Μήνυμα του Διευθυντή του σχολείου μας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

IMG_20170911_091756Αγαπητοί συνάδελφοι /σες

Αγαπητοί γονείς

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού σχολείου Ταξιαρχών.

Με τη θεία χάρη και τις ευλογίες της εκκλησίας που μόλις πήραμε, ξεκινούμε σήμερα τη νέα σχολική χρονιά.

Ευχή και προσδοκία όλων μας είναι να κάνουμε καλή αρχή ώστε η νέα χρονιά να είναι Αποδοτική, Δημιουργική, Αποτελεσματική.

Αγαπητά μας παιδιά,

Είναι ευκαιρία από σήμερα να βάλετε νέους στόχους. Tο σχολικό περιβάλλον θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε γνώσεις και δεξιότητες για να αναπτύξετε την προσωπικότητά σας και παράλληλα να καλλιεργήσετε το πνεύμα σας.

Στο χώρο του σχολείου, όπου ζουν και δρουν πολλοί άνθρωποι μαζί, πρέπει όλοι να συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο ώστε η συνύπαρξή τους να μη δημιουργεί πρόβλημα σε κανένα.

Ο σεβασμός των δικαιωμάτων και η αποδοχή της διαφορετικότητας του άλλου, πρέπει να θεωρούνται αυτονόητα.

Αυτονόητος πρέπει να θεωρείται και ο σεβασμός στο χώρο και στην περιουσία του σχολείου καθώς και στο φυσικό περιβάλλον.

Εμείς οι δάσκαλοί σας δεσμευόμαστε

να σας προσφέρουμε γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες, αλλά και να αναπτύξουμε την κριτική σας σκέψη, ώστε να μπορείτε να αντιμετωπίζετε μόνοι σας τα προβλήματα της καθημερινή σας ζωής.

δεσμευόμαστε ακόμα να σας βοηθήσουμε ώστε στο πλαίσιο της πολυπολιτισμικής Ενωμένης Ευρώπης στην οποία καλείστε να ζήσετε, να διαφυλάξετε την ταυτότητά σας και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Τελειώνοντας θα ήθελα να καλωσορίσω ιδιαίτερα τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄ τάξης που έρχονται για πρώτη φορά στο Δημοτικό τα «πρωτάκια μας»,

και να τους διαβεβαιώσω ότι το σχολείο θα είναι η μεγάλη τους οικογένεια, μια ζεστή αγκαλιά που τους υποδέχεται με αγάπη.

Οι δάσκαλοί σας είναι οι δεύτεροι γονείς οι πνευματικοί γονείς σας, έτοιμοι να σας συμπαρασταθούν σε κάθε δύσκολη στιγμή.

Οι μαθητές των άλλων τάξεων θα είναι τα μεγαλύτερα αδέρφια σας.

Σήμερα που είμαστε όλοι στο χώρο του σχολείου δράττομαι της ευκαιρίας να απευθυνθώ και στους γονείς των μαθητών και να τους διαβεβαιώσω ότι η πόρτα του σχολείου είναι ανοικτή σε όλους, δεν είμαστε αντίπαλοι και ότι βρισκόμαστε στην ίδια όχθη του ποταμιού και οι δυο, δηλαδή γονείς και εκπαιδευτικοί μοχθούμε και θέλουμε να δώσουμε στους μαθητές ότι καλύτερο και πολυτιμότερο μπορούμε.

Ο Πρόεδρος της Σχολικής επιτροπής του δήμου φαρκαδόνας κ. Μπαγιώτης σας καλωσορίζει όλους και εύχεται υγεία και καλή πρόοδο στα μαθήματάς σας. Τους μαθητές της Α΄ τάξης τους προσφέρει και από ένα δωράκι για το ξεκίνημα της νέας σχολικής τους ζωής.

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ  ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΑΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *