dimplag's blog

ο ιστότοπος του Δημοτικού Σχολείου Πλαγιάς

ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΛΑΓΙΑΣ στις 05/09/2017

ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 9.00 το πρωί στο προαύλιο του σχολείου.

Την ημέρα εκείνη θα γίνει γνωριμία με τους εκπαιδευτικούς και ενημέρωση για τα θέματα λειτουργίας του σχολείου.

Eυχές   για   μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

αγιασμος. ΕΙ

Κατηγορία Εκδηλώσεις | Δε βρέθηκαν σχόλια »

« Διοργάνωση Διήμερου Φεστιβάλ Αγωγής Υγείας από το Σύλλογο Δασκάλων Βόνιτσας»

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΛΑΓΙΑΣ στις 22/05/2017

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Βόνιτσας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Βόνιτσας και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Βόνιτσας σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας διοργανώνουν στις 27 και 28 Μαΐου 2017 το 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΥΓΕΙΑΣ, ΕΥΖΩΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Σκοπός της διοργάνωσης είναι η προάσπιση, βελτίωση, και προαγωγή της σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών μέσα από την σωστή ενημέρωση, καθώς και η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης, εθελοντικής προσφοράς και συνεργασίας μέσα από τις παρακάτω δράσεις:
1. Δημιουργία Τράπεζας Αίματος για την αντιμετώπιση των αναγκών της ευρύτερης σχολικής κοινότητας
2. Απόκτηση γνώσεων αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών προκειμένου να είναι σε θέση εκπαιδευτικοί και γονείς να δώσουν τις πρώτες βοήθειες ή ακόμη και να σώσουν έγκαιρα μια ζωή.
3. Ενθάρρυνση υιοθέτησης υγιεινών διατροφικών συνηθειών.
4. Απόκτηση παιδείας πάνω στη δημόσια υγεία, μέσω της ενεργητικής συμμετοχής των μαθητών σε δρώμενα τέχνης (εικαστικά, μουσική, χορός).
Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν:
Δ/νση Π.Ε Ν. Αιτωλ/νίας (Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων), Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε Αιτωλ/νίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» -ΟΚΑΝΑ, ΚΔΑΠ Ακτίου-Βόνιτσας Δομή Ανακτορίου, Σχολική Σύμβουλος 9ης Εκπ/κής Περιφέρειας Π.Ε Αιτ/νίας, Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας (Τμήμα Αιμοδοσίας), Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Τμήμα Αγρινίου), Παιδικά Χορευτικά Τμήματα των Τοπικών Πολιτιστικών κα Αθλητικών Συλλόγων.
Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στο Δημαρχείο Βόνιτσας και στον αύλειο χώρο του και απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές όλων των βαθμίδων, στις οικογένειες τους, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΜΑΙΟΥ 2017
9:00 – 14:00 Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν το βιβλίο και το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Πρώτων Βοηθειών (Τα μαθήματα θα γίνονται αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Βόνιτσας)
10:00 – 14:00 Αιμοδοσία στο χώρο του Δημαρχείου, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας με σκοπό τη δημιουργία ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς (σε αίθουσα του Δημαρχείου).
19:00 – 20:00 Χαιρετισμοί-τοποθετήσεις των συμμετεχόντων φορέων.
20:00 – 21:00 Εισήγηση με θέμα: «Εξαρτητικές Συμπεριφορές στην Εφηβεία», Dr Αθανασία Δημητρίου, Ψυχολόγος – Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Ιωαννίνων, Επιστημονικά Υπεύθυνη Κέντρου Πρόληψης «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»-ΟΚΑΝΑ.
21:30 Παραδοσιακοί χοροί από τα παιδικά τμήματα των παρακάτω συλλόγων:
1) «ΑΝΑΚΤΟΡΙΟ» του Συλλόγου Γυναικών Βόνιτσας 2) Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαγιάς 3) Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου 4) Αθλητικός Όμιλος Νίκη Παλαίρου 5) Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαίρου Άγιος Δημήτριος 6) Πολιτιστικός Σύλλογος Ακτίου – Βόνιτσας «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ»
ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΜΑΙΟΥ 2017
9:00 -14:00 Συνέχεια των μαθημάτων Πρώτων Βοηθειών
10:00 -14:00 Αιμοδοσία στο χώρο του Δημαρχείου
17:00 – 18:30 ΚΑΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ… Μαθήματα μαγειρικής για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς από τους μάγειρες του ΙΕΚ Βόνιτσας (Συντονιστής δράσης Τσιλίκας Θεόδωρος, Υπεύθυνος Τμήματος Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ/νσης ΠΕ Αιτ/νίας).
19:00 – 20:00 Εισήγηση με θέμα: «Υγιεινή διατροφή». Λυμπέρη Μαρία, Διαιτολόγος -Διατροφολόγος του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου με μεταπτυχιακό στην κατεύθυνση «Διατροφή και Δημόσια Υγεία».
20:00 – 21:00 Εισήγηση με θέμα: «Βασικές Πρώτες Βοήθειες». Κολιού Πολυξένη, Προϊσταμένη Πνευμονολογικής Γενικού Νοσοκομείου Άρτας – Πιστοποίηση στην Εκπ/ση Ενηλίκων (ΕΟΠΠΕΠ)
Τα παιδιά του ΚΔΑΠ Ανακτορίου και των Δημοτικών Σχολείων Βόνιτσας θα πλαισιώνουν το χώρο με μουσικές και εικαστικές δημιουργίες…
….και οι βραβευμένοι μάγειρες του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΙΕΚ ΒΟΝΙΤΣΑΣ με γευστικές δημιουργίες βασισμένες σε τοπικά παραδοσιακά προϊόντα!

Κατηγορία Εκδηλώσεις | Δε βρέθηκαν σχόλια »

Εγγραφές μαθητών σχολικού έτους 2017-2018

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΛΑΓΙΑΣ στις 24/04/2017

Σύμφωνα με την  παρ.2α, του άρθρου 35 , του νόμου 4386/2016 ( ΦΕΚ 83/11.5.2016 )  για το σχολικό έτος 2017-2018, οι εγγραφές γίνονται από 02/05/2017 έως και 19/05/2017 και  εγγράφονται στην Α΄ Τάξη των Δημοτικών Σχολείων οι γεννηθέντες  το 2011.

Tα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα εξής:

  1. Βιβλιάριο υγείας του μαθητή στο οποίο να φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

  2. Βεβαίωση παρακολούθησης νηπιαγωγείου.

  3. Αίτηση εγγραφής (θα δοθεί στο σχολείο).

  4. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή

( Εξέταση από παθολόγο – το έντυπο θα δοθεί στο σχολείο).

Δεν  απαιτείται  οι  γονείς  να  προσκομίσουν  πιστοποιητικό γέννησης του  παιδιού , καθώς  αυτό  γίνεται από τη διεύθυνση του  Σχολείου, μέσω του  πληροφοριακού συστήματος  myschool , δίνοντας  ο  γονέας  τα  εξής  στοιχεία  του  παιδιού: α. επώνυμο  β.  όνομα  γ. όνομα  πατέρα   δ. όνομα  μητέρας και   ε.  ημερομηνία  γέννησης.

Όλα τα  σχολεία ( Νηπιαγωγεία  και  Δημοτικά ) δύνανται  να  λειτουργήσουν με  ολοήμερο πρόγραμμα.

Κατηγορία Σύλλογος γονέων | Δε βρέθηκαν σχόλια »

Τηλεοπτικό σποτ του ΚΕΘΙ για την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΛΑΓΙΑΣ στις 19/02/2017

 

 

Κατηγορία Κοινωνικό σχολείο | Δε βρέθηκαν σχόλια »

Αφίσα, δράσεις και webinars για το Ασφαλές Διαδίκτυο

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΛΑΓΙΑΣ στις 07/02/2017

  ασφαλες ιντερνετ

  Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάστηκε στις 7 Φεβρουαρίου 2017 για 14η συνεχόμενη χρονιά σε περισσότερες από 130 χώρες της υφηλίου. Διοργανώνεται από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης (INSAFE) μέσω του επίσημου εκπροσώπου στην Ελλάδα, του Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ και του δικτύου INHOPE. Στόχος είναι η προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των διαδικτυακών τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων παγκοσμίως.

    Στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ.  Γαβρόγλου, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου υπογράμμισε ότι: «Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει προτεραιότητά του τη δημιουργία ενός ψηφιακά εγγράμματου πολίτη, που θα γνωρίζει πώς θα χρησιμοποιεί δημιουργικά το διαδίκτυο αλλά και πώς θα προστατεύεται στο διαδικτυακό κόσμο και θα αναπτύσσει κριτική σκέψη ως προς το μέσο«.  Ήδη η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας με το πρόγραμμα EduWeb συγκλίνει προς αυτή την κατεύθυνση (δείτε εδώ για λεπτομέρειες).

         Παράλληλα το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων θέτοντας υπό την αιγίδα του τις δράσεις του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, όπως τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, τους πανελλήνιους διαγωνισμούς που έγιναν και την πανελλαδική εκστρατεία του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, με θέμα τη διασύνδεση των γενεών μέσα από ένα ωφέλιμο διαδίκτυο, Το σχολείο μπορεί και οφείλει να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο προς αυτήν την κατεύθυνση, καθώς μέσα από την εκπαίδευση δίνεται η δυνατότητα της άμεσης πρόσβασης σε υπηρεσίες διαδικτύου στο σύνολο της μαθητικής κοινότητας (ανεξάρτητα από την ηλικία, το εισόδημα ή την προέλευση) στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς.

          Στο πλαίσιο της συνεργασίας όλων των φορέων κυκλοφόρησε αφίσα με την Πρέσβειρα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου Νατάσσα Μποφίλιου  με θεματολογία τους κινδύνους του Διαδικτύου. Με αφορμή την αφίσα και τα μηνύματα που περνάει σχετικά με τους κινδύνους του διαδικτύου (συνομιλία με αγνώστους, cyberbullying, κατάχρηση διαδικτύου, έκθεση προσωπικών δεδομένων) πραγματοποιούνται συζητήσεις στις σχολικές μονάδες πάνω στα θέματα αυτά. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν πού μπορούν τα παιδιά και οι γονείς να ζητήσουν βοήθεια, αν αντιμετωπίζουν προβλήματα:

  • Γραμμή Βοήθειας Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου 2106007686 helpline.gr  
  • Ανώνυμη Γραμμή Αναφορών για παράνομo και επιβλαβές περιεχόμενο

www.safeline.gr

και τέλος στην ιστοσελίδα ενημέρωσης του κέντρου www.saferinternet4kids.gr καθώς και στην αντίστοιχη του ΠΣΔ http://internet-safety.sch.gr  

Κατηγορία Κοινωνικό σχολείο | Δε βρέθηκαν σχόλια »