dimplag's blog

ο ιστότοπος του Δημοτικού Σχολείου Πλαγιάς

« Διοργάνωση Διήμερου Φεστιβάλ Αγωγής Υγείας από το Σύλλογο Δασκάλων Βόνιτσας»

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΛΑΓΙΑΣ στις 22/05/2017

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Βόνιτσας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Βόνιτσας και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Βόνιτσας σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας διοργανώνουν στις 27 και 28 Μαΐου 2017 το 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΥΓΕΙΑΣ, ΕΥΖΩΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Σκοπός της διοργάνωσης είναι η προάσπιση, βελτίωση, και προαγωγή της σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών μέσα από την σωστή ενημέρωση, καθώς και η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης, εθελοντικής προσφοράς και συνεργασίας μέσα από τις παρακάτω δράσεις:
1. Δημιουργία Τράπεζας Αίματος για την αντιμετώπιση των αναγκών της ευρύτερης σχολικής κοινότητας
2. Απόκτηση γνώσεων αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών προκειμένου να είναι σε θέση εκπαιδευτικοί και γονείς να δώσουν τις πρώτες βοήθειες ή ακόμη και να σώσουν έγκαιρα μια ζωή.
3. Ενθάρρυνση υιοθέτησης υγιεινών διατροφικών συνηθειών.
4. Απόκτηση παιδείας πάνω στη δημόσια υγεία, μέσω της ενεργητικής συμμετοχής των μαθητών σε δρώμενα τέχνης (εικαστικά, μουσική, χορός).
Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν:
Δ/νση Π.Ε Ν. Αιτωλ/νίας (Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων), Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε Αιτωλ/νίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» -ΟΚΑΝΑ, ΚΔΑΠ Ακτίου-Βόνιτσας Δομή Ανακτορίου, Σχολική Σύμβουλος 9ης Εκπ/κής Περιφέρειας Π.Ε Αιτ/νίας, Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας (Τμήμα Αιμοδοσίας), Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Τμήμα Αγρινίου), Παιδικά Χορευτικά Τμήματα των Τοπικών Πολιτιστικών κα Αθλητικών Συλλόγων.
Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στο Δημαρχείο Βόνιτσας και στον αύλειο χώρο του και απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές όλων των βαθμίδων, στις οικογένειες τους, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΜΑΙΟΥ 2017
9:00 – 14:00 Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν το βιβλίο και το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Πρώτων Βοηθειών (Τα μαθήματα θα γίνονται αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Βόνιτσας)
10:00 – 14:00 Αιμοδοσία στο χώρο του Δημαρχείου, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας με σκοπό τη δημιουργία ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς (σε αίθουσα του Δημαρχείου).
19:00 – 20:00 Χαιρετισμοί-τοποθετήσεις των συμμετεχόντων φορέων.
20:00 – 21:00 Εισήγηση με θέμα: «Εξαρτητικές Συμπεριφορές στην Εφηβεία», Dr Αθανασία Δημητρίου, Ψυχολόγος – Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Ιωαννίνων, Επιστημονικά Υπεύθυνη Κέντρου Πρόληψης «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»-ΟΚΑΝΑ.
21:30 Παραδοσιακοί χοροί από τα παιδικά τμήματα των παρακάτω συλλόγων:
1) «ΑΝΑΚΤΟΡΙΟ» του Συλλόγου Γυναικών Βόνιτσας 2) Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαγιάς 3) Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου 4) Αθλητικός Όμιλος Νίκη Παλαίρου 5) Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαίρου Άγιος Δημήτριος 6) Πολιτιστικός Σύλλογος Ακτίου – Βόνιτσας «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ»
ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΜΑΙΟΥ 2017
9:00 -14:00 Συνέχεια των μαθημάτων Πρώτων Βοηθειών
10:00 -14:00 Αιμοδοσία στο χώρο του Δημαρχείου
17:00 – 18:30 ΚΑΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ… Μαθήματα μαγειρικής για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς από τους μάγειρες του ΙΕΚ Βόνιτσας (Συντονιστής δράσης Τσιλίκας Θεόδωρος, Υπεύθυνος Τμήματος Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ/νσης ΠΕ Αιτ/νίας).
19:00 – 20:00 Εισήγηση με θέμα: «Υγιεινή διατροφή». Λυμπέρη Μαρία, Διαιτολόγος -Διατροφολόγος του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου με μεταπτυχιακό στην κατεύθυνση «Διατροφή και Δημόσια Υγεία».
20:00 – 21:00 Εισήγηση με θέμα: «Βασικές Πρώτες Βοήθειες». Κολιού Πολυξένη, Προϊσταμένη Πνευμονολογικής Γενικού Νοσοκομείου Άρτας – Πιστοποίηση στην Εκπ/ση Ενηλίκων (ΕΟΠΠΕΠ)
Τα παιδιά του ΚΔΑΠ Ανακτορίου και των Δημοτικών Σχολείων Βόνιτσας θα πλαισιώνουν το χώρο με μουσικές και εικαστικές δημιουργίες…
….και οι βραβευμένοι μάγειρες του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΙΕΚ ΒΟΝΙΤΣΑΣ με γευστικές δημιουργίες βασισμένες σε τοπικά παραδοσιακά προϊόντα!

Κατηγορία Εκδηλώσεις | Δε βρέθηκαν σχόλια »

Εγγραφές μαθητών σχολικού έτους 2017-2018

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΛΑΓΙΑΣ στις 24/04/2017

Σύμφωνα με την  παρ.2α, του άρθρου 35 , του νόμου 4386/2016 ( ΦΕΚ 83/11.5.2016 )  για το σχολικό έτος 2017-2018, οι εγγραφές γίνονται από 02/05/2017 έως και 19/05/2017 και  εγγράφονται στην Α΄ Τάξη των Δημοτικών Σχολείων οι γεννηθέντες  το 2011.

Tα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα εξής:

  1. Βιβλιάριο υγείας του μαθητή στο οποίο να φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

  2. Βεβαίωση παρακολούθησης νηπιαγωγείου.

  3. Αίτηση εγγραφής (θα δοθεί στο σχολείο).

  4. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή

( Εξέταση από παθολόγο – το έντυπο θα δοθεί στο σχολείο).

Δεν  απαιτείται  οι  γονείς  να  προσκομίσουν  πιστοποιητικό γέννησης του  παιδιού , καθώς  αυτό  γίνεται από τη διεύθυνση του  Σχολείου, μέσω του  πληροφοριακού συστήματος  myschool , δίνοντας  ο  γονέας  τα  εξής  στοιχεία  του  παιδιού: α. επώνυμο  β.  όνομα  γ. όνομα  πατέρα   δ. όνομα  μητέρας και   ε.  ημερομηνία  γέννησης.

Όλα τα  σχολεία ( Νηπιαγωγεία  και  Δημοτικά ) δύνανται  να  λειτουργήσουν με  ολοήμερο πρόγραμμα.

Κατηγορία Σύλλογος γονέων | Δε βρέθηκαν σχόλια »

Τηλεοπτικό σποτ του ΚΕΘΙ για την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΛΑΓΙΑΣ στις 19/02/2017

 

 

Κατηγορία Κοινωνικό σχολείο | Δε βρέθηκαν σχόλια »

Αφίσα, δράσεις και webinars για το Ασφαλές Διαδίκτυο

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΛΑΓΙΑΣ στις 07/02/2017

  ασφαλες ιντερνετ

  Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάστηκε στις 7 Φεβρουαρίου 2017 για 14η συνεχόμενη χρονιά σε περισσότερες από 130 χώρες της υφηλίου. Διοργανώνεται από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης (INSAFE) μέσω του επίσημου εκπροσώπου στην Ελλάδα, του Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ και του δικτύου INHOPE. Στόχος είναι η προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των διαδικτυακών τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων παγκοσμίως.

    Στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ.  Γαβρόγλου, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου υπογράμμισε ότι: «Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει προτεραιότητά του τη δημιουργία ενός ψηφιακά εγγράμματου πολίτη, που θα γνωρίζει πώς θα χρησιμοποιεί δημιουργικά το διαδίκτυο αλλά και πώς θα προστατεύεται στο διαδικτυακό κόσμο και θα αναπτύσσει κριτική σκέψη ως προς το μέσο«.  Ήδη η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας με το πρόγραμμα EduWeb συγκλίνει προς αυτή την κατεύθυνση (δείτε εδώ για λεπτομέρειες).

         Παράλληλα το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων θέτοντας υπό την αιγίδα του τις δράσεις του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, όπως τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, τους πανελλήνιους διαγωνισμούς που έγιναν και την πανελλαδική εκστρατεία του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, με θέμα τη διασύνδεση των γενεών μέσα από ένα ωφέλιμο διαδίκτυο, Το σχολείο μπορεί και οφείλει να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο προς αυτήν την κατεύθυνση, καθώς μέσα από την εκπαίδευση δίνεται η δυνατότητα της άμεσης πρόσβασης σε υπηρεσίες διαδικτύου στο σύνολο της μαθητικής κοινότητας (ανεξάρτητα από την ηλικία, το εισόδημα ή την προέλευση) στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς.

          Στο πλαίσιο της συνεργασίας όλων των φορέων κυκλοφόρησε αφίσα με την Πρέσβειρα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου Νατάσσα Μποφίλιου  με θεματολογία τους κινδύνους του Διαδικτύου. Με αφορμή την αφίσα και τα μηνύματα που περνάει σχετικά με τους κινδύνους του διαδικτύου (συνομιλία με αγνώστους, cyberbullying, κατάχρηση διαδικτύου, έκθεση προσωπικών δεδομένων) πραγματοποιούνται συζητήσεις στις σχολικές μονάδες πάνω στα θέματα αυτά. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν πού μπορούν τα παιδιά και οι γονείς να ζητήσουν βοήθεια, αν αντιμετωπίζουν προβλήματα:

  • Γραμμή Βοήθειας Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου 2106007686 helpline.gr  
  • Ανώνυμη Γραμμή Αναφορών για παράνομo και επιβλαβές περιεχόμενο

www.safeline.gr

και τέλος στην ιστοσελίδα ενημέρωσης του κέντρου www.saferinternet4kids.gr καθώς και στην αντίστοιχη του ΠΣΔ http://internet-safety.sch.gr  

Κατηγορία Κοινωνικό σχολείο | Δε βρέθηκαν σχόλια »

Το σχολείο μας αντιπροσωπεύει την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο συνέδριο της Helmepa

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΛΑΓΙΑΣ στις 18/12/2016

IMG_20160531_125321

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Δημοτικό Σχολείο Πλαγιάς αντιπροσώπευσε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο Συμβούλιο Αντιπροσώπων παιδιών μελών του Προγράμματος «Παιδική HELMEPA» στην Αθήνα, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου.

H HELMEPA , η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος, κάθε χρόνο προσφέρει τη δυνατότητα σε περίπου 6.500 μικρούς μαθητές που γίνονται εθελοντικά μέλη της, να ενημερωθούν και αναλάβουν δράση για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος της πατρίδας μας.

IMG_20160208_095724

IMG_20160531_125434

Στο χώρο της περιβαλλοντικής έκθεσης της HELMEPA, συνεδρίασαν τα 13 παιδιά, ηλικίας 5-12 ετών, από Φλώρινα, Ροδόπη, Μεσσηνία, Μαγνησία, Λέσβο, Κέρκυρα, Κάσο, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Έβρο, Αιτωλοακαρνανία και Αττική, ως αρχηγοί των πιο δραστήριων ομάδων και εκπρόσωποι των 7.675 παιδιών-μελών της περασμένης σχολικής χρονιάς.

Στη συνάντηση τους, τα παιδιά αντάλλαξαν εμπειρίες από το Πρόγραμμα, αναφέρθηκαν σε περιβαλλοντικά προβλήματα στις περιοχές τους, πρότειναν δράσεις στα υπεύθυνα στελέχη της HELMEPA και εξέλεξαν για τη χρονιά 2016-2017, Πρόεδρο τον 8χρονο Νικόλα Φερεντίνο, μαθητή της Γ΄ τάξης του σχολείου μας.
IMG_7563

Η εκλογή αυτή ήταν αποτέλεσμα της ομαδικής δουλειάς των μαθητών μας  κατά το προηγούμενο σχολικό έτος υπό την επίβλεψη της συντονίστριας εκπαιδευτικού της Ε΄ τάξης κ. Ρούτουλα Ανδριάνας και των εκπαιδευτικών της Α΄ και Β΄ τάξης κ. Καρύδη Χαράς και κ. Καούρα Ξενοφώντα.
Οργανωμένοι σε ομάδες, οι μαθητές επέλεξαν και πραγματοποίησαν δραστηριότητες του Προγράμματος όπως υιοθεσία παραλίας,  συλλογή τηγανέλαιων, ενημερωτικές καμπάνιες…

 

 

IMG_20160413_112828

 

IMG_20160413_111152

 

 

IMG_20160408_081338

 

IMG_20160421_100851

IMG_20160222_095119
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τόσο τους μαθητές ,τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς και τους γονείς που έλαβαν μέρος στις δράσεις όσο και την Σύμβουλο της 9ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Αιτωλοακαρνανίας για την αμέριστη συμπαράσταση.

IMG_20160414_105837

 

 

IMG_20160601_111446

 

Ας κλείσουμε με το μήνυμα του νέου Προέδρου της Helmepa junior προς τους μεγάλους:
«Τη θάλασσα τη γαλανή κανείς δεν την κρατάει καθαρή, γι’  αυτό ακούστε μας καλά, αναλαμβάνουν τα παιδιά. Βοηθήστε μας λοιπόν στο σκοπό αυτό, γιατί δεν υπάρχει άλλο σπίτι σαν τον πλανήτη αυτό».

IMG_7800

Κατηγορία Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Προγράμματα | Δε βρέθηκαν σχόλια »