Έτος μαθηματικών το 2018

 

Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας κηρύσσεται το έτος 2018 ως «Έτος Μαθηματικών» Στόχοι της ανακήρυξης είναι:

 Να προβληθεί και να αναδειχθεί η σημασία των μαθηματικών και ο ρόλος τους στη δημιουργία και την ανάπτυξη του ανθρώπινου πολιτισμού

 Να ενισχυθεί το ενδιαφέρον για τα μαθηματικά, την ιστορία και τη διδασκαλία τους.

Δράση: «Η τσάντα στο σχολείο»

Σας ενημερώνουμε ότι, με τη με αρ. πρωτ. 49/30-11-2017 Πράξη του ΔΣ του ΙΕΠ, η Υπηρεσία μας προβαίνει σε έγκριση της δράσης με θέμα: «Η τσάντα στο σχολείο». Με τη συγκεκριμένη δράση καθιερώνεται η παραμονή της σχολικής τσάντας των μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου για τουλάχιστον ένα Σαββατοκύριακο το μήνα, στο σχολείο. H τσάντα των μαθητών/τριών παραμένει στο σχολείο την Παρασκευή, πριν από το Σαββατοκύριακο που έχει αποφασιστεί από τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου, έως την Δευτέρα.

Επισημαίνεται, ότι η παραμονή της τσάντας στο σχολείο δεν αποτελεί μια συμβολική παρέμβαση, αλλά επιδιώκεται οι μαθητές και οι μαθήτριες να μην ασχολούνται με την προετοιμασία μαθημάτων κατά τη διάρκεια αυτού του Σαββατοκύριακου. Η οργάνωση της μελέτης των μαθητών και των μαθητριών, καθώς και ο χρόνος που απαιτείται καθημερινά για την υλοποίηση των κατ’ οίκον εργασιών αποτελούν ζητήματα που συνδέονται άμεσα με τη μάθηση, την ανάπτυξη και τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών.

Το ΥΠΠΕΘ στο πλαίσιο αναβάθμισης της σχολικής ζωής και σύνδεσής της με την κοινωνική πραγματικότητα, εφαρμόζει τη δράση: «Η τσάντα στο σχολείο». Η δράση υλοποιείται με σεβασμό στις ανάγκες της παιδικής ηλικίας, με γνώμονα την πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών της σχολικής ηλικίας (συναισθηματική, κοινωνική και ψυχοκινητική) και με σκοπό να υποστηρίξει ουσιαστικά τον μειωμένο χρόνο δημιουργικής επαφής και επικοινωνίας γονέων – παιδιών.

Η συγκεκριμένη δράση συμβάλλει σε μια γενικότερη επανεκτίμηση της σημασίας και του ρόλου των εργασιών στο σπίτι σε σχέση με τον ελεύθερο χρόνο των μαθητών και των μαθητριών, οδηγώντας σε καλύτερη εξισορρόπηση ανάμεσα στις εργασίες που υλοποιούνται στο σχολείο και στις κατ’ οίκον εργασίες. Σε καμία περίπτωση η υλοποίηση της δράσης δεν πρέπει να οδηγήσει σε μετάθεση των κατ’ οίκον εργασιών που συνήθως ανατίθενται το Σαββατοκύριακο στις άλλες μέρες της εβδομάδας.

Σημειώνεται τέλος ότι η πρωτοβουλία αυτή δεν ισοδυναμεί με εγκατάλειψη της μελέτης ή άλλων δημιουργικών εργασιών, τις οποίες οι μαθητές και οι μαθήτριες δύνανται να υλοποιούν κατ’ οίκον σε ατομική ή και ομαδική βάση, συνδυάζοντας ενίοτε τη διασκέδαση και το συνεργατικό πνεύμα με τη μάθηση.

Η δράση απευθύνεται στους μαθητές όλων των Δημόσιων Δημοτικών Σχολείων της χώρας, και θα υλοποιηθεί για το δικό μας σχολείο από τον Ιανουάριο του 2018 έως τον Ιούνιο του ιδίου έτους κάθε τελευταίο ΣΚ του μήνα.

Πρόσκληση στη χριστουγεννιάτικη γιορτή

Αγαπητοί γονείς, μαθητές και φίλοι του σχολείου,

σας καλούμε στη χριστουγεννιάτικη γιορτή που θα διοργανώσει το σχολείο μας την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 17.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. Οι μαθητές των Α και Β τάξεων, έχουν ετοιμάσει μια γιορτή και θα χαρούν να σας έχουν κοντά τους. Σας περιμένουμε όλους.

Την ίδια ώρα η ΣΤ τάξη θα διοργανώσει χριστουγεννιάτικο παζάρι με κατασκευές που οι ίδιοι οι μαθητές έφτιαξαν μαζί με άλλα χριστουγεννιάτικα στολίδια. Το παζάρι θα γίνει στην αίθουσα της ΣΤ τάξης.

Μαθήματα χορών

Αγαπητοί γονείς, μαθητές και παιδιά

σας ενημερώνουμε ότι για τα παιδιά των Βώρων, στο σχολείο μας θα λειτουργήσει τμήμα χορού κάθε Τρίτη για τους μεγάλους (Δ-Ε-ΣΤ) 3.00-4.00 το απόγευμα και για τους μικρούς (Α-Β-Γ) 3.00-4.00 κάθε Πέμπτη.

Εκκλησιασμός Χριστουγέννων

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017 οι μαθητές και οι δάσκαλοι του σχολείου  μας θα συμμετέχουμε στον εκκλησιασμό. Όσοι γονείς επιθυμείτε να συμμετέχει το παιδί σας, παρακαλούμε να υπογράψετε την παρακάτω υπεύθυνη δήλωση.

Υπεύθυνη δήλωση

Επίδοση ελέγχων προόδου

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Την Παρασκευή 15/12/2017 και ώρα 1:15΄μ.μ. θα δοθούν οι έλεγχοι  Α΄ τριμήνου για τους μαθητές των Γ΄-Ε- Στ΄ τάξεων.

Επίσης θα γίνει ενημέρωση-συνάντηση για τους γονείς των μαθητών των  Α΄ και Β΄ τάξεων.

Οι γονείς της Δ΄ τάξης θα έχουν ενημέρωση Α΄ τριμήνου και βαθμολογία την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου και ώρα 1:15΄μ.μ.

Ολοήμερο Σχολείο

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

σας ενημερώνουμε ότι το Ολοήμερο Σχολείο θα λειτουργήσει από την Δευτέρα  11 Δεκεμβρίου 2017 μέχρι τις 16:00 μ.μ.  Όσοι μαθητές  έχουν εγγραφεί, θα παρακαλούσαμε,  να κρατάνε το φαγητό τους.

Μάθημα Θρησκευτικών

Σύμφωνα με τα ισχύοντα Ωρολόγια Προγράμματα, το μάθημα των Θρησκευτικών είναι υποχρεωτικό μάθημα τόσο στην Π/θμια όσο και στη Δ/θμια Εκπ/ση. Ως εκ τούτου, οι μαθητές/τριες παρακολουθούν και αξιολογούνται στο μάθημα των Θρησκευτικών σύμφωνα με ό,τι προβλέπεται στα Προεδρικά Διατάγματα για την αξιολόγηση των μαθητών. Δυνατότητα απαλλαγής των μαθητών από το μάθημα τον Θρησκευτικών παρέχεται σύμφωνα με την με αρ. πρωτ.12773/Δ2/23-01-2015 εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ (μόνο αλλόθρησκοι μαθητές).

Δράσεις Παγκόσμιας Ημέρας ΑΜΕΑ

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο σχολείο μας δράσεις για την  Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ. Κάθε τάξη, ανάλογα με το επίπεδό της, παρακολούθησε ταινίες, αφιερώματα και παρουσιάσεις για τα ΑΜΕΑ και τους παραολυμπιακούς αγώνες. Τα βίντεο που χρησιμοποιήθηκαν αναρτήθηκαν προηγούμενες μέρες στη σελίδα μας. Τόσο στο μάθημα της γυμναστικής, όσο και κάθε εκπαιδευτικός στη τάξη του, πραγματοποίησε συζήτηση για την πραγματικότητα όπως διαμορφώνεται γύρω μας σε ότι αφορά τους συναθρώπους μας, οι οποίοι μπορεί να αντιμετωπίζουν δυσκολίες που δε τις έχουμε φανταστεί. Κατά την πρωινή συγκέντρωση, αναγνώστηκε και το μήνυμα του υπουργού παιδείας, αφιερωμένο στην ημέρα αυτή.

Απόκτηση τίτλου σπουδών δημοτικού

Απόκτηση τίτλου σπουδών δημοτικού