Εκδρομή

εκδρομη

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

σας ενημερώνουμε ότι οι Γ, Ε και ΣΤ τάξεις του σχολείου μας, την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 θα πάνε εκδρομή στο Ηράκλειο. Οι Γ και Ε τάξεις θα παρακολουθήσουν τη Μαθητιάδα, ενώ η ΣΤ Τάξη θα παρακολουθήσει το πρόγραμμα για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην έκθεση «Ακτίς Αελίου».

Τα παιδιά πρέπει να βρίσκονται στο σχολείο στις 8.00 η ώρα το πρωί ώστε να αναχωρήσουμε εγκαίρως και η επιστροφή θα γίνει στις 14.00 το μεσημέρι. Οι μεταφερόμενοι, θα πρέπει κατά την επιστροφή, να παραληφθούν από τους γονείς τους, καθώς τα λεωφορεία θα έχουν ήδη εκτελέσει τα δρομολόγια προς τα χωριά.

Σεμινάριο για Ε-ΣΤ Τάξεις

sxoleio-taksi

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι δεν θα γίνει μάθημα την Τρίτη 17 Οκτωβρίου  2017 στους μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων λόγω της συμμετοχής των δασκάλων τους σε εκπαιδευτικό σεμινάριο της 8ης Περιφέρειάς Π.Ε.Ν. Ηρακλείου  με τίτλο: «Θρησκευτικός γραμματισμός και Πρόγραμμα Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών Ε-Στ΄τάξης Δημοτικού με έμφαση στην ομαδοσυνεργατική και στην επικοινωνιακή – βιωματική διδασκαλία».

Εκλογές Γ Τάξης

Σήμερα Παρασκευή 13-10-2017, οι μαθητές της Γ Τάξης πραγματοποίησαν εκλογές στην τάξη, στα πλαίσια του μαθήματος της Μελέτης «Εκλογές στο δήμο». Οι μαθητές μας βίωσαν με ευχάριστα, δημιουργικό και εποικοδομητικό τρόπο την εκλογική διαδικασία. Ευχόμαστε στο προεδρείο, καλή θητεία!

DSCN1848

DSCN1855

DSCN1856

DSCN1873

DSCN1874

Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βώρων, λόγω των πολλών -δυστυχώς- τροχαίων ατυχημάτων, αποφάσισαν να στείλουν ένα μήνυμα σε όλους τους οδηγούς: γονείς, θείους, νονούς, αδέρφια, φίλους. Θα τους ακούσουμε;

Φυσικά οι δράσεις θα συνεχιστούν και θα προσπαθήσουμε ξεκινώντας με τους κανόνες του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, να φτιάξουμε τους αυριανούς οδηγούς, που με ασφάλεια θα κυκλοφορούν στους δρόμους, προστατεύοντας τον εαυτό τους και τους άλλους οδηγούς.

Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Γ και Δ Τάξεων

sxoleio-taksi

Αγαπητοί γονείς, κηδεμόνες και μαθητές,

σας ενημερώνουμε ότι δεν θα γίνει μάθημα την Πέμπτη  12 Οκτωβρίου 2017 στους μαθητές των Γ΄ και Δ΄ τάξεων λόγω της συμμετοχής των δασκάλων τους σε εκπαιδευτικό σεμινάριο της 8ης Περιφέρειάς Π.Ε.Ν. Ηρακλείου  με τίτλο: «Θρησκευτικός γραμματισμός και Πρόγραμμα Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών Γ΄- Δ΄τάξης Δημοτικού με έμφαση στην ομαδοσυνεργατική και στην επικοινωνιακή – βιωματική διδασκαλία».

Ενημέρωση για περίπατο

untitled

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Βώρων, με τους μαθητές των Α΄και Β΄τάξεων του Σχολείου μας  θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική  επίσκεψη στη γειτονιά και στα καταστήματα που είναι κοντά στο σχολείο των Βώρων. Αυτή η συνεργασία γίνεται με βάση  οδηγίες από το Προεδρικό  Διάταγμα (στα πλαίσια της ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ προσχολικής και σχολικής εκπαίδευσης) και το μάθημα της Μελέτης Περιβάλλοντος με τίτλο: « Η Γειτονιά μου» και πραγματοποιείται στα πλαίσια ομαλής λειτουργίας των δυο εκπαιδευτικών βαθμίδων και με τη  συνοδεία των  δασκάλων τους.

Η μετακίνηση θα γίνει με τα πόδια.

Ώρα αναχώρησης: 10:00 π.μ. και ώρα επιστροφής:11:30 π.μ.

Παρακαλείστε όσοι γονείς επιθυμείτε το παιδί σας να συμμετάσχει, να υπογράψετε την παρακάτω υπεύθυνη δήλωση, η οποία πρέπει να προσκομιστεί στο σχολείο το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου.

Κάντε κλικ εδώ για τη δήλωση.

Φωτογραφίες από τις δράσεις Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού

Δείτε μερικές από τις δράσεις που έγιναν κατά την 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Οι μαθητές χωρισμένοι ανά τμήματα, έκαναν το γύρο από τα διάφορα παιχνίδια που είχαν στηθεί από τις γυμνάστριες του σχολείου μας, οι οποίες αφού πρώτα εξήγησαν συνοπτικά πως θα εξελιχθεί η ημέρα, στη συνέχεια έδωσαν οδηγίες για το κάθε παιχνίδι-αγώνισμα. Ενδεικτικά κάναμε βολές (μπάσκετ), σουτ χάντμπολ, επιτόπιο άλμα, ρίψη ακοντίου ΑΜΕΑ, πήδημα εμποδίων.

 

20171004_084324 20171004_084754 20171004_085824 20171004_090226 DSCN1819 IMG_20171004_090003 IMG_20171004_090305 IMG_20171004_095048 IMG_20171004_095556 IMG_20171004_105300

Εβδομάδα Κώδικα 7-22 Οκτωβρίου

1262046_tumblr_inline_ojvvajd3ar1ttjavp_400

Και φέτος το σχολείο μας συμμετέχει στην εβδομάδα κώδικα. Αυτή την εβδομάδα θα κάνουμε μια εισαγωγική τοποθέτηση στις δραστηριότητες οι οποίες αφορούν στην ώρα κώδικα και το πως ο προγραμματισμός αναμένεται τα επόμενα χρόνια να επηρεάσει τη ζωή μας. Αυτές τις 2 εβδομάδες  από 7-22 Οκτωβρίου 2017 θα οργανώσουμε κάποιες δραστηριότητες οι οποίες θα μας εισάγουν στο νόημα του προγραμματισμού. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον παρακάτω σύνδεσμο όπου θα προβληθεί ένα βίντεο για τη σημασία της χρήσης του κώδικα στην σημερινή εποχή.

Χωρίς τίτλο

Τέλος θα γράψουμε κώδικα με την Άννα και την Έλσα. Κάνοντας κλικ στη παρακάτω εικόνα θα οδηγηθείτε στο σχετικό πρόγραμμα.

Χωρίς τίτλο

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις αυτής της εβδομάδας θα βρείτε εδώ.

Ενδιαφέρουσες δραστηριότητες θα βρείτε και σε αυτή τη σελίδα.

Υλικό για Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Μετά τις δραστηριότητες που θα γίνουν στο χώρο του γηπέδου, θα ακολουθήσει η προβολή κάποιων επιμορφωτικών και ενημερωτικών βίντεο.

Άλλη ωραία ιδέα είναι ένα βίντεο του μικρού Νικόλα.

Βίντεο παρακίνησης με τον Μπολτ.

Η ζωή του Μπολτ σε animation.

Για το τέλος ένα χιουμοριστικό βίντεο. Η ιστορία εξελίσσεται σε ένα γήπεδο καλαθοσφαίρισης μεταξύ του νυχτερινού φύλακα και του υπαλλήλου καθαριότητας. Αναδεικνύει με χιουμοριστικό τρόπο τη σχέση της Φυσικής Αγωγής με άλλα γνωστικά πεδία (Φυσική,  Μαθηματικά).

.

Ενημέρωση για εκδρομή

εκδρομη

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 18/10/2017, οι μαθητές των Γ΄και Ε΄τάξεων του Σχολείου μας θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική  επίσκεψη στο Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου για την συμμετοχή τους στην  Α΄Περιφερειακή Μαθητιάδα  με συνοδεία των  δασκάλων τους.

Η μετακίνηση θα γίνει με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ηρακλείου.

Ώρα αναχώρησης: 8.30 π.μ. και ώρα επιστροφής: 14:00 μ.μ.

Το κόστος της εκδρομής είναι 8 ευρώ για κάθε μαθητή/τρια.

Παρακαλείστε όσοι γονείς επιθυμείτε το παιδί σας να συμμετάσχει, να υπογράψετε την παρακάτω υπεύθυνη δήλωση, η οποία πρέπει να προσκομιστεί στο σχολείο (μαζί με τα χρήματα) το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα    09/10/2017.

Για την υπεύθυνη δήλωση, κάντε κλικ εδώ.