ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα του σχολείου μας με τις αλλαγές που ισχύουν από Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, περιλαμβάνοντας το μάθημα των Γερμανικών για τις Ε' και ΣΤ΄ τάξεις, από τη σχετική σελίδα του μενού.

Translate

Κεραδικιά

Κεραδικιά

Το μικρό πελαγονήσι στα δυτικά της Κέρκυρας.
Με βάρκα από το μικρό λιμανάκι του Κοντογιαλού, το επισκέπτεσαι και ανεβαίνοντας τα σκαλιά από την ανατολική πλευρά,στο μέσο αντικρίζεις το μικρό εκκλησάκι της Παναγιάς.Από τον 15ο αιώνα λειτουργούσε μοναστήρι.
Η περιοχή είναι μοναδικού φυσικού κάλλους.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Σεπτεμβρίου 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιουν    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Αρχείο

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Σαν σήμερα

  1. 24/09/1828: Ο Ιωάννης Καποδίστριας (πρώτος κυβερνήτης του σύγχρονου ελληνικού κράτους) ιδρύει την Ταχυδρομική Υπηρεσία.
    Τα πρώτα γραφεία της Ταχυδρομικής Υπηρεσίας ανοίγουν στο Ναύπλιο (τότε πρωτεύουσα της Ελλάδας), στην Τρίπολη, στην Επίδαυρο και στο νησί της Σύρου. Σχετικός δικτυακός τόπος: http://www.elta.gr/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλ.- fax:26610 54295
e-mail:dimsinar@sch.gr

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς κοπιάσατε στον ιστότοπό μας. Εξερευνώντας τις σελίδες του θα μας γνωρίσετε καλύτερα. Μέσα από τους συνδέσμους μας θα γνωρίσετε το χωριό μας. Θα πληροφορηθείτε τις δραστηριότητες του συλλόγου γονέων,καθώς και των άλλων συλλόγων και φορέων. Σας ευχόμαστε καλή πλοήγηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δείτε τις σχετικές σελίδες.
1. Οι Α- Β τάξεις στη δημόσια βιβλιοθήκη.Σελίδες τάξεων.
2. Η Ζουζουνοτάξη. Δείτε τη σελίδα της Α τάξης.
3. Επισκευαστικές εργασίες. Σελίδα συλλόγου.
4. Ευχαριστήριο. Σελίδα συλλόγου
5. Αποκριάτικες μάσκες από τη Β τάξη.

Σκακιστική άσκηση

4η Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού

21 Σεπτεμβρίου 2017 από και με ετικέτα ,

  Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

AFISA ΧΑΡΑΖΩ  ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

 

 

 

Κατηγορία 2017, ΑΡΧΕΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ - ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 4η Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 79/2017

1 Σεπτεμβρίου 2017 από και με ετικέτα

Π.Δ 79-2017

 

Κατηγορία 2017, ΑΡΧΕΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ - ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 79/2017

ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ 2017

16 Ιουνίου 2017 από και με ετικέτα

 

Κατηγορία 2017 | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ 2017

Προγραμματισμός λειτουργίας Ολοήμερου προγράμματος 2017 -2018

4 Μαΐου 2017 από και με ετικέτα

Β. Προγραμματισμός λειτουργίας Ολοήμερου προγράμματος
Για τον Προγραμματισμό λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος των Ενιαίου Τύπου Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2017-2018, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και οι Διευθύνσεις των Σχολικών Μονάδων θα ακολουθήσουν τα εξής:
1. Προϋποθέσεις για τη λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος των 4/θέσιων και άνω Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων :
Στα Ενιαίου Τύπου Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία (με λειτουργικότητα από 4/θέσια και άνω) δύναται να συγκροτηθεί και να λειτουργήσει τμήμα/τμήματα Ολοήμερου Προγράμματος με τις εξής προϋποθέσεις:
α) Στη συγκρότηση των τμημάτων του Ολοήμερου Προγράμματος λαμβάνεται υπόψη η δηλωθείσα ώρα αποχώρησης των μαθητών, που αναγράφεται στη σχετική υπεύθυνη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων κατά την εγγραφή τους.
β) Ενδιάμεση αποχώρηση των μαθητών μπορεί να γίνεται μετά το τέλος της 2ης ώρας του Ολοήμερου Προγράμματος (15:00), εφόσον έχει κατατεθεί σχετική υπεύθυνη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων.
γ) Η αποχώρηση των μαθητών γίνεται με ευθύνη του εκάστοτε υπεύθυνου λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος, ο οποίος αποχωρεί μετά τη λήξη του (16.00), ασχέτως αν ασκεί διδακτικά καθήκοντα στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα.
δ) Στα σχολεία με λειτουργικότητα από 6/θέσια και άνω, ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος (1η, 2η ή 3η ώρα) είναι 14 φοιτώντες μαθητές. Στο Ολοήμερο Πρόγραμμα δύνανται να εγγράφονται:
αα) οι μαθητές των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας, στην περίπτωση που είναι άνεργοι. Δικαίωμα εγγραφής στο ολοήμερο δίνεται και στην περίπτωση που προσκομίζεται βεβαίωση εργασίας από τον ένα γονέα και κάρτα ανεργίας από τον άλλο. Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες κτλ. αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους ακόμα και αν δεν έχει εξοφληθεί.
ββ) οι μαθητές, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως, πολύτεκνοι/τρίτεκνοι/μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς με χρόνιες παθήσεις/ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης/φυλακισμένοι). πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και τα παιδιά τους φοιτούν σε σχολικές μονάδες Π.Ε με εγγραφή στο πρωινό πρόγραμμα, και δεν είναι ενταγμένα στις λειτουργούσες Δ.Υ.Ε.Π.

ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ 2017-2018 

Κατηγορία 2017, ΑΡΧΕΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ - ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προγραμματισμός λειτουργίας Ολοήμερου προγράμματος 2017 -2018

Εγγραφή μαθητών στην Α΄τάξη 2017 -2018

26 Απριλίου 2017 από και με ετικέτα

«Δικαιολογητικά εγγραφής στην Α” τάξη του Δημοτικού Σχολείου»

 

  1. Πιστοποιητικό γέννησης,

Δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς, αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΠΕΘ. (Φ.6/498/57863/Δ1, 6-4-2016)

Η αναζήτηση μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος «myschool» πραγματοποιείται από το σχολείο εγγραφής

  1. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
  1. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο, κατά την κρίση του διευθυντή του σχολείου, φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.
  1. Ατομικό Δελτίο Υγείας (το οποίο παραδίδεται στο γονέα και επιστρέφεται ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ τέλος Σεπτέμβριου συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο.
  1. Βεβαίωση παρακολούθησης νηπιαγωγείου . (δίδεται από το Νηπιαγωγείο)
  1. Αίτησης φοίτησης στο ολοήμερο (αν επιθυμεί)

ΠΡΟΣΟΧΗ:  οι εγγραφές πραγματοποιούνται από 2 μέχρι και 19 Μαΐου 2017.

Για τον καλύτερο προγραμματισμό του σχολείου παρακαλούμε για την έγκαιρη εγγραφή των παιδιών σας.

Κατηγορία 2017, ΑΡΧΕΙΟ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εγγραφή μαθητών στην Α΄τάξη 2017 -2018

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ 2017

6 Απριλίου 2017 από και με ετικέτα

 

 

ΚΑΛΗ   ΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ   ΛΑΜΠΡΗ

 Η ζωγραφιά από την Μαρία της Β΄τάξης.

Κατηγορία 2017, ΑΡΧΕΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ - ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ 2017

Επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων.

23 Μαρτίου 2017 από και με ετικέτα ,

Οι μαθήτριες – μαθητές της ΣΤ ΄τάξης επισκέφθηκαν την Βουλή των Ελλήνων την Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 . Η επίσκεψη ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα της τριήμερης εκδρομής 20,21,22 Μαρτίου 2017. Μια μοναδική εμπειρία αφού οι μαθητές επισκέφθηκαν το μουσείο Ακρόπολης, την Ακρόπολη, το Αστεροσκοπείο, το Αττικό πάρκο. Πέταξαν με αεροπλάνο, χρησιμοποίησαν το μετρό της Αθήνας. Έκαναν τόσα πολλά που γύρισαν ενθουσιασμένες – οι γεμάτοι εικόνες και μοναδικές εμπειρίες. Τους μαθητές συνόδεψε ο δάσκαλος τους κύριος Γεώργιος Σκόρας καθώς και οι γονείς τους.

Κατηγορία 2017, ΑΡΧΕΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ - ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων.

Ημέρα Χάντμπολ – Χειροσφαίρισης στο σχολείο μας.

16 Φεβρουαρίου 2017 από και με ετικέτα ,

Την Πέμπτη 16-2-2017 ο γυμναστής κύριος Πέρρος Νίκος ήρθε στο σχολείο μας για να μας μάθει το χάντμπολ και τα μυστικά του. Καλά οργανωμένος έφερε και τα τέρμα του φτιαγμένα από πλαστικούς σωλήνες δικής του ευρεσιτεχνίας. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες ως εξής. Α- Β, Γ-Δ, Ε -ΣΤ. Ήταν ένα γεμάτο πρόγραμμα 2,5 ωρών εξαιρετικά οργανωμένο. Ευχαριστούμε πολύ κύριε Νίκο και  σας περιμένουμε ξανά στο σχολείο μας.

Κατηγορία 2017, ΑΡΧΕΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ - ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ημέρα Χάντμπολ – Χειροσφαίρισης στο σχολείο μας.

Τηλεοπτικό σποτ του ΚΕΘΙ για την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία

10 Φεβρουαρίου 2017 από και με ετικέτα

To τηλεοπτικό μήνυμα υπογράφεται από το ΚΕΘΙ (Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας) στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Εθνικό Συμβούλιο ενάντια στον Ρατσισμό και τη Μισαλλοδοξία. Το ΥΠΠΕΘ αποτελεί, επίσης, τακτικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου ενάντια στον Ρατσισμό και τη Μισαλλοδοξία, και έχει στηρίξει τη δημιουργία του εν λόγω spot, το οποίο αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την ένταξη των προσφυγόπουλων στη δημόσια εκπαίδευση.

Δείτε το βίντεο κάνοντας κλικ εδώ.

Κατηγορία 2017, ΑΡΧΕΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ - ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τηλεοπτικό σποτ του ΚΕΘΙ για την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία

Ενημέρωση για την υλοποίηση του αντικειμένου της κολύμβησης.

2 Φεβρουαρίου 2017 από και με ετικέτα

Για την διευκόλυνση του μαθήματος της κολύμβησης και την εξασφάλιση της ομαλής εκπαιδευτικής διαδικασίας και της ασφάλειας των μαθητών , παρακαλούμε να ακολουθείτε τις παρακάτω οδηγίες :

1. Η διδασκαλία του αντικειμένου στο κολυμβητήριο θα πραγματοποιείται από πτυχιούχους φυσικής αγωγής με ειδικότητα στην κολύμβηση και η αναλογία που θα τηρηθεί είναι ένας καθηγητής προς δέκα (10 ) μαθητές.

2. Κάθε τμήμα θα συνοδεύεται από δύο ( 2 ) εκπαιδευτικούς, τον καθηγητή φυσικής αγωγής του τμήματος και έναν επιπλέον εκπαιδευτικό που ανήκει στη σχολική μονάδα. Ο εκπαιδευτικός ΠΕ11 θα είναι παρών επιβλέποντας τα μαθήματα κολύμβησης και μαζί με τον δεύτερο συνοδό θα είναι υπεύθυνοι για τη συνοδεία και την εποπτεία των μαθητών/τριων μέσα στα αποδυτήρια.

3. Υποχρέωση των συνοδών καθηγητών είναι να εποπτεύουν και να φροντίζουν για την ομαλή διεξαγωγή του μαθήματος της κολύμβησης

4. Ο αριθμός των διδασκόμενων μαθημάτων ανά τμήμα, είναι συνολικά δέκα ( 10)και καθένα εξ αυτών θα υλοποιείται εντός ενός διδακτικού δίωρου.

5. Το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου θα τροποποιηθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα του κολυμβητηρίου για την ενοποίηση δύο ( 2 ) διδακτικών ωρών του μαθήματος της φυσικής αγωγής, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα συνεχόμενο δίωρο. Το διδακτικό δίωρο θα περιλαμβάνει τη μετάβαση στο κολυμβητήριο, το μάθημα και την επιστροφή στη σχολική μονάδα.

6. Για τη συμμετοχή του μαθητή/τριας στο αντικείμενο της κολύμβησης απαραίτητα είναι, το έγκυρο Α.Δ.Υ.Μ., καθώς και η υπεύθυνη δήλωση του γονέα/κηδεμόνα που να συναινεί για τη μετακίνηση του/της μαθητή/τριας στο κολυμβητήριο (τα σχετικά έντυπα να φυλάσσονται στο αρχείο του σχολείου).

7. Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του κάθε μαθήματος, ο καθηγητής φυσικής αγωγής υποχρεούται να φέρει κατάσταση συμμετοχής των μαθητών/τριων του σχολείου που να φαίνεται στα αντίστοιχα πεδία η συναίνεση του γονέα/κηδεμόνα και η εγκυρότητα του Α.Δ.Υ.Μ. (επισυνάπτεται υπόδειγμα κατάστασης συμμετοχής σχολείου).

8. Κατά την παραμονή τους στο κολυμβητήριο, οι μαθητές/τριες θα πρέπει να τηρούν τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής, υιοθετώντας συμπεριφορές σεβασμού προς τον εαυτό τους, τους άλλους και το περιβάλλον.

Γενικοί κανόνες:

Για τη συμμετοχή τους στο μάθημα οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους:

 μαγιό (κατά προτίμηση αθλητικό)

 κολυμβητικό σκουφάκι

 πετσέτα ή μπουρνούζι

 σαγιονάρες (κατά προτίμηση πλαστικές, για την αποφυγή ολισθηρότητας)

 γυαλάκια κολυμβητηρίου (προαιρετικά)

 σαμπουάν και αφρόλουτρο

 μάλλινο σκουφάκι για την προστασία του κεφαλιού μετά το μάθημα.

Οι μαθητές/τριες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι στο χώρο του κολυμβητηρίου:

1. Μπορούν να αλλάξουν ρούχα μόνο μέσα στα αποδυτήρια.

2. Πρέπει να κάνουν ντουζ πριν την είσοδό τους στο χώρο της πισίνας.

3. Πρέπει να κάνουν χρήση της τουαλέτας πριν από το μάθημα. Σε περίπτωση που θα χρειαστεί να πάνε στην τουαλέτα κατά τη διάρκειά του μαθήματος πρέπει να πάρουν την άδεια του καθηγητή Φυσικής Αγωγής. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η ούρηση μέσα στο νερό.

4. Η είσοδος τους στον χώρο της πισίνας γίνεται μόνο μαζί με το υπόλοιπο τμήμα και με τη συνοδεία του καθηγητή-συνοδού.

5. Η είσοδος τους στον χώρο της πισίνας γίνεται φορώντας σαγιονάρες.

6. Η είσοδό τους στον χώρο της πισίνας γίνεται μέσα από την δεξαμενή απολύμανσης των ποδιών (ποδόλουτρο).

7. Πρέπει να φορέσουν το σκουφάκι της κολύμβησης πριν την είσοδο τους στο νερό και να το βγάλουν μετά την έξοδό τους από αυτό.

8. Η είσοδος και η έξοδος από το νερό γίνεται μόνο από τα σκαλάκια ή τους βατήρες και μόνο μετά από εντολή των προπονητών. Δεν επιτρέπονται οι βουτιές από τα πλαϊνά της πισίνας, τα μακροβούτια, και η άπνοια.

9. Την ώρα του μαθήματος πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες των γυμναστών-προπονητών, να κολυμπούν ήρεμα και μόνο στις διαδρομές που τους υποδεικνύουν οι γυμναστές-προπονητές, να συμπεριφέρονται με ευπρέπεια προς όλους, να σέβονται τους κανόνες λειτουργίας του κολυμβητηρίου και να θυμούνται ότι ο χώρος δεν είναι μόνο δικός τους αλλά και των άλλων.

10. Σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα υγείας απευθύνονται αμέσως στον/στην καθηγητή/τρια Φυσικής Αγωγής ή στο/στη γυμναστή/τρια-προπονητή/τρια.

11. Να μην αφήνουν πολύτιμα αντικείμενα στα αποδυτήρια. Η Δ/νση του κολυμβητηρίου δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειάς τους.

12. Να φορούν κατά προτίμηση αθλητική φόρμα που είναι φαρδιά και βαμβακερή και δεν κολλάει στο δέρμα, σε αντίθεση με τα κολάν ή τα παντελόνια τζιν που θα ταλαιπωρήσουν τα παιδιά και θα αργήσουν να ντυθούν.

13. Στα αποδυτήρια συνοδεύουν εκπαιδευτικοί του ιδίου φύλου, με ευθύνη για τη φροντίδα των παιδιών καθώς και με μέριμνα για τη χρησιμοποίηση του χώρου χωρίς την παρουσία ενηλίκων.

Τονίζεται στους/στις μαθητές/τριες ότι, για λόγους ασφάλειας, απαγορεύεται αυστηρά:

1. Να περπατάνε ξυπόλητοι/ες στους χώρους της πισίνας και των αποδυτηρίων.

2. Να τρέχουν και να παίζουν στους χώρους της πισίνας και των αποδυτηρίων.

3. Να παίζουν μέσα στο νερό, χωρίς την εντολή του γυμναστή-προπονητή.

4. Να μεταφέρουν αιχμηρά ή/και γυάλινα αντικείμενα στο χώρο της πισίνας.

5. Να μασούνε τσίχλα ή καραμέλα την ώρα του μαθήματος (υπάρχει κίνδυνος πνιγμού).

6. Να φορούν κοσμήματα, ρολόγια κάθε είδους κ.α. (κίνδυνος σοβαρού τραυματισμού ή απώλειας του αντικειμένου) κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

7. Να κάνουν χρήση αντηλιακών, προθερμαντικών αλοιφών (καθώς καταστρέφουν τη χλωρίωση και απολύμανση του νερού της δεξαμενής), ή εξοπλισμού θαλάσσης και κατάδυσης (όπως μάσκες, σωσίβια, βατραχοπέδιλα κ.λπ.).

8. Η είσοδος στην πισίνα σε άτομα που έχουν ανοιχτές πληγές, πρόσκαιρη δερματοπάθεια, πάσχουν από μεταδοτική νόσο ή έχουν κάποια ίωση.

Κάποιοι επιπρόσθετοι κανόνες υγιεινής. Οι μαθητές/μαθήτριες θα πρέπει:

 να κάνουν ντουζ μετά την έξοδό τους από την πισίνα

 να στεγνώνουν καλά τα πόδια τους πριν βάλουν τα παπούτσια τους

 να αερίζουν καλά τα πόδια τους και τα παπούτσια τους

 να αλλάζουν συχνά κάλτσες, φροντίζοντας να είναι στεγνές και καθαρές

 να απλώνουν στο σπίτι το μαγιό και το μπουρνούζι να στεγνώνουν καλά μέχρι το επόμενο μάθημα.

 να μην κολυμπούν όταν έχουν πυρετό ή ανοιχτό τραύμα.

Τι πρέπει να προσέχουν όσον αφορά το φαγητό πριν το μάθημα κολύμβησης: Η κολύμβηση, για λόγους ασφάλειας, επιτρέπεται αφού έχουν περάσει τουλάχιστον τρεις (3) ώρες από το τελευταίο γεύμα.

 Όταν έχουν την πρώτη και δεύτερη ώρα κολύμβηση, είναι προτιμότερο να μην πιούν γάλα το πρωί, αλλά να μην ξεχάσουν να φάνε κάτι ελαφρύ.

 Όταν έχουν την τρίτη και τέταρτη ώρα κολύμβηση , τρώνε το πρωινό τους και μπορούν μετά το μάθημα της κολύμβησης να φάνε το «δεκατιανό» τους.

 Όταν έχουν την πέμπτη και έκτη ώρα κολύμβηση , τρώνε κανονικά το πρωινό τους και στο πρώτο μεγάλο διάλειμμα μπορούν να φάνε ένα ελαφρύ σνακ. Πρέπει να αποφεύγουν τις τυρόπιτες, σπανακόπιτες, τα κρουασάν σοκολάτας, τα γεμιστά τσουρέκια με κρέμα και γλάσο, τα πατατάκια και όλα τα συναφή προϊόντα.

Κατηγορία 2017, ΑΡΧΕΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ - ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ενημέρωση για την υλοποίηση του αντικειμένου της κολύμβησης.

« Παλιότερα άρθρα