικές του σχολείου μας.

Κάντε κλικ στην εικόνα 

Αφήστε μια απάντηση