ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ

Δημοτικό Σχολείο Σούρπης
Δημοτικό Σχολείο Σούρπης

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 στις 6 το απόγευμα με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Σούρπης, με τη φροντίδα των εκπαιδευτικών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, οργανώθηκε χριστουγεννιάτικη φιλανθρωπική αγορά. Τα είδη της αγοράς κατασκευάστηκαν από τους μαθητές των Δ΄, Ε΄, και ΣΤ΄ τάξεων με τη βοήθεια των δ/λων και των γονέων τους.

Τα έσοδα από την πώληση των ειδών οι μαθητές αποφάσισαν να τα διαθέσουν ως εξής:

* Οι μαθητές των Δ΄ και Ε΄ τάξεων διέθεσαν τα χρήματα που συγκέντρωσαν στο Γηροκομείο Βόλου. Την Τρίτη 13-12-2016 οι μαθητές της Ε΄ Τάξης, συνοδευόμενοι από τη δασκάλα τους, κα Χαρδαλούπα Μαρία και τον Διευθυντή του σχολείου, κ. Περιστερά Νικόλαο, επισκέφθηκαν το Γηροκομείο Βόλου με το σχολικό λεωφορείο του Δήμου Αλμυρού. Οι μαθητές προσέφεραν τα τρόφιμα και υλικά που αγόρασαν, έψαλαν τα κάλαντα, συζήτησαν με τους γέροντες για τα έθιμα των εορτών στα παλιότερα χρόνια και σε ομάδες με τους ηλικιωμένους ζωγράφισαν ζωγραφιές.
* Οι μαθητές της Στ΄ Τάξης αποφάσισαν να διαθέσουν τα χρήματα που συγκέντρωσαν στο ορφανοτροφείο Βόλου. Στις 21-12-2016 οι μαθητές, συνοδευόμενοι από το δάσκαλό τους κ. Ταμπάκη Παναγιώτη και τον Διευθυντή του σχολείου, επισκέφθηκαν το Ορφανοτροφείο Βόλου με το σχολικό λεωφορείο του Δήμου Αλμυρού. Οι μαθητές συζήτησαν με τους υπευθύνους για τους σκοπούς και τη λειτουργία του Ιδρύματος και προσέφεραν τρόφιμα και κυρίως χρήσιμα υλικά.

Ευχόμαστε στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, στους γονείς, στους μαθητές μας και σε όλους τους συνδημότες μας ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2017 και προτρέπουμε όλους αυτές τις δύσκολες στιγμές να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο κάνοντας πράξη τα λόγια του Χριστού για αγάπη και αλληλεγγύη.

Για το Σύλλογο Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Σούρπης,

Ο Διευθυντής του Σχολείου,

Περιστεράς Νικόλαος