“Οι νεότερες ειδήσεις για το κόμικ μας”

 

Η συμμετοχή μας στον διαγωνισμό κόμικ  «Η δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στο σχολείο»  που διοργανώθηκε  από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της Ευρώπης.
με τίτλο   “Ιt should have been different”  μαζί με μια  μικρή παρουσίαση του σχολείου μας και μια φωτογραφία των παιδιών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό  εκτίθεται στις Βρυξέλλες

και αναμένουμε όπως μας διαβεβαίωσε η υπεύθυνη κυρία Sue Morris (Education for Democratic Citizenship and Human Rights Unit Directorate of Democratic Citizenship and Participation Council of Europe)  να το δούμε σαν ταινία μικρού μήκους που θα πρεσβεύει τα δικαιώματα των παιδιών σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το κείμενο είναι το εξής:

Σας στέλνουμε τα χαιρετίσματά μας!
Είμαστε οι μαθητές της πέμπτης και έκτης τάξης του δημοτικού σχολείου του Πτελεού .
Ζούμε σε ένα πανέμορφο χωριό που συνδυάζει βουνό με θάλασσα λούζεται από τα νερά του Αιγαίου .
Το χωριό  μας ονομάζεται Πτελεός και βρίσκεται στην κεντρική Ελλάδα . Η ιστορία του πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω , καθώς αναφέρεται από τον Όμηρο στην Ιλιάδα .

Το σχολείο μας  είναι ολιγοθέσιο. Στην πέμπτη και έκτη τάξη είμαστε 13 μαθητές .
Στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα των μαθημάτων , δεν περιλαμβάνονται τα μαθήματα της πληροφορικής και των καλλιτεχνικών . Ωστόσο, αυτό δεν μας εμποδίζει από το να εργάζονται δημιουργικά σε διάφορα προγράμματα , υπό την εποπτεία , την καθοδήγηση και την υποστήριξη των δασκάλων μας .
Στην τάξη μας , το τρέχον έτος , κατά τη διάρκεια των μαθημάτων , εργαζόμαστε για τη δημιουργία και τη δημοσιοποίηση της σχολικής μας εφημερίδας, στα πλαίσια του προγράμματος e-twinning .
Επίσης υλοποιούμε το πρόγραμμα << Το σπίτι των παιδιών >> το οποίο διαπραγματεύεται θέματα όπως η επιθετικότητα και τα δικαιώματα των παιδιών .

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος που συμμετείχε  και στο διαγωνισμό
<< Η δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στο σχολείο >> με το κόμικ που έχουμε παρουσιάσει .
  Σας ευχαριστούμε ,  γιατί μέσα από αυτό το διαγωνισμό , μας  δόθηκε η ευκαιρία να κάνουμε   γνωστή  την προσπάθειά μας αλλά και την διάκρισή μας, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη  και τέλος γιατί μας δόθηκε  η ευκαιρία με αυτόν τον τρόπο να διευρύνουν τους ορίζοντές μας και να ανοίξουμε ένα νέο παράθυρο στον κόσμο .

Με εκτίμηση ,
οι μαθητές της πέμπτης και της έκτης τάξης
και η υπεύθυνη εκπαιδευτικός κ. Δέσποινα Φούντα .

Επίσης λάβαμε την βεβαίωση συμμετοχής μας,
βεβαίωση
μαζί με αναμνηστικά δωράκια.

WP_001472
Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός Δέσποινα Φούντα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *