Η μάχη της Κρήτης 77 χρόνια μετά!

 

Οι επετειακές εκδηλώσεις είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε ως Κρητικοί για να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να μάθουν τι συνέβη τότε στον τόπο μας και πόσο σημαντικό είναι να αγαπάμε την Ειρήνη και να την φυλάμε ως κόρη οφθαλμού.

Η σημασία της μάχης της Κρήτης  είναι μεγάλη ακόμη και σήμερα!!  Θεωρείται η πρώτη μεγάλη αεραποβατική επιχείρηση και παραμένει μοναδική στο ότι ο κύριος αντικειμενικός σκοπός κατελήφθη εξ ολοκλήρου από αέρος. Η μάχη θεωρείται επίσης πολύ σημαντική για τους Κρητικούς λόγω της αναπάντεχης σθεναρής αντίστασης που κατέβαλαν ενάντια στους αριθμητικά ανώτερους Γερμανούς και το μεγάλο τίμημα που η επίθεση και η επακόλουθη κατοχή είχαν στον πληθυσμό του νησιού.

Στο Σχολείο μας οι μαθητές της Γ τάξης  ετοίμασαν με τη δασκάλα τους  κυρία Ευανθία Κιλατζίδου μια σεμνή επετειακή γιορτή. Από τη μια θυμηθήκαμε και α ποτίσαμε φόρο τιμής στους προγόνους  μας, που δε δίστασαν λεπτό να μπουν μπροστά και με ότι είχαν στα χέρια τους να πολεμήσουν τον εχθρό που ήταν κυριολεκτικά ουρανοκατέβατος!

Από την άλλη γιορτάσαμε τραγουδώντας  για την Ειρήνη που απολαμβάνουμε τώρα

το υπέροχο τραγούδι σε στίχους Γιάννη  Μαρκόπουλου και την εξαιρετική ερμηνεία του Χαράλαμπου Γραγανουράκη  “Κρήτη μου όμορφο νησί”

Χρόνια πολλά με Ειρήνη σε όλους τους ανθρώπους της γης!