Το Δημοτικό Σχολείο Πτελεού προκρίθηκε στην τελική δεκάδα του διαγωνισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης με τίτλο «Δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα στο σχολείο»

                         

Όπως λέει και ο Καβάφης « ..σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη να εύχεσαι να είναι μακρύς ο δρόμος….».

Έτσι και για μας η πορεία προς την διάκριση ήταν αυτή που ήταν πιο σημαντική. Ήταν υπέροχο να βλέπεις τους μαθητές να συνεργάζονται, να σκέφτονται να συλλαμβάνουν την ιδέα, να ζωγραφίζουν, να γράφουν τα κείμενα, να τα επεξεργάζονται για να καταλήξουν στο όμορφο κόμικ τους με την οποία πήραν μέρος στον διαγωνισμό. Ήταν σπουδαία και εποικοδομητική η συνεργασία μας με την κυρία Βιβή Χαμηλού που μας βοήθησε στην μετάφραση των κειμένων για ένα πιο άρτιο αποτέλεσμα.

Ήταν απρόσμενη η επιλογή του έργου μας στα 34 καλύτερα του διαγωνισμού. Αλλά ήταν ανέλπιστη και πέρα από κάθε προσδοκία η αγάπη με την οποία αγκάλιασαν την προσπάθεια μας ο κόσμος που μας στήριξε με την ψήφο του στη τελευταία και πιο κρίσιμη φάση του διαγωνισμού, φέρνοντας την συμμετοχή μας στην όγδοη θέση.

Νοιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας στήριξαν σ΄ αυτή την προσπάθεια και θέλουμε να πούμε σε όλους ότι στόχος μας δεν ήταν αυτή καθαυτή η διάκριση. Ήταν να ανοίξουμε τα στενά όρια του σχολείου και να πετάξουν τα παιδιά μας στον κόσμο.

Καλό ταξίδι παιδιά στην ζωή και σας εύχομαι να είναι …..μακρύς ο δρόμος !!

DSC_0161

Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός:  Δέσποινα Φούντα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *