Υλοποίηση της δράσης: Η τσάντα στο σχολείο

Η τσάντα στο σχολείο!!!!!

 

Αγαπητοί γονείς

Με αφορμή την επικείμενη εφαρμογή της εγκυκλίου Φ.7/219218 /Δ1/13-12-2017 της Διεύθυνσης Σπουδών, Προγραμμάτων & Οργάνωσης ΠΕ για την παραμονή της σχολικής τσάντας στο σχολείο μια φορά το μήνα, ημέρα Παρασκευή,  και θεωρώντας ότι αυτή η πρωτοβουλία είναι στη σωστή κατεύθυνση, παραθέτουμε πληροφορίες για το πρόγραμμα.

Κατά την εφαρμογή του προγράμματος η τσάντα θα παραμένει στο σχολείο και, μόνο όπου κρίνεται απαραίτητο, κάποιο βιβλίο, τετράδιο ή φυλλάδιο θα μεταφέρεται στο σπίτι. Επίσης, θα υπάρχει ενημέρωση των γονέων για τη μαθησιακή διαδικασία. Από την εφαρμογή του προγράμματος προσδοκάται τα μαθησιακά αποτελέσματα και η σχέση των μαθητών με το σχολείο και το βιβλίο να βελτιωθούν σημαντικά και ο ελεύθερος χρόνος των παιδιών να γίνει πιο δημιουργικός.

Η δράση υλοποιείται με σεβασμό στις ανάγκες της παιδικής ηλικίας, με γνώμονα την συναισθηματική, κοινωνική και ψυχοκινητική των παιδιών της σχολικής ηλικίας  και με σκοπό να υποστηρίξει ουσιαστικά τον μειωμένο χρόνο δημιουργικής επαφής και επικοινωνίας γονέων – παιδιών.

Σημειώνεται τέλος ότι η πρωτοβουλία αυτή δεν ισοδυναμεί με εγκατάλειψη της μελέτης ή άλλων δημιουργικών εργασιών, τις οποίες οι μαθητές και οι μαθήτριες δύνανται να υλοποιούν κατ’ οίκον σε ατομική ή και ομαδική βάση, συνδυάζοντας ενίοτε τη διασκέδαση και το συνεργατικό πνεύμα με τη μάθηση

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου μας αποφάσισε να υλοποιήσει τη δράση «Η τσάντα στο σχολείο» στις παρακάτω ημερομηνίες:

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Παρασκευή 16  Φεβρουαρίου 2018

Πέμπτη 22  Μαρτίου 2018

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Μέχρι τότε θα ενημερωθείτε από τον εκπαιδευτικό της τάξης για τις λεπτομέρειες.

Επισημαίνεται, ότι η παραμονή της τσάντας στο σχολείο δεν αποτελεί μια συμβολική παρέμβαση, αλλά επιδιώκεται οι μαθητές και οι μαθήτριες να μην ασχολούνται με την προετοιμασία μαθημάτων κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου Σαββατοκύριακου.

Το σχολικό διάβασμα είναι μια καθημερινή πρόκληση για τα παιδιά, η οποία περιορίζει σημαντικά τον ελεύθερο χρόνο τους και την ενασχόλησή τους με τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και ταλέντα τους. Ταυτόχρονα και εσείς οι γονείς δέχεστε πίεση αφού σημαντικό μέρος του οικογενειακού σας χρόνου αφιερώνεται στο διάβασμα των παιδιών σας. Στη γεμάτη άγχος και υποχρεώσεις εποχή μας, ο χρόνος είναι μάλλον ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε.
Γι΄ αυτό και είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να τους αφιερώνουμε όσο περισσότερο χρόνο γίνεται. Όπως κι εσείς έτσι και κάθε παιδί έχει την ανάγκη για λίγες ώρες ξεγνοιασιάς, παιχνιδιού, ξεκούρασης μα πάνω απ΄ όλα για λίγο χρόνο αλληλεπίδρασης με τους γονείς του. Ευκαιρία λοιπόν, για βόλτες, κουβέντα, περιπάτους στη φύση, ενασχόληση με αντικείμενα που φέρνουν ηρεμία και χαμόγελα… Οι στιγμές με τα παιδιά μας θα είναι οι στιγμές που χρόνια αργότερα θα πρωταγωνιστούν στις αναμνήσεις τους!!!

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε  με την εκπαιδευτικό του παιδιού σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση